Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
BETEGSÉG-LELKI HÁTTÉR
2007-09-12 18:011.
Létrehozva: 2007. szeptember 12. 18:01
Sziasztok!
Biztos hallottatok már arról, hogy sokan úgy gondolják (orvosok is), hogy a betegségeknek általában lelki hátterük van, és a teljes gyógyuláshoz azt is kezelni kéne. Tudnátok mondani olyan oldalt a neten, esetleg könyvet, ahol le van írva, hogy milyen betegség milyen lelki/pszichikai problémára utalhat? Konkrétan a bőr- és körömgomba érdekelne, hogy ez mitől lehet. Folyton kijön rajtam, nem tudom mitől...
Biztos hallottatok már arról, hogy sokan úgy gondolják (orvosok is), hogy a betegségeknek általában lelki hátterük van, és a teljes gyógyuláshoz azt is kezelni kéne. Tudnátok mondani olyan oldalt a neten, esetleg könyvet, ahol le van írva, hogy milyen betegség milyen lelki/pszichikai problémára utalhat? Konkrétan a bőr- és körömgomba érdekelne, hogy ez mitől lehet. Folyton kijön rajtam, nem tudom mitől...
A betegségek lelki (többnyire) eredete régóta ismert. Többet megtudhatsz erről, a www.ujmedicina.hu oldalon.
Dr Hamer német orvos bizonyította is ezt az elméletet.
Nem lehet biztosan kijelenteni, hogy betegség hátterében kizárólag lelki okok húzódnak. Hajlamossá tehet a betegség kialakulására, de más tényezők is befolyásolják megbetegszel-e vagy sem. A táplálkozás nyilvánvalóan igen, de keveset hallunk a káros földsugárzások hatásairól, a gerinc csigolyák szervekhez kapcsolódó szerepéről. Erről is írhatnátok, szerintem érdekes téma.
Szalka! A www.posa.hu oldalon a Betegségek menüpont alatt megtalálod, amit keresel.
Könyvben is létezik Pósa Ferenc: Betegség mint pótcselekvés címmel.
Mielőbbi teljes gyógyulást Neked!!
Szeretettel:
"Naés?"
Szalka! A www.posa.hu oldalon a Betegségek menüpont alatt megtalálhatod, amit keresel. Könyvben is létezik. Pósa Ferenc: Betegség mint pótcselekvés címmel.
Mielőbbi teljes gyógyulást Neked!
Szeretettel:
"Naés?"
Panasz:
Amire utal
Agyrázkódás: Az eddigi út és a gondolkodás megtörése, irányváltás szükségességét jelzi.
Alacsony vérnyomás: Sosem mész el a végsőkig, félsz a felelősségtől.
Álmatlanság : Félsz az odaadástól és a védtelenségtől.
Aranyér : Határozatlanság.
Asztma: Többet akarsz kapni, mint amennyit adni.
Bőrbetegség: Képtelen vagy a gyengédségre és a nyíltságra.
Cukorbetegség : A cukor (a szeretet jelképe) nem tud beépülni a sejtjeidbe, és felhalmozódik a véredben. Igényled a szeretetet, de nem tudod feldolgozni, így nem élsz teljes életet.
Csonttörés : Merevséget jelez, a gyógyulási idő alatt változtatnod kell ezen.
Derékfájás: Túlhajszoltság.
Elhízás:
Bizonytalan a jövőképed, nem érzed elég fontosnak magad a világban.
Epekő: Lerakódott fájdalom, sérelem.
Fejfájás: Nem tűröd a kritikát, és maximalista vagy másokkal szemben.
Fogfájás: A vitalitás hiánya, nem teszel meg valamit, amit szeretnél.
Frigiditás, impotencia : Félelem az ismeretlentől, az odaadástól, az önkontroll elvesztésétől és a sikertelenségtől.
Fülfájás : Nem figyelsz a belső hangra.
Gerincferdülés : Egyik feled túl hangsúlyos a másikkal szemben.
Gyomorfekély: Elfojtod az agressziódat.
Gyulladás : Félsz valamitől, ezért nem tudsz egy problémát feldolgozni.
Hajhullás, korpásodás: Egy új korszak kezdete vagy visszahúzódás jele.
Hányás: Elutasítasz valamit.
Hasmenés : Nem tudod hasznosítani a tapasztalataidat, ezért azok csak „átrohannak” rajtad.
Heg: Egy lelki sérülésed mély nyomot hagyott benned.
Herpesz : Undorodsz valamitől.
Húgyhólyag: Pszichés nyomás, érzelmi telítettség jele.
Ínhüvelygyulladás: Cselekvőképességedet leblokkoltad.
Kényszeres evés: Ingerhiány.
Kóros soványság : Élettagadás, a nemiség elfojtása, bűntudat.
Koszorúér-elmeszesedés: Az érzelmek visszafojtása.
Köhécselés : Nem mered kimondani a véleményedet, de jelzed, hogy van.
Kötőhártya-gyulladás : Fájdalmat okoz valaminek a belátása.
Lábfej: A gyökereket, ősökhöz való viszonyt szimbolizálja.
Lábszár : Túlfeszített tempóban haladsz.
Magas vérnyomás. Merev vagy, ráfeszülsz egy problémára anélkül, hogy megoldanád.
Máj: Méregtelenítés, felismerés, védelem a károsnak vélt dolgoktól, a tapasztalatok beépítése.
Mell . A nőiesség, gondoskodás és az anyaság szimbóluma.
Nátha : El akarsz zárkózni a külvilágtól, a kommunikációtól.
Nyak : Mást mond az eszed, és mást a szíved.
Oldalak : Tested jobb oldala az ész és a racionalizmus, bal oldala a szív és az érzelmek jelzője. A fejeden ugyanez pont fordítva van.
Orrdugulás : Meggátolod az érzelmeid áramlását.
Orrsövényferdülés : Érzelmeid túlságosan egy oldalra hajlanak.
Pajzsmirigy-alulműködés : Elzárkózol a fejlődéstől, a változástól.
Pajzsmirigy-túlműködés : Ijedtség, stressz, zavaros jövőkép.
Pikkelysömör : Egyfajta páncélképzés, félsz a sebezhetőségtől.
Rekedtes hang: Ha csak a torkodból képzed a hangod, nem adod ki teljesen magad, titkolózol a környezeted előtt.
Rövidlátás : Bizonytalan vagy a jövődet illetően.
Sérv: Túlzottan leterheled magad.
Szédülés: Bizonytalanság, ingatagság.
Székrekedés : Nem szeretsz adni.
Szenvedélybetegségek: Keresés, ingerhiány, vágyakozás jele.
Távollátás : Nem akarod észrevenni az evidens dolgokat, elzárkózol attól, ami az orrod előtt van.
Trombózis: Szellemi fejlődésed elakadt, változtatni kényszerülsz.
Váll: A túlterheltség szimbóluma.
Vastagbél : Sokat kritizálsz.
Vékony hang : Nem mersz élni a saját lehetőségeiddel.
Vérszegénység : Passzivitás, bizonyos életenergiát nem vagy hajlandó felvenni, beépíteni a mindennapjaidba.
Vesekő : A párkapcsolatodban nincs elég energia, lelkesedés.
Viszketés: Ingerlékenység jele, a vakarással keresgéled, mi az, ami ingerel.
Visszér : Túlzottan rugalmatlan, merev, zárkózott vagy.
szóval köszi a tanácsokat
Olvastam a Neked írt hozzászólást, és nem értettem. Szerintem a Tiédben semmi bántó nem volt..., teljesen normális hangnemben írtad, csodálkoztam is a reakción... :-)
Bocs, én is offoltam.
Hát nyilván én sem az ebolára gondoltam, mint lelki okokból következő megbetegedés... :-)
Természetesen az antibiotikum is legyengítheti az immunrendszert, de ugye már eleve VALAMIÉRT szedi az ember az antibiotikumot. Lehet, hogy éppen egy olyan betegség miatt, amit lelki ok váltott ki... :-))
Előre is bocs az OFF-ért MINDENKITŐL...!
Kedves Nárcisz!
Azért itt írok, mert te is itt szóltál hozzám...
Először is , UGYE NEM gondolod, hogy előbb tőled kérek engedélyt, hogy valahol is hozzászólhassak???
IDÉZEK: "csak akkor jelentkezz, ha kérdezlek"
Amúgy az illemtankönyvről: Nem köszöntem hangosan, mikor beléptem??? Vagy miről beszélünk????????????????????
Bátran merem a hsz-od után javasolni, hogy akkor te is forgasd!
Másodszor az "ezekutén a dolgok után utána nézni" nem bűn... és az, hogy utána kéne nézni nem is neked szólt! Nézd csak meg!
A "bocsi " viszont igen!
Szóval jó lenne, ha nem engem egzecíroznál, mert te megnézted a bemoldalam, amiben nem takargatok semmit, mikor viszontlátogattalak, a nullák és a "legyen az én titkom" igen informatív-ok voltak...
Végül, ha nem tünt volna fel a bemoldaladon KÉK - azaz FIÚ vagy , itt PIROS = lány... Hmmmmmmm
Az eredeti témához: NEM tagadtam, valóban sok mindennek lehet lelki oka!!!
(Sajnos magam is tapasztalom- és van miatta elég bajom Gonosz hsz-ok nélkül is!)
Szalka!!! GYÓGYULÁST KÍVÁNOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Üdv. nektek!!! vöri
Szia!
Még egy gyakorlati dolog: ha túl sok a sav a szervezetedben, az szinte mindig együtt jár ásványianyag-hiánnyal, tehát azt azonnal pótolni kell!
Erre nagyon jó a Herbáriában kapható Kolloid-ásványok nevű folyadék.
Olvasd el Tepperwein: Savtalanítás- a fiatalság forrása c. filmjét.
Nárcisz
Bocs elfelejtettem ,hogy ez az NLC,
itt a tied bejön ,
mint válasz
teremtő Isten ha csak nem az
inzulinháztartásával
van baj de különben
Tudod ez most a ló másik oldala lassan olcsóbb lesz egyes helyeken a sámán a javasasszony mint az orvos. Hiány szülte pótcselekvés a keleti országokban. Bár sokszor valóban pszichés eredetűek, de nem a börgomba.
A salutogenezis érdekes dolog. Azzal foglakozik ami egészségben tarthat, de azt nem mondja, hogy az orvost a szakembert ki kell/lene iktatni.
Nem hiszem, hogy LELKI hattere lenne annak, ha egy kisgyerek vagy bebi beteg lesz.
Szerintem nincs lelki hattere egy ragalyos betegsegnek sem!
a "gombak" rendszerint fertozesek!! Ragalyosak!! Semmi kozuk a lelkedhez, legfeljebb a tisztasaghoz....
Ezzel szemben, az ugynevezett lelki-vagy agybajok, persze, hogy az agybol jonnek!
Nagy baj az agybaj!!!!!
A vérzékenységről elég bonyolult dolgot ír:
Vér: életerő
Testi szint: az életenergia stabilizálási képességének hiánya, az elvérzés veszélye fenyeget, az életenergia az első adandó alaklommal elszökik. álmosság,gyengeség, bágyadtság,külső-belsővérzések. Csínján kell bánni az életerővel, minden lépésnélellenőrizni kell. Mindenfajta erőszakot elkellkerülni.
Feldolgozás: a múlt örökségét komolyan venni, és magunkban feldolgozni. Meg kell tanulni sajátéleterőnknek teret engedni, és erőt ajándékozni.(erő,pénz, vagy idő formájában) elengedési gyakorlatok,megtanulni elfogadnia segítséget, lelki szintensebezhetővé válni. az életet lelki szellemi síkra helyezni, hiszen a fizikai túl veszélyes...
Feloldás: elengedni az ego hatalmi törekvéseit, elismerni az élet ajándék mivolát, tiszetlet az élet minden formájával szemben, kibékülni a lét bizonytalanságával, és a halálbizonyosságával.
Én azt is javasolnám, mivel örökölhető..., hogy egy jó kineziológussal megkeresni az generációs okot,és oldani, hogy ne adja tovább az illető... Ugyanis a pszichés erő sokkal erősebb, mint a genetika...
Sziasztok!
Valaki,akinek megvan ez a könyv,megnézné nekem,hogy mit jelent a vérzékenység? Milyen leki problémát takar? Vagy maga a vérzés,ha van így.
Köszönöm előre is!
Hasonló problémám (is) volt, mikor elolvastam Rüdiger Dahlke könyveit. (Ez a válaszom is a topikindító kérdésére) Akkor rájöttem, hogy a véleményem nem magamban kell tartanom, hanem diplomatikusan kell elmondanom. Évek óta tartó hideg-meleg-nyomás érzékenységem 1-2 hónap alatt elmúlt!
Talán nincs konkrét oka, amit táblázatból ki lehetne keresni. Gondolkozz, hogy mit kellene javítanod magadon, és javítsd ki, tényleg!
amikor akár egy ezred influenzás (vagy egyéb fertőző beteg) között is sétálgathatsz mégsem betegszel meg
Az az igazság, hogy nálam szinte csak ilyen időszak van :-) Ezt annak tudom be, hogy már tíz éve nem szedtem be antibiotikumot (előtte bezzeg folyton beteg voltam, szedtem lelkiismeretesen a bogyókat, elmúlt, aztán egy hónap múlva kezdődött elölről).
Biztos, hogy számít a lelkiállapot, de szerintem mint egy tényező a sok közül. Tehát, nem lehet olyan kategorikus kijelentéseket tenni, hogy azért van hüvelygombád, mert nem kívánod a partneredet - lehet, hogy ez is ott van a kiváltó okok között, lehet, hogy ez a fő ok, de az is lehet, hogy nem.
de most majd jól körülnézek!
egyébként, ha nálunk felüti valami betegség a fejét, mindig utána nézünk a lelki tényezőknek is...
sőt hiszünk másban is..., de azt le sem merem írni!
sok dolog közrejátszhat a betegségek kialakulásában /szvsz/
Ezt tettem be én is alább. Le is tölthető. Azon az oldalon is jó könyvek vannak.
http://slidintune.uw.hu/ebook/index.php
Én saját magamból kiindulva úgy látom, hogy amikor lelkileg teljesen rendben vagyok, akkor egyszerűen semmi sem tud megártani, ellenkező esetben pedig kész tanulmány vagyok a háziorvosomnak
íme, itt elolvashatod az egész könyvet/+sok egyebet is...
http://tau.hu/files/dt-dr-utatelj.pdf
jó olvasást!
ha valami bajod van (lelkileg), akkor könnyebben kapod el a vírusos fertőzést, olyankor az immunrendszered nem olyan ellenálló
Ebben egyetértek, csak az a gond, hogy ez így azért még eléggé megfoghatatlan és homályos dolog; aki mindenáron lelki okot akar egy betegségbe belelátni, az bele is látja, és túl könnyen, az összes tényező ismerete nélkül kötelezi el magát az elmélete mellett. Lehet, hogy tényleg valamilyen lelki tényező (pl. stressz) gyengítette le az immunrendszert, de az is lehet, hogy valami más (pl. az indokolatlanul szedett antibiotikum). Ha nagyon erősen fertőző vírus mászkerál valahol a helyi populációban, nagy eséllyel az is megkapja, akinek amúgy rendben van az immunrendszere, egyszerűen azért, mert rosszkor volt rossz helyen.
Persze biztosan lehet lelki oka is...
Itt találsz könyveket:
Thorwald Dethlefsen, Rüdiger Dahlke - Út a teljességhez (A betegség jelentése és jelentősége)