Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
urino igazad van!
(70-es hozzászólás)
Némileg tényleg megnyugodtam
Mondjuk ha úgy vesszük, Rowling felett is elmúlt közben 10 év...ki képes ennyi idő elteltével ugyanúgy írni?
Na jó, ez csak egy kis eszmefuttatás volt, de értem a problémádat.
Igen, olvastam, és tény, hogy egyre inkább átszövi a politika meg a társadalomkritika, miegyéb, most már átlibbentünk a szex mezejére is. Én pont azért szerettem ezt a történetet, mert mentes volt ezektől a "piszkos" dolgoktól, vagyis hogy nem gondolt bele ezekbe annyira az ember, ahogy olvasta, hanem egy külön világba cseppent bele. Persze álmodozni kár, de valahogy sokkoló volt ez a dolog a jó öreg Dumbledore-ról. No meg a tesójáról és annak kecskéiről, úgy zárójelben.
(Még nem olvastam minden hsz-t).
akkor sürgősen kezdd el őket olvasni, mert a 8. hozzászólásban pont erről írtam, hogy
most már tudom miért utálom alapból az ilyen-olyan felkapott vackokat (potter, star wars és még ki tudja milyen őrületek voltak az utóbbi időben) ---> ergo osztom, amit te is írtál: Gyereknek egész pici korban nem mesélünk HP-t. Ennyi.
Na mindegy, engem ez nem zavart, de ízlések és pofonok különbözőek
Csak egy tipp...
(Még nem olvastam minden hsz-t).
Ha valaki világsikert aratott néhány könyvvel, talán már szükségét érzi, hogy a következőben társadalmi problémákat feszegessen. Grindelwald és a börtöne a hitleri nézetekre és haláltáborokra utal (ezt is felrótták az írónőnek párszor), most meg ez a meleg téma.
Jön majd, hogy Sirius mit művelt rabtársaival a dutyiban, Piton meg milyen kábszert alkotott a termében?
Lányok, nyugi! Kár ezen vitázni! Inkább beszélgessünk szépen békében
Köszönjük, Frászkarika, hogy megosztottad velünk ezt a fontos infót!
Már hetek, mit hetek! Hónapok óta hánykolódtam álmatlanul éjszakánként, vajon Frászkarika szereti-e HP-t. És lőn, kiderül hogy nem.
A témál maradva: valóban nagyon undorító húzás volt ez az írónő részéről. Mert ha azt akarta volna, hogy egyértelmű legyen, valahogy beleszőtte volna a történetbe. Mivel ezt nem tette, utólag ilyen infót adni, valahol értelmetlen.
Nekem persze,ettől még HP a kiskedvencem marad, a 7. rész után meg pláne. Jól ki van ez a történet találva. Nyilván nem egy Doszojevszkij, de könnyed szórakozásnak kitűnő.
Azt hiszem, a délután további részére értelmesebb társaságot és elfoglaltságot keresek.
Albániának csak egy bujdosó Voldesz ... ez igaz
Én azt szerettem volna, hogy Dumbledore McGalagonnyal jöjjön össze. Csíptem nagyon azt a nőt.
De azért Dumbledore Serege nem valami homoszexuális egyesület, ami jó sok fontot utalt az írónőnek?
De azért gondoljunk arra hogy "mi" magyar mennydörgőnk Harryvel "csatázott"
És külön fejezet cím is
Gyermekkori barát, szőke haj, kék szem, "náci" nézetek.
Ja és magyar keresztnév: Gellert.
Nekünk ez jutott, meg a magyar mennydörgő
A gyerekek sokkal kevésbé csinálnak ebből ügyet, mint mi.
Igen, ilyenkor mindig jön a villogás a "nekem van meleg barátom" kijelentésekkel....
nem villogok vele, egyszerű tényként közöltem ... senkire sem tartozik, hogy mit csinál a hálószobában (vagy az élete egyéb területén) villogni talán te villogsz: Nem távoli meleg ismerősön keresztül vagyok érintett az ügyben, maradjunk ennyiben. ---> gondolom ezt magadra értetted, mert ha rám, akkor már megint ne adj szavakat a számba!!!! mert nekem ezzel a pasival napi (heti) kapcsolatban van a barátságom
Én a könyv alapján barátságnak értelmeztem Dumbledore és Grindelwald kapcsolatát...persze akár félre is érthettem ezt-azt angolul, de nem hiszem.
Hát inkább legyen meleg, mint pedofil
Valaki írta, hogy mekkora hülyeség a HP. Én személy szerint imádom, és tök jó bölcsességek vannak benne. Az egyik kedvencem, amikor az első részben a tükör előtt ül Harry és mondja neki Dumbledore: Rossz úton jár, aki álmokból épít várat és közben elfelejt élni.
Egyébként meg a könyvek olvasása során sose jutott eszembe, hogy esetleg Dumbi meleg lenne...nem is olyan karakter...szerintem...
Nem távoli meleg ismerősön keresztül vagyok érintett az ügyben, maradjunk ennyiben.
"Kétféle hetero létezik. Az egyik nyíltan utál, a másik a hátad mögött."
(QAF)
Visszatérve a topik témájához: a HP-t eddig is szerettem, ezután is így lesz.
Nem értem. Ha a könyvekben nincs róla szó, akkor hogyan derül ki, hogy meleg? Nem lehet, hogy az írónő csak viccelt vagy ki akart bújni a kérdés alól? Valahogy nem értem, mi értelme lenne ennek a kijelentésnek, ha nem szerepel a könyvben...
vagy csak túl földhözragadt vagyok?
Bár te biztosan legszívesebben a szőnyeg alá söpörnéd a kérdést, hisz amiről nem tudunk, az nem is létezik
te hülye vagy!!!!
próbálj meg nem ítélkezni és ne próbálj meg dolgokat rámaggatni
hány meleg barátod van????? egy sem, fogadjunk ... nekem van ... elfogadom őt, kedvelem, de akkor sem ezt tartom az általánosnak, és ezt ő is tudja, mindketten tiszteletben tartjuk a másik véleményét és ettől még nagyon jó barátok vagyunk ... lassan 20 éve