Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Nők meddővé tétele

mulánka
Létrehozva: 2007. december 13. 12:37
Szeretnék tanácsot kérni aki érintet illetve túl esett ilyen műtéten. Először is, hogy mennyibe kerűlt mi most a jogszabály mennyi időt kellett várni a kérvényezéstől számítva   Ja és még annyit, hogy 4 gyermekem van és végleges a döntésem, úgyhogy olyan tanácsot köszi nem, hogy meggondolhatom magam meg ilyenek. Köszi mindenkinek a hsz! 
  1. 2007. december 13. 14:249.
    Kimaradt, hogy a második kérelem után is kell várni újabb 3 hónapot, így jön össze a hat.

Ha bármi kérdésed van szívesen válaszolok.
    előzmény:
    mulánka (1)
    2007-12-13  12:37
  2. 2007. december 13. 14:108.
    Szia!

Én két hónapja estem át a műtéten (szintén 4 gyerek van).

Hat hónapot kell várni. Kitöltessz egy kérelmet, majd 3 hónap múlva egy másikat. Ha engedélyezték, akkor meg kell várni egy mensit mert utána kell vérehajtani a műtétet (az okát nem tudom). Nekünk 20000 Ft-ot kellett fizetni, bár a számla többről szólt. A jogi szabályozást nem ismerem, hogy ez minden kórházban fix összeg vagy változó.
    Én sokkal jobban féltem mint amennyire fájt. Kedd reggel befeküdtem, szerdán megműtöttek és csütörtök reggel már jöttem is haza. Laparoszkóppal műtöttek, így csak két öltésem volt a köldökömnél. Mivel mély altatásban végzik a műtétet ezért utána elég kába voltam. Később sem volt semmi bajom, csak arra kellett figyelnem 1 hétig ne nagyon emeljek.

Ha eldöntötted én azt mondom vágj bele.
    előzmény:
    mulánka (1)
  3. 2007. december 13. 14:017.
    Nagyon szépen köszi a hsz!  Minden infó érdekel
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)

4. 2007. december 13. 13:556.

"a fogamzásgátló gyógyszer teljesen tönkretette a májfunkcióját... "

Ennyit arról,hogy a gyógyszer nem árt. Csak nem diane35-t szedett? Bocsi az off-ért

előzmény:
    SZISZÓKA (4)
    2007-12-13  13:46
  5. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2007. december 13. 13:515.
    "Azt mondta, hogy utána elég keserves volt, rettenetes fájdalmai voltak..."

jaj szegény, pedig nem kéne fájnia, nekem is csinálták és semmi utóhatása nem volt, én csak ajánlani tudom mindenkinek
    előzmény:
    SZISZÓKA (4)
    2007-12-13  13:46
  6. 2007. december 13. 13:464.

Szia!

Nekem a barátnőmet műtötték. Lézerrel vágták át neki is a petevezetékét.

Úgy tudom, hogy most már 18 év felett bárki maga döntheti el, hogy esetlegesen meddővé teteti magát...

A műtétet altatásban végezték. Azt mondta, hogy utána elég keserves volt, rettenetes fájdalmai voltak...

Sajnos csak ez a megoldása maradt, mivel a fogamzásgátló gyógyszer teljesen tönkretette a májfunkcióját...

előzmény:
    mulánka (1)
  7. 2007. december 13. 13:463.
    Én is érdeklődtem, foglalkoztatott a téma, mert én is a 4. et várom...
    Azt hallottam, hogy ha éppen nem császároznak és nem tudják egy kalap alatt megoldani, akkor nem ingyenes, nekem 80! ezer Ft-ot mondtak, majd hanyatt estem... A várakozást nem tudom mennyi... Csak annyit tudok még, hogy ilyen "laparoszkópos" műtéttel csinálják, kicsike heget hagy. remélem jók az infóim...
    előzmény:
    mulánka (1)
  8. Torolt_felhasznalo_782512
    Torolt_felhasznalo_782512
    2007. december 13. 12:492.

Szia, igaz én ebben tanácsot nem tudok adni, csak szerettem volna elmesélni neked, hogy a barátnőmnek a harmadik gyerek után autómatikusan lézerrel elégették a petevezetékeit, mert egészségügyi okok miatt nem szülhetett volna többet, papírt kapott arról, hogy művi úton meddővé lett, majd jött a negyedik kisbaba, akinek a szülésébe majdnem belehalt. De jól vannak mindannyian, csak érdekesség képpen írtam le....

sok szerencsét!!

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)

Címlap