Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
A szex kötelesség?
2007-10-07 16:111.
Létrehozva: 2007. október 7. 16:11
Sziasztok! Dollár topictársunk "Ha már kikívánkozik..." topicjában írt hozzászólása nagyon elgondolkodtatott.
A hozzászólás: "Nos kifacsarni. Van egy haverom nevezzuk Tibinek. O kikivankozot, es eszre vette a felesege. Ezert hajnal 5 kor bealitotta a vekkert es csorgest kovetoen franciaval inditotta a reggelt. Majd az aszonyka legallab 2 szer megd@gatta magat a ferjevel. Amikor eljott az este akkor is teljesen kicsavarta Tibibaratombol a let..."
A szex nem akkor jó, amikor mindkét félnek kedve van hozzá? Fiúk ti szeretkeztetek már muszájból? Biztos, hogy csak az az oka, hogy az asszony nem akar szeretkezni, mert kevesebbet igényel? Miért csak a kevesebb igényűnek kellene alkalmazkodnia a nagyobb igényűhöz? Biztos megkap mindent otthon az asszony? Mikor öleltétek és csókoltátok meg utóljára spontán a párotokat? Minden házimunka az asszony feladata?
Az én kapcsolatomnak is a alapvetően a szex miatt lett vége, mert én keveset akartam.....
Pl. Egész nap otthon voltam a kisbabámmal, az exem délután 4-kor ért haza a munkából. Úgy csináltam az ebédet, hogy mire hazajön, akkora legyen kész. Ő nem evett, mert nem éhes... Levetette magát a számítógép elé. Ha nem volt kaja, akkor nekiesett a hűtőnek mert éhen akart halni. Semmit nem kérdezett, hogy mi történt velem egésznap, hogy vagyok, közben a neten feltűnően jókedvűen levelezett ismeretlen, ismerős emberekkel. Persze én próbáltam mondani a dolgaimat, gyakorlatilag semmi sikerrel. Vagy abszolút nem reagált rá semmit, vagy elintézte annyival, hogy mit problémázok már megint. Foly. köv.
A hozzászólás: "Nos kifacsarni. Van egy haverom nevezzuk Tibinek. O kikivankozot, es eszre vette a felesege. Ezert hajnal 5 kor bealitotta a vekkert es csorgest kovetoen franciaval inditotta a reggelt. Majd az aszonyka legallab 2 szer megd@gatta magat a ferjevel. Amikor eljott az este akkor is teljesen kicsavarta Tibibaratombol a let..."
A szex nem akkor jó, amikor mindkét félnek kedve van hozzá? Fiúk ti szeretkeztetek már muszájból? Biztos, hogy csak az az oka, hogy az asszony nem akar szeretkezni, mert kevesebbet igényel? Miért csak a kevesebb igényűnek kellene alkalmazkodnia a nagyobb igényűhöz? Biztos megkap mindent otthon az asszony? Mikor öleltétek és csókoltátok meg utóljára spontán a párotokat? Minden házimunka az asszony feladata?
Az én kapcsolatomnak is a alapvetően a szex miatt lett vége, mert én keveset akartam.....
Pl. Egész nap otthon voltam a kisbabámmal, az exem délután 4-kor ért haza a munkából. Úgy csináltam az ebédet, hogy mire hazajön, akkora legyen kész. Ő nem evett, mert nem éhes... Levetette magát a számítógép elé. Ha nem volt kaja, akkor nekiesett a hűtőnek mert éhen akart halni. Semmit nem kérdezett, hogy mi történt velem egésznap, hogy vagyok, közben a neten feltűnően jókedvűen levelezett ismeretlen, ismerős emberekkel. Persze én próbáltam mondani a dolgaimat, gyakorlatilag semmi sikerrel. Vagy abszolút nem reagált rá semmit, vagy elintézte annyival, hogy mit problémázok már megint. Foly. köv.
icsoda komoly követelményeid vannak!
Akkor tényle muszáj!!!!!
és ahol gyerek van
de okso vagy!
fiam pl 18, milyen érdekes lenne, ha mikor rámjön elkapnám az embert...gyerekem meg mit csinálna?
jobb ötletet írj neki
Tényleg! Jó kérdés!
Fiúk!! Szoktatok muszájból szexelni!???
havi 1-2 nagyon kevés
ha ez az állapot áll fenn, a szakítás törvényszerű
mindegy mi az ok
kérdés, tud-e és akar-e valaki tenni ez ellen
Nem hinném, hogy az igények ennyire különböznek, inkább azt mondanám, hogy nem volt kedvem vele szeretkezni, hiányzott a vágy. Hiszen nem kaptam meg azt, ami ehhez kellett volna. Sem napközben, sem a szexben.
Furcsa még most is visszagondolnom rá, hogy én tudtam magamról, hogy nekem nem havi egy-két szex lett volna az igényem, és mégis így alakult...
Ezért is kérdeztem a topicindítóban, hogy "Biztos, hogy csak az az oka, hogy az asszony nem akar szeretkezni, mert kevesebbet igényel? Biztos megkap mindent otthon az asszony? Mikor öleltétek és csókoltátok meg utoljára spontán a párotokat? Minden házimunka az asszony feladata?"
De ha úgy vesszük.... egy érzelmileg tartalmas házasság miért ne juthatna ide, egy jó karban lévő 95 éves házaspár is szeretheti egymást. Csak meg kell találni az összhangot. Utópia?
Kolléganőmtől kaptam..
Talán egy hétvégi kirándulás valahol, a gyerekektől távol, valami vidéki turistaszállóban.
Bár akkor is tudja mind1ikőtök mire megy ki a játék és jönnek az érzelmi görcsök. nagyon nehéz ezt feloldani. beszélni kellene róla először, mindketten a gátlásokról beszélni, hátha fel tudjátok oldani. Így tutira tönkre megy a házasság, mert már te is kezded a rosszat keresni benne, így kompenzálod a görcseidet.
Bár könnyen beszélek, én is voltam ilyen helyzetben és nem tudtam megoldani.
És annyira fel tudom magam dühíteni ezeken a húzásokon, hogy komolyan, mire oda kerülnénk, hogy így 5 hét után esetleg baromi éhesen egymásnak essünk, én már kiábrándultam, mi több gyűlölettel tudok csak rá gondolni, és a hátam közepére sem hiányzik, mert addig húzom magam, míg az összes hibáját is felsorolom, és egyre jobban utálom, és már undorodok, ha magam elé idézem a képét.
Na szép.
És ilyenkor verem a falba a fejem, hogy Uramatyám, hát ez a boldog házasság???????????????????
most hiába markolja meg a mellem,mikor öltözöm,hogyha utána nem történi semmi.
van hogy nem hozom szóba napokig, ugy teszek mint aki nem gondol rá,és nem történi semmi.abbszolut.egy hétig birom.tovább nem.akkor már muszáj közelednem,mert olyan lelkiállapotom alakul ki ,ha fel vagyok huzva,hogy meneküljön mindenki...
hiába rittyentem ki magam,hiába az uj parfüm, ruha,vagy vixolom kia lakást,észre se veszi...
Ennyi. A továbbiakban a monogámiáról lenne szó...
Ezt a hosszú hozzászólást, egy hasonló témájú topicban találtam...
Szerintem nagyon igaz....
Nem az a jó válasz, hogy megfordítjuk, és a feleség szexuális vágyai kerülnek a férjéé elé, bár ez is vonzó megoldás! Gyakorlati problémák is felmerülnek, de a megfordítás nem oldaná meg az egyenlőtlenség problémáját, csak helyettesítené. Őszintén meg kellene vizsgálni a szexualitásra vonatkozó dolgok alapjait, hogy a nők többet kapjanak abból, amire szükségük van, amikor és ahogy szükségük van. Ebben a kérdésben bátornak kell lennünk. A férfi szexualitás mítosza azt tanítaja, hogy a férfinak ki kell elégülnie - ebben az is ott bújkál, hogy "mert különben" -, és ez még most is erősen befolyásolja a nemi politikát. Ideje, hogy a hézastársi jog, amely szerint régebben a feleséggel szembeni erőszak nem létezett, mindkét úton működjön: fel kell ismerni és tisztelni a feleség szexuális ritmusát a férjével együtt.
Az igazi kérdés, hogyan visszük ezt végbe, és a válaszban én sem vagyok biztos. S bár megkockáztatatom, hogy ostobaságot mondok, de hiszem, hogy a tudatosságon kell változtatni, mert ez előfeltétele a tartós változásnak. Ha egy nő soha nem gondolt arra, hogy a saját szexualitásának az integritása elsőrendű erő, és nem csak a férfi partnernek adott válasz, valószínűleg soha nem gondol más alternatívákra, s pláne nem tudja őket megvalósítani.
Foly. köv. Már nincs sok...
Ha egyelőbben osztjuk el a fizetetlen munkát, azzal vidámabbá tehetjük a házasságot a feleségek számára, de nem ez az egyetlen módja. Ne feledjék, azok a nők gondolták, hogy igazságos a kapcsolatuk, akik az érzelmi munka terhét is megoszthatták a férjükkel. Olyankor kevésbé számít, ki mit csinál a ház körül. Nyilvánvaló, hogy az érzelmi munkamegosztás éppen olyan fontos a feleségek jó közérzetéhez, mint a kézzelfoghatóbb dolgok megosztása. Akik úgy érzik, hogy a féjük érzelmileg nem nyújt nekik semmit, alacsony elégedettségi szintről számolnak be. És miért lenne így? A nem kondicionált, folytonos adás, amit sok férj megkövetel, a nő erős anyai ösztönébe tapos. Mi lehetne elkedvetlenítőbb, mint egy felnőtt férfit pesztrálni? Ez az érzelmi szerepstruktúra ma is sok házasságban jelen van. Meg vagyok győződve arról, hogy nagyban hozzájárul a nők általános kiábrándultságához, a szexuális frusztációkhoz férjeknél és feleségeknél egyaránt. /.../
Folyt. köv.
Nehéz ügy ez. Mert van úgy hogy a másiknak nagyon kell a szeretet vagy a szex. De ezeket nem lehet követelni. A másiknak kell rá fogékonynak lennie hogy észre vegye. A legborzasztóbb az amikor emberileg tiszteled, szereted, örömmel emléxel az együtt töltött szép évekre, de valami elillant, ami sosem jön vissza. És aztán mert nem bírsz úgy szeretni mint régen, mert nem tudsz nap mint nap valamit tenni a kapcsolatért, elhagynak. S amikor egyedül maradtál, akkor döbbensz rá mit vesztettél. Főképp amikor a másik emelt fejjel, barátsággal, tiszteséggel távozik, még a veszekedések gyűlölködések sincsenek amit segítenék emlékének halványodását.
Én tudom hogy barátnőmmel mi nem voltunk egymáshoz valók, de mégis fáj hogy elment és tudom hogy azért mert elhanyagoltam, mert a fiam akit egyedül nevelek, előbbre való volt mint ő.
Tinabolero, mire jó a színjáték? Főleg ha magad sem érzed jól magadat benne???? De komolyan? Mire jó??? Attól még egy nő se lett kívánatosabb ha frigiditást tettetett és kikencézve ment a barátnőjéhez....
A topicindítóhoz: Igen, a szex "kötelesség" A házasság szerves része, a szeretet egyik kifejezése és mindamellett a világ legjobb stresszoldója. Ebben semmi rossz nincs. Nyilván van olyan néha hogy az embernek nincs kedve. De ha ez rendszeres, az már gond. Nyilván amikor hozzámentél a párodhoz, azért tetted, mert kívántad. Fura hogy akkor nem zavart hogy nagyobb az étvágya...most miért is?
vagy a Nőt!