Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Babaáruház-Bécs
sziasztok,
Ha tudtok jó babaáruházat Bécsben, szívesen venném az ötleteket.
Januárra várjuk az első babánkat, neki kellene mindenféle bébiholmi, ami az induláshoz szükséges.
Sokan mondják, hogy érdemes Bécsben körülnézni- mind az árak, mind a választék tekintetében- de fogalmam sincs hol vannak jó üzletek.
Köszi előre is!
Bécs- Wiener Neustadt cirka 25-30 km lehet
(Sopron -Bécs 70 km, Sopron Wr.Neustadt 50km)
Nekem Garco babkocsim van csak ajánlani tudom semmi gondom nem volt vele (volt a kétfunkciós és már 1,5 éve az esernyőre csukhatót nyúzom). Bár ez enm anynira felkapott márka ....simán csak jó
nem, nem csak használtak, tele van újakkal (miénk is az volt)
Bebe van a Brendonban, jó kis kocsi az is, francia...
Nekem a 13 kg sok, kell lépcsőznünk is, és én 45 kg vagyok, a 10 kg-os kocsinkkal is majdnem betojok, gyerekkel együtt vinni se tudom, úgyhogy úgy csinálom, hogy 1 kezemben a bébi, 1 kezemben a sportrész, így felfutunk, aztán vissza a gyerekkel, aztán a következő körben váz+gyerek, azután vissza, azután szatyrok-táskák gyerekkel, azután végre otthon vagyunk:-) Szóval nekem 3 kiló különbség is sok, de ha Neked nem kell ezt megjátszanod, vagy legalább
eléred egy 16 éves átlagkamasz testsúlyát, akkor semmi gond Azt tényleg próbáld ki, hogyan fordul egyhelyben, egy kis patikában, boltban életet menthet, nem kell farolgatnod meg tolatnod kifelé...
Igen, van véleményem, szerintem egy csoda!!!! Mármint a Teutonia!!!! Nagyon strapabíró, nagyon egyedivé tehető, nagyon magas minőségű, már-már a luxust nyaldosó kategória, igazi kézimunkás, szép, nem tucat, nem vakon divatot követő márka.... Nagyon szeretem, ilyen kocsim ugyan még nem volt, de tetszik!!!!
Ami még ilyen, az az Emmaljunga, csak az svéd... Bár én imádom a svéd dolgokat is:-)
A Spirit sportrésszel 13 kg, az nekem nem tűnik vészesnek.
Néztük a Hauckot is, de az már nagyon sportosnak néz ki, ennyire azért nem vagyunk sportemberek
A Bebe-t megnézem, abba még nem sikerült belefutni, köszi a tippet!!
Végül ezt a Peg Perego-t , kocsis talppal együtt volt 580 EUR. A Brendonban ugyanez 180 000 forint
Viszont ez is nagyon megéri pl: http://www.bimbomarket.it/en/product.asp?Id=5969&c_id=33&cf_id=40 , házhozszállítva is olcsóbb 20 000 forinttal, mint itthon.
A Chicco-ból nekem a CT01 jött be nagyon-nagyon utoljára, de azt már alig lehet kapni, az új meg szűkösnek tűnik (mármint a sport része), de azok is jóval jobb árban vannak, mint itthon: http://www.bimbomarket.it/en/department.asp?id=40&caratteristica_id=&marca_id=2 (a Kikában láttam 165 000 forintért az új szettet, itt házhozszállítva 130 000 Ft kb.)
Hű, a Teutonia nagyon jó, de azok elég nehezek, nem?
3 kerekűben a Bebe Confort High Trek tetszett nekem, most is van egy Bebe Confort Trophy-nk... Csak nekem a 3 kerekű abban a pózban, amikor csak az első kerekén áll, olyan instabil... De az tuti, hogy csak bolygósítható első kerekűt vennék, nekem volt egy fix első kerekű kocsim, de rémálom volt!!!!!
Ja, és egy babaszobás csaj szokott behozni joggereket, Hauck Traxx-okat is (azok nagyon jóóóóók), meg mindenfélét, újakat, használtakat, nagyon jó minőségű kocsikat, évek óta foglalkozik vele, ha akarod, priviben megírom, ki...
Ja, a Herqules kocsikat néztétek? Terepre szerintem a legjobb, de nagyon nehéz!!! Viszont svájci, és iszonyat strapabíró!!!!
Sziasztok, bár még nem vagyok babás, de remélem, hamarosan engem is érint a téma; Sirah: elmentettem a topicot a kedvencek közé!
köszi a tanácsot.
de akkor ez most melyik két kocsi?
Ja, és a Chicco-val kapcsolatban nekem sincs túl jó véleményem, a mi Ponee-nk ugyan remekül működik, de olyan semmilyen, és éppen róla írtam, amiket írtam... De egyébként kutya baja, meg strapabíró, meg azért szeretem, könnyen irányítható...
Viszont a Chicco kisolló egy sz@r, 2x kifertőtlenítettem alkohollal, és a műanyag a csavar körül (ahol össze van rögzítve) darabokban potyogott le. Visszavittem hónapok múlva (még félidősen vettük, a szülésig ki se bontottuk), ugyan nem volt blokkom sem, de nem is akartam kicseréltetni, csak megmutatni, hogy láttak-e már ilyet... Bunkó módon elhajtottak, noha nem akartam sem pénzt, sem cserét... De legalább azóta abban a bababoltban nem költjük a pénzt:-)
A MC Mura kocsi szuper lenne, ha nem lenne egy tonna... A 4 kerekű Buzz nehezen irányítható... A Joolz Bloom majdnem ötvözi a Stokke és a Bugaboo előnyeit, de nehezebben irányítható, és nehezebb is mindkettőnél... A Microlite kocsik szuper könnyűek, de nem tehető fel fordítva a sportrész... Annyira jó kocsit tudnék tervezni, ha valaki megkérne rá
Ja, és a Stokke az egyetlen, amit használtan ne nagyon!!! Vagy csak nagyon jó ismerőstől... Korábbi években (még talán tavaly is) voltak gondok kieső kerékkel és lezuhanó üléssel... ami azért abból a magasságból durva... Mostanra állítólag ezek megszűntek...
a Trio for Me TS volt, amit kinéztem
az ebay-en használt cuccok vannak, nem?
azt-már a garancia miatt is-kerülném.
Lehet... Nekem a Bugaboo-k nem tetszenek, az nem nagyon jött szóba
A Stokke tetszett, de a sportrésze egyszerűen nem meggyőző, nem hiszem el, hogy kényelmes a babának minden helyzetben.
Mi most a Teutonia Spirit-et nézzük, ez 3 kerekű, mondjuk mi azt is akartunk, ez egészen jónak tűnik.
láttam, és kicsinek tűnt elsőre, de akkor még nem gyanakodtam, gondolván, hogy mégiscsak egy jó márka.
aztán egy bababolt nagykeres tulajnővel beszélgetem, aki mesélte, hogy már nem is tart ilyet, mert rengeteg a panasz rá. szétesik, kinövi a baba, stb...
megértelek amúgy, nekem is iszonyúan tetszett.
Sziasztok! Ugyan senki nem kért tanácsot babakocsiügyben, de annyira imádom őket, és már annyit kipróbáltam, és reményeim szerint még fogok is, hogy gyyorsan leírom a véleményem, és úgyis mindenki úgy csinálja, ahogyan szeretné:-)
Szóval: ha autóztok is, akkor válasszatok egy biztonságos babahordozót (www.adac.de-n kikeresni a teszteknél, hogy melyik a biztonságos), és ahhoz egy babakocsit... Autóba bekötős mózest soha, nem szabad, nem biztonságos, ne, még 1 km-re se!!!!
Nekem szempont egy kocsinál, hogy legyen normális hordozója (Maxi Cosi, Römer esetleg Teutonia, Bebe Confort), legyen hozzá mózes, a sportrész fordítva is feltehető legyen, 1 kézzel irányítható legyen, 10 kg-nál ne legyen nehezebb, bírja a rossz terepet, legyen szép is, könnyen tisztítható, bababarát anyagú... Jól téliesíthető, nagyon fordulékony, 1 kézzel 1 helyben megfordítható legyen, lehetőleg ne 3 kerekű, mert az kicsit instabil... És innentől kezdve szinte csak 2 márka marad, a 2 legdrágább, a furcsa norvég és a szintén furcsa holland... És nekem hiába mondják, hogy 1 babakocsival nem lehet kihúzni, szerintem ki lehet egy közel tökéletes kocsival. Hiába van egy 5 kilós, könnyen emelhető kocsink, még nem is az az egyszálvászon-kupolanélküli esernyő, hanem egy párnás, könnyű kocsi, nem szereti a Fiam, sosem szerette, pedig már lassan 2 éves. Nem tudom szembe fordítani magammal, ami azért jó, ha süt a nap vagy ha eszik, nem szeretem, ha nem látom evés közben, és a kicsi kerekei miatt rázós, alacsonyan van, keskeny, nem elég párnás... Szóval iszonyat nehéz a döntés, ha valaki megengedheti, hogy egyszer adjon ki több pénzt, és azzal az 1 kocsival több babát tologasson, mert mondjuk több babát terveznek, akkor ne habozzon, és ne sajnálja rá a pénzt, főleg, ha nem zárkózik el a használt babakocsiktól, az ebay-en nagyon jókat ki lehet fogni. De ez csak az én véleményem, ami mindenki számára anyagi helyzettől függetlenül megfontolandó, az az autóba köthető mózes autóban történő használata: drága, és nagyon veszélyes!
Jó nézelődést mindenkinek, annyira jó babadolgokat venni, mosni, vasalni, hajtogatni, nézegetni, azután meg öltöztetni, gyönyörködni... Sok boldogságot
chicco-ban mindenképpen érdemes nézni az ebay-t pl.
nekem harmadáron van az itthoni árhoz képest
nem tudom, melyik típust szeretnéd, de pl. az S3-mat tuti nem növi ki hamar...
Pedig mi pont olyat akarunk. Láttad már élőben? Nem tűnik az olyan kicsinek...
Ráadásul szuper könnyű és esernyőre is lehet csukni.
A Chicco-ról nekem is rosszakat mondott az ismerősöm, akinek bababoltja van. Azt mondta, hogy nagyon gagyi műanyagból van, nem jó a minősége az árához képest.
Mi is tuti 3 funkciósat fogunk választani, nagyon bízom a Teutoniában, csütörtökön megyünk megnézni!!
szerettem volna 3 funkciósat, főleg a Chicco tetszett, de lebeszélnek róla...
és elég drága is.
szóval egyelőre gőzöm sincs.
köszi Kicsige!
milyen kocsit rendeltetek?
én eddig a Chicco 3 funkciósakat nézegettem, de kezdenek lebeszélni róla, mert állítólag gyorsan kinövi a baba.
megnézem a Lutz oldalát is.
sia,
jövő péntekre tervezzük az utazást.
írd meg priviben mit nézzünk meg.
Mi azért vettük meg mert adták hozzá a pelenkatartó szemetest, amit én külön tuti nem vettem volna meg, de így kombóban azért nem volt rossz
Amilyen árakat eddig láttam, a legjobb az a honlap, amit írtam korábban, a
www. kidsroom.de
ez nagyon olcsónak tűnik és el is hozzák Magyarországra. Ausztriában kb 10 max. 15%-kal olcsóbbak a cuccok.
Milyen babakocsiban gondolkoztok?
Most voltunk pár hete, pontosan ugyanilyen okból:-)
Babakocsit én Olaszországból rendeltem: www.bimbomarket.it jóval olcsóbb mint itthon és még Ausztriánál is. A szállítási költség 40 EUR
Ruhák: a legolcsóbbak valóban az SCS-ben, a BabyOne-ban vettük, (www.babyone.at) jóval olcsóbb, mint itthon, pl. plüss rugi 4 EUR. Vettünk még rucit a H&M-ben is, szintén a SCS-ben, az is kedvezőbb árú, mint itthon! Az elektronikai cuccok kb. 5-10%-al olcsóbbak, mint itthon.
SCS komplexumban van a Toys'R'Us, idő hiányában oda nem mentünk be, de jó kis akciók szoktak lenni: www.toysrus.at - azon belül a babies'r'us menüpont.
Egy barátunk az XXXLutz-ban vette a babakocsit (új Chicco) és jóval olcsóbb, mint itthon, azt mondta: www.xxxlutz.at van babakatalógusa, de nem tűnik túl olcsónak.
Az Ikeában (SCS) olcsóbbak a bababútorok egy kicsit, mint itthon - legalábbis az a bútorcsalád, amit én néztem (Leksvik), valamint nagy előny, hogy normális pelenkázófeltéttel gyártják a komódokat...
A Dohnal-t sokan dícsérik, de az valóban csak Bécs belvárosában van, ha jól tudom.
Mielőtt bármelyikőtök kimegy, szóljatok
Mondom a babakocsi márkát, amit meg kéne nézni:)
mi a légzésfigyelőt is megnézzük kint.
itt egy babanagyker boltban is 30 körül van (bébiőr + légzésfigyelő), iszonyú drága...
persze lehet, hogy kint is annyi, de akkor legalább kirándultunk egyet
amúgy nálunk is a babakocsi okozza a legnagyobb fejtörést.
köszi Papagena!
Ti már bevásároltatok?
köszi, ezt is elmentem:)
Ti milyen babakocsit vettetek?
köszi a tippeket!
a Shopping Cityt ismerem, ott is körülnéznénk, de gondoltam hátha van valami speciális.
Bp-ről mennénk, de párom szülei egy határközeli városban élnek, úgyhogy az utiköltség / szállás nem probléma.
Wiener Neustadt mennyire van Bécstől?
http://www.toysrus.at/ Pl Shopping City Süd-ben meg ha jól tudom itt van még valami más babáruház is, de a nevét nem tudom
http://www.vedes.cc/start.htm nem Bécs Hanem Wiener Neustadt, de ez egy nagyon jó kis áruház.
Aztán ruha terén a szokásos C&A, H&M, Kik, NKD, de ezek vannak itthon is (kivéve NKD)
Gyerek cuccot kapsz még kint IKEA -ban, Kikában, Lutzban Leinerben
Attól függ honnét mész gondold át a + utikölséget egy babkocsi esetében ha netán tönkremenne akkor oda kell visszavinned a garancia maitt.
Szia!
Mi Bécsben élünk, a Dohnal-t a Kärtner Strasse-n én is tudom ajánlani, mi is ott vettük a babakocsinkat. Baby One (ott még nem voltam, de azt is sokan dicsérik), ruháknál a H&M-et és a C&A-t ajánlom. Mi az interneten is sok mindent vettünk. (ww.baby-markt.de, érdemes írni nekik emailt, hogy mennyiért szállítanak Magyarországra, mert nagyon olcsó vagy E-Bay)