Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Bárányhimlő oltás

Oltatta magát vki bárányhimlő ellen terhesség előtt?
Két oltás szükséges 6 hét különbséggel, és három hónapot - egyesek szerint csak egyet - kell várni mielőtt próbálkozni kezd a párocska.
Voltak-e mellékhatások, és valóban védett-e az oltás?
Gyerekek sokszor elkapják a bárányhimlőt az oltás ellenére is.
Mennyi idő telt el a második oltás, és a teherbeesés között?
Van tudomása vkinek olyan oltóanyagról, amiből egy adag is elég?
Jó lenne a 4,5 hónap várakozást lerövidíteni kicsit.
A válaszokért előre is köszönet.
Az a kiskönyv tényleg jól fog jönni. Legalább tudni fogod, mit mikor kapott a gyerkőcöd.
Fura egy ország ez, ahol élsz!
Kellemes babavárást! Gondolom, a szülészeteken azért nincs káosz.
Igen, arról hallottam, hogy más országokban ajánlott oltások vannak. Semmi baj nincs ezzel, ha ingyenesek. Vagy legalább az alapoltásokért (kb. azok amik nálunk is ingyenesek) nem kell fizetni, hogy mindenki hozzájuthasson.
De az fura, hogy az influenza oltás kötelező, ha közösségbe akarod vinni a gyerekedet.
Minden náthás, lázas, torokfájós betegséget lehetetlen kivédeni.
A többi amit írsz, tényleg káosz.
Megértik egyébként a magyar oltási könyvet? Vagy le kell fordíttatni?
Bár miért ne értenék, a dtp, hib stb. mindenhol ugyanazt jelentik.
Mi is külföldre készülünk, de még legalább egy év. Részletekről még nem érdeklődtem.
Én úgy tudom, gondot a babáknál az csak első három hónapban okozhat. De ki a csoda akar kockáztatni? Annak sem örülnék, ha a negyedik vagy akárhányadik hónapban kapnám el az óvodás gyerkőcömtől aki, még nem volt bárányhimlős.
Érdekes amit írtál. Olyan országban éltek, ahol ismerik, de nem adják.
Nem lehet beszerezni az oltóanyagot? Vagy nem tartják elég hatékonynak?
A tesztem sajnos, negatív lett. Ezért érdeklődöm ilyen intenzíven.
Jaj!
Gondolod, hogy fórumos beírás alapján döntöm majd el, mennyit várok az oltás után?
Infektológus szakorvos tudja megválaszolni, hogy
- egy-egy fórumozó mennyi idő elteltével esett teherbe,
- milyen mellékhatásokat tapasztalt,
- elkapta-e a bárányhimlőt oltás után vmikor?
Nem.
Továbbra is várom a bárányhimlő ellen oltott kismama jelölteket.
Ezek szerint nincsenek túl sokan.
Az egy másik kérdés, hogy miért gondolod ilyen felelőtlennek - sőt! ostobának - az embereket.
Nem is voltál goromba.
és ne háborodj fel.
Bocsanat, de mifele tapasztalti dolgot varsz egy orvosi kerdessel kapcsolatban? Haazt mondak, hogy x idot varni kell es valaki nick itt az irja "oh lehet hamarbb is" es Neked ne igy tortenjen serult babad szuletik, majd visszajosz es felelosegre vonod??? Ez egy olyan orvosi tema, amit csak ok illtve csak infektologus szakorvos tud megvalszolni. De vard csak a tapasztalatokat.......(nem akartam goromba lenni, csak kicsit felhaborit az amikor nemcsak a sajat egeszseget teszi valaki kockara, hanem a szuletndo babajaeet is, mert "kispista" azt irta.......)
Köszi. A vizsgálaton már túl vagyok.
Nem a "szakszerű" válaszokra vagyok most kíváncsi, hanem konkrét tapasztalatokra.
Továbbra is.
Így van. Leendő kismama. Nekem sajnos nem elég, ha elkapom az enyhébb lefolyású bárányhimlőt. Én egyáltalán nem szeretném elkapni.
Köszönöm a tippeket
, de én most olyan kismamákat, anyukákat, leendő kismamákat keresek, akik már túl vannak ezen az oltáson, és az ő tapasztalataikra vagyok kiváncsi. Még, ha kicsi a minta akkor is.
És emellett a szövődményeket teljesen kivédi. Állítólag.
De ha jól értem a topicindítót, ő egy leendő kismama, aki még nem volt bárányhimlős. A kismama magazin hátuljában vannak telefonszámok, ha jól emlékszem van védőoltás ambulancia, vagy valami ilyesmi, ha felhívod, biztos tudnak segíteni
Szia!
Az oltás nem az ellen véd, hogy egyáltalán nem kapják el a gyerekek a bárányhimlőt, hanem sokkal gyengébb lefutású a betegség, kevesebb pöttyel jár.
Szerintem keress meg inkább ezzel foglalkozó orvost, aki sokkal pontosabb tájékoztatást tud adni.
üdv, Ági