Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Menstruációs görcs
2008-06-25 16:261.
Létrehozva: 2008. június 25. 16:26
Sziasztok!13éves korom óta menstruálok,és 14éve küzdök ezzel a problémával,mert minden hónapban annyira görcsöl,és fáj a hasam mint amikor a lányaimat szültem!!!Az orvos pedig semmi konkrétat nem mond,vagyis hogy ez természetes...de nekem nem az!Kérek mindenkit hogy írja meg mivel lehetne megszabadulni ettől a problémától?Előre is köszi Eszter
Nagyon is meg lehet szabadulni ettől.
Te vagy a sokadik, akinek ajánlom.
A többieknek is jól működött.
Nézd meg: http://fajdalom.1calm.com/
Nekem a Cataflam vált be a Ridol után. Sajna az megszűnt.
De még a Magne B6-ot kipróbálom!!
Sziasztok,
Fel a fejjel görcsölő nő-társaim!:) Szeretnék ajánlani nektek egy tuti jó gyógymódot! Ez nem más, mint a Magne-B6. Hihetetlen, de igaz!!!!!!!!! Teljesen függetlenül a menstruációs görcseimtől kezdtem szedni, és azt vettem észre, hogy egyre jobban vagyok azokon a bizonyos napokon!!!
Átérzem a problémátokat, tudnék mesélni....tizenéves koromtól rémálom volt a menstruációm első napja....hányás, hasmenés, ájulás, kegyetlen görcsök, arról nem is beszélve, h.akkor sem iskola, sem meló szóba sem jöhetett!!!! DE ENNEK VÉGE!!!!!:)
Lányok,asszonyok: MAGNE-B6!!!!!!!!!
Szia Mindenki!-aki mestruációs panaszokkal küzd!
Ajánlom elolvasásra az Elixir magazin 2005/májusi számát , 54.old (Az egészséges menstruáció című cikket). Bárkinek lefénymásolom és el is postázom ha kell (nem tudta beszerezni) a lényege az egésznek, hogy MÉREGTELENITsük ki a szervezetet !!! Jó magam azt sem tudom , hogy mi az a menst. görcs -olyan könnyedén telnek AZOK a napjaim mint bármelyik másik. Heni
Sziasztok.
Ajánlanám a cickafark fű teát.Ami nagyon jó.Menstruáció előtt min. 1 héttel kezd el inni de hamarabb is elkezdheted.Ne tegyél bele cukrot csak úgy "üresen " idd.Nagyon jó. Forró vizzel öntsd le de ne forrásban lévővel.És hagyd álni kicsit.Furcsa íze van.De majd megszokod. :)
Nekem bejött.Én is mindíg gyógyszert vettem be amikor megjött mert nagyon görcsöl olyankor a hasam.De amikor a teát ittam csak alíg éreztem.Nem kellett a gyógyszer.Sok sikert.Üdev.Heni. :)
szia,
nekem elfogyott az Apranax és most nagyon félek mi lesz,mert iszonyat rosszul voltam amikor egyszer nem volt kéznél..
bízom a gondviselésben,és a meristin-algoflex-nospa szenthármasban!
Sziasztok!
Én Apranaxot használok. Csak receptre lehet kapni. Nekem az vált be, semmi más.
hát nekem ugyan a hasam nem fáj, de napokon keresztül annyira rosszul vagyok, fejfájás, hányinger, hogy nem tudok semmire sem koncentrálni. az előző munkahelyemről többször haza kellett jönnöm ilyenkor, borzasztó...saridon, algopirin és társai nem segítenek..
egyébként ez a probléma kb 1 éve tart, fogamzásgátlót szedek, már váltottam, de attól sem lett jobb.
Algoflex M, Cataflam (bár ez antibiotikum is, így csak csínyján vele), nekem a sima Aspirin is segített, meg az Aleve. Ezek mind úgy kiütnek, hogy még. Jujj meg van még egy csoda dolog, csak kétszer kaptam, de nagyon jó, no-spa algopirin injekció. Szépet lehet vele repülni.....
Ösztrogéntartalmú fogamzásgátló is segít, hosszú távon, bár ez attól függ milyen eredetű a panaszod, és mennyire vagy öszrogénérzékeny. (én pl az vagyok :S )
És érdekes módon mindenki a melegre esküszik, én mindig is a hideget kívántam a hasamra ilyenkor, amit az orvos is megerősített. Szóval meleg párna helyett nálam a jégakku, illetve a kilós fagyasztott borsó vált be. (Legalább megvan a másnapi ebédhez való is egy füst alatt)
Azért szerintem ne hagyd annyiban a dolgot, egy jó orvosnak ha nincs is a háttérben szervi ok, azért valamilyen kezelést kell tudni adni. Millió ok lehet, így ne érd be egy "ez természetes"-sel. Jár csak utána, sztem megéri....
Nekem a kamaszkorom volt egy rémálom emiatt, nemtom hányszor elájultam, doki jött ki házhoz, nyomta belém a B vitamin injekciót. Akkor az Apranax volt az, ami tényleg segített valamennyire, de attól meg a gyomrom készült ki teljesen, az egész nyelőcsövem, torkom marta a gyomorsav.
Aztán elkezdtem fogamzásgátlót szedni, és ezen segített. Most is ok, pedig már abbahagytam. Azt nem mondom, hogy meg se érzem a mesit, de inkább az bosszant, hogy előtte totál hisztis vagyok, sírógörcsökkel meg mindennel, ami kell.:)
Flector. Vényköteles, de nagyon jó.
De a helyedben mellette megpróbálkoznék a természetes módszerekkel is, én is át akarok állni erre, mert ha nem muszáj, nem szedek be gyógyszert.
Ha 81 a születési éved s jol számolok, akkor neked is kezdetektöl, PCO vsz nincs ;)
Viszont valami eszembe jutott, s megkerestem, nézd meg :
http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=195509
Szex rögtön elötte, meleg fürdö, melegpárna.
Doki irhat fel Naproxent (lehet Naproxin, nem tudom melyik országban hogy hivják mostanában) ezt elötte kell kezdeni, mielött éppen megjönne. Reumagyogyszer, de mensire és migrénre is jo, kérdezd dokidat.
Ibopopuferin (ezt se tudom jol irom-e) tartalmu fájdalomcsillapito.
Lehet PCO-s vagy, ha nem végig, kezdetektöl volt ez a gondod.
Nekem fogigátlo szurim van, Depo Proveva, azota nincsenek piros napok és falkaparás. Klimaxig mehet a használata, nem erösödik fel a trombozisra valo hajlam sem.
Diclofenac végbélkúp. Az orvosom ajánlotta. Mensi első napján fel és nem is érzem a fájást.
nekem nem használ, max ha előtte beveszek aznap 2 cataflamot
egyébként nem vagyok gyógyszerszedő csak a menses első 2 napjában mert dolgozni meg muszaj
Szia!
www.avivamodszer.hu itt nézz utána. Úgy hallottam, hogy ez a torna jó a menstruációs fájdalmakra meg még sok- sok mindenre
Jófej kolléganőd lehet. Én a felestől dőlnék ki tutira
Nekem az jön be, hogy meleg, szinte forró fürdő, hogy ellepje a pocimat. Bár nekem a derekam akar mindig leszakadni, mintha mázsás súly lenne rajta.
Nem tudom, hogy mindenkinek beválik-e, de a kolleganőm bedob egy felest, ha megjön neki. Én még nem próbáltam, mert 1: nem iszom, 2: nekem használ egy AlgoflexM is.
De ha annyira szenvedsz minden alkalommal, akkor mit veszíthetsz? Próbáld ki.
Biztatni nem tudlak, én is ugyanugy vagyok mint te, multkor elájultam a metrón a moszkvánál, annyira fájt cataflam után . Szedtem rá tabit, ittam teát, sportolok, uszok
semmivel se jobb.
Ez a mi keresztünk