Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Alvás-hol?
Sziasztok!
1 hónapos a kisfiam. Éjjel szépen alszik az ágyacskájában, de nappal alig tud ott aludni. Felszínesen alszik, főleg délelőtt, gyakran felsír. (kb. 5 percenként)
Amikor ébren van, akkor kint van velem mindig a nappaliban, és ,,játszunk", csak akkor teszem le, ha látom, hogy tényleg álmos.
Szeretnék tanácsot kérni nálam gyakorlottabb anyukáktól. Ha napközben itt aludna mindig a nappaliban (úgy látom, itt jobban megy neki) a játszószőnyegen, az baj lenne? Vagy akkor már este sem akarna az ágyában elaludni?
Köszi a tapasztalatokat, ötleteket előre is!
Igen.
Nálunk az ülőgarnitúrán megy az alvás.
Úgy látom, nem vagyok egyedül! azért megnyugtató, hogy éjjel nem volt gond Nálatok sem! Köszi!
Szia!
Az én fiam pénteken lesz 8 hetes.
Ő is éjjel alszik csak az ágyában. Napközben a nappaliban.
Nagyon jól tudja már, hogy este fürdés, szopi és csucsu az ágyában. Egyszer kelünk éjjel.
Na erre írtam én ,hogy"KÁROGÓK"! Bocs,de "imádom"amikor valakit ijesztgetnek.Egy BÁBAASSZONY azt mondta annó 20 éve hallgassak az ösztöneimre ,figyeljem a gyereket,ő mindig jelzi mi baja.Ne a szomszédasszony mondja meg hány réteg ruha legyen a babán,majd a baba"megmondja".Így is van.Nagy lányom 18-19 fokban aludt jól,tesója 24,nehéz volt míg beálltunk átlag 20-21re.
Szóval hallgas a babádra és az ösztöneidre és nagy hiba nem lessz.
Van igazság az általad leírtakban,én magamon tapasztaltam.Bár beméretve nem volt/a világ végére nem jöttek ki/csak egy idős vízkereső,kútásó bácsi mondta.Átrendezés nem jöhetet szóba,cm hiány.Alufólia fényes felével a padló felé,rá szőnyeg,megszünt minden panasz.
Én direkt máshol altatom napközben, mint éjjel.
Éjjeli alvás a kiságyban, mert olyankor minden más (mindenki durmol, sötét van, és jó lenne, ha ő is huzamosan alusna.) Ez be is vált, a kislányom 7 hetes, csak egyszer kelünk éjjel szopizni, de ehhez hozzáteszem, hogy 8-fél kilenckor megyünk aludni, mert a család korán kel, másnap melóhelyre, oviba kell menni.
Napközben nem várom el, hogy órákat aludjon, néha elbóbiskol, ilyenkor még nincs rendszeres alvás (délutáni), olyankor a mózeskosárba teszem le, de előfordul, hogy a hordozóban, vagy a babakocsiban alszik el, akkor kint hagyom a kertben, és nem zargatom.
Lehet, nem hiszel benne, de azért leírom.
A fiam a kiságyában rendesen aludt, aztán átrendeztük a szobát, és onnantól sírt, meg átjött hozzám.
Valaki javasolta, "méressük be" nincs-e rossz helyen az ágya?
Bemérettük, víz és Hartmann is pont ott volt. Áttoltuk, ahova javasolták, azóta újra minden rendben.
Ez csak egy tipp, nálunk bevállt.
Ha padlófűtéses a lakásotok,csak nyugodtan hagyd.Egyébb fűtésnél 2réteg paplan a játszószőnyeg alá.Ettől még nem szokik le a kiságyban alvásról,ha este mindig beteszed.Az alvásigénye pedig minden gyereknek más,ne figyelj a "károgókra",hogy miért nem többet-kevesebbet altatod.
Köszi, hogy írtál! Nincs ölben egész nap.A játszószőnyegen, vagy a nappaliban az ágyon fekszik. Ha éber, akkor odafekszek mellé, beszélgetni, énekelni.
Szia ! Mit jelent az,hogy:
Amikor ébren van, akkor kint van velem mindig a nappaliban, és ,,játszunk", csak akkor teszem le, ha látom, hogy tényleg álmos.
Ölben tartod egész nap? Mert akkor ennek az a titka,hogy "bolond" kéne legyen,otthagyni az Anya ölét és aludni nappal,estére meg kifárad,meg a fürdetés is ellazítja,persze,hogy alszik az ágyában..
Szerintem az lenne a megoldás,ha nappal nem lenne ölben,hanem hagyni kellene bámészkodni az ágyában,játszószőnyegén,de nem ölben..Mert képzeld,most még pici,de nőni fog,és akkor majd ölben tartani ,mert neki azt lesz a természetes..az kegyetlen lesz