Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Meddoseg,Gyerek utani vagy

ayodele
Létrehozva: 2008. augusztus 12. 12:53
Ebben a topikban elsosorban olyan Nokkel es Parokkal szeretnek beszelgetni,akiknek meg nincs gyermekuk,de nagyon szeretnenek...esetleg tul vannak mar egy-ket sikertelen lombikon es szeretnenek errol beszelgetni,az erzelmeiket itt kiadni.En 26 eves vagyok, tul vagyok ket vetelesen( a masodik lombik volt).Mar van egy topikom,ahol lombikos anyukakkal es leendo anyukakkal beszelgetek.Sajnos a ket baba elvesztesen meg mindig nem tettem tul magam,es a rossz erzes,a fajdalom,frusztracio es felelem, hogy nem lehet esetleg gyermekem felemeszti napjaim nagy reszet.Gondoltam,ha jol kibeszelhetjuk itt ezt a temat,mindenkinek konnyebb lehet.A lombik alatt is sokat segitett a lombikos topikom...nekem is es a tobbieknek is,azt hiszem:).Szoval mindenkit szeretettel varok,aki gyermekre vagyik de valamiert nem jon ossze,es szeretne beszelgetni errol, ha szomoru, ha vidam...barmikor...:).
  1. Torolt_felhasznalo_972262
    Torolt_felhasznalo_972262
    2009. október 15. 16:5654.

    Kedves Gyermekre Vágyó Párok!

     

    A Károli Gáspár Református Egyetem végzős pszichológia szakos hallgatói vagyunk és szakdolgozatunkat a meddőség témakörében írjuk.

    Úgy gondoljuk, hogy a meddőségel kapcsolatban a  pszichológiai tényezőket méltánytalanul elhanyagolják a gyógyítás során. Manapság e probléma széles rétegeket érint és számos szakmai tapasztalat bizonyítja, hogy a háttérben gyakran lelki okok állnak, melyekre pszichológiai módszerek megoldást jelenthetnek.

    Kutatásunk során különböző szempontok figyelembevételével szeretnénk megismerni, hogy az egyes párok esetében mik lehetnek a meddőség okai.

    Munkánk során egyik fő célunk az, hogy az eredmények ismeretében segítséget nyújtsunk a kutatásban részt vevőknek, és mindazoknak, akiket érint ez a probléma.

    Azon pároknak, akik részvételükkel segítik munkánkat, részletes visszajelzést és konzultációs lehetőséget nyújtunk. Hiszünk abban, hogy ezáltal segíthetünk közelebb kerülni a megoldáshoz.

     

    Amennyiben Ön és párja már több, mint egy éve küzdenek a meddőséggel és nyitottak ara, hogy részt vegyenek kutatásunkban a babaravarva@yahoo.com e-mail címen jelentkezhetnek és tehetik fel kérdéseiket.

     

    Ha környezetében tud olyan párról, akik a témában érintettek lehetnek, és érdeklődhetnek a részletek iránt, kérjük juttassa el hozzájuk levelünket.

     

     

    Üdvözlettel:

     

    Csúcs Zita és Horváth Flóra

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. Torolt_felhasznalo_799422
    Torolt_felhasznalo_799422
    2009. június 6. 02:4053.

    Szia!

     

    Ne haragudj, nem akartalak kiakasztani!

    Csak Tapolcával nekem nem voltak jó tapasztalataim. Egyik kolléganőmmel, szinte egyszerre jártunk, de egyikünk sem járt sikerrel, ott is hagytuk. Egyrészt az egyik doki úgy beszélt velünk, mint a kutyával, másrészt azt éreztük annyira erőltetik a lombikot, szinte semmi kivizsgálás nélkül, hogy nem mentünk többet. Illetve elég nagy fejetlenség van, mert pl. egyik kollégám feleségének, azt mondták aids-es a labor alapján, aztán romokba dőlt az életük, amíg Pesten ki nem vizsgáltatta magát, és kiderült hogy semmi baja, "csak" elcserélték a papírjait. Meg kolléganőmnek is, ők megpróbáltak 2 inszeminációt, elcserélték a papírjait, amit arról kapott, hány petesejtje volt érett. Ilyen alapon a visszakapott anyagot is simán elcserélhetik. Szerintem iszonyat fejetlenség van ott. Nekünk is pl. ráírtak olyan vizsgálatot a papírunkra, hogy negatív, amit el sem végeztek.

     

    Mondjuk annyit segítettek, hogy megállapították cisztáim vannak (pcos), amit valószínűleg egy inzulinrezisztencia nevű betegség okoz, és erre írtak gyógyszert, bár igaz hogy mindenféle kivizsgálás nélkül, pedig ez fontos lett volna, mert ahhoz kellene beállítani az inzulint. Felírtak 2x1-et, amitől folyamatosan rosszul voltam, illetve olyan mensesem lett, hogy 4 hét után nőgyógyász hozta rendbe hormonnal. Így szedtem 4 hónapig, de mivel 2 nőgyógyász (az ÁEK-ben is) és az endokrinológus is azt mondta a laborjaim alapján, szerintük nem igazán utal semmi erre a betegségre, vagy nagyon enyhe fokú lehet, bár cukorterheléses vizsgálat nem ártott volna hozzá, így magamtól megfeleztem a gyógyszert, és január óta normális ciklusaim vannak. Nagyon örülök, mert tavaly egész évben egyszer volt spontán mensesem, mondjuk arra egy másik doki segített rá :-(. Ha nincs rendben az ember hormonháztartása, akkor nagyon kicsi az esélye, hogy megmaradjon a baba, akármilyen úton is fogan.

     

    Amúgy mi másfél éve próbálkozunk,és teljes mértékben megértelek! Én ugyanezeket érzem, meg más sorstársaink is. Nyugi, ez teljesen normális reakció a helyzetünkben. Én pl. mikor megtudtam, hogy barátnőmnek első próbálkozásra összejött, sírógörcsöt kaptam, és nem tudtam neki örülni. Nem tőle sajnáltam, hanem a saját nyomorúságom miatt borultam ki, hogy miért pont én, és miért éppen ezzel a dologgal vagyok ilyen szerencsétlen? Karácsony környékén konkrétan totál depressziós voltam, annyira kilátástalannak tűnt minden.

     

    Nálunk az a legnagyobb probléma, hogy Páromnak azt mondták, mostmár több helyen, csak lombikkal lehet gyereke, én meg ezt borzasztóan nem tudtam elfogadni, mert féltem, hogy emiatt egészségkárosodása lehet a gyereknek, sok ilyet hallottam. De mostmár rászántam magam.

     

    Azért is írtam Neked az ÁEK-et, mert tudom hogy ott vizsgálják, a többszöri vetélés okát, Nektek meg ha spontán összejött, akkor nem a fogantatással van probléma, a meddőségikben meg végülis ehhez segítenek hozzá. Majd utána nézek, melyik az az oldal, ahol írnak erről, aztán megírom.

     

    De kérdezz meg másokat is ezekről a meddőségi központokról, mert lehet hogy vannak sokkal pozitívabb tapasztalatok is. Lehet, hogy van ahol esetleg csinálnak normális kivizsgálást is, Győrhöz tényleg nem tudok hozzászólni. Nálatok helyben a kórházban nincsen esetleg meddőségi rendelés?

    Meg nézz utána, én úgy tudom Győr fizetős, az ÁEK meg nem, mert lehet hogy így anyagilag sem jártok rosszabbul, ha Pestre mentek.

     

    Mi hétfőn megyünk a BMC-be, mert az ÁEK-ben lombikot nem csinálnak sajna. Nem tudom mi lesz, de most úgy érzem összeszedtem magam annyira lelkileg, hogy nem fogok összeroppanni, ha nem sikerül elsőre.

     

    Remélem Nektek is sikerül mielőbb! Nézegesd meg a meddőségik oldalait, meg fórumokon a véleményeket, tapasztalatokat, hátha segít a döntésben. Aztán írj ám nyugodtan bármikor!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_268538 (52)
    2009-06-01  07:34
  3. Torolt_felhasznalo_268538
    Torolt_felhasznalo_268538
    2009. június 1. 07:3452.

    Na, most aztán tényleg idegbajt kapok.

     

    Gondoltam én is Pestre, csak hát elég messze van (szombathelyiek vagyunk), ahhoz hogy gond nélkül feljussunk, főleg anyagilag gondolom, szóval ezért is volt vagy Győr vagy Tapolca a terv.

    Most már tényleg kész vagyok.

     

    Nálatok mi volt  gond?És ott derítették ki a MÁV kórházba?Van már Babód?

     

    Mi kb.két éve szeretnénk babát, nagyon rossz, hogy nem jön össze, gondolom ezt nem kell mondani.... Sokszor utálom magam, ha terhesek látok, előjön belőlem az irigy r.he. De próbálok magunkra koncentrálni.

    Az itteni orvosokba eddig csak csalódtam, vagy csak még nem találtam meg az igazit, de nem törekedett senki arra, hogy megtalálja, hogy mi nálunk a gáz.

    Szóval egy kaki az egész.

     

    Írj, hogy nálatok mi a helyzet?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_799422 (51)
    2009-05-31  22:18
  4. Torolt_felhasznalo_799422
    Torolt_felhasznalo_799422
    2009. május 31. 22:1851.

    Szia!

     

    Nekem Tapolcával egyáltalán nincsenek jó tapasztalataim, ismerőseimnek úgyszintén. Főleg ha ilyen problémáid vannak (vetélések), akkor normális kivizsgálásra lenne szükséged. Ott meg lombik "sorozatgyártás" működik, nincs lehetőség kivizsgálásra, meg kezelgetésre.

     

    Viszont az ÁEK-ben nagyon lelkiismeretesek, ott tetőtől-talpig kivizsgálnak mindkettőtöket, ha szükséges, és az alapján döntenek a továbbiakról.

    Ez a volt MÁV kórház.

     

    Győrhöz nem tudok szólni, de az is Kaáli :-(.

    Nekünk egy andrológus magánorvos ajánlotta az ÁEK-et, azt mondta a meddőségi intézetekben nem értenek a problémák kezeléséhez, és nincs is rá lehetőség, itt meg normális, hozzáértő orvosok vannak. Igaza volt.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_268538 (50)
    2009-05-30  20:51
  5. Torolt_felhasznalo_268538
    Torolt_felhasznalo_268538
    2009. május 30. 20:5150.

    Sziasztok.

     

    Sajnos két vetélés után én is a meddőségin gondolkodom.

    Lakóhelyemhez Győr vagy Tapolca van közel, ez a kettő ami igazából szóba jöhet.Tudtok valamit mondani, vagy ajánlani valamelyiket?

    köszi.és mindenkinek mielőbbi babásodást.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. Torolt_felhasznalo_799422
    Torolt_felhasznalo_799422
    2009. február 19. 22:4549.

    Szia!

     

    Én ott nem jártam még, de úgy tudom ott fizetni kell a vizsgálatokért is, nem?

    Akkor szerintem felesleges a hálapénz. Én csak akkor adnék, ha normálisan viselkednek velem, és tudnak segíteni, tehát előre semmiképp, de biztos van aki úgy gondolja, akkor normálisabban foglalkoznak majd vele, ha előre pénzt ad az orvosoknak. Én pl. kellemetlenül érezném magam ilyen szituban, mert nem tudom hogy reagál az orvos, ha normális nem fogad el előre pénzt, az meg elég cikis helyzet lenne.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_378836 (47)
    2009-02-17  19:48
  7. Torolt_felhasznalo_799422
    Torolt_felhasznalo_799422
    2009. február 19. 22:3948.

    Köszi!

     

    Én megnézem majd.

    Gratulálok Nektek a Babához!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
    2009-02-17  19:43
  8. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. február 17. 19:4847.

    Sziasztok,

    Mi a bp.-i Kaáli Intézetbe járunk lombik baba ügyben. Tud valaki segíteni nekünk, hogy bár az intézet honlapján azt olvastuk, hogy hálapénz nincs, de ez a valóságban is így van? Nem tudjuk eldönteni, hogy adjunk-e pénzt a kezelőorvosak és ha igen akkor mennyit.

     

    Köszi előre is,

    Liza

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. Torolt_felhasznalo_799422
    Torolt_felhasznalo_799422
    2009. február 11. 11:5346.

    Szia!

     Én mindig látom a fórum hozzászólásokban, ha ír ide valaki!

    A többiek tényleg jól eltűntek sajna.

     

    Először is nézd meg a Google-ban a meddőségi központokat, nagyon sok információt találsz róluk, szerintem mindegyiknek van honlapja is, illetve olvashatsz róluk véleményeket is.

    Tapolcán a Pannon, illetve a BMC állami támogatottak, itt nem kell a vizsgálatokért fizetnetek több tízezreket.

     

    Mi Tapolcán voltunk, ahhoz tudok hozzászólni. Fel kell hívnod őket telefonon, és a ciklusodtól függően adnak időpontot. Nekem akkor hónapok óta nem volt mensesem, így kb. 3 hét múlva adtak.

    Ott mindkettőnktől vettek vért (szűrnek mindenféle betegségekre, és néhány hormonértéket néznek). Aztán a férfiaknak kell spermamintát adniuk (emiatt 5 nap megtartóztatással kell menni), a nőknek meg nőgyógyászati vizsgálat, ultrahang van. Illetve mindkét félnek általános kérdéseket tesznek fel (pl.: mióta próbálkoztok,milyen gyakran vagytok együtt, milyen gyógyszereket szedtek, milyenek a ciklusaid, családban előforduló betegségek stb.).

    Semmilyen korábbi eredményt nem fogadtak el, csak a rákszűrést.

     

    Aztán nekem vissza kellett mennem 3-dik napos laborra, Páromnak meg mégegyszer mintaadásra (mindenkinek 2-t néznek), illetve neki csináltak prosztata vizsgálatot (azt mondják a pasik ez nem túl kellemes, de ki lehet bírni), és UH-t .

     

    Kb. 1 hónap múlva volt összesítés, az első alkalomhoz képest.

    Aztán ott elmondják, milyen problémákat találtak, mit javasolnak stb.

     

    A többit priviben.....

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_853719 (45)
    2009-02-10  19:04
  10. Torolt_felhasznalo_853719
    Torolt_felhasznalo_853719
    2009. február 10. 19:0445.

    Sziasztok!

     

    Látom, nagyon nagy itt a csend, de hátha valaki ide téved

     

    Tudja valaki, hogy miből áll egy meddőségi vizsgálat? Milyen vizsgálatokat végeznek, mennyi idő alatt van meg az eredmény, hol csinálnak ilyet, stb.?

     

    Köszi előre is, ha válaszoltok nekem!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. Torolt_felhasznalo_799422
    Torolt_felhasznalo_799422
    2009. január 25. 21:1944.

    Sziasztok!

     

    Már senki nem jár ezen a topicon?!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. Torolt_felhasznalo_799422
    Torolt_felhasznalo_799422
    2008. december 30. 20:4343.

    Sziasztok!

     

    Itt is jól eltűnt mindenki!!!

     

    Én meg szeretném próbálni az agykontrollt, több kolléganőm foglalkozik vele, azt mondják segít nekik. Egyikük pl. ezzel tartja szinten a cukrát, már gyógyszert akartak szedetni vele, olyan magas volt, és mióta gyógyítja magát, azóta nem ment fel neki, még akkor sem mikor édességet evett.

    De konkrétan én mindent meg fogok próbálni, az utolsó cérnaszálba is bele fogok kapaszkodni, és nagyon remélem, hogy segít végre valami, vagy valaki rajtunk, mert belepusztulok, ha nem sikerül.

     

     

    Mindenkinek Boldogabb, Sikeresebb, Gyermekáldásban gazdag Új Évet kívánok!!!!!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_261874 (42)
    2008-12-17  23:25
  13. Torolt_felhasznalo_261874
    Torolt_felhasznalo_261874
    2008. december 17. 23:2542.

    Sziasztok !

     

    Agykontrollal nem próbálozotatok ? Arra jó , legalább is nekem, hogy erősítse a hitet, és akkor talán sikerül is, ha hit megvan....

    Persze azért vannak bőven nem hívő :) napok, de igyekszem a jóra koncentrálni.. 

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  14. Torolt_felhasznalo_799422
    Torolt_felhasznalo_799422
    2008. december 14. 19:5741.

    Dettó!!!!!!!!!!!

     

    Nekem a meddőségivel nincs bajom, mármint örültem, hogy kivizsgáltak, hogy képben legyünk. De az már egyáltalán nem tetszik, hogy meg sem próbáltak segíteni, hanem egyből a lombikot erőltették, de nagyon durván, látszott, hogy nekik ebben van a pénz, és csak ezt nézik .

    Pedig én alaposan utánajártam a dolognak, és tudom, hogy Párom problémáján sok esetben néhány hónap alatt tudnak javítani, persze nem minden esetben, de majd meglátjuk. Az tuti, hogy mindent megpróbálunk mi is, hogy rendbehozzuk magunkat, és csak legvégső esetben kerülhet szóba a lombik.

    Persze imádkozni fogok, hogy erre ne kerüljön sor !!!

    Szerdán megyünk magánorvoshoz, majd meglátjuk mit mond. 

    előzmény:
    dream_catcher (40)
    2008-12-13  23:47
  15. 2008. december 13. 23:4740.

    Szia!

     

    Kb. másfél éve szeretnék kisbabát. Páromnak is segít a reiki, nagyon jó hatással van rá. Meddőségiben még nem voltam, de nem is nagyon akarok menni, valahogy már a szóban benne van, hogy meddő, és én ezt nem akarom elfogadni, mert nem tartom magam annak, csak jelen pillanatban valamiért nincs még itt az idő, hogy megérkezzen a babánk, de ezt csak átmeneti állapotnak fogom fel.

    Tudod, én ezzel az egésszel úgy vagyok, hogy ez valami olyan misztérium, amit nem mi irányítunk, és ahogy te is írtad, hogy mindig kitartasz, és eléred amit akarsz, az valahogy itt nem működik. Nekem is ezt volt a legnehezebb elfogadni, hogy itt bizony nem én irányítok, nem úgy van, hogy akarom a babát és akkor majd jön. Bele kellett törődnöm, hogy ez olyan dolog, amin tudok javítani, de valójában nincs beleszólásom, mert ez valami magasabb. És ha végre kész leszek, és megérkezik a kicsi, hát én leszek a legboldogabb!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_799422 (39)
    2008-12-13  00:35
  16. Torolt_felhasznalo_799422
    Torolt_felhasznalo_799422
    2008. december 13. 00:3539.

    Ok!

     

    Akkor majd utánanézek. Én szeretnék minden szalmaszálba kapaszkodni, hátha valami segít, meg hát csak így tudom túlélni a napokat. Nagyon remélem rá tudom venni a páromat természetgyógyászra is majd.

     

    Hát az orvosok hozzáállásáról/ hozzá nem értéséről megvan a véleményem nekem is. Én is már hosszú évekkel ezelőtt szerettem volna magam kivizsgáltatni, de mindegyik azt mondta, amíg nem akarok gyereket, addig nincs értelme vizsgálgatni, meg nem így néz ki egy hormonzavaros, szedjek fogamzásgátlót, az rendbetesz stb.

     

    Hát nem semmi, amin Te is keresztülmentél, remélem mostmár mielőbb rendbejössz, és sikerül !!!

     

    Én is próbálom tartani magam, ami többé-kevésbé sikerül is. Néha megzuhanok, kiborulok, de aztán mindig összeszedem magam.

    Nekem azt nagyon nehéz feldolgoznom, hogy van valami, amire mindennél jobban vágyom, és az összes akaratom, erőm, kitartásom is kevés ahhoz, hogy ezt megvalósítsam. Eddig nem éreztem még ilyet (vagy legalábbis nem ilyen fontos dologban), mert mindenért addig küzdöttem, amíg el nem értem, én nagyon kitartó vagyok, nem szokásom feladni dolgokat (természetesen ezt sem fogom), de eddig mindig láttam a végét. Most ez a végeláthatatlanság, ami néha ledönti az idegi tűrőképességem határait.

    Persze én nagyon reménykedem, meg bízom a sikerben, de néha félek is, ha belegondolok mi vár még ránk, min kell még keresztülmennünk?!Néha úgy érzem, már nem tudok semminek örülni, de aztán tudom, hogy össze kell kapnom magam, mert nagyon fontos, hogy lelkileg rendben legyen az ember, mert a stressz, lehangoltság csak rontanak a helyzeten, meg vonzzák a betegségeket. 

     

    Most pl. az ad erőt, hogy jövőhét szerdán megyünk párommal egy andrológushoz, és reménykedem benne, hogy tud, és akar is segíteni !!! Szeretném, ha pozitív dolgokat mondana. Én meg pénteken megyek egy nőgyógyászhoz, akit ajánlottak, remélem nem csalódok!

     

    Ti mióta szeretnétek babát? Jártatok már meddőségiben? Mindkettőtöknek segít a reiki? 

    előzmény:
    dream_catcher (38)
    2008-12-12  22:26
  17. 2008. december 12. 22:2638.

    Szia!

     

    Hát, az irányított meditációról és a reikiről tudnék írni sokat, de nem vagyok szakavatott a témában, ezért lehet, hogy jobb, ha hivatalos forrásokban nézel utána. Nem akarlak véletlenül félrevezetni, vagy ilyesmi. 

    Régen az én párom is szkeptikusabb volt egy kicsit, de aztán elfogadta, és ma már szinte jobban érdekli, mint engem.

    Amikor abbahagytam a fogamzásgátlót, akkor kezdődtek a gondjaim. A ciklusom minden volt, csak nem normális. Megjártam jópár orvost, volt hormon vizsgálat is, de gyógymódot egyik sem tudott ajánlani. "Reménykedjen, hogy egyszer teherbe esik..." 

    Később hatalmas petefészek cisztám lett, ami nagyon gyorsan növekedett. Aztán (szerintem a reiki kezelés hatására) megállt. De meg kellett sajnos operálni. Azóta rendeződött a ciklusom, és javulgatok, de még nem az igazi. Közben kiderült, hogy enyhe pajzsmirigy alulműködésem is van, de gyógyszeres kezelést nem igényel. Csak járnom kell ellenőrzésre. Így hát a természetes gyógymódokhoz fordultam, és a reikihez, ami úgy érzem, sokat segít. Szedek vitamint, Jódaquát, és hát igyekszem a lelkem mélyére látni, és ott megoldani a problémákat. Majd meglátjuk, mi sül ki belőle.

     

    És Te hogy vagy?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_799422 (37)
    2008-12-12  17:54
  18. Torolt_felhasznalo_799422
    Torolt_felhasznalo_799422
    2008. december 12. 17:5437.

    Szia!

     

    Elég érdekes, amiket írtál.

    Hogy működik ez az irányított meditáció? Mennyi idő?

    Milyen a reiki kezelés? Nagybátyám is foglalkozik vele, már gondolkodtam rajta, elmondjam-e neki a problémáinkat, hátha jól jön mégegy segítség. De aztán nem mertem még megpróbálni, mert párom még a természetgyógyászatban sem hisz, pedig az valamivel kézzelfoghatóbb talán. 

     

    Ti mióta próbálkoztok? Milyen problémáid voltak (nem gond, ha nem válaszolsz)? Próbáltatok már más módszereket, kezeléseket stb.? 

    előzmény:
    dream_catcher (34)
    2008-12-10  20:46
  19. Torolt_felhasznalo_799422
    Torolt_felhasznalo_799422
    2008. december 12. 17:4136.

    Hát..., tényleg elég furcsa.

    Az a gond, hogy nagyon gyerekcipőben jár a modern orvostudomány szerintem ezen a területen. Biztos vannak jó orvosok, de szerintem az is ritka, általában nem is nagyon érdekli őket, meg valószínűleg még szerencse is kell hozzá, hogy rájöjjenek mi a gond, és hatékonyan tudják is kezelni. Főleg, hogy a legtöbb betegségnek tényleg lelki háttere van. 

     

    Én azt látom (főleg meddőségi központokban), hogy diagnosztizálják a problémát: nincs gyerek, megoldás: csináljunk, ennek pedig a legegyszerűbb módja számukra a lombik, meg persze anyagilag is ez éri meg nekik legjobban. Aztán vagy összejön vagy nem, úgy hogy nem is próbálják kezelni az esetleges problémákat.

    A legkevésbé sem foglalkoznak vele, hogy ez a procedúra mekkora lelki - anyagi - fizikai - idegi terhet ró a páciensekre, illetve milyen súlyos szövődményei lehetnek.

    Holott sok esetben, lehet hogy hónapok alatt, de rendbe lehetne hozni az embereket egyéb kezelésekkel is, csak alaposabb kivizsgálás lenne hozzá szükséges. Másképp nem fordulna elő annyiszor, hogy sikertelen lombikprogram vagy örökbefogadás után spontán babásodnak.

     

    Tényleg, immunológiai vizsgálatot csináltak Nektek? Ez sem ritka mostanában, mint meddőségi ok. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_261874 (35)
    2008-12-10  22:49
  20. Torolt_felhasznalo_261874
    Torolt_felhasznalo_261874
    2008. december 10. 22:4935.

    Szia!

     

    Én októberben voltam az elsőn, és legközelebb majd csak áprilisban megyek. Akkor kezdjük a szurikat újra, után valamikor májusban lesz a beültetés. (Legalább addig vége lesz az évnek és nem kell stresszelni, hogy nem dolgozom, vagy kimaradok)

    Páromnál nem találtak semmit, igaz őt sem nézték sokat. Néha lassabbak a srácok, de ez függ a stressztől is :)

    Akkor utána nézek azért a körzetinél ennek a vizsgálatnak is, ha lehet ingyen is, minek fizessek érte...

    Nem tudom mi lehet a baj velünk, eddig magamtól még soha nem estem tehetbe, és elég fura, hogy a lombik egyből megmaradt, mintha eddig nem is találkoztak volna egymással a sejtek..  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_799422 (31)
    2008-12-10  17:56
  21. 2008. december 10. 20:4634.

    Sziasztok!

     

    Szeretnék megosztani veletek valamit, hátha segíthet, bár mindenkinek más és más a problémája. Nekem is gondom van nőgyógyászati téren, volt egy csúnya műtétem is, és nagyon szeretnék már kisbabát. Az utóbbi időben elsősorban a lelki dolgaimat igyekszem rendezni, és ennek kapcsán részt vettem egy irányított meditációban, és "visszamentem" az anyaméhbe. Hát, elég cudarul éreztem ott magam... Emiatt, hogy magzatként traumát éltem meg, a lelkem nem akarta, hogy megfoganjon bennem egy gyermek, mert attól féltem, hogy ő is rosszul fogja érezni magát. Pszichológus és reiki kezelések segítségével próbálom ezt feldolgozni, és megváltoztatni, és azt remélem, hogy ezután már meg tud majd foganni a pici baba. 

    Azért írtam ezt le nektek, mert én is nagyon meglepődtem, mikor ez kiderült, és hogy lássátok, mennyi minden lelki dolog állhat a háttérben. Persze ettől még a testi tünetek is valósak. 

    Remélem, nektek is rendeződnek a dolgaitok, és hamarosan már egy Pocakos topikban beszélgethetünk! Addig is, minden jót nektek!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  22. Torolt_felhasznalo_782512
    Torolt_felhasznalo_782512
    2008. december 10. 18:2533.
    Köszönöm én is. Előszőr egy anya és magzatvédelmi központ főigazgatója volt az orvosom (Ingem, gatyám ráment :)), aki a 3.vetélés után széttárta a karját és rázta a fejét, hogy ő ebben nekem már nem tud segíteni, nem lesz gyerek. Nagy bánatomban interneten egy orvos válaszol topicban leírtam mi történt és válaszolt egy fiatal nemrég végzett egyetemen orvos, hogy menjek el hozzá, a megoldás, hogy megtermékenyítés előtt hozzuk szintre a progeszteron szintemet, nem utána, hiszen így tud egészséges nyálkahártyába ágyazódni az embrió. És elmentem és szültem. Ennyin múlott. Szóval "radarozzatok" - mint ahogy ti teszitek is - és kérdezzetek meg sok orvost (akár interneten is), több szem többet lát alapon. Az én orvosom nagyon jó szülész -nőgyógyász és hormonológiával foglalkozott egyetemi továbbképzésen. Ha valaki szeretné tudni az elérhetőségét,  írjon nekem priviben és nagyon szívesen 'útba igazítom'.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_799422 (32)
    2008-12-10  18:03
  23. Torolt_felhasznalo_799422
    Torolt_felhasznalo_799422
    2008. december 10. 18:0332.

    Szia Klinszkine!

     

    Köszönjük a bíztatást !!!

    Biztos szörnyű volt, amin keresztülmentetek. Még szerencse, hogy utána lett két egészséges kisfiad !

    Mi is drukkolunk tesódéknak!!! 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_782512 (30)
    2008-12-09  20:28
  24. Torolt_felhasznalo_799422
    Torolt_felhasznalo_799422
    2008. december 10. 17:5631.

    Szia Krisz!

     

    Dr. Tachy Andrásról nem hallottam még sajnos. De én a helyedben elmennék endokrinológushoz, háziorvos adhat beutalót. Nekem sem mondta senki, hogy menjek, nem is fogják, sőt..., úgy könyörögtem ki a beutalót, de nagyon rendes volt a doktornő. Teljeskörű labort kért, nem kételkedett egyetlen szavamban sem, sőt megdicsért, hogy milyen felkészült vagyok a témában. Megkaptam minden papírt, teljesen korrekt és kedves volt, nem pedig lekezelő (ami manapság orvosok közt ritka, mint a fehér holló, sajnos) ,  adott labor beutalót 3 havi progeszteron szint ellenőrzésre is, sőt még páromnak szükséges vizsgálatokkal kapcsolatban is tőle kértem tanácsot. Ja, és mindezt sztk rendelésen. Csak nagyon sokára lehet időpontot kapni (legalábbis nálunk), majd csak januárban tudok visszamenni hozzá.

    Nekem pcos-om van, az is férfihormon túltermelődéssel is jár, meg progeszteronhiánnyal, meg sokminden mással, főleg hol volt, hol nem volt ciklusokkal.

    Persze a férfihormon mástól is lehet sok, de endokrinológián kérnek mindenféle hormonvizsgálatot, meg nézik pl. a pajzsmirigyműködést is, így sokmindenre fény derülhet. 

     

    Akkor látom, hogy egyik meddőségi intézet sem különb a másiktól. Én elhiszem, hogy sok a munkájuk, de akkor is elvárná az ember, hogy legyenek empatikusabbak egy ilyen helyen. Sztem ugyanannyi ideig tart foglalkozni egy-egy pácienssel akkor is, ha lekezelő-bunkók, meg akkor is, ha kicsit együttérzőbbek, normálisabbak lennének.

    Mindenkinek megvan a maga problémája, én is sokszor magam alatt vagyok, mégis mindenkivel kedves vagyok a munkahelyemen.

    Milyen gáz lenne, ha mondjuk Te is a gyerekeken töltenéd ki a dühödet, nem?! 

     

    Nálatok Párod eredményei jók lettek? Mikor próbáljátok meg a következő lombikot? 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_261874 (29)
    2008-12-09  20:15

Címlap

top