Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
ÉLMÉNYFÜRDŐ, de melyik??
Sziasztok!
Tavasszal (májusban) szeretnék családommal egy élményfürdős városban eltölteni 3-4 napot. Néhány fürdőben már megfordultunk, de most a véleményetekre lennék kíváncsi. Néztem már a honlapokat, ismerem nagyjából Magyarországot, mégsem tudok választani. A fontos kritériumaink:
- van egy 4 és egy 6 éves gyerekünk, nagyon fontos nekik az egésznapos fürdés egy nekikvaló medencében.
- 10. házassági éforduló ünneplése, így jó lenne a megfelelő hangulatú kisváros, nagyváros, szállás.
- drága (pl. debreceni Aquaticum) helyek kizárva.
Köszönöm!!
Szia! De jó :)
Köszi szépen!
Szia!
Sárváron az általad írt karórás beléptető rendszer van és az öltözőszekrények is azzal működnek.
Szisztok!
Mi tavaly július közepén voltunk Zalakarosan nyaralni egy 3*-os szállodában. Minden szuper jó volt: kaja, felszolgálás, mennyiség, személyzet...stb. A szálloda a fürdőtől 5 perc volt gyalog.
Eredetileg egy hétre terveztük a nyaralást, de 2 nappal hamarabb hazajöttünk, mert Július kellős közepén olyan iszonyat hideg volt, hogy nem tudtunk tovább maradni. Egész nap esett az eső, dörgött az ég, persze jó kis széllel párosulva. Itthon (Szegeden) 35 fok volt, míg Zalakaros egyik pizzériájában talpig betakarózva ettük a pizzát. Egy élmény volt. :)
Furcsa volt ez a nagy különbség az ország 2 pontja között, nekünk alföldi embereknek ez furcsa volt, hogy nem volt minden nap 30-35 fok. De a helyieknek meg a mindennapos eső, dörgés a megszokott.
De aki ide tervezi az idei nyaralását azét nem hátráljon meg, mindent félretéve jó kis hely, de idén inkább mi Egerbe megyünk.
Sziasztok!
Nyugat dunántúlra megyünk nyaralni.
Szombathely, Kehidakustány, Zalaegerszeg, Sárvár, Bükfürdő, Szentgothárd, Zalakaros, ezekben a fürdőkben gondolkozunk.
Tudtok-e köztük olyat, amelyiknek "karórás" beléptetőrendszere van, és az öltözőszekrényt is az órával lehet nyitni?
Mert általában ugye az ember a kocsikulcsot, pénztárcát, telefont... beteszi az öltözőszekrénybe vagy a széfbe, de utána meg annak a kulcsára kell vigyázni.
Persze az órára is vigyázni kell, de azt legalább van hova rakni
Vagy Ti hogy oldjátok meg?
Előre is köszi...
Mi Debrecenben voltunk kettesben is, meg a gyerekekkel is, tényleg drága, de mi kedvezményes csomagot fizettünk, így benne volt az egész napos fürdőbelépő, ami nem mindegy, mert egyébként horror ára van. Viszont mikor ketten voltunk (nagyon jól éreztük magunkat), megbeszéltük, hogy ilyen élményből kihagyhatatlanok a gyerekek, inkább nem mentünk egy hétre, hanem az egy hetesnek szánt üdülésből lett 4 napos, de feledhetetlen. Ha nem is most, de a későbbiekben érdemes elmenni!
A zalaegerszegi Aquapark mellett is tudok jó kis szálláshelyet, gyalog oda lehet sétálni a fürdőre:
http://www.bungalow.hu/zalaegerszeg/zalaegerszeg .html
És Hajduszoboszlón is:
http://www.bungalow.hu/entercenter/entercenter.htm
Az egerszegit ismerem, Hajduszoboszlóra most kaptunk meghívást, és majd a nyáron megyünk...
Vezet Nyíregyh., Zalakaros, és Pápa! Majd közösen négyen döntünk!
Köszönöm!
Ari vagy, most olvasom a te topicodat is !
De én azért mennék külföldre, mert mindig rossz az időnk itthon, pedig tényleg szeretjük Magyarországot! És a gyerekek vágynak a tengerre!
Én a gyerekeimet csak ott hagyom ott mással, itthon senkire nem hagyom soha őket, nagyszülők nincsenek. A 4 éves még csak ezután megy óviba és ott a kicsi sem sírt utánunk, észre sem vette, hogy elmentünk a nagy meg tudta, hogy elmegyünk, de nem csinált ügyet belőle. Mindig hiszti volt amikor el kellett jönni onnan, mert más programunk volt. Sztem a te gyerekeid már akkorák és megszokták azt, hogy óviba járnak, hogy nem lesz gond, amíg eltűntök egy masszázsra vagy infraszaunára. Ha hét közben mentek, akkor 3 éjszaka után egy ingyenes.
Zalaegerszegi Aquapark (össze lehet kapcsolni Kehidával, Keszthellyel, Hévízzel, ha több napra mentek.) Odavalósi vagyok, az Aquaban még nem jártam, de pesti ismerőseim imádják, Kehidán már voltam, ahhoz képest, hogy milyen volt gyerekkoromban... ég és föld!!! :.D
Mi most a párommal Hajdúszoboszlóra vagyunk rákattanva - kétszer voltunk, és szerintem az idén is odamegyünk, szállás van mindenféle áron, a fürdőben van élménymedence, aquapark, a város kicsi, barátságos és olcsó!!!
Mi már 15 éve járunk az Eger-Park hotelbe házassági évfordulót ünnepelni.Nagyon tudom ajánlani.Csütörtöktől-vasárnapig szoktunk szobát kivenni,elfogadható az ár és nagyon jó a szálloda.Teljes wellnes rész,ami benne van az árban.A svédasztal kifogástalan.
Egerben még mindig tudunk mit megnézni..........
www.hotelegerpark.hu
Mi a zalakarosi Hotel Karos Spaba szeretünk járni. A gyerekek is nagyon élvezik (1-4 évesek). Szeretik a játszóházat is a medencéket. A gyermekfelügyelet 3 órán belül ingyenes, kedvesek az óvónők is (ritkán egy egy fél órára hagytuk ott őket). Karácsony előtt is voltunk, akkor minden nap volt gyermekprogram, mézeskalácssütés, kreatív műhely, bábszínház stb. Ajánlom az apartmant, mert két szobás, így este miután elalszanak a gyerekek, ti is tudtok nyugodtan a másik szobában pihenni, beszélgetni, esetleg babysittert is lehet fogadni és kimehettek szórakozni kettesben, a hotelben esténként élőzene szokott lenni.
Öcsém a 4 éves keresztlányát oda vitte.Nagyon jol érezték magukat!
Hát..gondolom azért, hogy ha valaki nem egy egész napot akar/tud ott tölteni, csak pár órát, akkor ne kelljen egész napos jegyet venni.
Azon a fürdőhelyen amit ajánlottam, van olyan is, hogy délután 4 után olcsóbb a belépő, és van olyan része a fürdőnek, ami éjjel 11-ig van nyitva...
Egerszalók? Azt ismeritek?
Nekünk most ez tetszik nagyon.
Decemberbe -6 fokba fürödtünk kint a szabadba. Nagyon klasz volt.
És kb egy órányi autóútra van még egy kimondottan gyerekeseknek való program:
http://www.maerchenpark-neusiedlersee.at/
Nekem meg pont fordítva,
Kehida felejthető, Győr sokkal jobb.
Én Ausztriában ajánlok egy fürdőt, ami egy mo-i szálláshelytől mésfél óra gyalog...5 perc autóval...
A szállás ahol mi voltunk Zsirán található, képek ismertető a http://www.bungalow.hu/napviraghaz/napviraghaz.htm
oldal on van róla. Nagyon kellemes szálláshely, bababarát, hatalmas udvarral, játékokkal, stb., helyileg Kőszeg és Sopron között található.
Nagyon kedves a háziasszony, és igazán színvonalas, szép a szállás. Ja..és tiszta és csendes...
A fürdő honlapja:
www.sonnentherme.at
A szálláshelyen kerékpárt is lehet bérelni, és bicajjal, kiépített kerékpárúton lehet átmenni Ausztriába a fürdőre.