Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Laminált parketta tisztítá
2007-09-27 16:011.

Torolt_felhasznalo_211306
Létrehozva: 2007. szeptember 27. 16:01
Sziasztok!
Praktikákat várok, hogy lehet csíkmentesen felmosni a laminált parkettát?? Ki mit tesz a vízbe?
Én 'ofix-et teszek és 'omes''s-t, rendesen feltörlök és utána egy felmosóronggyal végig szteppelek a szobán és így sem tökéletes..
Régen a szivacsos fejű felmosó szerkezetet is kipróbáltam, de az sem volt túl eredményes..
Szóval, tippek, trükkök, praktikák??
Praktikákat várok, hogy lehet csíkmentesen felmosni a laminált parkettát?? Ki mit tesz a vízbe?
Én 'ofix-et teszek és 'omes''s-t, rendesen feltörlök és utána egy felmosóronggyal végig szteppelek a szobán és így sem tökéletes..

Régen a szivacsos fejű felmosó szerkezetet is kipróbáltam, de az sem volt túl eredményes..
Szóval, tippek, trükkök, praktikák??

Jó éjt Mindenkinek!
Szia!
bármit teszel a felmosóvízbe, a lényeg az, hogy jó szárazra kell törölni, pl. jól kicsavart vileda törlővel
http://www.leifheit.de/2003/haushalt/twist-system/default/default.php?id1=haushalt&id2=twist_system
Ja a Viledának van elektromos?!!!felmosószettje.
Néha egy kis Sofix a vízbe és kész, de csak szálirány!
olyan felmosót vegyél amibe méhviasz van!!!
Fényes és szép tőle a padló
Szia!
Nekünk is laminált padlónk van, szerintem a felmosó fejet kell jól kiválasztani. Nekem mikroszálas a felmosó anyaga és ezzel a sima vízzel való felmosás is elég. (Én nem szeretem a sok vegyszert, nem biztos hogy kémiai szereken kellene élnünk.)
Nem olvastam végig a tanácsokat, bocs,ha valaki írta már
Nekem a "foltmentes" felmosásra az jött be, ha száliránnyal azonos irányba huzogatom a felmosómat
Nekem a Leifheit Twist-System felmosója van.Ennek a felmosója tuti nem hagy csíkot maga után.Direkt ezért vettem,bár baromi drága volt.Igaz ha belegondolok két éve van meg,és még mindig ua.olyan az anyaga mintha új lenne.A felmosórongyot néha lepattintom róla,és külön kimosom.Ennyi idő alatt már jónéhány sima mop fejet elhasználtam volna,vagyis az ára visszajött.
Felmosószerként öblítőt használok.
Hozzáteszem ha éppen nem lenne szükséges felmosni,de valami kicseppent és foltot hagyott a parkettán,akkor én ablaktisztítót fújok a papírtörlőre és azzal törlöm fel a foltot.
lehet, hogy rossz ütemben húzod a rongyot...
én EDDA-t hallgatok közben
szia!
én nedves felmosóval törlöm, és a lábam alatt a szárítórongy amivel megyek. amúgy vagy kora reggel vagy késő este csináld, akkor tuti, h nem lesz csíkos, hiszen nem süt rá a nap