Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Soma okoskodik
Soma bölcselete:
"Egy tartós kapcsolatban az óvszert elég az aktus utolsó szakaszában felhúzni. Ha még nagyon kezdő a fiúd, akkor rá kéne vezetni, hogy maszturbálással gyakorolja az ejakuláció kontrollálását is, és akkor a „coitus interruptus”, azaz megszakított közösülés is biztonságosabban fog menni."
Soma ezek szerint nem tudja hogy a a megszakításos módszerrel is teherbe lehet esni (50% esély), mert az előcseppek tartalmaznak spermát...?
Szóval Okoska Soma ismét megmondta.... egy szegény butuska lánynak (vagy nem annyira butuska) aki most elöször szexelt.
Wroááááá
http://www.nlcafe.hu/cikk.php?id=193&cid=28741
Akkor minek húzzátok egyáltalán ki?:-)) ha nem kell úgyse fog, ha meg meg kell, akkor megfog.
(bocs nem tudtam kihagyni...)
Amúgy nem lennék nyugodt egy magszakított közösüléstől. Max, ha mindegy hogy lesz-e gyerek vagy sem.
Neked van gyereked? Lehet amúgy élesben is nehezen esnél teherbe.
De van aki nagyon könnyen terhes lesz. Annak sokkal kockázatosabb ez a módszer.
Épp olyan, mint a menszesz alatt, ill a közelében nem lehet baba. Hehe. Ma 14 éves a fiam:-)))
Mi van szerelmes vagy a somába? Nekem olybá tűnik!
A másik meg, hogy jövőre diplomázik pszichológiából, kicsit jobban ért ehhez, mint ti. A kinezt meg jószándékból ajánlja, nem kap érte pénzt, csak itt olyan gyökér emberek vannak, hogy nem fogadják be az újat, ami esetleg jó is lehetne nekik. Csak gratulálni tudok ehhez.
Jaa, ami még tetszett: "elvakult sztárimádat". Pff... Soma nem sztár számomra, hanem egy jólélek, aki segít ahol tud és higgye el az a kedves fórumozó, aki ezt írta nekem, hogy Soma nagyon sok embernek segített már és remélem, hogy fog is. Inkább olvassátok el azokat a könyveket, amiket ajánl, menjetek el a rendezvényekre, ahol beszélhettek vele (ingyenesek!), ahelyett, hogy kiragadtok egy hülyeséget és ezen vezetitek le azt a sok frusztrációt, amit saját magatoknak gyártottatok. Vagy ha unatkoztok, menjetek sportolni, dolgozni, vagy olvasni! Bármi értelmesebb ennél, hogy itt szidtok egy olyan embert, akinek a nyomába sem fogtok érni soha. "Erkölcsileg... "
Ne idegesítsd magadat a Somán, mindenkinek meg kell élni valamből, ő ebből él hogy tanácsokat osztogat, úgy látszik nem mindig jók a tanácsai.
Van itt a fórumon százszor idegesítőbb ember, és mégis hagyják érvényesülni, sőt még sztárolják is egyesek.
bocs, tegnap már nem voltam itt, de látom újra fent van a topic
A báránykás idézet eredetileg arra szolgál, hogy az aggodalmat lecsillapítsa, a gyerekvállalással kapcsolatos kételyeket, félelmeket enyhítse. Megnyugtató arra gondolni, hogy valahol az isteni gondviselés kiterjed ránk, ha az Isten gyermeket ad- erőt is ad a felneveléséhez, türelmet, energiát a mindennapi kenyér előteremtéséhez.
Gyakorlatilag, egy felelőtlen "védekezési mód" propagálása kapcsán előkerül a báránykás idézet negatív oldala. A nemtörődömség, a felelősség elhárítása.
"-Kedves, Soma! Szeretjük, imádjuk egymást a barátommal, tartós kapcsolatban élünk, megszakítottal védekeztünk, becsúszott egy baba, 17 múltam, mit tegyek?
-Ugyan, gyermekem, örülj az áldásnak. Na, ettől lettél igazán felnőtt nem a szextől. Vállald a következményeket- add fel az eddigi terveidet vagy bízz benne, hogy a szüleid nevelik majd a babát míg te iskolába jársz. Tudod, ahová az Isten báránykát ad- oda legelőt is. Ne aggodalmaskodj, árt a szépségednek. Örvendezz, életed új és váratlan kihívás elé állított...stbstb"
Ez egy nagyon laza felfogás. Lehet így élni. Meggyőződésből. Egy kiforrott személyiségnek. Soma más alternatívák mellett vázolta ezt a lehetőséget is, de figyelmen kívül hagyja, hogy ez a lehetőség mennyire csábító és mennyire veszélyes. Nem szeretném, hogy az én lányom megfogadjon egy ilyen tanácsot.
Mert hülyék a szülei, mert nem azzal törődnek hogy felvilágosítsák, hanem azzal hogy tíltsák....
Mellesleg egy jó felvilágosítás óvatosságra tudd kényszeríteni, és sokkal jobb úgy szexelni!
Én nem olvastam a lánynak írt válaszát, de ha tényleg ilyet írt az tényleg nagyon gáz...egyáltalán miért nem egy szakember ad tanácsot ilyen témában...
Itt alapvetően azzal volt a baj, hogy milyen felelőtlen tanácsot adott Soma.
Az, hogy mit gondolunk róla, az másodlagos. Az se számít, hogy pl nekem a hátamon feláll a szőr a stílusától. Pszichológia diplomám van, és mit mondjak, már az első egyetemi évemben leszoktam az "amit éppen tanulok, aszerint osztom az észt" gyakorlatról, amit Sománk épp művel.
Igaz tévedni emberi dolog, de egy 17 éves lánynak aki teherbe esik esetleg, nem hiszem hogy megelégedne ezzel a válasszal:
Ember vagyok, tévedtem bocs....
Sajnos, somának nem ez az első ilyen húzása!
Mint említettem, nem adnék olyan tanácsot a védekezésről amiben nem vagyok biztos, vagy olyat ami esetleg nekem jó volt vagy rossz! Mert ami nekem jó az másoknak rossz lehet vagy ami nekem rossz az másoknak jó lehet....
Ugyanis minden védekezési módszer egyénre szabott, azaz kell legalább egy szakember (és nem soma a mondvacsinált!) aki elmagyarázza a védekezési módszereket, és beszél a nemi betegségekről!
Nagyon fontos hogy azzal hogy elválalt egy közéleti magazinban tanácsadást, felelősséget vállalt. Azaz nem szabd felelőtlen kijelentéseket tenni mint tanácsadó! És itt felelőtlen tanácsot adott egy 17 éves gyereklánynak. Aki csak most ismerekedik a szexualitással!!! Ez a szerncsétlen 17 éves lány meg sztárolja, és felnéz, rá és ha írt neki levelet akkor miért ne fogadná el a tanácsait.... És amikor a pasijával összejön ismét egy együttlétre akkor megmondja neki hogy szakítsd meg a közösülést? Ezt egy 17 éves lánytól várni akiben valószínűleg nem tiszta ez a módszer????
Tudod itt a baj a felelősség hiánya!!!
Mi a gond?
Íme az elvakult sztárímádat példája!
Így igaz!!!!
Az a baj hogy rosszul taglalja, és ezáltal lesüllyedt olyan színtre mint azok akik itt az nlc-én azért indítanak topicot hogy" xy gyógyszert szedtem és nem volt jó mert begörcsöltem, most akkor szerintetek szedjem?" Soma ha már vezércikket ír válaszol a rajongóinak akkor válaszolhatna felelősségteljesebben azaz ha nem ért hozzá akkor mondja azt hogy menj el nőgyógyászhoz az anyukáddal, és taglaljátok milyen védekezési eszközök léteznek a terhesség, és a nemi betegségek ellen.
Számtalan elismert ember tévedett már, mégsem akarták máglyára vetni.
Ebben a topikbn pedig túllőttek a célon azt hiszem.
Bocs egy felvilágosult ember nemazt mondja hogy csináld azt amit én ha szerdtem gyógyszert akkor te is azt szedd, hanem elmondja, hogy milyen lehetőségek vannak, vag yha nem ért hozzá nem mond semmit , hanem tanácsot ad hogy mindenképpen beszéljen legalább az anyjával vagy egy nőgyógyásszal a védekezési lehetőségekről, illetve a nemi betegségekről!!!! Ez nem nehéz leírni, és a ha soma helyében lettem volna, ezt így leírom a sok blabla mellé!!!!
Tudod soma helyzete azért megkíván egyfajta felelősséget is.... Én egyáltalán nem értem miért ad kapcsolati tanácsokat az ő felületes erkölcsével, tán szakember pszichológus, vagy nőgyógyász????
Zsigabigával értek egyet.
Vannak a Somának jó megmozdulásai, pl. a női önbizalom, kisugárzás, annak ellenére, hogy nem topmodell és az, hogy vállalja magát.
Viszont sem szexológiából, sem pszichológiából nem diplomázott, így aki hozzá fordul tanácsért, azt sem értem igazán...egyszerűen nem kompetens személy ebben.
De ha már szexológia: a 17 éves fiataloknak a lehető legjobb megoldás az óvszer. Véd a nemi betegségek ellen is, sőt -hogy a témáról írjak- gumival hosszabb ideig kitartó a srác is. A tabletta nem mindig jó ilyen korban, mert sokszor egy 17 éves lánynál a hormonális változások még nem fejeződtek be, hiába felnőtt ránézésre.
Ezt te honnan tudod? Ismered személyesen? (Mármint az erkölcseit.) Ennyire hiszel a médiának? Minden igaz, ami a tévében van, igaz?
Nekem mindegy amúgy, mit gondolsz az erkölcseiről, csak nem bírom ezt a sarkos ítélkezést, meg "megmondom a frankót"- szokást....
Másrészt nem is adott felelőtlen tanácsot, sőt. Csinálnád utána?
Bocs ki ez a soma hogy követni kell???? Meg úgy egyáltalán, ami az egyiknek rossz az a másiknak lehet jó!