Pelus nélkül

Pepinka
Létrehozva: 2008. október 1. 12:01

Sziasztok!

 

Nemsokára megszületik a kisfiúnk. Hallottam és olvastam Igrid Bauer: Diaper free könyvét. Azokkal szeretnék tapasztalatot cserélni akik gyakorolják a babájukkal a pelenka nélküli életet illetve aki esetleg úgy mint én a babójánál ki szeretné próbálni, hogy is működik a dolog.

Üdv!

294 hozzászólás
 1. Torolt_felhasznalo_589623
  Torolt_felhasznalo_589623
  2009. augusztus 12. 00:43294.

  Most olvastam ismet a topicba... Valaki rasszizmust emlegetett.. Ez igy eleg durvan hangzik. Mar ne is haragudj, de csak elmondhatja mindenki a velemenyet. Nekem speciel az a velemenyem, hogy egy par honapos pici babanak nem a bilin `ulve` kellene toltenie az idejet, hanem nagyokat kell aludnia vizszintesen (!), es anyatejet kell innia. Ennyi! Mas dolga ne legyen! Arrol nem is beszelve, hogy mit art ez a gerincenek! Sokkal tobbet, mint az ha a gyerkoc akar 3 vagy 4 eves koraig pelenkat hasznal. Bar nem is tudom, hogy ez utobbi art e egyaltalan neki valamit, max a szulo penztarcajanak... Ez pedig kisse az onzes fele mutat, ennek meg nem vagyok a partoloja. Tenyleg nem ertem mi ennek az ertelme!

   

  Azon pedig en vagyok elborzadva, hogy egy kalap ala veszed a pl a pici baba gericet felto illetot, egy olyannal aki mondjuk szavaiddal elve rohogve mutogat egy serult gyerekre (egyebkent en meg ilyennel nem is talalkoztam - szerencsere ertelmes emberek vesznek korul)....

   

  Az `osanyas` modszerre reagalva: ez minden csak nem osanyas, anno is tettek a babak ala valami szovetfelet, vagy nagyobb meretu levelet, hogy felfogja, azt ami kijon. Igy van ez a cumival is, sokan ellene vannak, mert, hogy ez `mai` talalmany, es igy nem termeszetes. Ez sem igaz, hiszen regen is kulonbozo dolgokat dugdostak a babak szajaba, ugyanis a szopizas megnyugtatja a kisembert, de a cici (vagy az anyuka kisujja) nem lehet mindig a szajaban a kicsinek. Es erre nem a 20. szazadban jottek ra a cumigyarto `nagyokosok`. Hanem az anyak jottek ra, evszazadokkal azelott (soooooot!)

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_758314 (289)
  2009-02-07  14:32
 2. Torolt_felhasznalo_170709
  Torolt_felhasznalo_170709
  2009. május 28. 19:31293.

  Kedves Borcsa

   

  első gyermekes anyukaként a kérdésedre azt tudom válaszolni, tényleg nem valószínű, hogy két másik gyerek mellett könnyű a megvalósítás részedre, de ez egy alternatíva, ha nem megy, ott vannak a régi, bevált módszerek

  én sétáltatás közben is pisiltettem már, de tény, hogy vendégségben, az értetlenség miatt sem alkalmazom pl. a módszert, akkor pelus van rajta, ha kitartóak tudunk lenni és a körülmények is lehetővé teszik a módszer alkalmazását, akkor 6-7 hónaps korában érdemes ismét nyilatkoznom a sikerről, ha lesz :)

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_603598 (0)
   
 3. 2009. május 26. 15:09292.

  Starlight09, gratulálok! Ügyik vagytok!

   

  Nekem 3 hónapos babám van, akinek van egy 3 éves nővérkéje + egy 4 éves bátyuskája - na most kiváncsi lennék, hogy kinek sikerülne így "pelus nélkül"? Korábban nem olvastam erről a módszerről, aztán láttam a Viasat3-on és utánaolvastam a neten is. Nyitott vagyok minden újra, de három gyerek mellett ezt kivitelezni teljességgel képtelenség. (Már az is gondot okoz, mikor pl. szoptatok és közben a 3 évesemnek popsit kell törölni a 4 évesem meg felmászott a zongorára és éppen leugrani készül...) Egyszerűen nem lenne időm minden rezdülését figyelni a legkisebbnek.

   

  Szóval tényleg kiváncsi lennék, hogy csak elsőbabás anyukák negligálják a pelust vagy olyanok is, akiknek több gyermekük van. (Ha elég nagy a másik, akkor biztosan nem gond, de ha óvodáskorú - akkor hogyan oldjátok meg pelus nélkül?)

   

  Ja, és még egy. Nem kötözködésből, de pl. ha sétálni mentek vagy vásárolni - mi van akkor? Most nyáron már könnyebb, mert nincs sok ruha, de még most is ha pl, babakocsiban tolod a bébi, rajta kis napozó vagy body és látod, hogy pisilnie kell, gyorsan lekapod róla a rucit, műanyag tálka elő a kocsi aljából és ott a járdán vagy ahol éppen vagy (az üzletben) alátartod?

  Én tényleg nyitott vagyok minden újra és biztosan sokak mások is, akikben azért ilyen és ehhez hasonló kérdések merülnek fel.

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_170709 (291)
  2009-05-26  14:53
 4. Torolt_felhasznalo_170709
  Torolt_felhasznalo_170709
  2009. május 26. 14:53291.

  sziasztok

  én már gyermekem születése előtt olvastam az EC módszerről és mindenképp ki akartam próbálni. három hetes korában kezdtük, most hét hetes, és az első pillanattól működik, mert azóta nincs kakis pelenkánk. A pisiket mivel azokból óránként több is van, nehezebb elkapni, de sokat sikerül abból is. Én nem ültetem, hanem aláteszek egy műanyag kis tálkát, és abba pisil-kakil. igy nem lesz semmi baja a gerincének (sem). szerintem csak pár hétig igényel nagy odafigyelést és plusz munkát, és mivel árthatna a gyereknek? hiszen neki a legkevésbé jó, hogy saját ürülékében aszalódik ebben a melegben. egyébként sem papírpelust használunk, hanem monapel textilpelust, hiszen az bőr és környezetbarát, és ettől is hamarabb lesz szobatiszta.

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_603598 (0)
   
 5. 2009. február 7. 14:55290.

  Yve: nagyon igazad van!

  Pepinka: sajnos nem tudok segíteni, úgy látom, más se. Próbáld meg nyugodtan, és majd nyiss egy topikot v. írj blogot a tapasztalataidról (ha lesz rá időd). Engem tutira érdekelni fog!!!

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_758314 (289)
  2009-02-07  14:32
 6. Torolt_felhasznalo_758314
  Torolt_felhasznalo_758314
  2009. február 7. 14:32289.

  Sziasztok,

  Tegnap este véletlenül keveredtem erre a fórumra és teljesen elborzadtam...nem olvastam végig minden hozzászólást, csak az első pár oldalt. Azoknak, aki cikizni kezdték a fórumnyitót úgy látom nem tűnt fel, hogy a kérdezőnek nem az volt a célja, hogy vitát indítson, hanem hasonlóan gondolkodó, a módszert ismerő és használó anyukákat keresett... egyébként ez jellemző, ami új, szokatlan, furcsa és más azt rögtön elítéljük, az csak rossz lehet és káros. Csak sajnos aki így gondolkodik az a gyerekét is ilyen szellemben fogja nevelni, így aztán biztosan lesz a jövő generációban is olyan, aki pl megdobálja a melegeket a felvonuláson. És olyan is, aki röhögve mutogat a hiányzó végtagú vagy szellemi sérült emberekre. Nem tudom, miért kellene szégyelnie magát a 21. században Magyarországon valakinek, aki máshogy godnolkodik mint a nagy átlag, akinek más a vallása, szexuális beállítottsága, bőrszíne, vagy egyszerűen máshogy gondolkodik pl a babája ellátásáról... ez nem más, mint rasszizmus és ezért szégyeljétek magatokat (persze tisztelet a kivételnek).

  A fórum indítójának üzenem, hogy ne vedd ezt magadra. Csináld úgy, ahogyan te szeretnéd, úgyis érezni fogod, neked mi a természetes. Van, akinek természetes hogy 20 percenként bili fölé tartsa a babáját, van akinek az sem az, hogy szoptassa, vagy hogy énekeljen, meséljen neki. Nem vagyunk egyformák és ezért senkit sem szabad bántani!

  Az én saját véleményem a dologról az, hogy ha hamarabb hallottam volna róla, talán én is megpróbálom, az én fiam már elmúlt 6 hónapos. Kicsit túl "ősanyás" a módszer nekem, de egy próbát megért volna. Én tisztelem azokat a nőket és családokat, akik tudnak a civilizáció részleges kizárásával élni, én is igyekszem környezettudatosan élni és igyekszem erre rávenni a családomat is, de nálam ez kimerül a mosható pelenkában, a szelektív hulladékgyűjtésben, az elektromos készülékek lekapcsolásában éjszakára. Csak megjegyezném, hogy ha mindenki csak ennyit tenne egy tisztább világban élhetnénk és nőhetnének fel a gyermekeink, de ez egy másik téma.

  A hordozókendőt én is szeretem, én ezzel és a mosható pelenkával vagyok olyan helyzetben a környezetemmel, mint te itt az EC-vel, egyszerűen hülyének néznek. Miért nem jó nekem a babakocsi, miért csinálok magamnak extra mosást? De akit nem lehet meggyőzni, azt nem lehet, kár erőlködni.

  Szóval lezárva a dolgot, kedves kérdező, én azt javaslom, ne idegesítsd magad ezen tovább. Ha néhány száz kilométerrel nyugatabbra élnénk, ott nem lenne ilyen gondod, sok-sok évnek kell még eltelnie, hogy az emberek nálunk is olyan toleránsak legyenek, mint Európa közepén. Én kívánok neked sok sikert és egészséges, szép babát, könnyű szülést és egyátalán, minden jót, amit csak kívánhat az ember ilyenkor. Mindig, mindent csinálj úgy a babáddal, ahogy azt az öszönöd diktálja, akkor nem lehet baj. és továbbra is legyél nyitott az újra, másra, mert ilyen emberekre nagy szüksége van a társadalmunknak, még ha most nehéznek is tűnik a feladat.

  Minden jót!

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_603598 (0)
   
 7. Torolt_felhasznalo_589623
  Torolt_felhasznalo_589623
  2009. február 7. 11:33288.
  Egyik nagyon jo peldaja annak, hogy egyes (nem feltetlenul okos) emberek hogyan esnek a rengeteg uj elmebeteg kitalacio es ezek marketingjeinek aldozataul, es okoznak sok sok problemat sajat maguknak es ami rosszabb a gyerekeiknek.... Really really sorry
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_603598 (0)
   
 8. 2008. október 4. 19:10287.

  A babák rengetegfélék és ha lesz neked másik, te is rájössz.... Azt tartom képtelenségnek, hogy leírták: álmukban és az anyjukra nem pisilnek. Ez badarság, pedig nem vagyok szakember, csak éppen neveltem már gyereket és láttam egynéhányat. A tiéd pont ilyen és ez jó most neked...))) Az, meg hogy úgy gondolom, nem jó a piciknak, ha nincs biztonságban  a gerincük, amíg nem tudják tartani---az az én saját  véleményem, de persze igazolást, mint mindenre erre is lehet találni. Tudod én nem gúnyolódni akartam, csak értetlenkedtem. Akkor sem gúnyolódtam, mikor a majmokat emlegettem, ui a majommama tényleg tudja, mikor kell eltartania magától a csemetéjét...Itt jön be persze az éghajlat és a ruhanélküliség. Egyébként meg nagyon jól el tudom képzelni, hogy a módszer kitalálója is ebből indult ki.

  De még mindig nem értem: bilire nem ülteted, akkor hogyan csinálod? 

  Azért annyit még csendben megjegyzek: azt mondod, a babádnak jó és igénye van rá...: szerintem nem. A babák rendkívül alkalmazkodóképesek, azt szokják meg, ahogyan nevelik őket. Pl itt Magyarországon valószínűleg sikoltoznánk és legyilkosoznánk azt, aki egy újszülöttet kitesz a mínusz 30-40 fokba. Pedig vannak helyek, ahol ez a szokás.

  előzmény:
  TBrigi (286)
  2008-10-04  00:15
 9. 2008. október 4. 00:15286.

  Pepinka tapasztalatokat, tanácsokat várt, ezért nyitotta a topikot. Láttam nem kap sehonnan segítséget, ezért  leírtam h mi hogy csináljuk. Nekünk bevált.

  Én nem kérdőjeleztem meg a módszert, elhittem h nem pisilnek éjszaka és az anyjukra és a mi babánk tényleg ilyen. (A módszerrel foglalkozó irodalomban mindenhol ez olvastam)

  Biztos nem szórakoznék az éjszakai pelenka nélküliséggel ha bepisilne. Lassan 2 hónapja simán elvan pelus nélkül reggelig. -számomra ez volt  a legmedöbbentőbb- (persze nappal sem kell neki)

  Ilyen pici babát persze h nem ültetek a bilire. 

  A hordozást nagyon jónak tartom, nincs is babakocsink Amíg tudjuk, hordozni fogjuk, ha már nem, majd veszünk egy babakocsit. Úgy érzem, hogy amíg ilyen pici még nem sok minden érdekli a cicin és rajtam kivül. A legtöbbet jelenleg talán így nyújthatok neki, ha hagyom h annyit legyen velem amennyit csak szeretne. Mindenki maga dönti el hogy hogy neveli a gyerekét, de nem baj ha tudjuk h van élet a pelusokon és a babakocsin túl is. Örülök h időben hallottam ezekről és kipróbálhattam. 

  A biliztetés és hordozás segített jobban megismerni a babámat. Tudom h mire van szüksége pl. tudom h kakilna kell, és kiviszem, kakil. Ilyenkor úgy érzem hogy segítek neki. Magam sem hittem volna h ilyen lesz mikor elkeztük kipróbálni a módszert. Én biztos vagyok benne h az én babámnak erre is van igénye. Tökre sajnálnám pl. ha be kellene kakilnia mert valamiért nem tudnánk kivinni.

  Nem nagyon foglalkoztat h mi értelme van, úgy látom hogy  a babám elégedett vele, nekünk is jó, így csináljuk.

  előzmény:
  Edith7 (283)
  2008-10-03  21:25
 10. 2008. október 3. 21:48285.

  http://www.diaperfreebaby.org/index.php?module=article&view=10&MMN_position=251:14

   

  itt jó pár előnyt leírnak.

   

  A következő gyerekünkkel is így szeretnénk csinálni. Nekem 2 pelenkás után könnyebbnek is tűnik egyébként, de nehéz összehasonlítani, mert alma meg körte.

  idézet:
  innosense (256)
  2008-10-02 14:14:42

  Akkor most őszinte leszek: egy kultúrált vitában is dühös leszek, ha valaki előzékenyen belinkel egy oldalt, amit a többiek nem ismernek, hogy segítsen. Miért leszek ettől dühös? Még mindig akad olyan ember, aki tud netezni, de nem tud angolul...

  S mivel mérges lettem, azt is beírom, hogy a kendőben -egész nap- cipelés ellen is van kifogásom! (igen, ilyen begyepesedett vénasszony vagyok...!) Ja, hogy az őserdőben, meg a természetközelben élő népeknél milliószámra nőnek fel így a gyerekek? Igen, mert ha anyuka nem cipelné őket egész nap, nem nőnének fel. De a hátuknak nem tesz jót, az biztos.

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_810230 (256)
  2008-10-02  14:14
 11. 2008. október 3. 21:34284.

  Még valami: mintha valaki azt írta volna, hogy a Földön a legtöbb gyerek 1 éves kora előtt szobatiszta. Ez kérem szépen egyszerűen nem igaz! Egy gyerek akkor szobatiszta, ha magától elintézi, vagy szól és segítséget kér az öltözéshez. Ez egyéves kor előtt lehetetlen. Ez egészséges gyerekre vonatkozik, de beteg gyermek is ha szobatiszta lesz, valamilyen módon-a betegségtől függően- jelzi a dolgot. Egy csecsemő kaki/pisi előtti elmélázó arckifejezése nem akaratlagos jelzés, nem szobatisztaság.

  Különben Brigi: sokan írtuk, hogy a legtöbb baba nagyon sokáig, evés közben pakolja tele a pelust. Nem mindegyik baba persze, de amelyik igen, arról nem igazán tudom, hogyan lehetne "lebeszélni"...

  előzmény:
  Edith7 (283)
  2008-10-03  21:25
 12. 2008. október 3. 21:25283.

  "A módszer két alappillére hogy a babák alvás közben nem pisilnek és az anyjukra sem. "

  Már nem akartam beírni, mert a véleményem és kételyeimet leírtam, ámbár nem kaptam rá választ. Azt sem igazán tudom, kikre gondolt pepinka és más, mikor azt írta, hogy az ellenzők fröcsögtek...szerintem nem. Illetve messze nem annyira, mint némely topikon szokás és messze nem annyira, mint amekkora az ötlet felett érzett meghökkenés...

  De a fent idézett mondat megszólaltat: ki állítja ezt a 2 dolgot, hogy a babák alvás közben nem pisilnek és az anyjukat nem pisilják le? Az illető még nem látott gyereket...azaz lehet, hogy látott, de csak olyant, aki megfelelt a 2 feltételezésnek, de azok vannak kevesebben. Kívánok neki egy kisfiút, ámbár az egyik  lányom is képes volt belepisilni a melltartómba...)))) Becsületszavamra az anyjának tekintett...))) És ha lefektetek egy gyereket aludni tiszta pelusban és pisissel ébred...? Persze, hogy úgy ébred. Nem mindig, de gyakran.

  Nézd Brigi, ha egyáltalán érdekel, olvasd vissza a nem túl sok hsz-emet: én is írtam, hogy amint nem esett bele a bilibe a gyerekem és biztosan ült, nem volt kakis pelus, mert mindig ugyanabban az időpontban kakilt. Hónapokkal előbb is elcsíphettem volna, de nem ültetek rá egy gyereket, amíg nem ül biztosan! Árt a hátának. (ő pici volt, ezért meg kellett várni azt is, amig nem esett bele...)))

  Azt is írtam, hogy a 2.-nál már nem volt ilyen szerencsém....a gyerekek ui nem egyformák.

  Legfőképpen arra lettem volna kíváncsi (meg még jónéhányan), hogy ennek a babaszoktatásnak mi értelme van?

  Abban ui biztos vagyok, hogy a babáknak erre nincs igényük, bocs. Másra van igényük.

  előzmény:
  TBrigi (200)
  2008-10-01  21:30
 13. Torolt_felhasznalo_552514
  Torolt_felhasznalo_552514
  2008. október 3. 09:40282.

  Kerdeznek toled valamit ha megengeded. Elore bocsajtom nem cinizmus amit mondok DE:

  nekem van egy 16 eves nagyon oreg kutyam, akit kiviszek es mondom neki hogy pss pss es minden alkalommal pisil.

  Akkor most ez nem idomitas, hiszen o kutyus, nem ember?

  O nem egy ember aki erti a dolgokat pontosan, ot igenis idomitani kellett es megtanulta.Marpedig ha egy allat ezt kepes megtanulni akkor ez idomitas nem?

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_810230 (241)
  2008-10-02  13:45
 14. Torolt_felhasznalo_698367
  Torolt_felhasznalo_698367
  2008. október 2. 17:31281.

  Kicsit túlérzékeny vagy, vagy még életedben nem fórumoztál a Nők Lapján..

   

  Ez neked durva volt...?

   

   

   Angyalom, majd mutatok neked topicot, ahol tényleg durva stílus megy, csak azt nem élnéd túl....

   

   

  előzmény:
  Pepinka (280)
  2008-10-02  17:02
 15. 2008. október 2. 17:02280.

  VÉGSZÓ! 

  Újra itt topikindítóként, pedig már megfogadtam, hogy nem írok többet!

  Amikor indítottam tanácsot kértem gyakorló pelus nélkülis anyukáktól, erre kaptam helyettük egy csomó laikus gyakorló pelusos anyukát, akik fölényesen kioktattak és szinte "lehülyéztek" azért, mert nincs gyermekem még (tehát nem tudhatok a gyerekekről semmit) és elvadult, a leendő babámra nézve veszélyes nevelést szeretnék kipróbálni.

  Majdnem egy teljes délután egyedül tartottam a frontot, próbáltam válaszolni a kérdésekre, amik záporoztak, pedig én válaszokat-tanácsokat kértem, nem pedig én akartam oktatódélutánt tartani. De igen ez egy nyílt fórum, szíve joga mindenkinek beleszólni (bár kultúrált, hangnemben kellemesebb érzés lenne).

  Aztán este megérkeztek azok, akik kompetensek a témában

  És köszönöm a mai előttem pozitív hozzászólóknak is, hogy nekik is feltűnt, hogy az a hangnem amit itt egyesek nem is olyan dúrvának titulálnak, az azért nem kívánatos egy ilyen témában/fórumon.

   

  Tudhatjátok, ha tényleg gyakorló anyukák vagytok, hogy milyen szülés előtt, illetve szülni, hogy ilyenkor érzékeny az ember.

  Én is és Innosense is, mint tudjátok várandósak vagyunk. Nekem van kb. 6 napom és úgy ugrottatok itt nekünk, hogy kész csoda, hogy nem szültem meg az éjjel.

  Bevallom óriási hiba volt itt elindítani ezt a topikot!!!

  És arra kérem azokat, akik jóérzésűek illetve esetleg szimpatizálnak ezzel a módszerrel, hogy ne írjanak többet a topikba. Fölösleges!!! Csak bántanak a többiek!!

  Nem ezért indítottam a topikot és azt hiszem a fröcsögést és bántást csak akkor fogják abbahagyni a többiek, ha nem lesz a mi oldalunkról hozzászólás. Akkor max magukban pörögnek-fortyognak tovább!

   

  Mindenkinek sok örömet a babójához és azt kívánom, hogy neveljétek úgy a csemetéket, ahogy ti a legjobbnak tartjátok!

  És egy kicsit több toleranciát mások irányába

   

  Sziasztok!

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_603598 (0)
   
 16. 2008. október 2. 17:01279.
  bocs és Sáraanyú is!!
  előzmény:
  Pepinka (278)
  2008-10-02  17:01
 17. 2008. október 2. 17:01278.

  Érdekes vannak emberek, akik kultúráltan is hozzá tudnak szólni a dologhoz, pedig nem értenek egyet vele.

  Köszi Napocska!!

  előzmény:
  Napocska77 (276)
  2008-10-02  16:49
 18. 2008. október 2. 16:51277.
  szia! én is pont ezért szeretem olvasgatni Szirkáékat
  előzmény:
  Sáraanyu (274)
  2008-10-02  15:23
 19. 2008. október 2. 16:49276.

  szia pepinka!

   

  kicsit belenéztem a topicba, látom itt is sok a rosszindulatú ember a  kéretlen tanácsokkal (mint a legtöbb babás topicban)

  bevallom, én ezt nem próbálnám ki, mert elég strapásnak tűnik a dolog, meg szeretem is a pelust, semmi gondom vele.

   

  De, szerintem a babának biztosan nem ártasz ezzel (ezért sem értema károgókat, ne azt írta, hogy veri a gyerekét vagy iszik, cigizk terhesen!) 

  hát akkor miért ne próbáld meg? ha időd, energiád majd engedi. 

  kérdés, hogy te bírni fogod e a pici mellett, de ez majd úgyis kiderül, legfeljebb menet közben mégis változtatsz! nem dől össze akkor sem a világ.

  pl. én is sok mindent másképp csinálok már a 3 hónapos fiammal, mint korábban terveztem vagy tettem.


  van egy blog, amit ide is belinkletek, náluk pl. a kiscsajnál remekül műxik. Esetleg, ha tényleg ilyen komolyan gondolod,  írhatnál annak az anyukának emailt, hátha tud gyakorlati tanácsokkal majd segíteni!

  Biztosan nem lesz könnyű, de ha ezt szeretnéd, akkor sok sikert kívánok neked hozzá és nagyon kíváncsi lennék majd az ezzel kapcsolatos tapasztalataidra.

  előzmény:
  Pepinka (1)
  2008-10-01  12:01
 20. Torolt_felhasznalo_333816
  Torolt_felhasznalo_333816
  2008. október 2. 15:26275.
  Az, hogy vannak ennél durvább topikok, az nem jelenti azt, hogy minden topikot szét kell fröcsögni.
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_603598 (0)
   
 21. 2008. október 2. 15:23274.

  Sziasztok!

   

  Előre bocsátom, h Sára pelusos baba volt, a második is az lesz.

  DE! nem értem, h miért kell egymás lelkébe taposni csak azért mert nem értünk vmivel egyet... én pl elítélem a gyermekszépségversenyeket (és nem azért mert csúnya a gyerekem ) mégse megyek fröcsögni az ilyen témájú topikokba. Nekem ez a meggyőződésem, nekik meg az. Miért nem lehet egymást és főleg egymás meggyőződését tiszteletben tartani????? 

   

  Én régóta olvasom Szirkáék blogját (nekem is fura volt ez a módszer, de úgy gondoltam az ő dolguk, az ő gyerekük) , és az a véleményem, hogy ha a gyerekekkel , úgy általában, csak fele annyit foglalkoznának a szüleik, mint Szirkával, a világ bizony sokkal jobb lenne

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_603598 (0)
   
 22. Torolt_felhasznalo_948340
  Torolt_felhasznalo_948340
  2008. október 2. 15:05273.

  Most komolyan, a fiamnál tényleg ez van, a délutáni alvás előtt pelusoztam, és most megint szárazon ébredt.

  Egyébként napközben mázsás pelenkái vannak

  Affene tudja, ő így műxik.

  előzmény:
  helgus22 (251)
  2008-10-02  14:06
 23. 2008. október 2. 14:57272.

  Szerintem meg vannak ettől sokkal durvább topikok is.

   

  EGyébként ítélkezni sem szép dolog, olyanokon, akik véleményt nyilvánítottak.

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_333816 (269)
  2008-10-02  14:52
 24. Torolt_felhasznalo_266540
  Torolt_felhasznalo_266540
  2008. október 2. 14:56271.
  (ja, leesett! megnezted a profilom talan... haaat, en nem csinaltam bemoldalt, a datum, gondolom, automatikus, csak hogy legyen valami. 17 evvel vagyok annal oregebb. na, szeva )
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_266540 (266)
  2008-10-02  14:47
1 2 3 4 5

Címlap

top