Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Bőrviszketés
2007-12-07 18:271.
Torolt_felhasznalo_848533
Létrehozva: 2007. december 7. 18:27
Sziasztok!
Teljesen tanacstalan vagyok.2 hete folyamatosan viszket a borom.Az egesz testemen,de mindig mashol.Testhajlatokban legfokepp,de labszaron,hason,felkaron szinten.Nehol apro, szintelen kiutesek jelentek meg,amugy semmi.Elso dolgom volt orvoshoz menni,kaptam allergia elleni bikaeros gyogyszereket,szteroidokat,semmi javulas.Csinalt teljes verkepet,minden leletem normalis.O is tanacstalan.Raadasul kulfoldon vagyok,mar gondoltam felvasarolom az itteni drogeriat,de nem ismerem az itteni kenocsoket,csodaszereket sem Volt mar valaki hasonlokepp? Tudtok valami tanacsot,otletet adni,megis,mi lehet ez,es mivel kellene kezelni?
Koszonom elore is!
Teljesen tanacstalan vagyok.2 hete folyamatosan viszket a borom.Az egesz testemen,de mindig mashol.Testhajlatokban legfokepp,de labszaron,hason,felkaron szinten.Nehol apro, szintelen kiutesek jelentek meg,amugy semmi.Elso dolgom volt orvoshoz menni,kaptam allergia elleni bikaeros gyogyszereket,szteroidokat,semmi javulas.Csinalt teljes verkepet,minden leletem normalis.O is tanacstalan.Raadasul kulfoldon vagyok,mar gondoltam felvasarolom az itteni drogeriat,de nem ismerem az itteni kenocsoket,csodaszereket sem Volt mar valaki hasonlokepp? Tudtok valami tanacsot,otletet adni,megis,mi lehet ez,es mivel kellene kezelni?
Koszonom elore is!
Nem száraz a bőröd? Nekem is viszket a bőröm ilyenkor télen, de rájöttem, hogy azért, mert a lakás levegője nagyon száraz, és a bőröm is kiszárad. Testápoló? Nálam bevált.
Vagy a műszálas cuccok is lehet gond. Cseréld őket pamutra.
Mosópor, öblítő, tusfürdő, és fekhelyváltás!
Állat elkerülése, ha volt dolgod állattal ezen időszak alatt!
Calcium pezsgőtabi.
A tüneti kezelés sima Fenistillel, vagy cink-rázóval volt, amúgy gyógyszert kaptam rá.
Szia!
Az egyik ismerősömnek volt hasonló: állítólag pszichés alapon is kialakulhat - nála sem találtak rá okot. Ha ért mostanában valamilyen komolyabb stressz, környezetváltozás, párkapcsolati probléma, stb., akkor talán el lehet ezen gondolkodni.
Ha együtt jár a problémád bőrszárazsággal is: esetleg pajzsmirigy-probléma is lehet (nem tudom, ezt kifejezetten megnézték-e a vérképedből, ez egy speciálisabb vizsgálat).