Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Milyen sütit süssek?
Sziasztok!
a kérdés adott: milyen sütit süssek?
írom a listát mi van itthon:
liszt,cukor, vanilincukor, tojás
4 tábla étcsoki
3 csomag babapiskóta
vaniliás puding
1csm franciadrazsé
kakaó (instant)
kávé (instant)
dió
vanília és mandula aroma
1 nagy doboz joghurt és tejfől
2*2dl tejszín
lekvár (barack, szilva, erdeigyümis)
kb 40dkg cseresznye
várom a jó kis tippeket!
üdv, Henrietta
szia!
az enyém így is van anyakönyvezve: Róza Rebeka. nagyon illik rá. csörfös boszorka

Örülök, hogy ízlett!!! :)
Látom a lányod Rozi, én is így hívom az enyémet... :)
szia!
a Te verziód alapján csináltam, jó nagy adag lett. de 10 perc alatt eltűntettük
köszi még 1x a receptet
üdv, Kopi
Kedves egészségedre! :)
Néha kell picit bűnözni... ;) ez a brownie a léleknek sokat segít :) Utána fogyni is könnyebb...
pusz
szia!
szuper lett!
a cseresznyét csak magába raktam rá, nem cukroztam be előtte
Szia!
jöttem jelenteni:
2x aludt el a sütő...
de isteni lett a végeredmény. Párom, Lányunk már pusztítja, sietek, h nekem is jusson

ja és csak 1,5 bögre cukrot raktam bele+1csomag vaniliás cukrot.
Kedves Répafül!
itt is szívesen válaszoltak.
Te milyen receptet ajánlasz nekem?
üdv, Henrietta
szia!
bennt van a sütőben, cseresznyével a tetjén. 30 perc múlva jelentek:D
A tésztába kevered,vagy ráteszed az almát,diót,ilyesmit?
Hány fokon (milyen lángon) sütöd és meddig?
Szia!
Full eccerű:
Bögrés süti (alap)
2 egész tojást kikeverek 2 bögre kristálycukorral, hozzáteszek 2 kis (vagy 1 nagy) pohár tejfölt, 2 bögre finomlisztet és 1 csomag sütőport. Jól kikeverem és zsírozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben sütöm.
No, ebbe mehet még kakaópor, reszelt alma, vaníliáscukor, dió, gyümölcsök (lisztezve). Nagyon olcsó és kiadós!
Hozzávalók:
3 doboz kicsi natúr joghurt (v. kefír)
4 dl tejszín
8-10 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag zselatin
gyümölcsök (pl, eper,málna, szeder)
Elkészítés: A gyümölcsöket felaprítom, a joghurtot, a cukrot, a vaníliás cukrot és a zselatint összekeverem, majd felmelegítem, hogy a zselatin felolvadjon, de nem szabad felforralni. Ebbe a masszába beleöntöm a feldarabolt gyümölcsöket és a keményre felvert tejszínt. Összekeverem, és a folpackal kibélelt gyümölcsökkel kirakott őzgerincformába öntöm. A tetejét lefedem háztartási kekszel (elhagyható) Hűtőben 2-3 órán át dermesztem. Dermedés után kiöntöm, szépen szeletelhető akár a gerincek vonlán akár a keksz szélességében. (2 laposabb, kissebb őzgerincformára elég mennyíségű a massza) Jó étvágyat!!
Én így csinálom, az eredeti recept megtalálható az alábbi linken :
http://mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=10612
szeretetből menne a fűrészpor, terápiás jelleg
+dupla adag süti
Igen az úszósnak lesz a pelus:
http://www.kisalfold.hu/jatek/gyerekszepsegverseny_lany_2kategoria/?vote_id=284&page=0&result_only=1
Vajad van? Mert akkor ajánlom ezt az egyszerűsített brownie-receptet. Nekem sütéssel (közbeni mosogatással) 50 perc alatt megvan, ez a leggyorsabb sütireceptem, és emellet mindenki odavan érte, olyan finom.
Hozzávalók: 20dkg csoki (én azt a kék papíros tortabevonót szoktam venni, Katica v mi :D ) 15dkg vaj 3 egész tojás 15dkg cukor 2-3 evőkanál liszt Először is a csokit és a vajat megolvasztom gőz fölött, összekeverem. Közben felverem a fehérjéket egy tálban, majd fokozatosan adagolom hozzá a sárgákat, és a cukrot, úgy habosabb marad. (De nem kemény habbá verem, csak épp picit habosra, úgy könnyebb a tészta) Aztán ehhez még a lisztet is hozzáadom, majd beleöntöm a csokiba (vagy a csokit ebbe a masszába). (És általában picit szoktam várni, hoyg ne tűzforrón kerüljenek össze.) Aztán mikor mindez együtt van, beleöntöd egy magasabb olyalú pici tepsibe (asszem nekem a 20x30as vált be nagyon ehhez az adaghoz). Jah, és jobb, ha teszel alá sütőpapírt... Vagy vajazd-lisztezd.Előmelegített sütőben úgy 20 perc alatt megsül.Aztán elvileg ehhez a tésztához még bármit pakolhatsz. Én ritkán szoktam. De akár lekvárt, gyümölcsöt, diót. Aztán vághatod akkorára, amekkorára akarod. Én pici, olyan max 2x2 centisre szoktam, sztem piciben finomabb, jobban eteti magát. MErt elég tömény csokis az egész... Szép hétvégét!