Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Anorexiásoké a világ?!

cosmic
Létrehozva: 2003. november 19. 15:27
már bocs, de meddig fog kint díszelegni az a hülye banner az oldalak tetején, hogy "nem csak az anorexiásoké a világ"???? felmerült ez bárkiben is akinek van esze? (mármint h. csak az övék) aki ezt kitalálta, aszerint az anorexia valami trendi dolog, mint pl. a szexi mosoly? ez egy betegség, ebbe belehalnak emberek!!! és pont a nlc-n... :-(((((((((((
  1. 2010. január 1. 15:18113.

    A karcsúság szép.Egészséges étrend+sportolás - ezé a jövő. Nem a koplalásé

    előzmény:
    cosmic (1)
    2003-11-19  15:27
  2. 2008. július 10. 13:45112.
    józanul logikusan gondolkodva persze hogy ez nem éri meg senkinek. de sajnos ilyen-olyan okokból mégis bele lehet kerülni ebbe a betegségbe és pont ezért foglalkozni is kell vele. főleg mivel kikerülni még annál is sokkal nehezebb.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_920170 (111)
    2008-07-10  08:34
  3. Torolt_felhasznalo_920170
    Torolt_felhasznalo_920170
    2008. július 10. 08:34111.

    Ez egy baromság!

     

    Miért kéne csontvékonyra lefogyni, ez egy csúnya betegség!

     

    Ezért utálom ezeket a tipikus női magazinokat, ahol pálcikákat futattnak fel.

     

    Vagy meg lehet nézni a divatcsatornát....mintha exitbe menő  embereket látnék...egy rendes testalkatú emberen jobban mutatnának ezek a ruhák.

     

    Sokan azt hiszik ez trendi, hát nem .

     Az egészségtelen koplalással szépen tönkrevágják a szervezetüket...és orvosra költhetik a kis jövedelmüket egész életükben...kinek érné meg?

     

    Ha valaki tenni akar azért, hogy egészséges legyen, megvan annak a helyes módja....amivel jót tesz a szervezetének, nem hirtelen gyilkolja meg magát.

     

    Most legyen kövér, túlsulyos, vagy elfogadható testalkatú valaki betegesen kövér, vagy a testalkata vékony....ők megint egy másik eset....de erre is vannak már korszerű orvosi megoldások.

     

    A pasiknak meg ezerfajta az ízlésük, ki ezt ki azt szereti.

    előzmény:
    cosmic (1)
    2003-11-19  15:27
  4. 2008. július 10. 08:16110.
    amíg az ember ezt nem tapasztalja a saját bőrén keresztül addig nem is értheti meg igazán. én is mindig lehülyéztem régebben az anorexiásokat és röhögtem már csak a lehetőségen is hogy én egyszer valaha az lennék. ugyan már. haha. aztán tessék. de ezáltalál megtanultam hogy tényleg soha nem szabad azt mondani hogy soha és sokkal óvatosabb vagyok ha ítélkezésről van szó.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. 2008. július 1. 08:06109.
    Nem hiszem, hogy így van. A férfiak nagy része legalábbis nem látja szexinek a csontikat.
    előzmény:
    cosmic (1)
    2003-11-19  15:27
  6. 2008. június 30. 21:10108.
    Én azt útálom, amikor 200 kg-os férfiak szekírozzák azzal feleségüket, hogy hogy  mertek 50 kg fölé hízni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_354914 (28)
    2003-11-19  16:16
  7. 2007. augusztus 9. 19:29107.
    Ez úgy hülyeség ahogy van ! Csak a sok normál testalkatú irigykedik a csontkollekciókra ! Én küszködtem hónapokon keresztül,hogy még a normálnál is soványabb legyek és az lettem ! Azthiszitek jobb lett ? Hát nem : Még több hibát észrevettem magamon ! Azokat az apró dolgokat is kiszúrtam amiket idáig elhomályosított a ½kövérség½ ! Beesett az arcom,vérszegény vagyok és gyakran szédülök.Ennyit az anorexia ½előnyeiről½ !
    előzmény:
    cosmic (1)
    2003-11-19  15:27
  8. Torolt_felhasznalo_772147
    Torolt_felhasznalo_772147
    2007. február 9. 16:06106.

    Akkora a KETTŐSSÉG bennem!!!!!!!!!!  Szörnyű!!!!!!!! Olyan rossz, mert szeretnék vkit, akiben megbízhatok, aki szeret, akit szerethetek, de nem merek továbblépni, mélyíteni a kapcsolatokat, mert félek a vereségtől, a csalódástól..... Az alkalmi kapcsolatok meg nem nekem valók, mert hiperérzékeny vagyok!!!!!  

    És óriási a káosz bennem!!!!  

    És ez a kettősség mindenhol megvan!

    előzmény:
    sula (104)
    2007-02-09  11:48
  9. Torolt_felhasznalo_772147
    Torolt_felhasznalo_772147
    2007. február 9. 15:58105.

    A bioszt-persze csak mikor az emberi szervezetet és működését vettük (volna, mert nem nagyon foglalkoztak vele   )-én is szerettem! Persze miután 4.-re másik suliba kerültem és a biosz tanárom még rosszabb volt, mint az előzőben... nem érettségiztem belőle, de jó 4-es voltam!  

    Mondjuk ekkora mélységig nem ismerem, mint Te!  

    H mit kerestem 1 olyan pasi mellett, akit nem szerettem??? Mikor abba az osztályba kerültem, Ő és 1 másik o.társam tetszett. Aztán Ő közeledett, elkezdtünk randizni, aztán... nem voltam biztos benne, h össze akarok Vele jönni, csak ugye b.nőim is ott  mondták, h ha 1 ilyen pasit szaladni hagyok, hülye vagyok, tetszett is, h kedveskedik, mindent megtesz, amit kérek..... Mivel abba az osztályba még 3. áprilisában kerültem, mentem Velük augusztusban o.kirándulásra (Görögországba). Én júniusban jöttem össze a sráccal. Elvoltam Vele, bár idegesített, h minden 2. nap találkozni KELL Vele, reggeltől estig le nem akadt rólam, pedig sokszor már alig vártam, h ne lássam, h elmenjen! És ugye az a normális, ha az ember azt várja, mikor jön a Szerelme, mikor lehet Vele és minél többet! Mikor elmentünk Görögbe, még elvoltam Vele-bár azt nem mondanám, h boldog voltam...   7főn indultunk, de a köv. 7főn (indulás előtt 1 nappal) du. már elküldtem, h EGYEDÜL akarok lenni! Kicsit meg is sértettem-láttam Rajta! És közrejátszott az is, h a másik srác eléggé féltékeny volt, majd' felrobbant, mikor a barátommal látott; ha kettesben maradtunk a szobában, mindig vmit "ott felejtett" és vissza KELLETT jönnie érte.... Na meg 1re inkább megtetszett a másik srác!!!!!!!!!! Mikor hazajöttünk, már megkezdődött a suli, ahol az 1. héten csak kerültem a barátomat. Nem jött le Neki, mi van, én meg nem tudtam, h megmondani Neki. Erre lebetegedett, megint csúszott 1 héttel a szakítás... Mikor visszajött, 7főn a lyukas órában meg is mondtam Neki, h vége! Mindent ajánlott, h csak szünet legyen, h ez lesz, az lesz, csak ne legyen vége, de megmondtam, h nem szeretem, ennyi! Azt nem mondtam, h sosem szerettem, mert az már nagyon durva lett volna... A másik sráccal nem lett semmi!   Kérdezte ugyan már másnap (a szakítás után), h miért nem vagyunk 1ütt (mármint szünetekben), mire mondtam ,h vége. Nem hitte el, azt hitte, poénkodom. Aztán rákérdezett az exemtől is, akkor hitte csak el. Örült neki, leveleztünk is, alakulgatott, de aztán semmi nem lett belőle! Mondjuk érdekes is lett volna, mert az exem haverja volt ráadásul, de Görögben nagyon utálták 1mást (főleg a srác a barátomat-értelemszertűen miattam-, nagyon szemét volt Vele!).

    Az igazság az, h nem tudom, miért voltam Vele... Talán rossz volt 1edül... Csalódtam és vigasztalódni akartam??? Nem 1X a másik fiú nevén is hívtam a barátomat.... Ciki volt, dehát mit tehettem már utána?!?!?  Akiben csalódtam, nem volt a barátom; Ő is csak majdnem.... De nem is csak haver/barát volt... 

    És most ott tartok, h el nem tudom képzelni, h VALAHA szerelmes leszek, szeretni fogok-e vkit igazán, pedig nagyon szeretnék!!!!! Nem 1 pasi van, aki tetszik, akivel szívesen járnék, de h szeretném-e.... azt nem tudom! Meg annyira nem engedek magamhoz közel senkit, h ha már kezd több lenni 1 szimpla flörtnél, TASZÍTOM!!!!!! És nem tudom, miért....   Talán emiatt is van ez a bulimiás/anorexiás GONDOLKODÁS, emiatt is fordul elő a túlevés-mert védőfalat építek magam köré!

    FOLYTATOM!

    előzmény:
    sula (104)
    2007-02-09  11:48
  10. 2007. február 9. 11:48104.
    Örülök, hogy érted, mert ki fogom kérdezni.

    Gimiben természetesen volt biológia, de engem érdekelt is, úgy hogy nekem nem csak tanították, de tanultam is. (Le is érettségiztem belőle ötösre, bibibi)
    Szerves kémiai, fiziológia az egyetlen olyan tananyag amit szó szerint minden nap használsz. Nem árt tudni legalább az alapokat. De a testmozgás fiziológiáját mint személyi edző tanultam New Yorkban.


    Tudni kell valamit a szénhidrátokról, nem véletlen, hogy folyton kívánja az emberlánya és minél többet eszik annál többet akar belőle. Egyszerűen addiktív. A szénhidrátok hatására az agy szerotonint enged a véráramba, ami mint tudjuk (ugye tudjuk??!!) a jó közérzetet biztosító egyik happy-hormon. Nem csoda, hogy ha valaki rájön, hogy egy kis csoki-süti után jobanérzi magát, hamar rákap a dologra. Különösen ha még alacsony is a szerotonin szintje. Ha 2-3 napig nem eszel semmi szénhidrátot akkor megszakad az ördögi kör. Ha ezt kipróbálod, készülj fel rá, hogy baromi gyenge leszel, edzés szóba sem jöhet. Viszont utána egyessével visszarakhatsz dolgokat ésszerű mennyiségekben.
    Az hogy nem tudsz fehérjét emészteni nem valószínű. Eddig is ettél és ezentúl is fogsz, mert hogy még élsz. Az eszenciális aminosavakat nem tudja a szervezet előállítani, minimum ezeket be kell vinni a táplálékkal, különben nagyon rövid pályafutás elé nézel.

    Mi a fenét csinálsz te egy olyan kapcsolatban ahol nem szereted a fiút és szó szerint káros az egészségedre ha vele vagy?

    Tudod mit szeretnék hallani tőled, hogy hogyan érezted magad amikor ezek a dolgok történtek. Már szép hosszú krónikája van hogy mikor mit ettél, vagy nem ettél, akartál enni, vagy nem enni. Próbáljuk meg másik oldalról megközelíteni a dolgot. Keress egy szót amit ezekben a leírásokban evés és étel helyett használhatsz. Pl. AMikor vele voltam xxxxx-ttem volna.

    Goldolkodj vissaz a helyzetre és mond ki az első szót amivel az evést behelyettesítenéd. Kíváncsi vagyok mi ugrik be.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_772147 (103)
    2007-02-08  15:04
  11. Torolt_felhasznalo_772147
    Torolt_felhasznalo_772147
    2007. február 8. 15:04103.

    Huh, ez jó kimerítő lett, de azt hiszem, értem!  

    Igen, arra már gondoltam, h a sport a megoldás sok mindenre, nincs más kibúvó és tényleg!!!!  

    Ha már a húst említetted! Én sem eszem húst-már halat sem, pedig szerettem meg szeretném is-, mert a szervezetem "nem szereti"; nem tudom megemészteni.

    Te biológiát tanultál? V önként képzed/képezted magad?

    De nekem azzal van gondolm, h nem bírom megállni, h hsa kitesznek elém 1 tányér sütit, csokit, kekszet, akármit, amit szeretek, legszívesebben mindet befalnám, ami ott van! És itthon megteszem, de vendégségben milyen lenne már???   És iszonyú zavaró, mikor a testem már megálljt parancsolna, de még ennék! Nem tudom, érted-e így!   És mielőtt kialakult volna az anorexia nálam, nem voltam ezzel így, akkor csak annyit ettem, amennyire épp szükségem volt (na jó, a csokit leszámítva, emrt azt nagyon szerettem!   ). És még a csokiról jut eszembe: mostanság, ahogy mondani szokás: majd' meghalok a csokiért, kekszért, sütiért-az ilyen táplálótlan nyalánkságokért!!! De visszagondolva: anno is szerettem a csokit, de pl. a sütit szinte gyűlöltem, most meg.... De ha csoki 1 darab volt, elég volt. Most meg... ha "rámjön", akár 10 Marsot is megennék!!!!!   És a legrosszabb, mikor az ilyesfajta falásroham vendégségben v épp akkor jön rám, amikor nem vagyok 1edül!  

    Írtad, h Neked akkor kattant be, h miért is csinálod ezt, mikor az a srác megjegyezte, milyen csinos a pocid (azaz vmi ilyesmit, igaz?). Nekem mikor átmentem a másik suliba-már gyógyultan-és összejöttem 1 o.társammal, akkor is már megvoltak ezek a "de megennék mindent és csak a kaja jár az agyamban"-gondolatok, hiába volt barátom. Igaz, így utólag belegondolva.... nem szerettem!!!!!!!!-ha még kegyetlenül is hangzik.... Pedig Ő nagyon! Akkor sztem a belőlem hiányzó szeretetet próbáltam pótolni az édessel... Lehet ebben vmi??? Mert ha Vele voltam, csak csokit meg sütit ettem volna-főleg akkor!....

    előzmény:
    sula (102)
    2007-02-08  13:39
  12. 2007. február 8. 13:39102.
    Na már most ezt én nem tudtam mikor 18 hónapos voltam, viszont azt tudtam, hogy az első adag húsos bölcsis kajától összehánytam magam. Majd ezek után nem csak azt az egy féle kaját nem, semmilyen állati eredetű kaját nem voltam hajlandó megenni. Szegény anyámat sírba vittem; semmi tej, tejtermék, hús, tojás. Másfél évesen ösztönösen tudtam tudta a testem, hogy mire van és mire nincs szüksége.

    Nem kell és nem is lehet kordában tartani, kontrolálni az étkezést. Ellenben oda kell figyelni az apró jelekre amiket a tested ad neked. Egy tőlem okosabb ember mondta egyszer, hogy No one ever learned anything by speaking. Remélem megérted, mert megpróbáltam magyarra átrakni de nagyon béna lett. A lényeg az, hogy odafigyelni kell a testedre, nem bemagyarázni neki, hogy mire nincs vagy van szüksége.

    Fel kell adni a kontrol utáni vágyat ahhoz, hogy irányítani tudj.

    Ha túl erősen szorítod a kezedben lévő tojást összetöröd, de ha finoman a tenyeredbe tartod a világ végére is le tudod vinni. Nem mindig az ökölbe szorított kéz a legerősebb.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_772147 (100)
    2007-02-08  12:05
  13. 2007. február 8. 13:31101.
    A szavadon fogtalak és most kiselőadást fogok tartani. Így jártál.

    Röviden és nagyon-nagyon leegyszerűsítve: két fő tipusa van a váz izmoknak, Fast Twitch és Slow Twitch. (Bocsi de én angolul tanultam fiziológiát, nem tudom hogy mik a magyar hivatalos elnevezések, de leginkább lassú és gyors összehúzódásra képes izomnak fordíthatjuk őket.)

    Ők a saját kis sejtszintű anyagcseréjük különbségeinél fogva másként viselkednek tréning hatására. A egyiknek jobb lesz az oxigén felvételi képessége, tehát a kitartásod növekszik, a másik erősebb összehúzódásokra lesz képes és ezáltal erősebb leszel. Minden izom tartalmaz mindkét tipusú izomrostból, genetikailag meghatározott arányban. Ettől az aránybeli különbségből adódik, hogy van akik jó maratonos, lassú és kitartó, vagy sprinter, gyors mint réti villám, de csak 9 másodpercig.

    Amíg cardiózol, vagyis az első tipusú izomrostokat edzegeted, eléred, hogy tovább fogsz tudni cardiózni, és felhasználsz X kalóriát amíg csinálod. Aztán jóccakát.

    Ha progresszívan növekvő ellenállással edzed az izmaidat, (pl. egyre nagyobb súlyt emelgetsz) akkor a II.-es tipust fogod használni. Itt lép be a képbe a edzettséged szintje és a hormonok. Ha te egy tábla csokinál nehezebbet nem emelsz fel rendszeresen, akkor akkor már 2 tábla csoki emelgetésétől is izomlázad lesz. Az izomláz az edzetlen és/vagy abban a formájú mozgásban edzetlen izmok anyagcseréjének "mellékterméke".
    Mikor erőt kell kifejtened, nem az egész izom húzódik kössze, csak a megfelelő mennyiségű izomrost köteg, mondjuk úgy, hogy 10-ből 2, az eddigi 1 helyett. Ebben a kezdeti stádiumban még nem történik semmi féle izomrost beépítés, (tehát nem nő az izom mérete) csak a létező rostok kapcsolódnak be a rendszeres munkába és panaszkodnak az eddigi hanyagoltságuk miatt. Ha rendszeresen emelgetsz, eleinte nagy léptekben fogsz fejlődni, mert a már meglévő, de eddig nem használt rostokat viszonylag gyorsan munkába lehet állítani. Pár hét alatt, heti 3x20 percnyi erőkifejtéssel már el lehet jutni 2 tábla Milkától, mondjuk 5kg-ig.

    Ha tovább is haladsz az edzéssel, és eljutsz oda, hogy már mind a 10 izomrost kötegedet be kell kapcsolni, hogy fel tud emelni a súlyt, akkor jön a következő stádium. Ekkor már be kell építeni a meglévőkhöz néhány új izomrostocskát. Ez valójában nem más mint a meglévők megvastagodása. Erre azért van szüksége mert amikor edzel, az izomrostok valójában sérülnek (lásd izomláz) és a tested nagyon okosan, arra készülve, hogy holnap esetleg megint fel kell emelni valami nehezet, nem csak kijavítja a mikroszkópikus szakadást az izomrostban, hanem egy picit túl is teljesíti a célt, hogy legközelebb már ne következen be a sérülés ugyanakkora terhelés mellett.

    Azért mondom el ennyire részletesen, hogy érts, miről is beszélek mikor azt mondom, hogy az izom egy nagyon energia igényesen fenttartható szövet. Minden folyamat amit eddig leírtam drága kalóriákba kerül és mivel a javítgatás akkor zajlik amikor pihensz, az ilyen edzésnek meg van az az előnye is, hogy akkor is fogyasztja a kalóriákat amikor alszol/tévézel/internetezel. És ez az amire azt mondjuk, hogy megemeli az anyagcsere szintet.

    Szóval tessék profikra is hallgatni néha, nem csak a szomszéd néni fodrászának nagynénjére. Ha nem tudod, hogy mi a helyzet, google-zd ki. Ez mind publikus info, tessék terjeszteni is.

    Hogy hogyan lehet kontrolálni az evést? Sehogy. Ez biologiai szükséglet. Pont arról van szó, hogy fel kell adni a kontrollra való törekvést, és el kell hinni, hogy tudja a tested, hogy mikor mire van szüksége.

    Példa. Egy öröklődő anatómiai furcsaság révén nekem nem ürül ki az epém olyan hatékonyan ahogy kellene és ezáltal nem emésztek olyan jól zsírokat és fehérjéket. Folyt. köv.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_772147 (100)
    2007-02-08  12:05
  14. Torolt_felhasznalo_772147
    Torolt_felhasznalo_772147
    2007. február 8. 12:05100.

    Én is erre gondoltam a jojóval kapcsolatban, csak h írtad, h "ne kardiózz ész nélkül"; oké, az zsírt éget, de pl. az aerobik az izmot is épít, nem???? Ahová jól jön-v h is fogalmazzak?   Mert én gondoltam rá, h épp ezért (zsírégetés, fogyás, feszesedés, csinosodás, anyagcserefelpörgetés és minden földi jó kedvéért) elkezdek aerobikozni, futni (bnőmmel megbeszéltük! &nbsp meg a slide-ot is szívesen kipróbálnám (a kickboxot is,csak állítólag nagyon kemény, nekem meg a betegségem óta eléggé rossz a teherbírásom &nbsp! Akkor ezek szted felpörgetnék annyira az anyagcserémet, h normálisan ehessek, mint előtte??? Mert úgy látom, elég sokat tudsz a témáról!!!!  

    Mert az eléggé leépítet(het)te a kalóriaszükségletemet, h 1 évig szinte a semmin éltem...

    Tudnál még tanácsot adni??? Sztem is jó 5let lenne 1 olyan óra az iskolákban, ahol saját szervezetük, testük működésével ismerkednek! Talán kevesebb lenne az evészavar is......

    Mert azt már tudom, h a lelkihiányt pótolom az étellel, csak olyannyira visszahúzódó és félénk vagyok!  Talán ha ez valaha megszűnne....... De nem akar!!!! Csak az a baj, h már az evést sem tudom kontrollálni.......  

    És nyugodtan tarts kiselőadást! Sokszor jól jön sz!  

    előzmény:
    sula (99)
    2007-02-07  11:11
  15. 2007. február 7. 11:1199.
    Ha akkor is azon gondolkodsz, hogy mit fogsz enni, ha nem vagy éhes, és a súlyodon, anyagcseréden, az éelek kalória/zsírtartalmán filózol, ne áltasd magad. Még mindig benne vagy az ördögi körben.

    Egyetlen közös dolog van minden étkezési zavarral küzdőnek: kontrol. Valami nincs az irányításod alatt, valami ami számodra rendkívül fontos lenne, ezért cserébe, tehetetlenségből, valami mást próbálsz irányítás alá vonni. A kézen fekvő dolog az ételbevitel.
    Csak azt tudom tanácsolni, hogy keresd meg mi az ami hiányzik. Ha akkor is ennél amikor nem vag éhes, akkor nem a gyomrodat akarod tömnin, hanem a kis lelkedben lévő ürességet. Gondolkodj el hogy mi helyett akarsz ennie. Ha nem ételt akkor mit vennél magadhoz? Mi mást tudna kielégíteni azt a hiány érzetet amit abban a pillanatban érzel?

    Anorexia és bulémia nem súlyprobléma kezelése, ugyanúgy mint az alkoholizmus nem a túlzott szomjúságé.

    Hagy békén a testedet, Tudja hogy mire van szüksége, mikor és mennyire. Figyelj oda rá hogy mit kívánsz, de ne keverd össze a éhség érzetet az üresség érzetével!

    Amint már mondtam nekem csak addig volt gond tartani a súlyomat amíg diétáztam. Abbahagytam ezt az őrületet és csodák csodájára, beállt a súlyom arra szintre ahol 16-18 éves koromban volt. Nem vigyázok arra hogy mit eszek, de nem is tömöm magamba a kaját. Nem eszem unalomból, vagy frusztráltságból.

    Persze nem árt(ana) néhány alapvető biológiai ténnyel tisztába lennie mindenkinek, nem csak lányoknak, és nem csak anorexiásoknak. Én simán bevezetném a Saját testünk működése c. tantárgyat. Néha a hajam égnek áll, olyan dolgokat állítanak, tesznek, bizonygatnak emberek a fitness magazinokban, a fogyis fórumokban stb.

    Az igaz, hogy a jojo diéta, a nagyon alacsony kalórián tengődés csökkenti az anyagcsere szintet, de ez visszafordítható. Egyszerűen, de nem könnyen. Az anyagcsere szempontjából legaktívabb szövet az izom. Ez annyit jelent, hogy nagy energia (értsd kalória) mennyiséget igényel a fentartása, javítása, ellátása, működtetése. Ergo, minél több izom van és rendszeresen használódik, annál több kalóriára van szükséged, vagyis annál magasabb az anyagcsere szinted.
    Mielőtt megijednél, hogy body buildinges izomzatot propagálok, javaslom próbálj ki valamit. Keress valam nehez a házban és emeld fel 15x minden másnap. A hónap végén már azt fogod tapasztalni, hogy már nem is olyan nehéz, és a karod még sem lett vastagabb, pedig izomlázad az volt rendesen. Annyi történt, hogy rendszeres működésbe hoztál addig nem használt izom rostokat. Hósszú hónapok, vagy évekig tartó kitartó edzés szükséges ahhoz, hogy egy nő jelentősen megnövelhesse az izmai méretét. Ez egyszerűen az esztrogén hatása. A mi izmaink lassabban nőnek méretre, sűrűbben vannak összerakva, vagyis ugyan azt az erőt egy jóval vékonyabb izom tudja kifejteni egy nőnél mint egy férfinál.

    A kiselőadásommal csak arra akarlak buzdítani, hogy ne csak észnélkül kardiózz, hogy égesd a kalóriákat. Egyensúly, egyensúly, egyensúly!!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_772147 (98)
    2007-02-06  15:47
  16. Torolt_felhasznalo_772147
    Torolt_felhasznalo_772147
    2007. február 6. 15:4798.

    Nos, az se 1 szép sztori, amit írtá!!!!!

    1részt irigyellek, mert 1ik pillanatró a másikra leálltál!

    Én jelenleg nem tudom elképzelni, h ki legyek 1ezve magammal!   De hátha sikerül!!!!!!!!!

    Azt át tudom érezni, mikor semmi más körül nem forog a gondolatod, csak az evés és a kalória körül, mert nekem a betegségem kezdetén is akörül forgott, de ahogy gyógyultam, 1re kevésbé, ám most megint!  

    Tudsz vmi tanácsot adni, h ne törjenek rám ezek a falásrohamok? Mert nem túl kellemes!!!! Én ugyebár nem hánytatom magam (párszor próbáltam, de nem ment)-"csak" diéta, bűntudat-, az útóbbi időben mégis tartom a súlyom! És nekem nem ez a cél!!! Bele szeretnék férni a másfél évvel ezelőtt vett farmerjaimba! Akkor 48-50 kg voltam, most 59-60!  Akkor sem voltam megelégedve magammal, de talán azért nem, mert még mindig féltem, h tovább hízok! Most viszont eldöntöttem, h  tornázok, hátha helyrebillen a rég elveszett 1ensúly... És (majdnem) normális életet élhetek!  

    És Te most hány kg vagy? Tartod a súlyod a gyógyulás óta? Vigyázol? Ugyanannyit eszel, mint mások? Mert nekem ez az 1ik félelmem: sok helyen olvastam, h a diéta után a szervezetnek már sokkal kevesebb kcal is elég. De ez ugyanígy van anorexiából, bulimiából felgyógyulás után is? V h?

    előzmény:
    sula (97)
    2007-02-05  23:20
  17. 2007. február 5. 23:2097.
    Kifutattam a helyből a priviben. Holnap még jövök, beszélgethetünk ha van kedved. Most megyek tente.
    szép álmokat.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_772147 (96)
    2007-02-05  22:13
  18. Torolt_felhasznalo_772147
    Torolt_felhasznalo_772147
    2007. február 5. 22:1396.

    Szia!

    Amit leírtál, az teljesen igaz rám-persze, gondolom sok más emberre is!  

    Én azért percre pontosan nem tudom megmondani, mint Te, de azt a napot, amikor eldöntöttem, h fogyizni kezdek, máig tudom (2004. jan. 10.). Egy szombati nap volt. Akkor még nem tudtam elkezdeni, csak 7főn, mikoris koliban voltam. Anyum már az 1. pénteken észrevette, h fogytam, de 1 ideig tudtam titkolni, tagadni, 6-8 kg esetében ez már nem olyan könnyű. 7végén pedig csak 12 után ettem. Még unokatesóm májusi ballagásán is ettem normálisan, aztán akkor mint aki megveszett, elkezdtem napi 1 l 100%-os gyümölcsleven élni-persze akkor már nem fogytam, mert ami 7közben lement, 7végén visszajött...   Borzalmas érzés volt, kezdődött a nyár... Változtattam némit az étkezési szokásaimon, aztán nyáron is heti 1 kg-ot fogytam általában, aminek örültem, de Szüleim annál kevésbé-iszonyatosan aggódtak ,elkezdtük az orvostól orvosig járást! Eleinte elleneztem, aztán gondoltam, "menjünk, ha akarom, úgyis ki tudom játszani". Majd a következő március környékén döntöttem, h változtatok: 1részt pasi miatt, másrészt magam miatt (otthagytam az akkori sulimat, halasztottam 1 évet és csak úgy voltak hajlandó Szüleim a másik gimi igazgatójával beszálni, ha április 10-ig elérem a 45 kilót. És sikerült! &nbsp Annak még örültem, a 47-tel se volt, gondom, de aztán.... Ismét jött az aggódás, mint 1 ördögi kör!!!   És nem tudom, tehetek-e ellene vmit! Ezért is akartam dietetikát tanulni v pszichológiát, de végül változtattam a sorrenden és maradt a töri!

    Abban viszont tutibiztos vagyok, h a reklámok nagy befolyásolóerővel bírnak, pláne ha vki olyan fogékony és érzékeny rá, mint én!  

    Megkérdezhetem, Te mennyi idős vagy, milyen voltál és milyen vagy most? H gyógyultál ki? Segítséggel v anélkül? 

     

    előzmény:
    sula (95)
    2007-02-05  21:30
  19. 2007. február 5. 21:3095.
    Nem értem egészen, hogy mit találtál sértőnek, de tisztázom a szándékom. Megelőzendő az okoskodást, hogy:"Sok hiú liba, nem tud mit kezdeni magával, és problémákat kreál" Demonstrálni kívántam,hogy a média szerepe hatalmas a probléma kialakításában. Bár kétségtelen, hogy lennie kell egy valakiben fogékonyságnak erre, egy bizonyos alapszemélyiség kell hozzá, de az indító okok visszavezethetőek a társadalmi nyomásra.

    Az én olvasmányaimban az étekzési rendellensségekre hajlamos személyiség maximalista, kényszeresen szeretne mindenki kedvére tenni, és az saját vágyai/akarata elnyomása húzódik meg am ögött, hogy kibúvót keres abban az egy dologban amit csak és kizárólag saját maga kontrolálhat, a bevitt ételmennyiséget.
    Ehhez természetes jön az agyi kémiai folyamatok egyike, ami minden más fajta addikcióval azonos hormonális folyamatokat produkál. Vagyis, hogy ezt csak úgy abba lehet hagyni, csak akarat erő kérdése, kb ugyanúgy igaz,mint hogy csak akarat erő kérdése a heroinról/alkoholról/dohányzásról való leszokás.
    Én is megjártam a hadak útját. Én is egy sima diátával kezdtem, és kicsúszott a kezemből a dolog. Percre pontosan tudom, hogy mikor kezdődött a késztetés, és mivel elég küleönleges esett vagyok szerencsére percre pontosan tudom, hogy mikor lett vége. Jobb híján úgy tudom leírni, hogy valami kattant az agyamban: egészen hirtelen, minden előzmény nélkül, egy teljesen más témájú beszélgetés közepén, két mondat között egyszerre csak elöntött a tudat, hogy már nincs erre szükségem. Fantasztikus érzés volt.

    Nem mondom, hogy nem figyelek oda rá, hogy mi jár az agyamban, de már tudatosan megállítható a folyamat.
    Kívánom neked is, hogy eljuss erre a lépcsőfokra.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_772147 (94)
    2007-02-05  11:49
  20. Torolt_felhasznalo_772147
    Torolt_felhasznalo_772147
    2007. február 5. 11:4994.

    Ugye ezt nem sértésnek szántad???! Mert ezt nem lehet befolyásolni!!! Én mielőtt beleestem volna, nem értettem azokat a nőket/férfiakat, akik anorexiások v bulimiások voltak, merth ilyen nincs, ezt lehet befolyásolni! És mégsem..... Hisz rá 2-3-4 évre én is ugyanennek az áldozata lettem!  

    Komolyan! Te nem tudod, mennyire szeretnék ezen változtatni, mert aki még nem volt benne, az nem is tudja átérezni! És tapasztalatból beszélek!

    Mennyivel könnyebb lenne az életem enélkül...

    Tudod milyen, mikor felkelsz reggel 1 esti zabálás után, belenézel a tükörbe és viszolyogsz??? Miközben 1 óra múlva az egyetemen kellene lenned, Te viszont csúnyának, kövérnek látod magad és nem akarsz emberek közé menni, miközben szükséged van Rájuk???

    V akár napközben nézel a tükörbe és jobb' szereted nem látni magad, mert nem azt látod, amit szeretnél???? És ez iszonyú gyötrődés!!!! Fájdalmas... És olykor ezért egyedüllétre kárhoztatod magad 1-2 órára, napra, miközben csak gondolkozni tudsz, pedig jobb lenne erre nem is gondolni!!!  

    Kísérletek... Nagyon jók, de az orvosok nem érzik azt, amit én!!!

    Na jó, nem sértődősködni akartam, csupán kifakadtam, mert tudom, milyen kívülállóként nézni a dolgot és milyen benne lenni, átérezni (sajnos!!!!)!  

    előzmény:
    sula (93)
    2007-02-05  10:31
  21. 2007. február 5. 10:3193.
    A reklámok hatásáról:
    Naomi Wolf: The beauty myth c. könyvében olvastam egy kísérletről. A pontos számokra nem emlékszem, de a lényeg a következő volt.

    Fogtak egy csapat egyetemista fiút és - szociális értelemben véve - jutalmakban részesítéették őket ha csökkent a testsúlyuk. ("Hogy te milyen ügyes, milyen okos vagy, gyere ülhetsz velünk az első sorban" jellegű jutalomra gondoljatok.) Heteken belül a csoport nagy százaléka mutatot anorexiás/ bulémiás tüneteket.
    Ennyit a gyenge nők vefolyásolhatóságáról, akarat hiányról.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_772147 (92)
    2007-02-05  09:14
  22. Torolt_felhasznalo_772147
    Torolt_felhasznalo_772147
    2007. február 5. 09:1492.

    Kedves Angel!

    Tudnál vmi tanácsot adni? (Rem' nem gond, h letegezlek)

    Előrébb leírtam, h én is anorexiás voltam, jelenleg meg a bulimia is közrejátszik (v h is fogalmazhatnék), és mikor a tükörbe nézve nem látom azt, amit szeretnék, totál összeomlok és nem akarok kilépni az utcára sem!

    Nem tudom pontosan, nálam mi hozta elő ezt a betegséget, 1X csak elkezdtem fogyózni és elszaladt velem a ló! A családomban nincs zűr, azt nem lehet okolni. 1ik napról a másikra nem láttam magam csinosnak és elkezdtem, aztán beleestem! Ám sztem nagyon nagy szerepe volt a reklámoknak és annak, h a konfekcióméret már-már 34-es! Borzalmas 1 mások által csinosnak mondott lánynak XL-es ruhát venni!   Én ezért kezdtem a fogyókúrát.... Aztán lett, ami lett és van!  

    előzmény:
    Angel_fire (53)
    2003-11-19  23:02
  23. Torolt_felhasznalo_772147
    Torolt_felhasznalo_772147
    2007. február 5. 09:0791.

    Tény, h Sisi is anorexiás volt, de akkor még nem ismerték ezt fel, hisz teljesen más nőideál volt, mint manapság, és az orvostudomány sem volt ilyen fejlett.

    Én csak azt nem értem, ilyen betegség mellett-amikor a nőket már meddőnek diagnosztizálják-, h tudott teherbe esni meg szülni...  Főleg, h állítólag a császárral se nagyon folytatott szexuális életet.....  

    Átérzem a császárné helyzetét, de elég pocsék magánélete is lehetett! Amiket olvastam Róla...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_784698 (84)
    2004-12-27  03:07
  24. Torolt_felhasznalo_772147
    Torolt_felhasznalo_772147
    2007. február 5. 09:0290.

    Akkor Te baromi mázlista vagy!!!!!!!

    Én is 162 cm magas vagyok, de 45 kg-mal már anorexiásnak számítottam, mert más a testfelépítésem, és az a tipikus nőies (homokórának is mondják) testalkatom van, akinek még vigyáznia is kell, h csinos maradjon!

    Jelenleg 58-60 kg vagyok, de már-már bulimiás. 2 évvel ezelőtt kezdtem kigyógyulni az anorexiából, de valójában sosem gyógyultam meg, most meg átcsapott bulimiába (a hánytatás, az elmarad, de ha sokat eszek, a szervezetem szinte "önként" hányni akar-nem tudom, értetted-e, de máshogy sajna nem tudom megfogalmazni! &nbsp.

    Szerintem az anorexiából sosem lehet kigyógyulni igazán, ahogy más lelki betegségből is, csak nagyon nehezen szinten tartani!

    Nekem most mindez enyhe depresszióval is keveredik, szóval nagyon f*sza!  

    Na de a lényeg, h Te irtó szerencsés vagy! Én is szívesen lennék vékonyabb alkat, de ezen nem lehet változtatni!  

    előzmény:
    krysztynka (89)
    2005-09-02  17:18

Címlap

top