![](https://nlc.hu/themes/nlcafe/images/forum-ends.png)
Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Fehér bör mikor lesz divat
![Torolt_felhasznalo_926949](/imgs/forum2016/default-avatar.jpg)
Sziasztok!
Azért indítottam a topicot, mert kezdem unni, hogy mindenhonnan azt nyögik (még mindig, holott mostmár a bőrgyógyászok is próbálnak lebeszélni róla és a bőrrákra felhívni a figyelmet), hogy a barna bőr(és csak az) a sexi meg az egészséges. Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, aki sajnos nem barnulékony és sok a veszélyes anyajegye...
Mi a véleményetek?
:)
Sziasztok.
nekem is elég fehér a bőröm,de szolizás nélkül is el lehet érni szép színt. tulajdonképp nem zavarna hogy fehér a bőröm, de az arcom állandóan sápadtnak néz ki és úgy mintha beteg lennék.Ezért én az arcbarnító krémjét használom az ****-nak/nem írom ki/és az enyhe színt kölcsönöz úgy hogy nem üt el a nyakam tól a színe.Plussz lehet szedni béta karotin kapszulát és a napon így nem égsz le és könnyebben barnulsz.Ja és a barnítós testápolók is jók
.Ennek ellenére nyáron néha néha elmegyek szolizni,de mértékkel nem árt ez sem mint minden más is.
Értem. És miért?
A fehér bőrt szereted csak, vagy az egészségügyi voltát nézed a dolognak?
Nos, igazából örülök, hogy a vitát meg tudtuk beszélni, biztosan erősebben írtam erről a "napfényes" dologról tényleg, de mivel félig meddig nem csak magyar vagyok, hanem olasz is(olasz ősök miatt), bennem van a temperamentum és a szenvedélyesség mindennel kapcsolatban. lehet bántó volt, ezért is írtam utána másképpen, mert elgondolkodtam... néha szoktam.
Neked is szép napot!
Az önbarnító sem teljesen veszélytelen, a sok vegyi anyaggal.
Eszenyi Enikő 20 éve nem napozik,az hogy ki mit art sexinek, az egyrészt szubjektív,másrészt .....nagyon sokáig épphogy a hófehér volt a sexi.
Most akkor inkabb nem valaszolnek az elso mondataidra, mivel nem gondolkodtam el azon, hogy szeretnek-e bocsanatot, avagy sem.. Nem erdekel.
Amikor irasban kommunikalsz, nincs melette az a sok minden mas, ami a verbalis kommunikacional igen (hanglejtes, mimika, gesztikulalasok), azaz a tobbiek szamara csakis az szorheto le a mondandodbol amit leirsz.
Valojaban nem hittem el, hogy barmi hasonlot kivannal, igazabol azt gondoltam, hogy nagyobb a szad egy kicsit, es hamarabb irsz, mint ahogyan elgondolkodnal azon, hogy mit. A szemelyisegedrol abszolute nincs kepem, igy rolad csak a duhodt valaszod utan tudtam valami kepet kialakitani, amirol teljesen tisztaban voltam, hogy abszolut valotlan kep lehet, a netes besze;getesek alapjan mar ennyi tapasztalatom van, mindossze szerettem volna ravilagitani az altalad leirtak nagyon banto mivoltara.
Az ovatossaggal teljesen egyetertek, en is irtam, talan maskeppen fogalmazva, de ha visszaolvasol, akkor valoszinuleg raakadsz. A vegletesseget nem kedvelem, azaz a tulzott napimadat masik veglete az abszolut felelem az ultraibolya sugaraktol, pedeig a Napfeny= elet.
Hogy miert gondoltalak bugyutanak? Nem gondoltalak annak.. meggondolatlan fogalmazonak gondoltalak (mint irtam volt, es azt hiszem, hogy a sokkolo valaszom egy kicsit eszhez is teritett. )
Ez az egesz beszelgetes nem iranyitott volna engem olyan mederbe, amire te a "nem szeretek rosszban lenni" jelzot mondanad, szamomra ez ezen a topicon folytatott vita volt, es nem tobb, mashol valoszinuleg megint az figyeltewm volna, hogy mit irsz, es nem azt, hogy itt osszeszolalkoztunk. Nagyon kicsi ez az informacio ahhoz, hogy en messzemeno kovetkezteteseket levonjak rolad, igy semmifele rossz erzesem nem volt veled kapcsolatban, csuoan meg szerettelek volna lepni egy utos valasszal azert, hogy figyelj oda, hogy mit, es mikor irsz.
Megneztem a fenykepedet, kedves, aranyos lanynak tunsz. Fiatal vagy, valoszinuleg en is ennyire hevesen reagaltam volna veled egyidosen...
Legyen szep napd, virag es mosoly vissza
![](/js/tiny_mce/plugins/emotions/images/kacsint.gif)
Én is csak kéthetente egyszer járok, mert én is szeretek szép barna lenni,főleg,hogy most jön a nyár.Napozás előtt jót tesz,hogy nem hullafehéren megyek ki a napra.Amikor lézeres szemműtétem volt, fél évig tiltották a szolit,így fehér voltam /előtte általában barna/és mindenki azt hitte beteg vagyok.Úgy kellett magyarázkodnom.
Szerintem is vannak akiknek kifejezetten jól áll a fehér bőr, de magamon nekem se tetszik.
én is próbálok napfürdőzni mert nem bírom ki de óvatosan és keveset!
és évente bőrgyogyi ell
http://www.nlcafe.hu/kepes_szavazas/5/kepnez/3388
m ost jó lesz:)
hát nem ennek kéne bejönnie....
Keress meg akkor Laurácska82 a felhasználónevem, úgyis rá lehet keresni
köszi:)
Szió!
Régebben én is szoliztam és brutál sok percet kifizettem.
Égési sérülésem is lett.Azóta kb.4 éve, kizárólag délután 5-től vagyok kinn a kertben. Én is eléb fehér bőrű vagyok, de ennek ellenére a párom ugyanúgy szeret.Persze sokan megjegyzik,hogy miért nem szolizok!Vannak akiket úgysem lehet lebeszélni a túlzott napozásról, max.felhívni a figyelmüket.
Üdv: Kata![](/js/tiny_mce/plugins/emotions/images/szeretnem.gif)
na mégegyszer:
http://www.nlcafe.hu/kepes_szavazas/5/ke pnez/3388
:))
http://www.nlcafe.hu/kepes_szavazas/5/ke pnez/3388
itt:)
köszike
Én fehér vagyok, meg is tudsz nézni ha akarsz, hogy mennyire fehér, közben szavazhatnál rám a Marie Claire képversenyen:)
Na?
Biztos szép is vagy úgy
Szerintem a kulcsszó a mértékletesség.
Attól talán nem lesz baj.
Az agyonra szolizott bőr az már viszont nagyon csúnya is tud lenni.Én láttam már olyat,hogy annyira fekete volt a nő és hozzá szőke haj párosult,hogy nem tudtam eldönteni ez most néger vagy csak agyonvan égve a bőrre? Ez a nő rettentően csúnyán nézett ki, mindenki nézte döbbenten, persze ő meg azt hitte,hogy azért bámulják mert olyan jól néz ki.
Nekem bőrgyógyász!!! javasolta a mértékletes szoláriumozást a pattanások miatt. Csak tavasszal járok,hogy legyen egy pici színem.![](/js/tiny_mce/plugins/emotions/images/tuti.gif)
Értem. Nos az elhízottság azért abarna bőrön sem szép, a narancsbőr barna bőrön is narancsbőr, s bár azt írják, a barna bőr "karcsúsít", nem hiszem hogy a hájakat el tudná karcsúsítani
Nézd, kedves kysslina. Én megbocsátok Neked azért amiért ilyeneket és így írtál. Vitatkozni sincs kedvem. Igen, lehet hogy túlzásba vittem ahogy írtam erről az egészről, lehet hogy ostobának és hisztérikusnak tűnt, és lehet hogy igazad van abban, hogy azért írtam így, mert fáj az hogy én nem barnulhatok könnyen. De még ha azt is írtam ingerülten, nem kívánom senkinek a halálát. Ezt én sem gondoltam komolyan, rosszul esik, hogy elhitted, hogy én ezt kívánhatom, én nem vagyok rossz ember.
Azért annyit bátortalanul hadd jegyezzek meg, hogy a bőrgyógyászok tényleg óvatosságra intenek, ők orvosok, egyetemen végeztek, biztos nem beszélnek hülyeséget! Azt sem gondolnám, hogy mondatértelmezésben a béka segge alatt landolnék, sosem volt vele problémám, nem tartom magam sötétnek. De igenis azért van fogalmam a napfény áldásos hatásairól is, egy előbbi hozzászólásomban olvashatsz is erről, hogy megjegyeztem (már nem tudom, hanyas hozzászólásban), tudom, hogy benne van a D vitamin, ami a csontok egészséges fejlődéséhez kell, én is szoktam néha napfürdőzni, nem tudom, mért gondoltál ekkora bugyutának, de nem vagyok az.
Azért csak szépen próbálom leírni, hogy a mértéktelenség tényleg bőrrákhoz vezet. Szerinted a tudományos lapokban írt dolgok hazugságok? Hogy a bőrgyógyászok rosszat akarnak? Akinek fehér bőre van, az sajnos még a szoláriumban sem lehet(legalábbis túl sokszor nem).
Azt írod, befogják az ostoba szájukat, mint én. Szerinted ez szebb megnyilvánulás volt mint az enyém? Nézd, én most azt mondom, fejezzük be az egymás szekálását, ennek semmi értelme, nem tudom, hogy értelme volt e ennek a békítős levélnek, én senkivel nem szeretek rosszban lenni igazából, a véleményemet tartom, annyival módosítva, hogy egy kis napfény tényleg biztos nem árt, de mivel minden ember más, minden ember bőre is más ezáltal, nem mindenkinek bírja egyformán a napot a bőre, ebben kiegyezhetünk biztosan...
Egyébként te sem nagyon vettél vissza magadból, nyilván azért mert az én levelem is durva hangú volt, kiváncsi vagyok, erre hogy regálsz majd, hisz azt mondják, mosolyra mosoly a válasz!
Igen ez nagyon nagyon érdekes amit írsz, de azok a nők és asszonyok szerintem már gyerekkortól megszokták a napot és lehet hogy azért bírják nem? Amúgy a napnak biztos áldásos hatásai is vannak, télen a depi ellen a fénye ajándék! :)
És hiába vagyok fehér, én is imádom a napot, és tavasszal, amint megjelennek az első melegítő napfénysugarak, már napfürdőztetem is az arcom!
Edesem vegyel vissza az arcodbol, mert ilyen szovegtol nem csak ostobanak tunsz, hanem egyenesen hiszterikanak.
Ha van betegseged (nem kivantam, csak felfestettem az eshetoseget, mert egyszer MINDENKI kap valami nyavalyat, csak eppen mondatertelmezesben a beka segge alatt landolsz) .
Viszont mint ahogyan te sem, ugy mas sem, azaz senki sem erdemel fajdalmat, betegseget. Ilyenen karorvendeni a leheto legnagyobb sotetseg netovabbja.
Raadasul az altalad leirtakbol nyilvanvalo, hogy sejtelmed sincs sem a Napfeny, sem az UV sugarak elettani hatasairol, ugyanis mint irta volt mas is elottem, tobb hasznuk van, mint karuk. De mit neked tudomany, mikor sipakolhatsz itt hajadat tepve...
Szászszor rosszabb az a szolitulaj, aki azt mondja, gyere hozzánk, barnulj nálunk, és arra nem figyelmeztet hogy közben bőrrákot kaphatsz...jujjj te buta vagy te jóisten!!! Ez már fáj!
Neked a hulyeseg faj kedves . Nem a szolariumtol kap valaki borrakot, hanem a mertektelensegtol, HA egyaltalan kap, es a napozasok alkalmaval sokkal nagyobb veszelynek van mindenki kiteve, mint a szolarium alatt.. de mit neked tudomany ugyibar...
es mint irtam volt, a magam csaladjaban is van olyan, aki a budos eletben meg csak nem is napozott, de borrakos lett. De neked ez sem szamit ugye, mert te tepheted itt a szadat, hogy megerdemli biztosan..., talan kitalalnad rogton, hogy az a 10 perc, mig a buszmegalloba ert naponta gyalog az is a felelotlensreg netovabbja volt....
Tudod mi itt a bibi kedves?? Az, hogy baromira zavar teged a meglevo betegseged, megkaptad, keresed az okokat, nem talalod, es igy joleso erzes tolt el, ha valaki mas is megbetegszik, foleg, ha eletet nem a te kitalacioid alapjan elte.
Képzeld én is ápoltam már 40 fokos beteget, nem hagytam ott a francba, és amíg nem ismersz addig ne merészelj ilyeneket írni nekem Te!
Meg egy allatot sem hagyunk ott betegen..., most hova szarjak? En ne mereszeljek ilyeneket?? Nezz mar magadba te szerencsetlen! Te miket irtal ide?? Mit csinaltal az iskolaban amikor a fenyrol tanitottak, meg a D vitaminrol??? A legaktivabb D vitamin fajta a D3 napfeny hatasara keletkezik, ultraibolya sugarzas hatasara.Ha majd folyamatosan betegszenek meg a gyerekek angolkorban megint, akkor mar a hozzad hasonlo pletykalap-tudos oslenyek is vegre elovesznek valami tankonyvet, addig meg befogjak az ostoba szajukat.
Őszinte leszek, bár ez nem csak az én véleményem, hanem a körülöttem lévő férfiaké.
Ha valaki vékony, és szép porcelánbőre van, az egyáltalán nem visszataszító, viszont sokszor olyan fiatal nőket/lányokat látni a strandon, hogy az embernek az étvágya is elmegy.
Ha valaki 70 kiló fölött van, narancsbőrös, löttyedt testű és hipófehér, az úgy néz ki, mint egy kelttészta. Nem szép, sőt kifejezetten visszataszító tud lenni.
Egyszóval túlsúlyos, kövér emberen nem mutat jól a fehér bőr, mert annak kelttészta jellege van, és nem előnyös, de ha valakinek szép a bőre, nincs elhízva, az egyáltalán nem gusztustalan.