Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Válás-hol kezdjem?
Sziasztok!
Segítsetek: el akarok válni a férjemtől, de nem tudom hol kezdjem. Hová kell mennem? Keressek ügyvédet? (olvastam hasonló topicot, abban azt írják, ha nem tudunk megegyezni akkor ügyvéd kell) Nos nagy valószínűséggel nálunk vita lesz, mert a férjem szerint minden az övé (15 év házasság után) úgyhogy szedjem össze a cuccom és mehetek.
Mekkora költségekre számíthatok?
Légyszi aki volt hasonló helyzetben világosítson fel, mert lelkileg most annyira a padlón vagyok, hogy nincs erőm kutakodni a neten.
Amúgy a rosszindulatú véleményektől is kíméljetek meg légyszi, arra majd nyitok másik topicot "Hol szúrtam el" címmel.
Köszönöm minden tanácsot előre is.
É
Szia!
Keress egy jó ügyvédet. Nekem 3 évvel ezelőtt egy ex makacs férj miatt az ügyvédnek 300 000 Ft- ot csengettem ki.
Tanúkkal. Nem azt kell bizonyítanod, hogy ki és mit mondott a másikra, hanem azt, hogy a házasság annyira megromlott, hogy nem lehet helyreállítani, és ezért fel kell bontani.
A férjed ragaszkodna a házassághoz?
Akkor kell a házasság megromlásának okait feltárni, ha nem tudtok megegyezni a házasság felbontásában (magában).
Tehát - mondjuk - te el akarsz válni, ő pedig nem, vagy fordítva.
Ez esetben azt a felet, aki a házasság felbontását kéri, az állításainak alátámasztására kérik fel, nyilvánvaló.
Bizony, bizony, más a tulajdonjog és más a lakáshasználati jog. Utóbbi közösen illeti meg a házastársakat és a házasság felbontása során a bíróság erről rendelkezik is.
És értéke is van, aki utóbb mégis távozik a lakásból, megváltásra tarthat igényt.
Jól mondta az ügyvéded!
Persze, a lakáshasználat kérdésében való döntés összefügg a gyermekelhelyezéssel.
Akinek kérdése van, keressen meg nyugodtan priviben is.
Szerintem mindenképpen keress egy ügyvédet. Az én történetem szerint nem rakhat ki egy fillér nélkül csak mert övé volt a lakás. Amikor én váltam, a "másik oldalon" álltam, az enyém volt a lakás mielőtt összeházasodtunk. A közös ügyvédünk mégis felhomályosította az exemet, hogy járna neki valamiféle lakhatási jog megváltás. Lehet, hogy nem pont így hívták a jogi fogalmat, de szépen felvázolta, hogy elméletben ki kéne fizetnem a férjemnek a lakás lakott értékének ráeső részét. Mivel mi hárman laktunk benne a gyermekünkkel, így egyharmad részt. Csak a volt férjem jóindulatának köszönhetem, hogy nem vágott meg egy pár millióra. Vagy lehet, hogy csak a mi ügyvédünk volt tudatlan? Semmiképpen ne hagyd magad kisemmizni és menj ügyvédhez! Kitartás és sok erőt Neked!
Szerinted mit érez a párod irántad?Vagy mit mond ő?Mit érez?
Ha tudnám hol tartok, akkor leszállnék a vonatról. Leginkább ott tartok, hogy megőrülök.
Szerintem sem lehet így élni.
Szia Smile!
Az okot részletezni kell, vagy elég annyi, hogy hűtlenség? Esetleg bizonyítani is kell?
Kézzel is megírhatod,vagy akár géppel is.Ha géppel írod kell két tanu ,aki aláírja.A keresetben kell szerepelnie bizonyos adatoknak.pl.házasságkötés ideje,helye,pontos neveitek,(mindketőtöké)közös lakcím,vagy ha külön éltek mindkettőtök lakcíme(elérhetősége az idézés miatt),közös mgegyezéssel váltok-e vagy sem,le kell írni röviden ,hogy miért kérelmezed(tek)a házasság felbontásátstb.Három példányban kell benyújtani,12ezer ft illetékbélyeget kell az első példányhoz csatolni.A keresethez csatolni kell a házassági anyakönyvi kivonatot +ha van gyerek annak születési anyakönyvi kivonatát és mindezek másolatát...A kezdet kb ennyi.
Sziasztok kedves Válók!
Én arra vagyok kíváncsi, hogy hogy néz ki egy válókereset. Nem tudnátok valami mintával szolgálni?
Mindegy....
Semmit.
köszönöm mindenkinek a lelkesítést és mindent, lehet még visszanézek hogy egy kis erőt merítsek.
É
A vagyonmegosztásnál amit néznek:
házasság előtt bevitt vagyon, haázasság alatti kereset és szerzett vagyon és még azt is nézik, ez igaz!!!, hogy ki az aki házimunkát végzett amíg a másik újságot olvasott, ki takarított, ki szülte a gyereket tehát ki mennyi időt fordított az együttélésre és a család ilynnemű fenntartására. Ha ezt az ügyvéded nem mondja kérdezz rá bátran!!!
Ja és tényleg jobb alperesnek lenni, tehát várd meg míg a férjed adja be a válópert. Szerintem se költözz el az ítéletig. Próbáld megerősíteni magad és levegőnek nézni és máshonnan erőt, kis boldogságot meríteni. A bíróságon le kell menni makacs erős stílusba és nem szabad arra gondolni, hogy ez kegyetlen. Kegyetlennek kell lenni sajnos ha te akarsz győzni. És sajnos undorító de bizoynítékok hadát kell összegyűjteni. Felkészültnek kell lenni úgy hogy a férjed ne tudja előre mi van a kezedben. Sajna így van.
Beszélj ügyvéddel mielőbb, olyannal, aki már nem egyszer találkozott válóperes ügyekben a pasik mocskos kis trükkjeivel és fel tud készíteni arra, hogyan viselkedj megfelelően ezekben a nagyon kellemetlen szituációkban.
Ne dugd a homokba a fejed! Ne akarj "túllenni" mielőbb az egészen. Ragaszkodnodkell, ahhoz, ami neked jár. Pénzhez is, jogokhoz is, tisztelethez is!
És legyél tisztában azzal, hogy attól, hogy Te egy rendes, korrekt nő vagy, attól mások még nem feltétlenül fognak veled rendesek és korrektek lenni.
mehetnénk anyámékhoz, de ez két dolog miatt nem hiányzik: egyik, hogy pesten dolgozom ők meg 350 km-re laknak, szeretem ezt a helyet ahol vagyok, megbecsülnek, s nagyon rugalmas a gyerek miatt is, a másik, ha hazamennénk hallgathatnám a másik oldalt, hogy hogyan szidják a férjem, amit már csak a szar lelkiállapotom miatt sem szeretnék.....
albérlet lehet, bár ahogy itt írjátok megijedtem, mert utánaszámoltam, hogy egy kisebb albérlet+rezsi kifizetése után maradna cirka 30e Ft-unk, mi van ha a bíróságon erre hivatkozik, hogy én nem tudnám eltartani a gyereket? Hisz megkaptam már tőle: ..."ugyan hová mennél a gyerekkel, meg sem tudnátok élni a fizetésedből..."
igen, megtehetném, csak az hittem ennyire elvadult, gusztustalan dolgok csak a filmekben léteznek, s hogy a valóság másról szól, de le kell mennem egy általam rossznak tartott szintre ahhoz hogy megfelelően távozzak ebből a kapcsolatból?.....ez a nehéz, persze ha végiggondolom ezt a lelki terrort ez sem tisztább dolog, a másik önbecsülését, önbizalmát alapjaiban megnyírbálni pusztán erőfitogtatás miatt
... hát nem tudom, egy biztos : NAGYON FÉLEK ETTŐL AZ EGÉSZTŐL
Viszont felnyomhatod őt az APEH-nál...
Minimálbérből kinek telik arra, hogy cserélgesse a lakását, plusz eltartsa a "nem kereső" feleségét gyerekkel együtt?