Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Egyszerű, gyors vacsi!
Egyszerű, könnyű, egészséges, és lehetőleg egyszerű hozzávalókból álló vacsi receptet keresnék! Akinek van ötlete ossza meg, olyan kéne, ami max. 1 órán belül kész van, és nem igényel nagy szakácsnői múltat, sajnos nem vagyok egy konyhatündér, de most muszáj összekapnom magam, ha nem akarok éhen halni (nem tudom ki hogy van vele, de egy hét után már egy kicsit unalmas a szalámis szendvics) Várom a sok jó receptet!
nem fogyózós, de gyors, 10-15 perc alatt bőven kész:
Spagettitésztát felrakok főni. Míg megfő összekeverek tejfölt foghagymakrémmel, bele kockára vágott sonkát keverek. Sózni szeritem nem kell mert a foghagymakrém elég sós, de ízlés dolga, de egyéb fűszerek meghetnek bele, pl. metélőhagyma, petrezselyem. Felmelegítem, rá a tésztára és kész. A férjem sajtot is reszel rá, de nekem az már sok Ja, a foghagymakrémmel nem szoktam spórolni, egy egész tubussal belenyomok, különben semmi íze. Mondjuk én még néha pluszban is nyomok bele fokhagymát, annyira imádom (csak másnap ne kelljen dolgozni meni - akkor még karikára vágott lilahagyma is kerül bele  
Annyira szeretem az egyszerű kajákat Tegnap,hogy beszélgettünk az adta az ötletet a mai ebédhez is
Szia, nálunk nagyon népszerű a családban a banyitza nevű bolgár kaja. Levelestészta vagy rétestészta (ez az eredeti recept szerint) rétegezve egy tálban vagy tepsiben, közé a következő masszát kell tenni: két brindza, egy joghurt és 7 tojás. Ízlés szerint tehetsz bele bacont vagy zöldséget, petrezselymet, fűszereket stb. esetleg több brindzát vagy bármiféle juhtúrót, kecskesajtot...
Félóra alatt készre sül. Jó étvágyat.
SJF
én amugy ugy szoktam,hogy este,ha lefekvés előtt korog a gyomrom,kiosonok a konyhába(11óra tájban),előveszem a szeleteltbaconszalonnát,serpenyőben jól megsütögetem, a végén reszelek rá sajtot,hogy ne legyen olyan veszettül sós, és kenyérkével elnyammogoma recept utolsó összetevője a barátom,aki,mire szedem ki a serpenyőből,már ott szokta csorgatni a nyálát
és én olyan jól alszom tőle,mint a bunda.üres hassal viszont nem megyés hizni sem hizok tőle-sajnos...
meg még olyat szoktam,hogy kockázott ,vagy csikozott bacont sütök, és mikor már majdnem jó,ütök rá 1-2 tojást.csak ugy natur.tükörtojásként belesül,1löttyintés pirospaprikát bele
nyammiiii
nem
a tejföl ha megsül,összetúrósodik
próbáld csak ki
túrós lesz a végeredmény
nagyon fini.várom a teszt eredményét
Tojáskrém, ami friss zsömlére kenve isteni finom! Én úgy szoktam, hogy 3-4 tojást keményre főzök, sajtreszelőn lereszelem, hozzá fél fej hagymát szintén reszelek, pici sót, vajat, egy evőkanál mustárt teszek hozzá és kész is van!
bocs, nem kötözködésből, de túró nem kell bele..?
A szendvicseket is meg lehet bolondítani, csak egy kis fantázia kell hozzá!
Az én egyik kedvencem a túrókrémes szendvics:
Fél doboz (10 dkg) sovány túrót összekeversz 1-2 evőkanál natúr joghurttal, por állagú édesítőszerrel édesíted ízlés szerint. Teszel bele pár csepp vaníliaaromát (de még jobb, ha veszel valódi vaníliarudat), és sok-sok mazsolát! Mazsola helyett bármilyen apróra vágott aszalt gyümölcs megteszi. Elkészítés után pár órát mindenképpen pihentesd a hűtőben, hogy a mazsik megszívják magukat vízzel. Ha kész, mehet rá a rozs- vagy tönkölybúzakenyérre, mellé meg valami friss gyümölcs, mondjuk egy alma, és kész a finom, egészséges és light vacsora!
A megmaradt fél doboz túró pedig mehet a fagyasztóba, legközelebb készülhet belőle körözött a szalámis szendvicshez!
Hehe, én van, hogy 1,5-2 litert is megiszom ebből este, annyira szeretem.
És mindig rájövök, hogy amit éhségnek hittem, az igazából a szomjúság volt.
sült tészta
ez volt a legelső igazi saját "bonyolult" asztalra rakható kajám
hozzávalók
-2tojás
-2tejföl(kisdobozos)
-2kefir(szint én)
-2 csomag vaniliás cukor
-5 evőkanál cukor
-negyed liter tej-lehet kicsit több is
-25 deka=fél csomag tészta-copfocska(nyersen)
-egy csipet só
(-esetleg reszelt citromhéj)
A tojást megtöröm,és a hozzávalókat összekutyulom,majd 1jénaiba öntöm, és 180fokon kb.45-60 percig sütöm.Akkor jó,ha már szilárd.
porcukorral meghintve tálalom,ilyen édes,túrótésztás jellegű lesz.