Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Nem olvastam vissza az összes hozzászólásod. Én a "másik" oldalról jövök. DE!
Én is azt mondom, soha ne add fel az álmaidat, ne hódolj be senkinek, csak hogy teljesítsd az elvárásokat. Mindig maradj az aki vagy, különben elrontod az életed. Ha úgy érzed nem akarsz családot, ne legyen,ha így vagy boldog. Ne alkudj meg soha!
Amint a változás szele megérint, tudni, érezni fogod. Semmiről nem maradsz le. Rajtad kívül senki sem tudhatja, mi a legjob neked.
Maradj mindig szabad! Azt hiszem Te tudod, hogy értem.
További szép napot!
ez nagyon igaz
Közben olvashgatom a Hócipőt ami
Ott Para-Kovács-Imre /igaz nem Somaról , de róla os írhatta volna / ezt írta.
"... , ha valaki este nyolckor belehugyozik
a Négy Évszak
étterem egy hamutartójába,
utána hiába ír otthon egész éjjel gyönyörű verseket,
nem az utóbbiról fog elhíresülni."
Egy baráti társaság közösen vesz ki lakást. Ők vagy dolgoznak, vagy ösztöndíjat kapnak (+dolgoznak mellette), vagy segélyt kapnak.
Főleg az utóbbi simpi megoldás,.
Számolgass, ha mondjuk külön élnél, mennyit költenél az albérletre, rezsire, kajára stb. és azt mind most félretennéd havonta (én persze annyit nem tudok félretenni, amennyit elköltenék egy saját életre, úgyhogy már csak ezért sem élek külön ). Szerintem azért az nem 10 év, hacsak nem egy kacsalábon forgó palota önerejét szeretnéd kispórolni.
Ja, és én 31 évesen már semmiképp sem szeretnék otthon lakni, holott jó kapcsolat van a szüleim és én közöttem. Úgyhogy inkább félrerakosgatok, akármennyi is jön össze
Tudod, a szerelem és a szabadság fontosabb számomra minthogy alább adjam az elképzeléseim.....Én jól érzem magam így, és lehet hogy fél év múlva veszek egy lakást, lehet hogy külföldre költözöm, ki tudja mit hoz a jövő?? Amit el szerettem volna érni azt eddig mindig elértem..eddig ami fontos volt minden meglett...kérd és megadatik...lakáson eddig nem agyaltam...asszem bármikor bárkit megkaphatok, és ezt szerénytelenség nélkül állítom...csak valahogy mindig az érzelmeim hajtottak...nem is szeretnék többet Veled beszélgetni ha nem haragszol, csak felhúztam magam hogy ezt a szód használtad: SZÁNALMAS.
Minden jót!
Tudom, hogy van főzős pasi - ilyen a férjem. Igaz, nem milliomos.
És? Miért nem fogtál magára főző és mosó milliomost? Nem hagyta? (vagy éppen azon dolgozol?)
31 évesen eljutottál idáig? Nem semmi....
Jó is a hotel-mama.... Megértem, hogy maradsz. (az én szememben viszont szánalmas, ha valaki a huszas éveiben még mindig anyuci szoknyáján él, de nem vagyunk egyformák)
...
Elolvastam, jótröhögtem!
Megyek rajzolni.
Én meg otthon lakom, mert mire az ember 2-3 millió önrészt összespórol addig elmegy mellette az élet..és nekem fontos az utazás, meg a jólét..namost ha kifizetek hiteltörlesztésre 100ezret akkor élhetek panelban, kenyéren és vizen..így meg anyámmal élek de 100 négyzetméteren és kertesházban..megjegyzem a pasijaimnak volt/van lakása, szóval el is mehettem volna...de ez van, jó itt, és elmehet a Soma a fenébe ezzel a dumával...
Tduom h mi van a németeknél, de kicsit jobbak az anyagi körülményeik...meg amőgysem szimpi ahogy ők élneke, nekem sokkal jobban tetszik a mediterrán stílus, elvégre nem sárkány az anyám meg a családom, h minél távolabb meneküljek...
...
Köszönöm, el fogom olvasni! (Nekem az tűnt fel, hogy a hozzá intézett levelek stílusa mennyire hasonló. Lényegében olyan érzésem van, mintha mindig ugyanaz a személy fogalmazta volna meg a Soma tanácsát kérő írásokat, de nagy naivan azt is el tudom képzelni, hogy valaki tényleg átfogalmazza kicsit a leveleket, kiküszöbölendő a helyesírási hibákat és a zavaró összevisszaságot, pl.)
A "többi" topikból be tudnál linkelni nekem esetleg? Vagy ha rákeresek a Soma névre, kidobja a rendszer a találatok között ezeket is?
U.I. Hogy érted azt, hogy kivételesen nincs igazam? Többnyire tényleg mindig igazam szokott lenni a Te megítélésed szerint, vagy csak így sikerült megszerkeszteni a mondatot? (:
Nem akarom bántani a Hellinger módszert mer az jó, ha értő kezekben van és az egészet és nem a részleteket emelik ki belőle, és a helyén kezelik a dolgokat. Egy módszer a sok küzül ami van akinél hat van akinél nem.
Ennek ellenére elmondom Édesapánk azt vallotta, hogy a gyerek nem tartozik tisztelettel azért mert a szülők vilgra vétkezték, de még azért sem, hogy élhető körülményt/környezetet teremtett számára. Azt mondta:ha a módszer tetszett és működőképesnek ítéled, a sajátoddal kiegészitve ,a többiektől tetszővel beemelve, megújítva add tovább.