Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Bababarát taxi Bp
Sziasztok!
Úgy alakul, hogy 2 éves gyermekemet taxival kellene Budapesten egy kb 20 perces útra vinnem taxival, de ugyebár neki kell még a gyerekszék, amit így taxis utazásnál nem tudom, meg lehet-e oldani? Persze felhívom majd a taxitársaságot, de szerintetek melyiknél érdemes kérdezősködni, hogy van-e esély rá, hogy tartanak biztonsági gyermekülést?
Szia,
köszönöm a tippet, felhívom őket, szerencsére még odébb van az az út, ezért is gondoltam, hogy időben szervezni kezdem.
Azt tudni kell hozzá hogy egy autobaleset miatt került kórházba!
A Bethesdától Újpestig igen forgalmas útvonalon kellett haza mennünk!
Felhívtam minimum 3 taxi társaságot és egyik sem tudott segíteni de valahogy haza kellett jutnunk!(BKV-val már csak nem vihetek egy agyrázkódás gyanus gyereket)
Nem azt mondom hogy legyen a csomagtartóban egy gyerekülés hanem azt hogy legalább 1 kocsi rendelkezzen Budapesten a taxi vállalatokanál ilyen felszereléssel!
Ne adja Isten, hogy egyszer történik egy baleset egy taxival, amiben gyerek utazik. Na, akkor fognak elkezdeni rendelkezéseket hozni erről. Ahogy szokták, utólag...
most olvastam, hogy Németországban kötelező! nem tudom, ott hogyan oldják meg a taxisok, de ha egyszer gyereket csak így szabályos szállítani???
mondom, ezzel az erővel akármilyen indokkal ittasan is vezethetne...
ezt csak most olvastam...
tesséééééék??????
ez vicc, komolyan
Mekkora hülyeség...
Épp ez a fura. Egy törvényt másolt be épp itt az nlc-n valaki, aminek értelmében a taxiban NEM kötelező a gyerekülés.
Csak ez számomra érthetetlen.
mondjuk ennek kb. annyi értelme van, mintha a taxisok vezethetnének ittasan...
ha egyszer személygépkocsiban kötelező, és a txi személygépkocsi, akkor???
A taxiban nem kötelező a kresz szerint a gyerekülés.
Sajnos a taxikban a biztonsági öv használata sem kötelező...
Nekem júniusban amikor a kórházból kellett volna haza hoznom a 3 éves lányomat, akkor döbbentem rá hogy Budapesten nincs olyan taxi társaság amelyik gyereküléssel rendelkezne!
Tuti hogy mivel személygépkocsi ott is a kresz szerint kötelező a gyerekülés használata hisz a taxis is egy mezei autós akire ugyanúgy érvényesek a közúti szabályok!
Arról már nem is beszélve hogy bárhol-bármikor történhet baleset mindegy kinek a hibájából!
Hú, ez elég gáz, hogy nem tudtak gyereküléssel autót küldeni
Mondjuk mi ritkán taxizunk, akkor is inkább ismerős taxissal, aki akár tárolja is a nyaralás alatt a saját gyerekülésünket, ha ő nem tudja hozni az övét. Nagyon parás vagyok, én nem merem kenguruban vagy magamhoz kötni a gyereket, annyi hülye van az utakon
én ezt azzal egészítettem ki, hogy egy kenguruban (menetirány szerint előrefele) magamra kötöttem. (nem nagyon fért bele, de azért tartotta - és úgy kötöttem be magamat (őt nem!!!).
Mindezt az után, hogy vagy három-négy társaságot felhívtam, és nem tudtak autósüléses járművet küldeni...
Kár, hogy nem tudok vezetni.
A nagyobb taxistársaságok amúgy biztosan tartanak gyerekülést és plusz díjért adnak.
Mi Kecskeméten taxiztunk, na ott nem volt...
Van rá lehetőség, hogy babaüléssel kérj taxit, csak jó előre szólj be a diszpécsernek (adott esetben a taxisnak haza kell mennie érte).
Annyi még a tapasztalatom, hogy ha extra kívánsága van az ügyfélnek (kombi autót kér, gyerekülést, egyebet), akkor magasabb a tarifa.