Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Fémmentes korona
2008-07-18 10:331.
Torolt_felhasznalo_500890
Létrehozva: 2008. július 18. 10:33
Sziasztok!
keresek info-kat, tapasztalatokat, árakat fémmentes koronákról. Teljesen fémmentes csak cirkonból van? Ennek van több fajtája? Van valakinek több éve ilyen, ami jól szuperál és szép? Hol csináltattátok?
köszi!
G
Tartósság tekintetében összehasonlítva a cirkóniumot és a porcelánt a cirkónium nyer, mert a tiszta porcelán sérülékenyebb. Ha csak a fémallergia miatt akarsz fémmenteset akkor van más megoldás is. Csináltatsz egy allergiavizsgálatot fogászati fémekre. Általában bőrgyógyászaton megoldható, a háziorvosod ad beutalót. A leggyakoribb fém, ami allergizál a nikkel (minden bizsuban van). Ha neked csak nikkelre van allergiád, akkor nincs nagy gond, mert a fogtechnikusok nagy része már nikkelmentes fémet használ, pont az egyre gyakoribb allergia miatt. Persze ezt tisztázni kell a fogorvossal. Így egy egyszerű fém/porcelán koronát is csináltathatsz, de allergiavizsgálat KELL.
A vállas kialakítás azt jelenti, hogy az íny közelében a csiszolás egy határozott vállal végződik. A fogtechnikus így pontosan látja, hogy meddig kell érjen a korona. Ez az újjabb, modernebb jobb megoldás, de önmagában nem garantál semmit. Egy hagyományosan csiszolt fogra készített korona is lehet szép és jó, ha tisztességesen van megcsinálva és egy vállasan csiszolt fogra készített korona is lehet pontatlan és csúnya.
A fogpótlások átlagos élettertama egyébként 10 év.
A szemfogtól jobbra
Ja, a fogfehérítő fogkrémet azért használom, hogy az eredeti fogaim szép fehérek maradjanak. Amikor leszedték a fogkövet nagyon szép lett. Mielőtt összenéztük a koronák színét a valódival, már előtte elkezdtem mosni a fehérítővel. Szóval érted...
hú, szép kis menet lehetett :) de örülök, hogy a végeredmény jó lett :) nekem húzás és tömés nem lesz, "csak" csiszolás, meg a koronák felrakása.
tényleg kell a fogfehérítő fogkrém? anélkül elszíneződne? vagy csak biztonságból használod? amúgy Neked akkor elöl vannak a koronák?
Nekem a 6-ból két pótlás volt + 1 letört fog.
Jártam egy darabig, de kb 4 hét alatt megvolt. Na de amikor berakták, iszonyat volt. Mintha rágó lenne a fél számba. Kellett egy hónap is mire megszoktam.
Tényleg a legnagyobb előnye, hogy senki nem mondja meg hogy nem igazi.
Első alkalommal leszedték a fogkövet az egész fogsoromról. Na aznapra elég is volt ennyi, ez 10 000.
Második csiszolás két fog, ez 20 000
Harmadik csiszolás 1 fog + 1 húzás 15 000
Negyeik 1 húzás 5000
Mintavétel 5000 + előleg 100 000
Tömés a másik oldalon, (volt egy szabad hét amikor várni kellett a fogamra) 7000
Fog próba 0Ft
Felragasztás 0 Ft + a maradék 140 000
Ez kb. 300 000 píz
Azóta egy speckó fogfehérítő fogkrémmel mosok fogat és gyönyörűek a fogaim.
ok! :) De ez csak a fog, kalkuláld bele a csiszolást is. Az még kb 10 000/ fog, de még így is olcsóbb
hát ez sokban függ a fogorvostól....volt ismerősöm, akinek a 4 évese alatt már romlott a fog, meg olyan is, akinek 18 évese volt, és tökéletes volt alatt a a fog.
Két lépésből még nincs meg sajnos, csiszolás, mintavétel, aztán próba, ha kell igazítás, stb. de csinálnak ideiglennest is, néhány ezerért, ronda, de van fog a szádban:))
és az arannyal hogy állsz? az is allergizál? mert a fém és a cirkonium közt van ez megoldás? az aranynak antibakteriális hatása van...
ez 60000/db volt. szép.
Fémmentes korona készülhet tisztán porcelánból, vagy kompozitból. A kompozit valójában az esztétikus tömések anyaga, a fogpótlásokhoz használt változat egy kicsit más. A cirkonium az utóbbi évek talán legnagyobb újítása a fogászatban. Valójában csak a váz készül cirkóniumból, majd azt porcelánnal borítják. Előnye a magasfokú esztétika (nem egy szürke fémet kell porcelánnal leplezni), a rendkívüli pontosság (számítógép szkenneli be a mintát és faragja ki a vázat) ill. a rendkívüli ellenállóképesség. Hátránya, hogy kurva drága. Ha fémmenteset akarsz ebből a háromból választhatsz, de mindegyik drágább lesz, mint a hagyományos fám/porcelán korona.
Szia!
Én is csak a cirkonium(?)ot tudom, szép, teljesen "fog" hatása van.
Csak elég borsos, kb 100000/db.
Szia!
Nekem 1 éve van 6 db egymás mellett, kedzve a szemfogtól. Eddig minden ok vele. Sőt, karácsonykor a meggyesbe olyan jól sikerült beleharapnom, hogy az alsó fogam el is tört, de a cirkonak semmi baja nem lett.
Kecskeméten csinálták, 40 000/ db.
Nem fogja be kávé, cigi, vörösbor.