Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Sziasztok !
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket mindenkinek !!!
Én is erre emlékeztem, csak tavaly valahogy nem jött össze. Sebaj, majd most!
Receptem sajnos nincs,de azt tudom,hogy másfajta gyümölcsös sütiknél az a trükk a gyümik leülése ellen,hogy meg kell őket forgatni lisztbe és úgy dobálni a tésztába.
Látom,nem nagyon néz ide már senki,de azért mindenkinek örömteli készülődést és boldog Karácsonyt kívánok!
Szia Erika !
Eljött a beigli megsütésének ideje és a te recepted alapján csináltam meg és képzeld sikerült, nagyon finom lett !!!
Köszönöm szépen a receptet !
További jó karácsonyi készülődést mindenkinek !
Készíts!!!
Nem tudom, van-e, lehet-e kapni sima fehér csomagolópapírt, ha nem találsz, háztartási boltban van u.n. háztartási csomagolópapír, nyers színű, viszont nagyobb méretű! Veszel egy 3-4 cm széles vékony ecsetet (festékbolt), u.ott aquakolor szinezőfestéket pirosat. Kiöntöd egy tálkába, és csíkokat festesz a csomipapírra!!! Pikk-pakk megvan, és egyszerű!!!
Sziasztok!
Volna egy nagyon nagy kérésem!Nem tudja valaki,h hol lehet piros-fehér csíkos csomagolópapírt beszerezni?A kislányom látta a Polár Expressz c. mesefilmet. Azóta azt szeretné,ha a Jézuska olyanba hozná neki a karácsonyi ajándékot, (zöld masnival)!:) Sajnos eddig nem találtam sehol :(
Előre is köszönök minden tippet!Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek:)
Kriszti
Szia Cassiej!
Én egy nagyon jó pofa ajándékot vettem a páromnak, aki ugyancsak laptop bolond...Úgy hívják laptoppárna. Szerintem érdemes megnézned!
www.laptopparna.com
Üdv:
Nit
Szia!
Nekem van három kedvenc muffin receptem. Mindíg ezeket sütöm. Mi szeretjük nagyon őket.
Meggyes muffin: (12 db)
Hozzávalók: 1 tábla csoki, 10 dkg margarin, 15 dk liszt, 15 dk cukor, sütőpor, 2 db tojás, meggy (720 ml-es fele)
Elkészítés: A csokit a vajjal gőz fölött összeolvasztjuk, majd kihűlni hagyjuk. A cukrot a 2 tojással habosra keverjük. A kissé lehűlt csokis vajat hozzáadjuk. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, és hozzá keverjük a csokis keverékhez. A meggyet lecsöpögtetjük, és hozzákeverjük.
Alacsony hőfokon 20-25 percig sütjük.
Csokis muffin: (12 db)
Hozzávalók: 100g csoki, 300 g liszt, 2 tk sütőpor, 1 tk szódabikarbóna, só, 2 tojás, 150g margarin, 80 g cukor, 250 ml tej.
Elkészítés: A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval összekeverjük. Egy másik tálba a tojást, a margarinnal, a cukorral habosra keverjük. Utána hozzáadjuk a tejet. Majd ehhez a keverékhez adjuk a lisztes keveréket, és bele keverjük a durvára vágott csokit.
Almás muffin (12 db)
Hozzávalók: 1 alma, 240 g liszt, 1tk sütőpor, 2-3 evőkanál fahéj, só, 90 g cukor, 50 ml olaj, 1 tojás, 125 ml tej.
Elkészítés: A lisztet a sütőporral, a fahéjjal, sóval összekeverem. Egy másik tálba a cukrot a tojással habosra keverem, hozzáadom a tejet és az olajat. Ezután beleöntöm a lisztes keveréket. Picike kockára vágom az almát, és belekeverem.
sziasztok!örülök hogy él a kis aktuális fórum!hogy haladnak az előkészületek.?
nekem egy nagyon tuti 100% iszonyatfinom,puha omlós muffinrecept kellene,tudom a netem millió van,de honnan tudnám hogy elkészítve milyen lesz.
többször próbált,fantasztikusan finomat keresek!!
Én egy albumot csináltattam a páromnak Magamról.
Mammutban láttam a hirdetést, hogy sminkessel, studioban, baromi jo áron csinálnak csak most Karácsonyra ilyet.
Ha érdekel: http://www.addmagadkaracsonyra.com/
Szia!
Nekem még a nagymamámtól van meg a linzer receptje,lehet van ettől egyszerűbb is,én így szoktam:
1/2 kg liszt,1 kocka Rama,20 dkg cukor,citromhéj,1 tojás+2 sárgája,1/2 cs.sütőpor,+ ha kell,egy kis tejfől,hogy nyújtható legyen.
Fél-1 órát hüvös helyen pihentetni kell,majd vékonyra nyújtani és szaggatni.Forró sütőben pár perc alatt megsül.
Ha nem Ramaval készíted,figyelj,hogy a margarin magas zsírtartalmú legyen,mert ez ugye egy zsíros tészta kéne hogy legyen.(Azt hiszem,a Rama 70%os.)
Gyonyoru dolgokat gyartottal!
Nem tudom, irta-e mar valaki korabban, de nem tudjatok a linzer receptjet? Lehetoleg zsir nelkul, mert ahhoz nem tudok hozzajutni.
Koszi!
Szia Tulip!
Találtam egy ilyen képet
Merre vagytok? Közeleg advent első vasárnapja! Nálunka főtéren most állítják fel a nagy fát. Olyan jó!
Új ötletem még annyi van, hogy Mézit fogok sütni (tudjátok Gingerbread a Shrekből . Stílusosan gumicukorból lesznek a gombjai... Meg találtam egy kiskönyvet az egyik kreatív-hobby sorozatból, frottírállatkák készítését írja le. A frottír biztos marha drága, de van itthon néhány bontatlan kézi törölköző, azokat fogom feláldozni a nemes célra.
Ha férfinak akarsz vásárolni, akkor vegyél olyan dolgot, aminek ő örülne és nem te. Pl.: valami sportcucc, ez lehet akár korcsolya, spéci hátizsák, vagy egy szabadon tartható fegyver, stb.
Sziasztok!
Az én gyűjteményem évek alatt jött össze. Mindig vettem ahol akciósan láttam(ez egy különös"betegség"nálam)Legnagyobb részét a virág nagykerben szereztem be.Most láttam azobiban,pennyben,rossmannban egész jó áron.
Szia!
Hááát így azért nehéz válaszolni. Függ attól is, hogy mivel foglalkozik, mi a hobbija stb. Mert ugye egy üzletembernek aki mindennap öltönybe jár dolgozni annak lehet venni inget, nyakkendőt, egy szép övet. Vagy lehet venni szép tollat és abba graviroztatni valamit.
Hajsampont
Szia!
Nagyon tetszik a gyűjteményed, elmondanád hol lehet a legjobb áron beszerezni szalagokat/gyertáykat és mindenféle jó dolgot??:)
köszi!!
Sziasztok!
A karácsonyról és a karácsonyi készülődésről szól egy kérdőív, amit ha van kedvetek, töltsetek ki szerintem, mert ezzel is jól lehet hangolódni e nemes ünnepre.
A kérdőív itt érhető el (dec. 1-éig)
http://mediaq.hu/qre/index.php?sid=39714
Üdv,
Jankus