Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Rágó eltávolítása b
2008-06-11 07:231.
Létrehozva: 2008. június 11. 07:23
Sziasztok!
Kedvenc balerina cipőm oldalára ráragadt egy rágó és nem tudom leszedni.
Van esetleg v.kinek v.mi házi trükkje, hogyan lehet eltávolítani anélkül, hogy megsértené a bőrt? (elép puha bőrről van szó) Ez a kedvenc cipőm, remélem megmenthető...
Előre is köszi!
Szia,
A perklóretilén nekem bejött.
De próbáld meg esetleg a tisztasag.wordpress.com - blogot, ott van sok érdekes, nem csak rágó, hanem egyéb koszra is! :)
Üdv.:
T
Sziasztok.
Beleültem egy rágóba, aztán meg az autóm bőrülésébe. Itt végigolvastam a fórumot és eszembe jutott, hogy amikor a macskám beleragadt a valaki által kirakott egérragasztóba, akkor az állatorvos sebbenzint javasolt az eltávolításához. Abban az esetben a sebbenzin sajnos nem volt teljes mértékig elég, így a maradékot (ecetes :) ) ollóval vágtam ki. Visszatérve a bőrülésekhez, a jég nem segített, viszont egyetlen másodperc alatt feloldotta a sebbenzin a rágót! Kicsit kifakult ugyan (fekete), de ajánlom mindenkinek.
Már megpróbáltam leszedni....és egy vékony rétegbe van felragadva a cipőre.
Ezek szerint nem lett volna szabad elkezdenem lekapargatni...
Több megoldás van.
Fagyasztás, de mivel puha bőrről van szó először próbáld meg csak sima hűtőbe tenni, lehet, hogy a rágónak az is elég.
Vasalást én nem próbáltam ki rágónál, csak viasznál.
Sebbenzin oldja.
Újságpapírt teszel rá, a legalacsonyabb fokozatra állított vasalóval óvatosan megvasalod.
Lefagyasztod, elvileg ekkor annyira megkeményedik, hogy le tudod választani a cipődről.
Körömlakk lemosó tökéletes lenne, de ha színes bőr, akkor "hatással" lehet arra is.
Jégkocka megkeményíti, lekaparhatod.
Sziasztok
Nekem anno a melegítőnadrábomba ment bele a rágó,én oldószerrel távolítottam el,de már nem emlékszem,hogy lakkbenzin,vagy szintetikus higító volt-e?De a kettő közül valamelyit,és teljesen kijött belőle