Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Pogácsa, almás süti - S.O.
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Szeretnék pogácsát sütni és alma töltelékkel valami kis sütit. A feltétel, rém egyszerű legyen az elkészítés és ne nagyon pepecselős. Szóval egyszerű. A főzés terén nagyon jó vagyok, viszont még a sütikészítés területén nem remekelek. Eddig nem mertem bevállalni, de egyszer el kell kezdeni.
Egy kérdés még: a minap megpróbáltam piskóta tésztát sütni, a széle igen hamar kész lett, barnább is, mint kellett volna, viszont a közepe nem sült még át. Ilyenkor mi a teendő? Teljesen dilettáns vagyok a sütés területén, kérlek segítsetek!
Köszönöm!!
Ezt "sütöttem" a hétvégén:
Mézes krémes
Hozzávalók:
1 csomag (3 lapos) mézeslap
A túrókrémhez:
25 dkg tehéntúró
1 rúd vanília
4 evőkanál porcukor
2 dl tejszín
1 cs. vaníliás cukor
A karamellkrémhez:
4 evőkanál barnacukor
3 dl tejszín
1 cs. habfixáló
Elkészítés:
A túrót villával áttörjük, összekeverjük a porcukorral, a hosszában kettévágott és kikapart vanília belsejével. A hozzávaló tejszínt habbá verjük, a fixálóval együtt. A krémet kettéosztjuk.
Egy tésztalapot megkenünk a túrós krém felével, ráhelyezzük a másik lapot és a maradék krémet rákenjük. Ezután rátesszük a harmadik lapot és pihentetjük néhány órát, esetleg egy éjszakát, a hűtőben.
A karamellkrémhez a cukrot karamellizáljuk, felöntjük 1 dl tejszínnel és krémmé főzzük.
A többi tejszínt habbá verjük, és összekeverjük a kihűlt karamemellel. Rákenjük a harmadik lap tetejére és szeleteljük.
Ha már elfogyott a tyúkólból az összes kakas, akkor főzzél ilyet:
Kelkáposztaleves máshogy:
Hagymát kell apróra vágni, megdinsztelni, ebbe mustármagot és majoránnát tenni, a végén pirospaprikát és felönteni vízzel, majd a káposztát vékonyra szelni, a krumplit ugyanúgy, és készre főzni. Amikor megpuhult, tejfölbe el kell keverni mustárt, és összefőzni a levessel.
Szia Tini ,Dor Dic és Kati !
Bedugulunk néha !
Nálunk még mindig kakas szezon van . Ma is kukori levest főztem , jó nagy fazékkal .
Holnap paradicsomos káposzta lesz , sült oldalassal .
Mostanában nem nagyon srtapálom magam a sütéssel főzéssel .
Utoljára almás pitét sütöttem , linzer tészta közé raktam a reszelt almát , cukrozva , fahéjjal megszórva . Alája és az alma közé is szórtam búzadarát , hogy ne ázzon el . A meggyest is így csinálom .
Szép hétvégét , habár esőt mond .
Tegnap kirándultam a barátnőmmel Gántra és Majkra . Szalonnát sütöttünk hagymával . A nedves fa majdnem meghiusította a tervünket , de a rácsepegett szalonna zsír felélesztette a tűzet .
Szia Tini71!
Ne aggódj, mindjárt vége a Ramadannak....és akkor lehet enni inni!
Hogy vagytok ott a távolban? Itt most nagyon lehült a levegő!
Minden jót kívánok!
Sziasztok !
Szia TINI ! Jó hogy itt vagy újra ! Kezdődok a suli , talán több időd marad !
Szia Kati és DorDic !
Én el vagyok a csirkéimmel , foglalva . Már tojnak kettőt naponta . Nem kaptam darált kukoricát , turmixolom a szemeket ! Ki tudja meddig bírja a gép ?
Ma sárgarépa+zabpehely fasírozottat csináltam rizzsel sült céklával .
A sült céklát próbáljátok ki , fincsi vacsorának való .
A céklát vékonyabb kockákra vágod , berakod egy jénaiba , meglocsolod olajjal , sózod , borsozod és 2 gerezd aprított fokhagymával kis balzsam ecettel összekevered . Mehet a sütőbe , előszür letakarva , majdsütni kell kicsit . Lehet rá tejfölt is rakni .
De jó hogy előkerültél. Jól vagytok?
A gyerekek szeretik még a sütiket
Babapiskóta 8 főre
4 tojás csipet só10 dkg kristálycukor 1 cs vaníliás cukor12,5 dkg liszt 2 ek porcukor Elkészítés A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük. A végén hozzáadjuk a cukor harmadát, és tovább verjük, amíg szép fényes nem lesz a hab.A tojássárgákat egy másik tálban a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Az átszitált lisztet és a kemény tojáshabot több részletben, felváltva hozzádolgozzuk a cukros tojáshoz.A masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kb. 10 centis babapiskóta formákat nyomunk: a rudacskák végei ducibbak legyenek.Porcukrot szitálunk a tetejükre és légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt világos színűre sütjük.Rácsra szedve hagyjuk kihűlni. (kb. 50 babapiskóta lesz a fenti mennyiségből)Kellemes hetveget mindenkinek.Elokerultem nagyon zsufoltak a napjaim el kezdodott nallunk a Ramadan itt Jordaniaban eleg keso van az eves este fel 8 kor !szoval no komment.
Nagyon jo az a rakott cukkini recept Veve valami ilyesmit ennek most azt hiszem ki is fogom probalni a napokban.
probalok jonni de nem igerem .azert be be nezek
van esetleg baba piskota receptetek?
mert sajna itt nem kapok
koszi szepen es mindenkinek tovabbi kellemes napot
JÓ NAPOT !
Dehogynem , én vagyok . NÉHA !
RabÓ taTTY !
Teljes az elsötétítés , meleg kirekesztése .
Tökfőzelék nem sikerült az elképzeléseim szerint ! Mit lehet ezen elrontani ? Nekem a rántás mennyisége okoz gondot még mindig !
Meg aztán már nincs nagy kedvem a főzőcskézéshez !
Saláta minden mennyiségben , az IGEN ! MINDENT bele !
Piros színű húsos paprikákat a gáz láng felett feketére sütök , elég körülményes ! Majd nylon zacskóban pihen , aztán könnyen lehúzható a böre . Csíkokra vágva , meglocsolva oliva olajjal , csepegtetve citrom lével , sózva , akár oliva bogyóval díszítve , finom .
Nem szabad hűtőbe rakni , mert megdermed az olaj , pár órát hagyni kell érni .
További vidám nyarat , sok vidámsággal .
Nocsak, nocsak, úgy látom, nem csak én voltam szabadságon.
Mára már lehült a levegő, több kedvetek lesz itt lenni.
Jó volt a minden zöldséget bele lecsó! Rántva mégjobb lett volna....
Fincsi lehet ez a padlizsánnal töltött paprika! Ezt cukkinivel is meg lehetne csinálni !
Azért porszívóztam, mert a ventillátor felkeverte volna a port..
Már nem tudom, hová bújjak a meleg elől....ez nem fehér embernek való...
Igen, úgy vigyázzunk magunkra, ahogy a "képregényedben" írtad....
Kellemes időt!
Nálam a padlizsán a nyerő, kíváncsi vagyok neked hogy válik be. Szerintem az egyik legjobb zöldség a padlizsán és a brokkoli. Kirántva nagyon szeretem. Fínom lesz az a mindent beledobálós tojásos, pláne ha elég éhes a társaság.
Tegnap hallottam egy töltött paprikát, hús nélkülit. Hagymán kell megdinsztelni a lereszelt padlizsánt, rizzsel összekeverni, egy tojást bele, és ezt betötleni a paprikába. A többit úgy kell csinálni, mint a hagyományost, paradicsimmal.
Én szójával szoktam csinálni, de ezt is ki fogom próbálni.
Ha be van sötétítve minek porszívózol, úgy sem látszik sem a por, sem az hogy dolgoztál vele.
Vigyáznánk mi magunkra, de hogyan kell?
Így ki lehetne bírni a hőséget, de sajnos
kell.
Sziasztok "lányok" !
Itt pihegek a félig lesötétített szobában...."csak" egy kis porszívózásra és feltörlésre volt energiám!
Ma a tegnapi zacskóban sült csirkecombok II. felvonását esszük....
Holnap francia lecsót szeretnék csinálni, de még padlizsánt csak most vettem életemben először....Általában a cukkinit részesítem előnyben! Majd összedobálom az itthon lelhető zöldségeket + tojásokat ütök rá.....valami csak lesz belőle???
Szerintem a resztelt máj spagettivel is finom!! Minden körettel finom!
Vigyázzatok magatokra ebben a melegben!
Jó fagylaltozást mindenkinek! Puszik!
Ananász tökből
1 kg tök gyalulva, 80 dkg cukor és 1 citrom igen vékonyra felvágva. Egy edénybe tesszük és 24 óráig állni hagyjuk, majd felfőzzük, de nem túl sűrűre. Üvegekbe szedjük.
Én sajnos nem tudok segíteni a tökananász recipében.
Jókat főztél, csak úgy nyelek nagyokat, pedig az előbb ettem meg a májkrémes kenyeremet.
Én tegnap este 7 óra után majdnem összeállítottam a citromos álmot meggyel, csak az volt a bibi, hogy úgy eltettem a tejszínt, hogy nem talaláltam meg. Kénytelen voltam meggyes-mákos kevertet sütni, mert nem akarok ma vendégségbe menni sütemény nélkül.
HAHÓ !!!!
Itt a konyha RABJA !!!!
Ma ünnepi ebéd lesz a nagy meleg tiszteletére ! Élvezet a főzés !
Kakas pörkölt holnapra ! Ma a javából rántott petrezselymes burgival , ubi salival .
Ha esetleg nálatok fellelhető a tökből készült ananásznak álcázott befőtt receptje , küldjétek el nekem !
Köszi szépen !
Leégés mentes nyaralást !
Szia !
Itt napi főzőcske van , a többi teendő mellett !
Tegnap resztelt májat csaptam öszze ! spagetti volt hozzá . Ilyet még sosem csináltam , de gondolván , hogy a tésztára mákot is lehet rakni !
Estefelé főztem egy habart meggylevest , úgynevezett " köpkodőst " lusta voltam kimagozni .
Mot elhúzok a piacra , szemrevételezem a lehetőségeket . Főleg leveske ügyben kell kutakodnom .
Nem maradtál le semmiről , most indultunk ÚJRA !
Várjuk az ötleteidet !
Szia VEVE!
Előkerültetek??? Juhéjj!!!Fogalmam sincs miről írtatok eddig, csak hirtelen megörültem Nektek!! Most nekem a cukkínilecsó készül!
Jaj, ez a rakott cukkíni is nagyon finom lehet!
Örülök, hogy megvagytok, majd visszaolvasok, de le kell mennem megnézni a kaját....
mindenkinek! Kellemes délutánt és estét!!!
A grízes tésztára én pár csepp barack lekvárt csöpögtetek . Nem szeretem az édeset !
Rakott cukkini
Felkarrikázod a cukkinit , nem kell a héját leszedni ha gyenge . Aztán lehéjazol 1-2 paradicsomot , zöldpaprikát szeletelsz , és hagymát karikázol. Mindezeket előkészíted tányérra . Aztán kiolajozol finoman egy jénait , meghinted zsemlemorzsával . kezded rétegezni , közben ne felejtsd el sózni ! cukkini , hagyma , paradicsom , paprika . Mikor elfogyott , 2 egész tojást kikeversz egy fél pohár tejföllel , teszel hozzá egy kávéskanál lisztet , de ez el is maradhat . Raksz még bele zúzott fokhagymát , és petrezselymet . Ráöntöd a rakományra !
A tetejére szórhatsz reszelt sajtot , de margarin forgácsok szükségeltetnek !!!! Sütőben kb 20-30 percig sütöd , amíg kicsit megpirul .
Húsnélküli ! Kaporral is csinálhatod .
Jól néz ki ez a parfé itt a kezdőoldalon ! Hamm ! kellene csinálni , na az ilyet azt szeretem !
Van ilyen is, de én nem voltam napközis. Sokszor irigyeltem őket, amikor ették a mormoládélt én meg a házi lekváros kenyeret.
Pont tegnap volt eszembe, hogy grízes tésztát kellene főznöm. Mára van ennivalóm, a hétvégére pedig rizottót készítek, így a grízes tészta marad a jövő hétre. Még azt kell kitalálnom, milyen lekvárt bontsak fel hozzá
A Te grízesedet mivel eszitek? Érdekel a hús nélküli eledel.
A menyem turmixol , mert a gyerekek nem minden zöldséget hajlandóak megenni ! Így meg krémleveseknek mondja , mégis csak desingesebb !
Ismered Te is ! a menzán a meggy szószhoz mindig azt adták .
Pirított búzadara , nem császármorsza ! csak egyszerűen , csipet sóval cukorral , kis vízzel felöntve , és puhára főzve . A darás tésztához is éppen így csináljuk . Kedvenc szakácskönyvemből való .
Én vagyok a nyisszantó ! De 2 emberes , mert a szárnyát és a lábát , kesztyűs kézzel fogja aZuraMM !
Nincs is kedvem semmihez , inkább a diófa alatt olvasok !
Nálam a gyerek gyakran kért meggylevest, de a meggyet nem ette meg, ezért azt találtam ki, hogy mixelem. Így semmi nem veszett kárba és mindenkinek ízlett. Azóta csak így csinálom. Milyen jó amikor hazaérek kitikkadva és kanalazom a fínom, hideg lét
Nem ismerem a hajdú kását, leírnád?
Az íze is más a "hazai" tyúknak nem csak a színe. Ki vagdossa le? Van vele munka, meg költség, de egész más, mint a bolti.
Nálunk is nyár van hétfő óta, sőt nagy volt a váltás a 12 fokról a jelenlegi 30-ra. Nem is a dolgozóban kellene lenni, hanem a strandon.
Jót nevettem !!! mert én is vanilia pudinggal főztem a gyümölcs szószt csak nem turmixoltam le .Hajdú kását főztem hozzá , tudod az mi ???
Tegnap megint baromfi irtás volt , áldozatul esett 2 kakaska . Nem könnyű aZÉLet a farmon ! De ilyet mostanában nem láttam , mármint ilyen sárga husikat . Eddig a húslevesbe kurkumát kellett tennem , hogy színe legyen , most elhagyhatom .
Itt nem esett az eső , mostanában , csak ijesztgetett !
Hát, nem jött be az elvárásom, hogy a hétvégén már nyár lesz. Tegnap reggel esett, és egész nap borult volt az ég.
Igen tudtam, hogy mi a pite, amit Te csináltál, az az alj nélküli túrós kapros változata.
A kakasleves is fínom, hát még a kakaspörkölt tejföllel!!!
Én meggyből levest csináltam, leturmixoltam a meggyet és pudingporral sűrítettem. Nagyon jó lett.
Nem , még fiatalok a tyúkocskáim .
Több a kakaska, már került a fezekamba is .
Itt sajnos ma is csepergős az idő , szombaton ! Köpönyeg nélkül ne induljatok neki !
Kis erdei sétában én is benne lennék .
Meggyes pitét csináltam tegnap . Tudtad , hogy az a pite aminek az alján is és a tetején is van tészta ? Mert a kaprós túróst én így szeretem , aminek nincs a tetején tészta .
Jól néz ki, ez a sárga tojás már saját termelés?Én azért elcserélném édes túrósra, ha lehet! Megyek is palacsintát enni.
Hiszek az időjósoknak, hogy a hétvégén már nyár lesz
Sziasztok !
Sehol senki ?
Itt a kaprós túrós ideje ! Jó kis tojásos tejföllel a teteje megkenve !
Süssünk , süssünk valamit ! ? Ebben a " dermesztő !" nyárban jól esik a sütő melege !
Igen , reggel aratok és vetek meg a kutyust etetem . 1 napos babot vetek az fizet a legjobban és az ad 3XP -t ami a legtöbb .
Ma nem főztem .
Szép napokat , jó kirándulást !
Szia Tini !
Itt az új tavasz , bőségesen kapható zöldség gyümölcs !
Lehet sütni , főzni és alkotni van miből .
Hogy vagytok , és a gyerekek ? Megszoktűtok már az új otthonotokat ?
Megkergült ! Megkerültem !
Be farmoztam , legyen mit enni !
Nocsak-nocsak az egyik elveszett bárányka megkerült.
Hali !
Mindenki világgá ment ???
Már nem is eszünk ????
Szia!
Igen, hiányzol! Minden elromlott? A fotógép is a számítógép is? Jaj!
A fogyókúrádhoz sok erőt és kitartást kívánok, de ne koplalj, mert akkor újult erővel később visszajönnek a kilók!!
Minden jót és jelentkezz, ha tudsz! Kellemes napokat!
Köszönöm szépen!
Már azt hittem, mindenki világgá ment....?
Kellemes estét, jó pihenést!
Szia dir doc.Jol esik hogy hiznyolsz,sajnos nincsenek fotoim a fenykepezo gepem nem jo es meg a regi fotoim is el tuntek mikor rossz volt a gepem es a szerelo kezebe kerult. itt amugy zsufoltak a napjaim ,es most fogyokuraba vagok megint ,hogy a nyarra formaba legyek.Remelem sikerul
Tovabbi kellemes napot mindenkinek.
Köszönjük!
Nincs új , szép fotód???? Hová tűnél?????Hiányzol !!
Mi va Veled, hogy telnek napjaid ott a távolban??? Jelentkezz!!!