Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Boldog házasságok
2008-04-23 17:031.
Torolt_felhasznalo_770932
Létrehozva: 2008. Április 23. 17:03
Olyan házaspárokkal beszélgetnék, akik hosszú évek, évtizedek óta ugyanazzal a házastárssal egyetértésben, boldogan élnek.
Másol is indítottam már egy ilyen topikot, de senki nem jelentkezett lehet, hogy én vagyok az egyetlen?
Másol is indítottam már egy ilyen topikot, de senki nem jelentkezett lehet, hogy én vagyok az egyetlen?
Halihó mi van be fuccsolt a topik??
Úgy látszik mindenkinek elégvolt beszámolni,hogy az ő házassága jó?
Sajnálom jólettvolna azért beszélgetni,biztosan tudtunkvolna miről.
A Sogórod nem az én exférjem?? :-))))
Persze mi jóval fiatalabbak vagyunk nála.
De szinte szó szerint ez volt nálunk is.
CSak valahogy nálunk sikerült másokkal is elhitetni hogy minden ok, és nem próbáltak menteni, vagy én nem "akartam" észrevenni a segítő szándékot. :-(((
A családban feltétlenül egyenjogúságot várok el, minden téren.
Tudom, sok asszony van, akin nem lehet segíteni. Az én hugom is ilyen. A férje ugyan sem nem iszik, sem nem nözik, sem nem verekszik, de...
Egésznap nem tesz két szál szalmát keresztbe, kiszolgáltatja magát elöl-hátul, holott ö nyugdíjas, a hugom meg még munkaviszonyban áll. Egyszerüen arra nem képes, hogy lefessen egy ajtót, vagy megkapálja a zöldséges kertet. Kitartatja magát, a nyugdíjából egy vasat nem ad le. A hugom meg, mint a cseléd, föz, mos, takarít rá, amiért még egy jó szót sem kap.
Ha például születésnapja van, még virágot sem kap.
Hiába rágom a fülét, hogy rugja ki ezt az alakot,nem teszi, mert sajnálja, azt mondja, hogy nincs az "úr"-nak hova mennie.
Hát itt sem lehet segíteni! Borzalmasan sajnálom a hugom.
A dolgok mélyére csak akkor lehet menni, ha az ember ismeri a válás okát.
Sokszor az is a baj, hogy néha a toleranciát túlzásba visszük. Vannak olyan hibák, ahol sajnos a toleranciának helye nincs, ilyenkor jobb a válás, itt én sem ismernék pardont.
Bravó!
javascript:insertEmotion('szerelmes.gif','Szerelm es');
Szerelmesjavascript:insertEmotion('szeretnem.gif','Sze retn%C3%A9m');
Szeretném
Magyarország melyik részén laktok?
Kedves Hozzászólók, lassan egy órája olvasom, meg válaszolgatom meg a hozzászólásokat. Örülök, hogy vagyunk néhányan, akik házasságpártiak.
Most sajnos el kell búcsúznom, mert a kisunokámat le kell fektetn, de holnap megint itt vagyok, s szívesen válaszolok mindenkinek, megigértem.
Lesz is még böven, hiszen az élet hosszú, fogjátok meg egymás kezét szorosan. Meglátod, egy kis jó indulattal, akarattal meg lehet mindent oldani.
Nagyon szépen köszönöm.
Negyven év... Csodálatos!
Aztán most már csak egészségesen! (soksokvirág)
A részedröl felvetett téma megdöbbentö, de sajnos nem egyedi eset. Én nem tudom, hogy ilyesmit meg tudtam volna-e a férjemnek bocsátani, de ha jól belegondolunk, érzéseket elöírni nem lehet. Ha a szerelem hirtelen megjelenik, akkor mindenki elveszti a józan eszét, még idösebb korban is.
Ennyi idö után a házasságban már nincs lobogás, de van egy nagyon kellemesen, mindig ugyanazzal a hövel sugárzó napocska. Én ezt egy "lobogással" nem cserélném fel!
Köszönöm, hogy válaszoltál. 40. házassági évforduló ? Ez igen, én is szeretném megérni a férjemmel. El tudom képzelni, mennyit szenvedtél, amikor beteg lett. Én is mindig attól rettegek, hogy a férjemmel történik valami,jobban féltem, mint magam, mert elég stresszes helyen dolgozik. Igyekszem nyugalmat biztosítani neki itthon.
Mi 3 hónapja ismertük egymást, amikor összeházasodtunk. Azóta jóban-rosszban kitartunk egymást mellett. Vallom, hogy a megpróbáltatások közelebb hozzák a házastársakat egymáshoz. Remélem, hogy két gyerekünk ezt a példát viszi magával, bár a dolgok sikere két emberen múlik.
Csak így tovább!!!
Szorítok, hogy még sokáig maradjatok együtt.
A jó házasság titka sokszor a türelem, a megértés és a tolerancia. Ami nem azt jelenti, hogy mindent le kell nyelni.
Szerencsére itt és ma sok választ kaptam, tehát nem vagyok egyedül, de ahogy látom, én a 40. éves házasságommal viszem még a primet.
További sok szép és jó évet kivánok!
Hát örülök, hogy így sikerült, járhattál volna rosszabbul is. Megdöbbentem azonban, hogy ma még ilyen "döntéseknek" helye van.
Sok boldogságot!!!
Mi idén leszünk 39 éves házasok. A csillagjegyeink alapján (szűz-vízöntő) még 39 napot sem bírhattunk volna ki :)))) A férjemmel sem lehet veszekedni, azt szokta mondani: ha igazad van, miért, ha nincs igazad, miért hergeljelek tovább? Általában szólózok egy darabig, aztán elcsöndesedek. Rengeteget beszélgetünk a mai napig, könyvekről, filmekről, politikai dolgokról.Nem hagytunk tisztázás nélkül a problémákat. Volt egyszer egy tv film: egy idős házaspár újra elmegy a nászút helyszínére, (német darab volt) és a férj venni akar egy kakkukos órát a feleségnek, mert a régi tönkrement.A nő egyszer csak kifakad: mindig útáltam azt az órát!A férj pedig csodálkozva mondja: én azt hittem, te ragaszkodsz hozzá, mert én is útáltam! Így derült ki 50 év után, hogy mindketten a másik miatt tűrték meg és soha nem beszéltek róla. Mi megfogadtuk, nálunk nem lesz "kakkukosóra".
Nagyon jólesik ezt hallanom, mert már sokszor azt hittem, hogy én egy egzotikum vagyok. Nekünk e-héten volt a 40. házassági évfordulónk, s remélem még megélünk jó néhány szép évet együtt, dacára annak, hogy szegény férjem ezelött 9 évvel rákos lett, amit 9 operáció, meg kemoterápia követett. Ma szerencsére már csak kontrollra kell járnia,egészségesnek nyilvánitották, de én ez alatt az idö alatt vele együtt jártam meg a poklok-poklát.
Most pedig megtörlöm a számat, mert nyálasra sikeredett.
De így gondolom.
Mi 39 éves házasok vagyunk, 3 felnőtt gyermekünk van.
Nem tagadom, hogy az elmúlt évek alatt igenis voltak összezördülések, de az egymás iránt érzett szeretet oly erős, hogy mit nekünk egy kis veszekedés!:)
Gratulálok, ez az pontosan, amire gondoltam. Nagyon remélem, és szorítok, hogy ez még így maradjon sokáig.
A 7 év az még csak a kezdet, ennek ellenére nagyon sok boldogságok kivánok, remélem, hogy minimum 57 lesz belöle.
Amikor régen esküvőkön hallottam az ünnepi beszédben, frázisnak gondoltam, és elképzelhetetlennek tartottam az "amikor a szerelmet felváltja a szeretet"-et.
Mostmár tudom: ez, amiben élünk, már nem szerelem. Annál sokkal mélyebb érzés, mindkettőnk részéről.
Nekem is volt egy bölcs emberem aki azt mondta""ne várj el tőlle többet mint amire képes""
Nállam ez a mai napig bejön.Szerintem mindenki tudja,hogy a párja mire képes ezért nem várhatunk el tőlle többet.Vagyis allkalmazkodunk hozzá.
Nem tudom ki hogyvan ezzel de szerintem nekünk nőknek kell allkalmazkodni.Nekem az a tapasztalatom,hogy a férjek többsége nem nevelhető.Kivétel mindig akad.Annak az asszony társnak akinek ez sikerül csak gratulálni tudok.
Mi 27 éve (szinte gyerekkortól) ismerjük egymást. Ebből szerelem-szeretet olyan 25 év, házasság jövőre lesz 20. A fiunk most lesz 7 éves májusban. És én is azok táborát erősítem, akik úgy érzik az idővel csak egyre erősebb és erőt adóbb a kapcsolatuk. Azt szoktam mondani, hogy beérik jutalomként az a sok belefektetett energia, amit a kapcsolatunkért megmozgattunk magunkban. Hogy nem futottunk meg a hullámvölgyek elől, hogy igenis sok nehézség, akár bánat árán is, de átvészeltük együtt. Ezek mind itt vannak mögöttünk, és erősítenek minket.