Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Szia!
A skanzen nem hinném,hogy zárva van!! Érdemes elmenni!!!!!!!
A csemetém a sulival szerdán megy malmot nézni, búzát őrőlni és még valami kisvonatról is regélt valamit. Mi tavaly novemberben voltunk a Mártonnapi mulatságon, de akkor is érdemes elmenni ha nincs rendezvény. Szerintem nézd meg a honlapjukat.
Hajókázás? Visegrád, Esztergom gyönyörű..... Jegyet pedig a Corner szerb étteremben lehet venni: Ugyan október az már utószezon, de a mahart honlapján megtalálod a menetrendet. Ha jól tudom napi 1 hajó indul.
Jó mulatást
Óóóóó.... Ilyen régen lettünk volna már ott?
Ezen a nyáron tényleg nem túl sokat voltunk a nyaralóban, lehet, hgoy 2006-ban lettünk volna ott....????
Nem tudod, a Tasy és fia megvan még a P.szentlászlói úton? (ha jól emlékszem...)
Nem, a Kovács Margit múzeumnál még mindig ott van a cuki, de abban igazad van, hogy a Laktanyával szemben, a Rózsa utcában is van egy Surányi. Megjegyzem a sütik pokoli drágák, de a fagyi megéri.
Megnéztem most hazafelé, a babamúzeum a Népművészek Házában van, a Városháza oldalánál a Rákóczi F. utcában.
Tényleg, a Lolánál nincs se fagyi, se süti télen. Helyette ilyenkor márkás borokat árulnak.
A Surányi cukrászda elköltözött a Kovács Margit múzeum közeléből, ki a főút mellé, a laktanyával szembe. (Ami most talán honvédségi szakközép vagy mi.) De valóban érdemes oda elnézni, mert isteni a sütije és a fagyija is!!
Szia! A Skanzenba ne menjetek, mivel mint itt már valaki irta is, télen be van zárva.
A babamúzeum elköltözött, (meghalt a néni) most a Városháza közelében van, ott keressétek.
Szentendrei vagyok, ismerek sok helyet. Sajnos ebben a téli időszakban nagy a pangás, sok hely zárva van. A Lola is zárva szokott lenni egy ideig, de talán már kinyitott. Amúgy a fagyija szerintem csapnivaló. Akkor már inkább a Surányi, a Kovács M. múzeum közelében.
A Casinóba is nézzetek be, már egész kis téttel lehet játszani, ingyenes a pia, cigi és a kaja. Belépő nincs.
Szia!
A Skanzennel vigyázzatok, mert (bár gyönyörű), de a téli időszakban (márciusig) a szabadtéri részek zárva tartanak. Inkább nyáron érdemes meglátogatni. Viszont a Kovács Margit Múzeum nyitva, és gyönyörű!
A legjobb - amint írták is- ha a HÉV állomástól gyalog járjátok be a várost. Végig a Templomdombig a Fő tér fölött, közben a sok apró kis utca. Érdemes ide-oda benézni pár percre. És onnan tovább a Szamárhegy felé, ahonnan gyönyörű a kilátás a Dunára.
A Mikrocsodák Múzeuma is nagyon érdekes, a Fő térről egy kis sikátorból nyílik.
A Duna part csodálatos! Van olyan rész, ahol kényelmesen le lehet sétálni közvetlenül a vízhez. Csak úgy bámészkodni.
Éttermek közül az Erms's (régi és ismertebb nevén: Fa Inn) éttermet ajánlom. Útbaesik, ha gyalog vágtok neki a HÉV-től. A nagypostával szemben, Kossuth Lajos utca. Hangulatos, és vannak gyerekadagok, sőt gyerekjátszó is - persze, ha ez érint Titeket.
A Róz hotelt sajna nem ismerem belülről, merthogy itt lakunk a városban, és még nem volt rá szükségünk.
Jó pihenést Nektek!
Lehet...
Ha gyors étkezést terveztek séta közben,akkor van egy Dixie Chicken nevü gyorsétterem szerü is a városban,mi nagyon szeretjük! Hamburger,saláták,sültek,stb...
A fagyiban mi viszontpont a Lola fagyiját szeretjük!
Éttermekben sajnos nem vagyok jártas,csak névről ismerem őket. helybeliként sajnos nemigen térünk be egyikbe sem...
Lehet kevés lesz a négy nap?
Ami nekünk bevált: Rab rábi étterem, illetve a Palapa. Az utóbbi a legjobb mexikói étterem amit ismerek!!!
Ha a Fő-térnél jártok,akkor érdemes felmenni a Templom-dombra. Szép a kilátás onnan ! Kis sikátoron tudtok felmenni,ahol utközben akad egy kis lángosos is,isteni lángossal!!
Helybeli vagyok... Jó kirándulást!!!
Turistacsalogató üzletek lettek a helyén is...
Szia!
Pár tipp:Szamos Marcipán Múzeum és cukrászda,Népművészetek háza-Babamúzeum,Ólomkatona kiállítás,Erdész Galéria,Muzsikáló Múzeum,Művész malom,rádió kiállítás,Skanzen,Rab rábi étterem.
A Dumtsa J u.-ban van egy Tourinform ott biztosan tudnak még ötleteket.
Jó szórakozást!
Egyébként kocsival megyünk, de azért sétálva többet látunk, de buszozni se nagyon akarunk.
Köszönök minden eddigi segítséget. A férjemnek már jeleztem is a babamuzeumot a skanzen se biztos, hogy kimarad.
persze, az más tészta.
Én a belvárosi elérhetőségű múzeumokra/látnivalókra gondoltam.
No igen...
De a fagyi sokkal jobb a Görög utcában, vagy a Szabónál a Dumtsa J. utcában.
Én is imádom Szentendrét.
A baba múzeumon pedig egy nagyon kedves idős néni kísért végig, persze ennek már jópár éve, de érdemes megnézni tényleg.
A honlapjukon van egy térkép, ott látszik, hogy közel a HÉV állomás, ott van a buszvégállomás is. Onnan kis séta a központ, ahol a múzeumok, látnivalók, vásárlási lehetőség stb. van.
A HÉV állomástól egyenesen kell menni (ha gyalog mentek) át az aluljárón, és egy kis séta és már ott is vagytok.
Szia ! nekünk ott van nyaralónk, több napra való látnivaló akad Szentendrén.
A szerb templomot ill. szerb orthodox egyházművészeti gyűjteményt is érdemes megnézni. Aztán - ha szereted a festészetet - a Czóbel, Ferenczy és a Barcsay múzeumot se hagyjátok ki. A Skanzen is érdekes lehet, persze ha szeretitek az ilyesmit...
Nekünk egyik kedvenc éttermünk a Vidám szerzetesek a Bogdáni utcában (közel a Fő térhez). Ami nagyon "turistakopasztónak" néz ki (pl. Aranysárkány, Görög kancsó, stb.) azt inkább kerüljétek. A kvázi noname éttermekben finomabbat és olcsóbban tudtok enni.
Köszi ezt már megnéztem, a férjem el is küldte a megrendelőt, csak még nem igazolták vissza.
Azt lehet tudni, hogy mennyire van a központtól? Milyen választás volt szerinted?
A Bükköst nézte még, de mégis emelett döntöttünk.
A babamúzeum:
http://www2.pmmi.hu/index.php/doc/Display?doc _id=67
A Kovács Margit múzeum:
http://www.pmmi.hu/index.php/doc/Display?doc_id=1 7
Skanzen
A Róz hotelnek a honlapja:
http://www.hotelrozszentendre.hu/
Mi ott laktunk sokáig. Szerintem a Kovács Margit múzeumot meg kell nézni, meg a marcipán múzeumot. Van egy babamúzeum is valahol, nagyon régi, csodaszép, porcelánfejű, meg mindenféle babákkal.
Éttermet nem tudok mondani, szerintem mind jó, a kedvencünk egy kicsi kifőzde volt, ami délben nyit, és rengetegen állnak sorba mindig, mert nagyon finom minden amit készítenek. A neve: Kedvenc kifőzde Ott enni szerintem nem jó, mert sokan vannak és a kifőzde meg kicsi, kicsit zsúfolt hatása van, de a kaja finom.