Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Karácsonyi menük-tippek

Szoljanka
Létrehozva: 2008. november 21. 18:41
Mi lesz?
  1. 2008. december 26. 03:0646.
    Kellemes ünnepeket
    előzmény:
    Szoljanka (1)
    2008-11-21  18:41
  2. 2008. december 17. 21:4845.

    Sziasztok!

     

    Szeretnék valami nagyon finom és különleges kacsareceptet az elképzelésem szerint gyümölcsökkel. Ha valakinek van, kérem küldöjön. Köszi.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. 2008. december 17. 21:4544.
    ja akartam képet is feltenni
    előzmény:
    Snöcy (43)
    2008-12-17  21:42
  4. 2008. december 17. 21:4243.

    Szia!

    Én nem rég iyen gesztenye krémlevest főztem.

    előzmény:
    verka7 (41)
    2008-12-10  13:55
  5. 2008. december 17. 20:5642.

    Szia!

     

    Elkérhetném a mandulakrém-leves receptjét?

     

    előzmény:
    Szoljanka (36)
    2008-12-07  17:31
  6. 2008. december 10. 13:5541.
    Sziasztok!Tudnátok valami jó kis borleves vagy gesztenyekrém leves receptet?Előre is köszi!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. 2008. december 10. 09:0740.

    "2 kg  kg marhát számítok öt emberre "

     

    Abba mennyi a dioxin ?

    előzmény:
    Szoljanka (36)
    2008-12-07  17:31
  8. 2008. december 10. 02:0239.
    Baklava (török édesség) Hozzávalók:
    30 db réteslap 15 dkg vaj(persze lehet margarin is,de vaj a finom a sütikhez) 30 dkg dió 10 dkg cukor 1 kávéskanál őrölt fahéj 15 dkg méz Sziruphoz: 1 cirom 10 dkg méz
     


    A diót megdaráljuk. A margarint felolvasztjuk.
     A mézet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, és állandóan kevergetve felolvasztjuk. Beletesszük a diót, és jól összekeverjük. Nagy tepsit, - lehetőleg akkorát amelybe a réteslapok beleférnek, - kikenünk olvasztott margarinnal. Ráterítünk két réteslapot megkenjük olvasztott margarinnal, ismét két réteslap következik margarinnal megkenve, s ezt ismételjük 10 lapig. Ezt megkenjük a töltelék felével, majd kettesével váltogatva ismét 10 réteslap következik, rákenjük a töltelék másik felét, végül betakarjuk a maradék 10 réteslappal, kettesével váltogatva, margarinnal kenegetve. A tetejét bőven megkenjük margarinnal. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sütemény tetejét éles késsel bevágjuk olyan formára, ahogy szeletelni szeretnénk, de nem vágjuk át az aljáig. A sütőben kb. 20 perc alatt, aranysárgára sütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a szirupot: kicsavarjuk a citrom levét, felöntjük 2-3 dl vízzel, hozzáadjuk a mézet, összekeverjük, és felforraljuk. Amikor elkészült a sütemény, a vágásokat teljesen átvágjuk a tészta aljáig, a forró sziruppal meglocsoljuk. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

    Nagyon tömény-édes lesz,de ez a bája:)) 

    előzmény:
    -jéghercegnő- (37)
    2008-12-09  23:00
  9. 2008. december 9. 23:0438.

    A baklavát te csinálod? Imádom, de eddig mindig csak étteremben ettem...

    Leírnád nekem a receptjét?

    előzmény:
    Szoljanka (36)
    2008-12-07  17:31
  10. 2008. december 9. 23:0037.

    sziasztok,

     

    kezdő (nagyon) szakács vagyok, és keresek egyszerű de azért finom recepteket. Nagyon megtetszett Szoljanka a mandulakrémlevesed. Örülnék nagyon ha megosztanád a  receptjét. Ill valaki tud segíteni valamilyen almás sajtos tarja recepttel? 

    előzmény:
    Szoljanka (36)
    2008-12-07  17:31
  11. 2008. december 7. 17:3136.

    5-en leszünk:én,anya,apa,gyerek,egy barátnőm

    24-én este

     

    Mandulakrém-leves

    Sokfűszeres marhafelsál sütve

     almás burgonyakrokett

     

    Stollen,narancstorta,baklava, sült gesztenye  

     

    2 kg  kg marhát számítok öt emberre 

     

     

    25-én

    Ha marad a marhából az,ha nem akkor

    Töltött káposzta(már kész van)

     

    Maradék sütik  

     

     

    26-án már nem lesz itt a fiam,szomorú leszek,nem eszek,majd valamicskét csak,mi martalék marad 

    előzmény:
    őskomcsi (35)
    2008-12-05  01:33
  12. 2008. december 5. 01:3335.

    Elvitte a cica a hozzászólásomat

    Szenteste

     

    Halászlé

    Húsleves csigatésztával(nőverem gyúrta házi)

    Vegyes disznótoros: hurka,kolbász,töltött káposzta,(ezek már rég a mélyhűtőben csücsülnek,mert múlt hóban kaptuk őket)hagymás tört krumpli

     

    Vaddisznópörkölt(fiam szerezte),gombás galuska

    Beigli(diós-mákos-gesztenyés),Túrótorta

    Sokan leszünk és sokan csináljuk a menüt.

     

     

    25: ami marad

    26:geszetnyekrém-leves,paprikás lisztben sült hal. 

    előzmény:
    undorka (34)
    2008-12-03  08:25
  13. 2008. december 3. 08:2534.

    Szia!

    Hagymát félkarikákra vágok, jól megsózom, és félreteszem. Héjában főzök krumplit, lehetőleg kiflikrumplit, az az igazi. Készítek egy ecetes cukros salátalét, teszek bele törött borsot és 1-2 szál zellerlevelet. A főtt krumplit hideg vízzel kicsit lehűtöm, meghámozom és kb. 1/2 cm. vastag karikákra vágva beleteszem a salátalébe, rétegezve a sózott, nem kinyomkodott hagymával. 1 napig letakarva hagyom érlelődni a spejzban. Másnap készítek kicsit édeskés házi tartármártást, leszűröm a krumplit, kidobom a zellert és összekeverem a tartárral. Hűtőben érlelem még 1 napot, de kb. 1 hétig rá lehet járni, ha hűtőben tartod. 2-3 kg. krumpli alatt neki sem kezdek, mertpillanatok alatt elfogy, csak úgy magában is szereti a családom. 3 kg. krumplihoz kb. 60 dkg. hagyma kell, 3 tojásból 3 dl.olajjal majonéz és 2 nagy doboz tejföl.

    Jó étvágyat!

    előzmény:
    lin-lan (22)
    2008-12-02  12:45
  14. Torolt_felhasznalo_505289
    Torolt_felhasznalo_505289
    2008. december 2. 20:1733.
  15. Torolt_felhasznalo_905186
    Torolt_felhasznalo_905186
    2008. december 2. 19:2132.
    Zizu szuper vagy! köszi:))
    előzmény:
    zizu21 (27)
    2008-12-02  14:19
  16. 2008. december 2. 15:3131.
    hagymaleves alaplénak kell a csontlé
    előzmény:
    eeen (29)
    2008-12-02  15:12
  17. 2008. december 2. 15:3030.
    van egy "forralt bor fun club" c. topic. ott minden fent van :)) írhatsz is bele
    előzmény:
    lin-lan (26)
    2008-12-02  14:05
  18. 2008. december 2. 15:1229.
    Hm. És mire kell a csontlé?
    előzmény:
    Buja (25)
    2008-12-02  13:23
  19. 2008. december 2. 14:2828.
    Szia!Én a forraltbort édes vörösborból készítem,fahéj,szegfüszeg,citrom- és narancshéj hozzáadásával.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  20. 2008. december 2. 14:1927.

    Sziasztok!Dióhabos kosárka hozzávalói:25dkg margarin,40dkg liszt,1cs. sütőpor,20dkg porcukor,4 tojássárgája.A töltelékhez:barackíz,4 tojásfehérje,4ek. cukor,25dkg darált dió.Elkészítése:az alapanyagokat összegyúrjuk és vékonyan a kikent kosárka formákba nyomkodjuk.Közepébe barackízt teszünk.A tojásfehérjéket kemény habbá felverjük,hozzáadjuk a cukrot,majd a darált diót,és ezzel a habbal akosarakat megtöltjük.Sütőlapra téve,előmelegített sütőben közepes hőfokon kb.10 perc alatt megsütjük.A formákból kiforgatva hagyjuk kihűlni.  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. 2008. december 2. 14:0526.

    Sziasztok!

     

    Tudom, h ciki de kérlek nézzétek el nekem még kezdő vagyok  a forralt bort hogyan kell jól elkészíteni? Lassú tűzőn simán felforralni? Milyen fűszert tesztek bele és milyen bor kell hozzá pl. a borlevesnél meg úgy általában?

     

    Köszi

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  22. 2008. december 2. 13:2325.

    Nem én, hanem a anyukám

     

    De asszem úgy szokta, h csinál húslevest húsos csontból és iszonyatosan lassan alacsony fokon órákig főzi. Leszűri és abból lesz az alaplé. A fehér (!) hagymát felszeli, vajon kicsit megfuttaja, d ne legyen ám barna! utána pedig fehérborban megfőzi és fehérborssal, sóval ízesíti. Na vmi ilyesmi.

     

    A tetejére pedig pirítósra ráolvasztott sajtos kenyérkék kerülnek

    előzmény:
    lin-lan (21)
    2008-12-02  12:44
  23. 2008. december 2. 13:1924.

    Sztem a disznó-malac dolog inkább szilveszteri-újévi, karira vmi halat v szárnyast szoktak.

     

    Dezsnyóból jó kis csülök pékné módra... nyimi nyamifőtt krumplival s sülttel és hozzá azsalt szilvás főtt lilakáposzta.

     

    uhh, ezek után jan-ban nem győzünk majd diétázni

    előzmény:
    lin-lan (23)
    2008-12-02  12:53
  24. 2008. december 2. 12:5323.

    Sziasztok!

     

    Légyszí adjatok vmi tippet, hogy disznóhúsból milyen főételt csináljak, vmi ünnepit?

     

    Köszi

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top