Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Saláta - diétásan
2008-02-10 21:091.
Torolt_felhasznalo_770932
Létrehozva: 2008. február 10. 21:09
Szerintetek milyen salátákat lehet enni, ami diétás (tudom, kevés dresszing, vagy módosított dresszing, de hogyan lehet módosítani, hogy még ehető legyen?), finom, de legalábbis ehető és akár most is meg tudom hozzá venni a hozzávalókat.
itt
és utána ha elkezdesz megint enni, hízzál duplájára mi?
okos
Kiscsillag!
Ha fejreállsz, akkor sem azt kérdezte a topicindító, hogy mitől lehet lefogyni, hanem azt, hogy a számára már unalmassá vált zöldségeket, hogyan tehetné ízletesebbé.
allj a tukor ele kiasszony, es ott oltogetsd a nyelvedet-
Lefogyni csakis UGY lehet, ha kevesebb caloriat veszunk be minden nap mint amennyit feldolgozunk.
Attol, viszont me'g soha senkisem fogyott le, hogy azon gondolkodott, hogy mit egyen.
EZ A HIBAJA AZ osszes ilyen butus NLC forumoknak.
Le akarsz fogyni???
Ne egyel-semmit...........
Sziasztok!
Akkor nem is lehet olyan majonézt sem rakni a salátámra, amibe nincs cukor?
az egyetlen valodi DIETAS salata az, amikor a salata levelekre citrom levet teszel, es SEMMI MAST!!!
kulonben is, MIERT kell ra egyaltalan "dressing"???
Gyumolcsokre es zoldsegekre NEM KELL semmit sem tenni!! Ugy jok azok, ahogy a Joistenke megteremtette azokat.
AU NATUREL!!!
Latjatok, EZ a lagnagyobb hibaja sok dietanak----nem birjatok feladni a hizlalo dolgokat......
a mustárban cukor van, a tojássárgája meg tömény telített zsír
Diétás sali: Jégcsap sali+kb 1 pohár víz 5 édesítő pötyi (kicsit megmikrózni,hogy feloldódjon), kicsi só, kicsi olaj, fokhagyma, kis ecet. Tk. hagyományos sali öntet ez, csak fokhagymával. Nagyon finom, már aki szereti az ízét.
további kellemes sali fogyasztást nektek!
majd még reggel benézek, hátha jutottatok valami izgalmasra
Igen salikat meg leveseket,és gyümölcsöt. De ha megkivántam bármilyen édességet megettem! Persze módjával. Aztán teherbe estem felszedtem 30kg-ot. Most megint elkezdtem 12 ment le!Nagyon sok fagyasztott zöldséget eszek mindenféle hussal!De már unom nagyon!Jó lenne már ha lennének friss zöldségek én ezeket a primőröket nem szeretem! Ja fél év alatt ment le a 15kg!
Akkor leírom én is a mai salit. Tegnap kínai mézes csirkét csináltam üvegtésztával. Mondjuk azt nem tudom, hogy ez mennyire volt diétás.(a rizslisztről tudtok vmit?)
De! A maradék csirkét és szószt ma rátettem összetépdesett jégsalátára és kész. Jobb volt mint a tésztával...
Mi ma jégsaláta,paradicsom,kaliforniai paprika,sárgarépa,hagyma alapanyagú salátát csináltunk kapros öntettel.A kapros öntet is elég egyszerű:natúr joghurt,szárított kapor, kevés mustár,kicsi só,pici édesítő,egy kevés citromlé.
És még finom is lett!
Retek, retek, retek.... az még nagyon sokára lesz, hogy retket ehetünk a kertből
Ubi, paradicsom, újhagyma, retek,sajt sült csirkemell kockák ízlés szerinti öntettel. Húúú, már nagyon várom.
Én ugyanis nem bírom megenni a bolti paradicsomot télen, talán nyár elején, utána viszont csak a saját kertemben termett parit és zöldségeket. Amit veszek, ki tudja hogyan termett. Még az íze is mű.
Nincs konkrét diétám,csak a krumpli-tészta-rizs-kenyér köreteket próbálom helyettesíteni, hogy lemenjen vagy 5 kiló.
A joghurtos, vagyis fehér önteteknél jobbak sztem a fűszeres öntetek,mert nem tocsog úgy a saláta és fincsi ropogós. Az olivaolaj jobban szétoszlatja és oldja a szárított fűszereket, sztem ezért kell, min 1-2 ek.
Szia,
Altalaban en is zacsis salatat veszek, ezt meg mindig kiegeszitem olyan zöldsegekkel amit eppen kapok: cukkini (ezt belereszelem), uborka, pritaminpaprika, stb rakok meg bele olajbogyot, konzervkukoricat (ami nem tartalmaz cukrot) esetleg Mozzarella vagy Feta sajtot.
Öntet: 1 pohar joghurt, balzsamecet, kis olivaolaj, so, fel hagyma aprora szeletelve, 1 gerezd fokhagyma összepreselve, egy kis mez, mustar, bors - szuper finom
Neha egyszerre 3 adagot is megeszem belöle - isteni finom - es nem hizlal!
Valamikor veszek hozza pitat es ezzel a salival-dresszinggel töltöm meg - ekkor rakok meg bele konzervbabot is!
Hmmm, most teljesen megeheztem
Leggyakrabban natúr csirkemellet csinálok hozzá,befűszerezem a husit,megkapatom kis olivaolajon,kis víz rá,párolás,víz elfő,kis sercegés az olajon,és már lehet is enni De nagyon sok kaja mellé finom ez a fajta saláta.
Volt már hogy vettem hamburgerzsömlét(na ez nem diétás) rántottam ki csirkemellet,majonéz rá meg saláta,tiszta házi mcChicken
Nem követek semmit, csak úgy gondoltam, jó lenne az uzsonnára megevett szendvicseket inkább salátával pótolni.
Nyami,de éhes lettem
Én ilyen zacsis vágott salátát szoktam venni,egy vagy két pohár natúr joghurttal összekeverem,só bors.
A világ minden kincséért el nem rontanám azokat az isteni zöldségeket mással
szerintem az olivaolaj nem gáz
mi balzsamecettel, fokhagymával, bazsalikommal csinálunk rendszeresen paradicsom + mozzarellát (a zacskósat)
én is kefírt használok, nemes egyszerűséggel beleteszek egy kanál vegetát:D Nagyon finom uborkás-paradicsomos-lilahagymás salátára például!
De szerintem egy bazsalikomos-paradicsomos saláta egy-két szem minimozzarellával se kalóriabomba, én egy picike olivaolajat szoktam ráönteni, de tényleg csak az íz kedvéért:D
A "kell" azért túlzás, nem?
Egyébként, Kata, nagyon sok variációt ki lehet próbálni salátaként. Egy konkrét diátát szeretnél követni ez ügyben, vagy mi az elképzelés?
Ahogy gondolod, ízlésednek megfelelően. Amiket én szoktam használni: oregánó, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring és esetleg tárkony.
Milyen alapanyagokat szeretnél felhasználni?
Szia!
Kefír?