![](https://nlc.hu/themes/nlcafe/images/forum-ends.png)
Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Milyen sütit süssek?
![Kopi](/imgs/forum2016/default-avatar.jpg)
Sziasztok!
a kérdés adott: milyen sütit süssek?
írom a listát mi van itthon:
liszt,cukor, vanilincukor, tojás
4 tábla étcsoki
3 csomag babapiskóta
vaniliás puding
1csm franciadrazsé
kakaó (instant)
kávé (instant)
dió
vanília és mandula aroma
1 nagy doboz joghurt és tejfől
2*2dl tejszín
lekvár (barack, szilva, erdeigyümis)
kb 40dkg cseresznye
várom a jó kis tippeket!
üdv, Henrietta
szia!
az enyém így is van anyakönyvezve: Róza Rebeka. nagyon illik rá. csörfös boszorka
![](/js/tiny_mce/plugins/emotions/images/nevet.gif)
Örülök, hogy ízlett!!! :)
Látom a lányod Rozi, én is így hívom az enyémet... :)
szia!
a Te verziód alapján csináltam, jó nagy adag lett. de 10 perc alatt eltűntettük
köszi még 1x a receptet![](/js/tiny_mce/plugins/emotions/images/virag.gif)
üdv, Kopi
Kedves egészségedre! :)
Néha kell picit bűnözni... ;) ez a brownie a léleknek sokat segít :) Utána fogyni is könnyebb...
pusz
szia!
szuper lett!
a cseresznyét csak magába raktam rá, nem cukroztam be előtte
Szia!
jöttem jelenteni:
2x aludt el a sütő...
de isteni lett a végeredmény. Párom, Lányunk már pusztítja, sietek, h nekem is jusson
![](/js/tiny_mce/plugins/emotions/images/nevet.gif)
ja és csak 1,5 bögre cukrot raktam bele+1csomag vaniliás cukrot.
Kedves Répafül!
itt is szívesen válaszoltak.
Te milyen receptet ajánlasz nekem?![](/js/tiny_mce/plugins/emotions/images/ordog.gif)
üdv, Henrietta
szia!
bennt van a sütőben, cseresznyével a tetjén. 30 perc múlva jelentek:D
A tésztába kevered,vagy ráteszed az almát,diót,ilyesmit?
Hány fokon (milyen lángon) sütöd és meddig?
Szia!
Full eccerű:
Bögrés süti (alap)
2 egész tojást kikeverek 2 bögre kristálycukorral, hozzáteszek 2 kis (vagy 1 nagy) pohár tejfölt, 2 bögre finomlisztet és 1 csomag sütőport. Jól kikeverem és zsírozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben sütöm.
No, ebbe mehet még kakaópor, reszelt alma, vaníliáscukor, dió, gyümölcsök (lisztezve). Nagyon olcsó és kiadós!
Hozzávalók:
3 doboz kicsi natúr joghurt (v. kefír)
4 dl tejszín
8-10 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag zselatin
gyümölcsök (pl, eper,málna, szeder)
Elkészítés: A gyümölcsöket felaprítom, a joghurtot, a cukrot, a vaníliás cukrot és a zselatint összekeverem, majd felmelegítem, hogy a zselatin felolvadjon, de nem szabad felforralni. Ebbe a masszába beleöntöm a feldarabolt gyümölcsöket és a keményre felvert tejszínt. Összekeverem, és a folpackal kibélelt gyümölcsökkel kirakott őzgerincformába öntöm. A tetejét lefedem háztartási kekszel (elhagyható) Hűtőben 2-3 órán át dermesztem. Dermedés után kiöntöm, szépen szeletelhető akár a gerincek vonlán akár a keksz szélességében. (2 laposabb, kissebb őzgerincformára elég mennyíségű a massza) Jó étvágyat!!
Én így csinálom, az eredeti recept megtalálható az alábbi linken :
http://mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=10612
szeretetből menne a fűrészpor, terápiás jelleg
+dupla adag süti![](/js/tiny_mce/plugins/emotions/images/tuti.gif)
Igen az úszósnak lesz a pelus:
http://www.kisalfold.hu/jatek/gyerekszepsegverseny_lany_2kategoria/?vote_id=284&page=0&result_only=1
Vajad van? Mert akkor ajánlom ezt az egyszerűsített brownie-receptet. Nekem sütéssel (közbeni mosogatással) 50 perc alatt megvan, ez a leggyorsabb sütireceptem, és emellet mindenki odavan érte, olyan finom.