Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Sztárfórum - D.Tóth Kriszta
Kedves Fórumozók!
Sztárfórumunk következő vendége D.Tóth Kriszta televíziós műsorvezető, a Nők Lapja állandó szerzője lesz.
Lola anyukáját április 23-án, szerdán 12 órától kérdezhetitek élőben a fórumon. De kérdéseiteket már most várjuk!
Legyetek vendégeink szerdán is!
D. Tóth Kriszta április 26-án, 11 órától a XV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon dedikál! Helyszín: a Sanoma Budapest K10-es standja, a Jövő Háza mellett.
a Nők Lapja Cafe csapata
Kriszta már nincs itt, több kérdést nem tudtok feltenni neki
Kedves Kriszta!
hogy állsz a bicajjal, esetleg a spinninggel? :))
nekem különben tetszenek a Lola sztorik, és kedves, szimpatikus nő vagy!
Kedves Kriszta!
Orulok, hogy vegre van lehetosegem kerdezni Toled:)
Mar jo ideje figyelemmel kiserem az irasaidat es koszonom az "elmenyt".
Bevezetoul annyit, hogy en a brit volegenyemmel az angol rivieran elek, es a multkor elmeseltem a paromnak, amit a ferjed tapasztalt, mi, magyarokat illetoen es a veled keszult cikkben megirtad - ugyanis barmily meglepo, Ian is szinte ugyanazokkal a "magyar tapasztalatokkal kuzd".
A kerdeseim a kovetkezok lennenek:
Hogyan sikerul athidalni az esetleges "kulturalis sokk" okozta kulonbsegeket?
Konnyu volt a ferjedet, angolkent "beillesztened" a magyar ervagasba?
Sajnos, nehez szembesulnom itt a forumon is a sok magyar kritizalassal & negativkodassal.......
Meglatasom szerint, meg par generacionak fel kell nonie, hogy ezt az eletszemleletet hatterbe szoritsuk!
Minden jot Nektek a tovabbiakhoz!
Udv.
pugh
(East Sussex)
Ajjaj... az a helyzet, hogy a plusz 20 percből csak plusz 10 lett, mert mások jönnek ide, a tárgyalóba. A végtelenségig lehetne folytatni ezt a "beszélgetéset". Szívesen jöttem hozzátok, igen, még az előzmények ismretében is. Mert szeretek beszélgetni. Azokkal is, akik nem értenek velem egyet.
Tehát nagyon köszönök minden véleményt, hozzászólást és kérdést. Nem akarok fenyegetőzni, de máskor is jövök. :)
Addig is: Lolával az élet rovat a Nők Lapjában, könyv a boltokban és blog az NLCafén. Utóbbi helyen beszélgethetünk is.
Minden jót és szép napot kívánok kivétel nélkül mindenkinek!
további szép napot!!
Tesó, korkülönbség témában már válszoltam.
Azért nem néz meg minden Híradót, sőt, már nagyon unja. Úgyhogy mosolyogva konstatálja, hogy ott a mama, aztán megy játszani. Nem ijedt meg, de nem nagyon értette, hogy mi történik. Azóta azt hiszi, hogy minden gyerek anyukája a tévében dolgozik. Egyelőre nem világosítom föl... :)
Szolgálati közlemény: lassan két óra van, még sok a kérdés és hozzászólás, ezért "ráhúzok" 20 percet. Többet sajnos nem tudok, mert mennem kell dolgozni. Közben a rendszer összekavarta a hozzászólásokat, ezért bocsánat, ha nem sorrendben válaszolok.
Szóval.
Ha itthon maradunk, akkor szeretnénk, ha Lola nemcsak a magyar, hanem a brit kurrikulum szerint is tanulna. A nyelvről nem is beszélve. Nem lesz könnyű megfelelő iskolát találni, ezért már most keresgélünk. Alex és én már a legelején egyezséget kötöttünk arról, hogy Lola életében a magyar és az angol kultúra egyenlő mértékben lesz jelen.
A könyvet már lehet kapni, és Lolával az élet a címe, csakúgy, mint a rovatnak. El sem lehet téveszteni... :) És a könyv sokkal több, mint a cikkek összefűzött gyüjteménye. Hiszen írtam hozzá egy kerettörténetet, és alaposan át is szerkesztettem a sorozatot. De a stílus és a téma ugyanaz. Szóval többet kapsz a pénzedért, mert az tényleg nem lett volna tisztességes, ha csak összegyűjtjük és kiadjuk ugyanazt.
Kedves Kriszta!
én is gratulálok a Lolás cikkekhez, nagyon aranyosak. Hátulról is látszik Lolán, hogy nagyon szép kislány
Viszont nekem zavaró, hogy nem látom az arcát, nem azért mert nem értem meg az okát, hanem mert akkor inkább a hátát sem kéne megmutatni, mert kifúrja az ember oldalát a kíváncsiság mondjuk és mindent vagy semmit típus vagyok....és persze ezt a megjegyzést nem bántásnak szántam.....Legalább 1x meg lehetne Lolát mutatni, és akkor látná mindenki, de mégsem lenne minden héten az újságban. Valamennyire természetes, hogy az emberek kíváncsiak egy közszereplő gyerekére is.
Még egy pozitívum: nagyon csinos vagy Kriszta, a páromnak is mindig dícsérlek a képernyő előtt ülve, hogy mennyire szép az arcod, és nagyon tetszik a hajad is úgy szoktam mondani, hogy finoman nőies vagy, és felüdülés a többi (hölgy) közszereplő mellett!
Kedves Kriszta!
Minden elismerésem a rovathoz, én a Nők Lapja olvasását minden héten Lolababával kezdem. :-) Szellemes, tartalmas cikkek, élvezetes fogalmazás. A másik női lapban megjelentett hasonló témájú cikkek - véleményem szerint - a nyomába sem érhetnek.
Mindig kitépem az újságból és elteszem, gyakran felolvasom a páromnak. Még nincs gyerekünk, de a cikkeiddel "készülünk" rá. :-)
Arra lennék kíváncsi, hogy Lola melyik csintalanságát a legemlékezetesebb számodra és hogyan képzeled el az életed 10 év múlva?
Minden jót kívánok!
Üdv,
rozibanya
Kedves Kriszta!
Vannak Lolának kedvenc ételei? Oké, a tonhalas spagettit jegyeztem.Nálunk most a banános-alma a favorit (még csak 5 hónapos)
Alex gyakran jár haza Lolával?
Nagyon jó kapcsolatotok volt a volt anyósoddal. Tartjátok még a kapcsolatot?
Remélem most megjelennek a hangulatjelek.
Köszi
Dóri
Szia Kriszta,
Az erdekelne, hogy ferjed hogyan tud(ott) beilleszkedni a magyar kulturaba , a "megmondom a velemenyem-hirtelen a haragom -de 5 perc mulva kavezom veled" , az "utakon rad dudalok" (de nem biztos, hogy duhos vagyok rad!) , szoval az angoltol erosen eltero temperamentumu vilagba? Hogyan eli meg (tul?) a mindennapokat? Tudtok-e angol TV adast nezni (BBC, ITV), es ha igen-akar privat uzenetben is nagyon nagyon erdekelne a hogyan? Az en ferjem is angol, de most mi egy "harmadik" orszagban elunk meg, viszont tervezzuk a kozeljovoben a Magyarorszagra koltozest.. Persze ezzel kapcsolatosan rengeteg a kerdojel a fejemben (az vesse ram az elso kovet akinek nem), de ezt nem itt es most szeretnem vegvitatni.. am barmi tipped, otleted, javaslatod, vagy csak 'ateltem hat elmondom' tipusu uzeneted van, szivesen veszem. Koszonom.
Kedves Kriszta!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen sokan kritizálnak.
Én személy szerint egy 4 éves kislány anyukája vagyok és mindig elolvasom a Lolás cikkeket és NAGYON SZERETEM ŐKET. Jókat derülök rajtuk.
Bár sokan írják, hogy mintha az Ő gyerekükről szólna, én éppen ezért olvasom. Minden egyes történetnél megállapítom, hogy : ,,Jé, ez mással is így van?"
A könyvedet pedig készülök megvenni, kiváncsisággal várom.
Gratulálok, és sok sikert a szakmai és magánéletben is!
Kedves Kriszta!
Annak ellenére, hogy a Nők Lapjában olvasható írásait unalmasnak tartom (bocsánat, de két Lolához hasonló korú gyerek mellett ez talán temészetes, hiszen nap, mint nap hasonló dolgok történnek velünk is) szeretnék gratulálni, mert a cikkekből számomra az tűnik ki, hogy Ön egy jó, figyelmes, családcentrikus, és hihetetlenül önkritikus Anya. Megmaradt embernek és nem tökéletes sztáranyukaként "futtaja magát" a médiában, hanem Lola anyukájakként, és ez a legfontosabb.
1 dolgot viszont tanultam a szülinapos cikkjéből: Thomas tortánk nem lesz .
Minden jót és egészséget kívánok!
Ugye nem baj, ha ezt a hármat egyszerre köszönöm meg? Szóval, köszönöm. Olvassátok a blogot is itt, a Cafén, hozzá is lehet szólni a cikkekhez. Majd jól el-vitatkozgatunk. :)
Ja igen, és megjelent a könyv is, említettem már?
Ebben a pillanatban farmert viselet, barna magas (de nem túl magas) sarkú bőr cipővel, fehér blúzt és barnás árnyalatú lógós fülbevalót. Hát kb. ennyiben tér el a hétköznapi és a televíziós ruhatáram. A játszótérre persze tornacipőben és "játszós" nadrágban megyek én is.
A tv-s ruhák közül nagyjából 70-30% a tetszik-nem tetszik aránya.
Kedves Kriszta,
én azt szeretném kérdezni, hogy pl. azon gondolkodtatok e már, hogy hol lenne Lolának a legjobb suliba járni (tudom, messze még), itt vagy Angliában esetleg máshol?
Én mindig elolvasom a Lola-rovatot, nekem személy szerint tetszik.
Köszi, Saci
Óóóó... Ezek kemény szavak, pedig csak néhány fotóról van szó. Játszottunk. Eljátszottunk azzal a gondolattal, hogy milyen sokféle tud lenni egy nő. Mert sokféle tud lenni. Mindenki. Igen, én szerencsés vagyok, hogy kipróbálhattam. De hát ez a saját honlapom! Nem a Híradóba ültem be mély dekoltázzsal. Vagy nem a Nők Lapja rovatom mellett pózolok hát nélküli ruhában.
Az MTV-ben dolgozom, a Híradó és a Panoráma szerkesztő-műsorvezetője vagyok.
A Blikk ma Magyarország legolvasottabb napilapja. Ez akkor is így van, ha sokan nem szeretik, nem szeretjük olvasni. Korábban is hívtak már, és én most mondtam igent, amikor megjelent a Lolával az élet... könyv. Nyilván azért, mert a Blikk olvasóközönségének egy része csak Blikket olvas. Én pedig szerettem volna, ha ők is tudják, hogy megjelent a könyv.
Az a helyzet, hogy lehet cikinek tartani a bulvárlapokat, de van létjogosultságuk. HIszen rengetegen azokból, és csak azokból "tájékozódnak". A mi tőkénk pedig az ismertségünk. Szomorú (és szánalmas?), de így van. Hazsnáljuk egymást. De látja, Ön is olvasta a Blikket, hiszen tudja, hogy ott voltam! :)
Kedves Kriszta!
Gratulálok a cikk sorozathoz! Minden héten olvasom az újságot és ez az egyik kedvenc rovatom. Ugyan még nincs kisbabám, de így is szívesen olvasom a történeteket! :-)
Ha a könyv megvásárolható, biztosan lesz a polcomon.
Irígy emberek mindíg voltak és lesznek is. Mindenkinek adott a lehetőség, hogy baba mellett dolgozzon, cikket és könyvet írjon.
IGen, május 8-án a Károly körúti Alexandra Könyves Kávéházban, este 7-kor. Előtte Szily Nóra beszélget velem. Szeretettel várunk!
Még nem tudjuk, hogy jön-e Lola. Attól is függ, milyen idő lesz. :)
Az mindig is érdekelt, h ezek az írások megvannak már hetekkel ezelőtt, vagy azon a héten írod meg? Vagy egyszerre többet is írsz, attól függően, mikor érint meg valami igazán?
Nekem a királylányos nagyon tetszett, amikor átengedte, h Te lehess az a farsangon.
Avval ki is mondta mit gondol rólad, és mennyire vagy neki fontos!! :)
A gratulációt köszönöm.
Nehéz lett volna nem tudnom azokról a topikokról, mert valaki volt olyan szíves és elküldte nekem a linket. :) UGyan, nem lepődöm meg semmin. Egy olyan világban élünk, ahol nem létezik ember, akit mindenki szeret. És nem létezik produktum, amely mindenkinek tetszik.
Én nem attól vagyok újságíró, mert cikksorozatot írok a Nők Lapjában. Hanem attól, hogy 1995 óta ez a szakmám. Két évig írott sajtóban, 97 óta pedig tévés újságíróként (ilyen is van) különböző hírműsorokban. Természetesen egyáltalán nem biztos, hogy JÓ újságíró vagyok. De az vagyok. :)
Szia Kriszti!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a könyvet azt meglehet majd vásárolni? Mert a cikkből nem derült ki, legalábbis nekem.. :)
MIvel ugye azt mondtad nem tisztes ha már egyszer megvettük, hogy mégegyszer fizessünk.
Én nagyon kedvellek, és szerintem sok nő igenis felvehetne egy ilyen életformát, és értékelhetné az örömöket. Aki nem ezt teszi , csak bánt, az irigykedik, mást nem tudok elképzelni.
Köszi, Kriszti
p.s.: minden héten mutatom a páromnak, h éppen milyen kis Lola hátul kép készült, és felolvasom neki a cikket. :)
Jé, egy kérdés!
A férjem elfogadja, hogy írok Loláról és az életünkről. Azt kérte, hogy neki ne kelljen címlapokon szerepelnie. Egyáltalán nem mellesleg, azért nagyon sok igazán intim történetet megtartok magunknak. Folyamatosan egyensúlyozom a nyilvánosság és a privát szféra között. Próbálom eltalálni, hogy miből, mennyit adhatok.