![](https://nlc.hu/themes/nlcafe/images/forum-ends.png)
Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
semmi gond
egyértelmű, hogy akinek nincs ilyennel dolga, fogalomzavarba kerülhet, mert ezt nem KELL mindenkinek tudni
de már elküldtem kristallnak a mintalevelet, reméljük, sikerrel jár
Kedves hozzászólók!
A kérésem azok felé irányult, hogy akik írtak levelet és sikeres volt.
KÉRLEK BENNETEKET, hogy csak olyan írjon, de a legegyszerűbb, ha átküld egy ilyen levelet.
Sajnos nincs annyi időm, hogy az összes olyan üzenetet elolvassam, ami arra vonatkozik, hogy "ha így meg úgy"
Bocs, de tényleg egyszerűen szeretném elintézni a dolgokat.
Köszönöm!
én értelek, de ne keverd össze még jobban szegényt, mert a fellebezés mást jelent, és elég komoly az illetéke, és ha ráadásul úgy is írja meg a méltányossági kérelmet, mint fellebbezést, még a végén ki is szabják rá!!!!
szóval....
fellebbezés nem egyenlő méltányossági kérelem!!!
Ha úgy vesszük a részeltfizetés is fellebbezés.
Emlékezetem szerint a fellebezésre vonatkozóan szerepel a kézhezvételtől számított 15 nap.
De mivel nem fellebbezni akar, mert az mást jelent, akkor a fizetési határidő leteltéig meg kell érkeznie a levélnek (a kézbesítéstől számított 15. napon belül válik esedékessé, és az azt követő 15 napon belül kell megfizetni)
Nem fejből írom, most már megnéztem, ez a munkám része, és pont múlt héten kaptunk ilyen Fizetési meghagyást.
Kedves Topikindító!
Én szívesen elküldöm a mintalevelet, ha küldesz priviben e-mail címet.
Üdv.
Zita
Én arra gondoltam, hgy esetleg vki úgy segít, hogy mondjuk priviben átnyomja a fellebezzés szövegét.
Egyértelmű, hogy kevesebbet akarok fizetni.
Aki részletfizetést kapott, ott mennyi kamatot számítottak fel? AZt hallottam, hogy elég magas....
A lényeg, hogy van egy formanyomtatvány ami alapján elbírálják a kérelmet. Nekem legalábbis ilyet küldtek a siránkozó levelem után:
http://www.apeh.hu/data/cms2163/fizmag.pdf
Szia!
Fellebbezni csak akkor tudsz, ha jogtalannak ítéled az illeték mértékét, vagy esetleg nem Te vagy egyedül kötelezett, mert csak bizonyos százalékban Tiéd az ingatlan, és mégis neked szabták ki 100%-ban...hallottam már ilyet.
Ha csak szimplán mérséklést vagy részletfizetést kérsz, megteheted, írj egy levelet. Vigyázz, még a fizetési határidő előtt érjen oda! Erre küldenek majd egy adatlapot, amit munkáltatói igazolással szintén vissza kell küldened, és azt bírálják el.
Nekünk tavaly novemberben engedték el csaknem a felét, kedves ismerősömnek az egészet! Hazudni nem szabad, csak az igazat...
Sok sikert!
Zita
Nem írom le még egyszer de itt találsz néhány infót:
http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?forumid=16917 1
Nagyon lassan őrölnek a malmok.
Szia!
EGyszerű dolgokra kell gondolni. Annak az ügyintézőnek címezd, aki a papíron rajta van. A többi meg annak függvénye, milyen alapon fellebbezel. Ha csak szimplán sokallod, először nézz utána, mik a törvényes keretek. Ha benne vagy, akkor kérj inkább részletfizetést, illetve az illeték egy részének elengedését.
Hátha....
Ha viszont számolási hiba volt (mint nálunk), akkor azt kell beleírni. HOgy eltévesztették, és a fele-fele arányú tulajdonszerzést az egyik fél javára helyesen, míg a másik fél javára helytelenül állapították meg,és kéred ennek helyesbítését.
A fellebbezési költségről ne feledkezz el, azt is meg kell(ene) fizetni.
Miért akarsz fellebbezni? Rosszul szabták ki? akkor írd bele, hogy szerinted hogyan kellett volna megállapítani a fizetendő illetéket.
Én így csináltam. Értesítettek, hogy kiküldenek egy értékbecslőt, majd értesítettek, hogy elfogadták a fellebbezésem.
Na,a lakásörökléshez már írtam egy pár sort!
A tesóm és barátja is vettek újépítésű lakát-kölcsönből-és fizetni kell rendesen.A barátja már fellebezett,de csak részletfizetést kapott-460000ft-,tesómnak kevesebb,csak 360000ft .Nem hiszem,hogy ilyen dolgokat elengednek,hisz az állam igyekszik mindet elvenni az állampolgároktól...