Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Én mostanában könyveket és fényképeket gyűjtök. Régebben körömlakkot, kinder-figurákat, képeslapot gyűjtöttem.
halihó!
Én porceláncicákat gyűjtök. MEgőrülök értük! Most jöttem rá, hogy a barátaim közül mennyire nem ismer senki, hiszen még senkitől sem kaptam porceláncicát-pedig nem nagy ördöngősség beszerezni...
Képek Babavárosból :
http://www.babavaros.gportal.hu
Képek Babavárosból :
http://www.babavaros.gportal.hu
Hogy mit gyűjtünk ?
~ Babákat ! ~
egészen pontosan, Barbie és Barbie jellegű babákat, a lányommal közösen.
A mostanra már nagylányom, nagy könyörgés árán, három és fél évesn kapta az első ilyen babáját. "Meglátni és megszeretni!" Egy pillanat alatt a kedvence lett. Előtte, az én régi babáimmal játszott. Később, ha valaki megkérdezet mit szeretne, a válasz az volt, hogy barbie-t. Órákat képes volt velük eljátszani, ennek ellenére úgy tudott rájuk vigyázni, hogy az első babája (több, mint 14 év eltelt azóta), most is úgy néz ki, mintha tegnap lett volna a dobozból kivéve.
Később kapott más jellegű babát (textil babát) is, de egyik sem kellett. Megnézte, letette és kész ..., azok mind a régi óvodájában kötöttek ki.
A babák irániti rajongását látva, készítettem a babáknak a ruhákat, a párom készítette a bútorokat, babaházat, ... és szépen szaporodtak a babák is. Hozott a húsvéti nyuszi, a Télapó, névnapra, szülinapra, később a jó bizonyítványért, stb, stb, ... szaporodtak, a kellékekkel együtt.
Úgy hozta a sors, hogy egy kiállításon találkoztunk a Kiss Áron Magyar Játék Társaság soros elnökével, Dr Györgyi Erzsébettel, és a nagylány megmutatta neki a babáit. Bíztatást, és eszmei támogatást kapott. Egy év múlva az iskolában az Of.néni egyetértésével, az iskolájában volt egy bemutatója, amiben a tanárikar kellemesen csalódott, majd ezt követték kiállítások, bemutatók, ill. a neten történő bemutatkozás, azaz, hogy egy honlap a gyűjteménynek, http://www.babavaros.hu . Mert, hogy a gyermekjáték, a babázás, közben gyűjteménnyé nőtte ki magát. Úgy, a babák létszámát, mint a kellékeket, a ruhákat, az "épületeket" illetően. Mostmár, egy "igazi" kis mesevároskát fel tudunk építeni egy-egy kiállítás alakalmával.
A nevét, gyűjtemény az egyik nagyobb volumenű kiállításuk alkalmával vette föl, amikor is, Sárközi György ~ Babaváros című meséjét jelenítetteük meg a babák segítségével. Így lett, a gyűjtemény neve: Babaváros. Egyre tudatosabban figyelete és gyűjtötte a nagylány az apró, kellékként használható tárgyakat is. Valamint, így alakult át a játék gyűjteménnyé. Mostmár együtt munkálkodunk azon, hogy minnél látványosabb dolgot tudjunk kihozni egy-egy bemutatóból.
Sajnos, állandó kiállítóhelyünk nincs. Így, egy részét dobozolva vagyunk kénytelenek tárolni. Ötletünk lenne a bővítésre, sőtt, apró dolgok folyamatosan készülnek is. Nagyobb dolgok megvalósításába, csak akkor tudunk fogni, ha bemutatkozási lehetőségünk adódik. Természetesen, a városkánk "lélekszáma" is, lassan gyarapodik.
Ha érdekel, látogass el a honlapunkra ! Meghívunk egy virtuális városnézésre !
[Később, teszek fel képeket is, de most eszméltem, hogy előbb törmörítenem kell, mert túl nagy a file.]
Azt el is feljetettem írni, hogy sálakat és kendőket is. Tegnap megint vettem egy sálat, innen jutott eszembe....
De főleg sálakat: kötöttet, horgoltat, vegyesen. Ráadásul minden évben csinálok is egyet-egyet, és/vagy anyunak is leadom a rendelést, hogy mivel töltse a szabadidejét hosszú, téli estéken. Így lett idén pihe-puha sötétlila csipkemintás sálam
Sziasztok gyűjtőőők!! :))
Én a különböző anyagú, méretű,színű békákat, teknősöket gyűjtöm, lassan 9 éve!!
És persze a könyveket! :) még nem olvastamvissza, de megteszem!
....táskákat, kavicsokat, kaktuszokat, könyveket.
Kavicsok és kaktuszok általában együtt végzik egy virágcserépben és nagyon jól mutatnak....
De az nem baj, hogy ez egy több éves topic és az ideírók talán már el is porladtak?
Én telefonkönbyveket és menetrendeket gyűjtök.
Szeretem őket olvsgatni, böngészni, de sajnos tönkrement 4 db. és be kell szereznem őket újra, nem lessz könnyű.
Én szakácskönyveket, és a kupakokat én is annak a beteg gyereknek.
Az első saját szakácskönyemet a férjemtől kaptam, amikor még nem volt a férjem. Ahogy így belegondolok, azóta gyűjtöm őket.
jó éjt
söralátéteket
tapasztalatot
Persze nem az igazi élőt