Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Grillezés a lakásban

Torolt_felhasznalo_197016
Torolt_felhasznalo_197016
Létrehozva: 2008. február 19. 06:30
Sziasztok!
Szeretnék recepteket, ötleteket kérni, hogy egy panellakás konyhájában hogyan tudnék grill ételeket készíteni?
  1. Torolt_felhasznalo_517557
    Torolt_felhasznalo_517557
    2008. augusztus 10. 07:1324.

    Grillezett zöldségek

    Hozzávalók:
    nagy padlizsán
    2 nagyobb cukkini
    2 sárga színű paprika
    2 koktélparadicsom
    2 endivia saláta
    8 zöld spárga
    1 kis fej radicchio saláta
    2 fej vöröshagyma
    30 dkg tofu
    2 dl tejföl
    1 csomag zsázsa
    2 dkg kapribogyó
    1 gerezd fokhagyma
    petrezselyem
    szójaszósz
    olívaolaj


    Elkészítés:
    A padlizsánt felszeleteljük, besózzuk, és szűrőbe tesszük, hogy jól lecsöpögjön. A paprikákat félbevágjuk, a cukkiniket hosszában vékonyan felszeleteljük. A paradicsomokat, az endíviákat és a hagymákat félbevágjuk, a radicchiót négy részre osztjuk, a megtisztított spárgát 10 percig sós vízben főzzük, majd feldaraboljuk. A zöldségeket egymás után forró grillrácsra tesszük: előbb a padlizsánt, a paprikát és a cukkinit, majd a spárgát, az endíviát, a radicchiót és a hagymát, végül a paradicsomot sütjük. A tofut kockákra vágjuk, és 3 percig grillezzük. Az összes hozzávalót megsózzuk, levesszük a tűzről, összekeverjük 2 evőkanál olívaolajjal meg 1 evőkanál szójaszósszal, és melegen tartjuk. Közben serpenyőben 2 evőkanál olajat forrósítunk, megpirítjuk benne a fokhagymát, majd összezúzzuk. Hozzáadjuk az elmorzsolt kapribogyót, 1 evőkanál finomra vágott petrezselymet és zsázsát. Amikor kihűlt, tejföllel összekeverjük. Nagy tálba halmozzuk a grillezett zöldségeket, és tálkában mellé kínáljuk a mártást.

    Elkészítési idő: 45 perc
    Kalóriatartalom: 335 kcal

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. Torolt_felhasznalo_517557
    Torolt_felhasznalo_517557
    2008. augusztus 10. 07:1123.
    Igazából csak próbálkozom. Zöldséget szoktam grillezni benne a rácson, de egyáltalán nem olyan íze és állaga van, mint amit étteremben ettem. Ahelyett, hogy picit száraz lenne, inkább nedves... Lehet, hogy még tovább kellene bent hagyni, de amíg ez sem tökéletes, addig nem merek komolyabb cuccoknak nekifogni. Remélem, jön majd valaki, aki felhomályosít ez ügyben.
    előzmény:
    fnmelinda (22)
    2008-08-07  09:09
  3. 2008. augusztus 7. 09:0922.

    Szia!!

    Nekem is olyan sütőm van de még nem igazán használtam ki.Van valami jó kis recepted??

    És rájöttél már hogy kell asználni?,

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_517557 (20)
    2008-06-13  19:42
  4. 2008. június 14. 00:0221.
    vegyel vlm jo kis fuszerkevereket...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_197016 (1)
    2008-02-19  06:30
  5. Torolt_felhasznalo_517557
    Torolt_felhasznalo_517557
    2008. június 13. 19:4220.
    Látom, régi a topik, de hátha válaszol valaki. Van grill funkció a sütőmön (elektromos légkeveréses Electrolux), de valahogy nem az igazi. Zöldségeket grilleztem benne, finomnak finom lett, csak olyan puha... Emlékeim szerint a grillezett kaják inkább kemények.
    A leírás max hőfokot írt a grill funkció mellé, lehet, hogy itt rontottam el? Ti hogy csináljátok sütőben? Milyen magasságra teszitek a rácsot, milyen hőfokon, mennyi ideig grilleztek pl. egy pulykamellfilét?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. Torolt_felhasznalo_197016
    Torolt_felhasznalo_197016
    2008. február 19. 10:3919.
    A gondom az, hogy a télen kissé kigömbölyödött a család . Rajtam kívül nem nagyon eszik a zöldségeket, főzelékeket. Azért szerettem volna grillezni, vagy legalábbis utánozni a grillezést, hogy azok a husik zsiradékmentesebbek, mint a hagyományosan sütöttek, és talán így a mellé kínált salátákat is könnyebben elfogadnák. Másrészt meg egy kis változatosság sohasem árt. Alufóliában, római tálban is szoktam sütni húsokat, de azokat meg már én kezdem unni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. Torolt_felhasznalo_197016
    Torolt_felhasznalo_197016
    2008. február 19. 10:3118.
    Én is egy ilyen grill serpenyő gondolatával kacérkodom, mivel nincs grillezési funkció a sütőmben, elektromos grill meg eszembe sem jutott.
    előzmény:
    csirri (6)
    2008-02-19  08:39
  8. Torolt_felhasznalo_966330
    Torolt_felhasznalo_966330
    2008. február 19. 10:2817.
    Nagyon finom a csirke, pulykamáj, a gomba, filézett csirkecomb.
    Én legtöbbször hagymát karikázok a husi közzé mikor pácolom, a végén ezt is átsütöm. Nagyon fini!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_197016 (1)
    2008-02-19  06:30
  9. Torolt_felhasznalo_966330
    Torolt_felhasznalo_966330
    2008. február 19. 10:2516.
    Most látom hogy már te megirtad a megoldást!
    előzmény:
    dobolyka (14)
    2008-02-19  10:24
  10. Torolt_felhasznalo_966330
    Torolt_felhasznalo_966330
    2008. február 19. 10:2415.
    A gázra rakok egy nagy tepsit arra rakom a grillt! Igy a páraelszivó alatt lesz a grillsütő!


    előzmény:
    martinelli (13)
    2008-02-19  10:15
  11. 2008. február 19. 10:2414.
     A grillsütőt teszi a gáztűzhely tetejére.
    előzmény:
    martinelli (13)
    2008-02-19  10:15
  12. 2008. február 19. 10:1513.
    Hogy tudod a gáz és a grill sütő közé betenni a páraelszívót?!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_966330 (5)
    2008-02-19  07:53
  13. 2008. február 19. 09:3412.
    Köszönöm! Ez már biztató! Grillezett halacska...hmmmmm.... Gondoltam, hogy nem lesz olyan, mint a szabadtűzön készült, de azt nem is vártam.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_634025 (8)
    2008-02-19  09:12
  14. Torolt_felhasznalo_986140
    Torolt_felhasznalo_986140
    2008. február 19. 09:2711.

    Nekem egy elektromos grillem van, kb. 6-8 szelet hús fér rá és úgyanúgy grillezek rajta télen, mint nyáron a faszenesen (persze a faszén íz hiányzik). Nálunk a favorit a mustárban pácolt tarja grillezett kukoricával, salátával és fokhagymás bagettal.

    Recept:

    Tarja: 1-2 nappal előtte vékony tarjaszeleteket bekenem olajjal és mustárral úgy hogy tocsogjon, lefedve hűtőbe teszem
    Fokhagymás vaj a kukoricához és a bagetthez: 20 dkg vajat gépi habverővel habosra keverek 5-6 gerezd fokhagymával, sóval borssal. A kukoricára sütés közben mindig rákenek egy kicsit. A bagettet bevágdosom 4 centinként úgy hogy alul ne vágjam át a héját és minden résbe egy teáskanálnyi vajat belekenek, majd 5 percre forró sütőbe teszem a teteje ropogós a belseje finom puha lesz.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. 2008. február 19. 09:2110.
    Szia, lehet kapni ovas bordazott serpenyot, nehez mint a dog, de szinte olyan a rjat sutot hus mintha kinn a szabadtuzon grillezted volna. A husit pacold, majs forrosisd fel az edenyedet, kozbe tard ki a konyha ablakat az ajtajatp edig csukd be......aztan johet a hus sutese.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_197016 (1)
    2008-02-19  06:30
  16. 2008. február 19. 09:159.
    raclett?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_197016 (1)
    2008-02-19  06:30
  17. Torolt_felhasznalo_634025
    Torolt_felhasznalo_634025
    2008. február 19. 09:128.
    A leírás alapján nekem van ilyen serpenyőm: lazacot már sütöttem benne, isteni lett. Icipici olajat tettem a serpenyő aljára (csak annyit, hogy mindenhol érje), és arra fektettem a halszeleteket. Nagyon hamar megsült, és finom lett (a jellegzetes grillezett ízt azért ez a serpenyő nem tudja produkálni, de a roston sütéshez remek). Én kerámialapos tűzhelyen használom.
    előzmény:
    csirri (6)
    2008-02-19  08:39
  18. Torolt_felhasznalo_865596
    Torolt_felhasznalo_865596
    2008. február 19. 09:097.
    Kontakt grill. Figyelj rá, hogy nagy teljesítményűt vegyél, mert a bóvlik nem sütik a húst, csak szárítják. Tedd az asztalra a sütés idejére, és nyisd ki felette az ablakot. De amúgy sem vészes.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_197016 (1)
    2008-02-19  06:30
  19. 2008. február 19. 08:396.
    Ha már a grillezés a téma, talán tud valaki tapasztalatokkal segíteni nekem: mostanában kaptam egy öntöttvasból készült, szögletes, bordás aljú, nyeles grillserpenyőt. Még nem mertem kipróbálni.... Szerintetek ezen ugyanúgy lehet mondjuk rablóhusit meg szeletet sütni, mint a "rendes" grillen? Ráadásul villanytűzhelyem van, azon vajon működik? Jó gyáva vagyok ugye, ahelyett, hogy vennék egy nagy levegőt és belevágnék, kipróbálnám itt kérdezősködök... De hárha valaki használt már ilyen cuccot és tud róla mondani valamit.....
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  20. Torolt_felhasznalo_966330
    Torolt_felhasznalo_966330
    2008. február 19. 07:535.
    Nekünk elektromos grill sütőnk van! Vasárnap is tarját sütöttem.

    A gáz tetejére rakom a páraelszivó megy közbe! De igy is van egy kis füst!
    Na nem büdös, jó kaja illat!

    Sütés után egy jó nagy szellőztetés!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_197016 (1)
    2008-02-19  06:30
  21. 2008. február 19. 07:474.

    van olyan szendvics sütő, aminek cserélhető a sütőlapja, annak a csíkos/ grill barázdás lapján lehet sütni.

    mi is csináltunk már a konyhában vele sült husit. idő kell hozzá, mellé ülni, beszélgetni és mellesleg húst sütni. 

    én a csirke mell húst ajánlom, annak kevés idő/hő kell. esetleg sertés tarját napokig pácolva, nagyon vékonyra szeletelve. ha szereted a halat az is jó lehet, annak is kevés idő/hő kell.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_197016 (1)
    2008-02-19  06:30
  22. Torolt_felhasznalo_451798
    Torolt_felhasznalo_451798
    2008. február 19. 06:403.
      !!!Mi inkább rablónyársat szoktunk csinálni,a melegszendvics sütőnkben......olyan fincsi,változatos "kérek még"!!Dolgokat lehet készíteni!!!!  
    előzmény:
    Nyuszipoci (2)
    2008-02-19  06:36
  23. 2008. február 19. 06:362.
    Ha van grill funkciója a sütődnek, akkor könnyen. Ha nincs, és nincs erkélyed se, akkor én nem merném megpróbálni, mert túl nagy lesz a füst a konyhában. Szerintem.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_197016 (1)
    2008-02-19  06:30

Címlap

top