Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Grillezett zöldségek
Hozzávalók:
nagy padlizsán
2 nagyobb cukkini
2 sárga színű paprika
2 koktélparadicsom
2 endivia saláta
8 zöld spárga
1 kis fej radicchio saláta
2 fej vöröshagyma
30 dkg tofu
2 dl tejföl
1 csomag zsázsa
2 dkg kapribogyó
1 gerezd fokhagyma
petrezselyem
szójaszósz
olívaolaj
só
Elkészítés:
A padlizsánt felszeleteljük, besózzuk, és szűrőbe tesszük, hogy jól lecsöpögjön. A paprikákat félbevágjuk, a cukkiniket hosszában vékonyan felszeleteljük. A paradicsomokat, az endíviákat és a hagymákat félbevágjuk, a radicchiót négy részre osztjuk, a megtisztított spárgát 10 percig sós vízben főzzük, majd feldaraboljuk. A zöldségeket egymás után forró grillrácsra tesszük: előbb a padlizsánt, a paprikát és a cukkinit, majd a spárgát, az endíviát, a radicchiót és a hagymát, végül a paradicsomot sütjük. A tofut kockákra vágjuk, és 3 percig grillezzük. Az összes hozzávalót megsózzuk, levesszük a tűzről, összekeverjük 2 evőkanál olívaolajjal meg 1 evőkanál szójaszósszal, és melegen tartjuk. Közben serpenyőben 2 evőkanál olajat forrósítunk, megpirítjuk benne a fokhagymát, majd összezúzzuk. Hozzáadjuk az elmorzsolt kapribogyót, 1 evőkanál finomra vágott petrezselymet és zsázsát. Amikor kihűlt, tejföllel összekeverjük. Nagy tálba halmozzuk a grillezett zöldségeket, és tálkában mellé kínáljuk a mártást.
Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 335 kcal
Szia!!
Nekem is olyan sütőm van de még nem igazán használtam ki.Van valami jó kis recepted??
És rájöttél már hogy kell asználni?,
A leírás max hőfokot írt a grill funkció mellé, lehet, hogy itt rontottam el? Ti hogy csináljátok sütőben? Milyen magasságra teszitek a rácsot, milyen hőfokon, mennyi ideig grilleztek pl. egy pulykamellfilét?
Én legtöbbször hagymát karikázok a husi közzé mikor pácolom, a végén ezt is átsütöm. Nagyon fini!
Nekem egy elektromos grillem van, kb. 6-8 szelet hús fér rá és úgyanúgy grillezek rajta télen, mint nyáron a faszenesen (persze a faszén íz hiányzik). Nálunk a favorit a mustárban pácolt tarja grillezett kukoricával, salátával és fokhagymás bagettal.
Recept:
Tarja: 1-2 nappal előtte vékony tarjaszeleteket bekenem olajjal és mustárral úgy hogy tocsogjon, lefedve hűtőbe teszem
Fokhagymás vaj a kukoricához és a bagetthez: 20 dkg vajat gépi habverővel habosra keverek 5-6 gerezd fokhagymával, sóval borssal. A kukoricára sütés közben mindig rákenek egy kicsit. A bagettet bevágdosom 4 centinként úgy hogy alul ne vágjam át a héját és minden résbe egy teáskanálnyi vajat belekenek, majd 5 percre forró sütőbe teszem a teteje ropogós a belseje finom puha lesz.
A gáz tetejére rakom a páraelszivó megy közbe! De igy is van egy kis füst!
Na nem büdös, jó kaja illat!
Sütés után egy jó nagy szellőztetés!
van olyan szendvics sütő, aminek cserélhető a sütőlapja, annak a csíkos/ grill barázdás lapján lehet sütni.
mi is csináltunk már a konyhában vele sült husit. idő kell hozzá, mellé ülni, beszélgetni és mellesleg húst sütni.
én a csirke mell húst ajánlom, annak kevés idő/hő kell. esetleg sertés tarját napokig pácolva, nagyon vékonyra szeletelve. ha szereted a halat az is jó lehet, annak is kevés idő/hő kell.