Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Felkészülés a babára
Sziasztok!
Szeretnék minél többet beszélgetni a teherbeesésről, terhességről, szülésről stb. A párommal most döntöttük el, hogy tavasszal beindul a babaprojekt Rá vagyok kattanva a témára Pl. milyen vitamint érdemes szedni? Mivel kenegetheted a pocakod,hogy ne legyen striás? És a Gyed, Gyes témakör is érdekelne, mert aggódom a főnökség miatt, hogy mi lesz, ha megmondom a terhességem!
Várom a hasonló érdeklődésű csajokat!
Köszi! Marcsi.
Hát tele a faxom ezzel az új belépési rendszerrel,asszem mára feladom!
Sziszi voltam,de se belépni nem tudtam a fórumra a régi felh.nevemmel,Ildó meg hiába engedett be a zártra oda sem tudtam belépni!
Sziasztok Lányok!
Elindítottam a zárt topikunkat ,,Felkészülés a babára zárt" címmel!
Remélem meghívtam Mindenkit!
Várlak titeket szeretettel!
Szia Évi!
Üdv a csatasorban ismét!
És Sziasztok többiek!
Na én ezt az ominozus topicot nem találom, igaz nem is nagyon keresem, de talán jobb is.
Nos egyet értek, ez Őket minősíti! Kicsit bánt, hogy azon gúnyolodtak, hogy fáj a gyerekemnek a hasa, de sajnos vannak ilyen ostoba, keserű lelkű emberek. Nem pazarlok több érzelmet rájuk.
A másik oldalon pedig megtisztelve érzem magam, hogy ilyen sok figyelmet szenteltek a hozzászólásaimnak. Ők is tanulnak belőle, mégha nem is ez volt a céljuk.
A topic zárást rátok bízom. Nekem mindegy. Amit ki lehetett volna vele védeni, az már megtörtént. A másik pedig az, hogy szerintem nekünk nincs szégyelni valónk. Én továbbra sem fogom magam vissza és gúnyolodjanak csak. Örülök, ha boldoggá tehetem őket ezzel is. Meglesz a napi jócselekedetem.
BE LEHET MÁSOLNI A DÍJNYERTES TOPICOTOKBA A HOZZÁSZÓLÁSOM!
Sziasztok!
Arról a fórumról no comment....... Primitív hülyék, akiknek fogalmuk sincs, hogy milyen érzés, ha nem jön a várt baba..... Mert ugye azt is kigúnyolták, ha valaki tervezetten van együtt a párjával. (no majd megnézném, h ők mit csinálnának, ha esetleg hónapokig, évekig nem jönne a baba - de természetesen ilyent senkinek nem kívánnék, nehogy félreértsetek)
De azért sem húzom fel magam, mert akkor nekik szerünk örömet.
Szerintem mi egyáltalán nem szoktunk gügyögni, sem idiótán beszélni.
A topiczárással pedig én is egyetértek.
Nyaralós lányoknak jó pihenést kívánok!!!!!!!!
Nyünyő a kutyus
Ugye? Nem csoda, hogy az egész családot levette a lábáról!
Köszi szépen, én már 27-28-án leszek.
Neked is jó hétvégét!
Írtó jó ez a kép egyébként
Hétvégére mindenkinek szép időt, jó pihenést kívánok!
Nyünyő én most mindjárt nekiállok a kutyusról ömlengeni, annyira cukipofa, édibédi kis kutyulinka. Meg kell zabcsizni!
Jajj lányok tényleg ne húzzátok fel magatokat, idétlen banda akik különös mód a babás topikokon töltik idejük nagy részét (miért is, ha ennyire el lehet tőlük hülyülni??!!) Lehet ők többet olvassák, mint mi, ez magyarázat lehet.
Nagggyon jó nyaralást kívánok nektek, Kristin, nektek is! 30-áig nem is nézel be hozzánk? Jajj nagyon fogsz hiányozni!
Ildó, ne húzd fel magad! Ez őket minősíti, nem minket. Én arra sem vagyok hajlandó, hogy megnézzem, mit fröcsögnek rólunk. És nekünk igenis jól jönnek Manócska tanácsai, és ha ömlengeni van kedvünk a kisbabáinkról, akkor ömlengünk!
Részemről benne vagyok, hogy zárjuk a topikot. Úgyis kialakult egy kör. Ki gyakrabban jön, ki ritkábban, de itt vagyunk. Én pl minden nap olvaslak titeket, csak nem mindig vagyok írós hangulatban. De veletek örülök, és aggódok.
Nyugica!
Üdv itthon Évi, mi hétfőn megyünk Balcsira, majdnem édes kettesben, csak az egyes számú gyermekünk jön velünk. Ő >>>>>>>>>>>>
Ha van időd, dobj pár képet!
Jó reggelt!
Mindenkinek kellemes hosszú hétvégét kívánok, használjátok ki!
Én most elbúcsúzom, 30-ig nem leszek.
34+0 (és +8 kiló, ma megmértem)
Na ja, bárcsak neki fájt volna kiskorában így a hasa, az anyja meg jól lesz.rta volna.... Biztos neki nem sír a gyereke órákon át, különben ő is megpróbálna a lábhuzogatáson kívül máshogy is segíteni. Idióta kis genyák. Na, megpróbálok megnyugodni, de azért kösz nekik, tuti rendbehozták a vérnyomásomat, most már biztos nem alacsony.
Na, megyek, megnézem House-t, pusz.
Ja, csajok, nem akarjuk zárni a topikot?
Aha, megtaláltam az ominózus hozzászólást...
Tényleg zugolvasnak, pl. a szélcsövön is oldalakon át jóízűen gúnyolódtak. Igazi iq harcos p...a mind. Egyik agytröszt szerint mit kell a hasfájáson görcsölni, elég, ha felhúzzuk a baba lábait, akkor majd pukizik. Igen, ez ennyire egyszerű, hát persze.
Igen, régen tényleg nem voltak ilyen eszközök, mint most, de itt és most élünk, és miért ne próbálnánk meg, amire csak lehetőségünk van? Engem nem érdekel, hogy régen mi hogy volt, én nem akkor éltem hanem most.
Mostanában az nlc-n az a trendi, hogy utáljuk a gyerekeket, utáljuk a kismamákat, az anyukákat, mert elhülyülnek, meg gügyögnek. (Érdekes, az én környezetemben nincsenek gügyögő anyukák.)
Ez legyen az életükben a legnagyobb öröm, hogy a babás topikokat fikázzák.
Azon ám!
Inkább tanulná meg az idiótája, hogy ha már magyar, akkor ne w-vel írja a nevét... Vagy még cooool-abb lenne így: wywycaaa, hehe. Könnyű kifigurázni, meg általánosítani, de itt sztem senki nem gügyög, meg senki nem agyament. Most mi olyan gáz azon, h addig nem akarok szopipárnát venni, amíg nemtom, hogy kéket v rózsaszínt vegyek-e??? Sárgát meg nem veszek, mert nem és kész. Az gondolom nem esik le nekik, h még mire való ez a párna. Már nemtok hason aludni, oldalt se jó sokáig. Tisztában vagyok vele, hogy száz éve még megvoltak enélkül a nők, de megvoltak ugye kórház, meg szülészet nélkül is, máramelyik... Amelyik nem, az meg így járt. Jól felbaszták a kedvem, ami amúgyis xar napok óta.
Nna, mára is kész vagyok a takarítással. Jól elfáradtam. Persze több részletben csináltam a dolgaimat, mert egyszerre nem megy, kidöglök.
Évi, üdv itthon! Úgy látszik, váltjuk egymást, mert mi meg holnap indulunk Balcsira. 30-án jövünk haza. 31-én este is ráértünk volna, mert párom éjszakára megy majd csak dolgozni, de nekem aznap orvostól orvosig kell mennem, fenébe. Nem baj, így is lesz 11 napunk, ami alatt SEMMIT NEM KELL CSINÁLNI.
Smaragdka, Eger nagyon jó lehetett! Remélem, jót pihentetek, meg kirándultatok!
Ildó, mi baj? Azon az idióta topikon húztad fel magad, a "Babócát 2013-re" (még írni se tud...) ? Vagy valami más? Kibeszéltek minket valahol?
Sziasztok!
Smaragdka, utólag is Boldog Névnapot!
Éviiii, már úgy hiányoztál! Milyen volt a nyaralás? Fotók lesznek?
Ma volt nálam körülszaglászni a védőnő. Bár igazából körül sem nézett, elmondta ugyanazt, amit tegnap. Még én szóltam neki, hogy megnézi-e, hogy hol lesz a babaszoba... Nem egy kotnyeles nő, hála az égnek...
Manócska: Nem próbálod meg a kendőt? Most, hogy vége a nyárnak, nem füllednek annyira bele és vannak nagyon egyszerű kötések is, unokatesóm mutatta pár napja!
A másik: a Baby Björnről én elég sok rosszat hallottam, valakinek a háta fájdul meg tőle 5 perc után, valaki pedig a baba rossz testtartását kifogásolja (a lábak nem állnak szétterpesztve, ami asszem fontos ilyenkor a csípő miatt).
Nyaralók, welcome back, majd gyertek mesélni.
Valóban finisben vagyunk most egy páran, én nem ragaszkodok az elsőbbséghez, dobogós helyezéssel kiegyeznék. De egyelőre annyi van, hogy fájdogál a derekam pár napja, úgy ahogy mensi előtt szokott. De aztán pár órákra elmúlik, majd újra kezdi. De ettől asszem még nem fogok mostanában megszülni.
Sziasztok Lányok!
Csak gyors beköszönés!
Köszi lányok a megemlékezést, aranyosak vagytok.
Még szabin vagyok jövő hétig, múlt héten Egerben voltunk, nagyon jó volt, csak gyorsan elrepült, most pedig hébe-hóba vagyunk itthon a héten, többször vagyunk Balcsin 1-1 napokra. Ma épp nagy takarításban vagyok, de meguntam és gondoltam benézek hozzátok.
Guci: gondolom már izgulsz és várod, már nagyon a finisben vagy, hogy a kisbabádat a kezedbe tarthasd. Priviben elküldöm a számom.
Evica: Örülök, h jó volt a nyaralás, remélhetőleg kipihizted magad.
Kristin: Jó nyaralást a Balcsin!
Ígérem jövő héttől többet jelentkezem, akkor már visszatérek a hétköznapokhoz, sajnos.
Mindenkinek jó időtöltést és használjátok ki még a nyár utolsó napjait ha tehetitek a hosszú hétvégén!!
Puszi!
Találtam már 30 ezreset is meg 16 ezreset is. De, hogy mi a különbség a kettő között, arra még nem jöttem rá.
Most hezitálok, mert találtam használtan a vaterán 5000-ért. A kép alapján elég jó állapotban van és ez ugye 3.5 kilós kortól használható.
Muszáj beszereznem valami kengurút, mert a boltokba babakocsival képtelenség bejutni, én meg a csajom nem hagyom egyedűl az útcán. Ha felveszem, akkor meg nem tudok vásárolni, mert még tartani kell a fejét.
Sziasztok Csajok!!!!!!!!!!!
Csak gyorsan életjelet adok magamról!
Tegnap este értünk haza, most mosás, pakolás ezerrel.
Majd ha lesz időm, vissza.
Mindenkinek
Köszönöm a bíztatást!
Én tök normálisan ettem, mióta meg azt mondta a védőnő, hogy szénhidrát stop van, azóta krumplit ennék mézes kenyérrel! Tegnap is este tízkor nekiálltam szilvás pitét sütni.
Nem működnek a hangulatjelek.
Guci, köszi a videokat, majd megnézegetem!
Bambi: én is, én is ilyeneket ennék folyton, hogy krumpli, pizza, palacsinta, hamburger. Szóval mindent ami szénhidrát.Iszonyú bűntudatom van, salátát, joghurtot, sajtot, halat nem kívánom abszolut, pedig azokat kellene enni. Gáz vagyok.
Csajok, tudja valaki, hogy gátmasszázshoz mi kell? Milyen olaj? Elfelejtettem, pedig mondták szülésfelkészítőn.
33+6
Sziasztok!
Manócska: Én nagyon is igénylem az információkat, amiket megosztasz velünk. Végülis Te már gyakorló anyuka vagy, hozzánk képest sok-sok tapasztalattal!!! Az első pár napi fejetlenséget is nagyon jól leírtad, köszi! Igen is tudni kell, hogy a rószaszín köd hamar felszáll és maradnak a 100%-ban hétköznapok, új élethelyzetek. Nos, ebben segítesz nekünk sokat!
Nyünyő: Azért ne kezd el temetni magad azzal a pár kilóval. :)))) A doki is hozzátette, hogy van akiről nyom nélkül távozik 1 hét alatt az egész, akár 20 kg is (konkrétan ismerek ilyen csajt). Én sajna nem az a típus vagyok, mivel alapból egy min. ötös plusszal kezdtem a terhességet. Enni meg nem igen tudok egészségeset. :(((( A gyümi az csúszik szerencsére. De én, a nagy egészséges kaja fun, mást sem ennék csak tésztát, krumplit, pizzát.... semmi párolt zöldség vagy saláta!
Smaragdka: boldog névnapot!!!
Úgy tudom ő is szabin van, mint Évi, azért van eltűnve!
Guci: Neked is köszönjük a sok okosságot! Én úgy örülök minden infónak, sorra mentem el az ilyen linkeket is.
Doki: Én 10e Ft-ot fizetek minden alkalommal. :(((( Nagyon sok, de én választottam, tudtam mit vállalok. Pesten ez alatt sajnos nem is igen lehet találni. Végül is ezért dolgozunk, gyűjtünk már egy jó ideje, nekem a nyugalom megér ennyit....
Bambi
19+6
Sokan mondják azt, hogy az első napokra képtelenség felkészülni, mert nem tudjuk, mi is vár ránk igazából.. Milyen igaz! De azért bíztató, hogy előbb-utóbb kialakul valamiféle rend, és persze nagyon bízok az ösztönökben is. Azt írtad, az tényleg megvan és működik. Ez azért jó!
Én pont most láttam véletlenségből Baby Björnt kiárusítva (kék-fehér színűt csak), otthon mennyiért adják?
Masszázsos képeket felraktam közösre, ha mást is érdekel, ott megtalálja.
Még osztom ám én is az észt, ha már felkészülésnél tartunk, nem tudom láttátok-e már ezeket a videókat
köldökápolásról: http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/22.-koldokapolas-bab a-csalad-szules-e7714FoFoI22h217
fürdetésről: http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/20.-furdetes-profi-1 -baba-csalad-szules-zfMl6N3ml52LMTGQ
pelenkázásról: http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/31.-tisztaba-teves-b aba-csalad-szules-3P6b39q765dyE426
öltöztetésről: http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/23.-oltoztetes-baba- csalad-szules-vC093McTnl88i51y
hogyan fogjuk a babát http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/32.-hogyan-fogjuk-a- babat-baba-csalad-szules-w6M0e8zjZ8gB50MO
büfiztetés: http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/34.-bufiztetes-baba- csalad-szules-7R56TSgJP6s23MSP
Nekem kicsit közelebb hozta az érzést, milyen is lesz majd egy kisbabával.
Jó reggelt!
Smaragdkának boldog névnapot!
Ma 8-kor frissen-fitten ébredtem, pedig fél 2-ig fent kukorékoltunk. Elmentünk rögtön bevásárolni pár dolgot nyaralásra, aztán reggeliztünk, és párom most festi a konyhát szép mangó színre.
Marcsika, aranyosak a ruhák! Én is kaptam egy csomót, és egyenként megnézegettem, hihetetlen milyen picik. Párom csak ezt hallotta egyfolytában: "Ez is de aranyos! Jaj de szép ez is!" De vásárolni is olyan jó volt bodykat! Az egyikre amit vettem, az van ráírva, hogy "Best baby in town"
Doki: én dokimnál 5000 a terhesgondozás. Ez annyi, hogy méhszájat néz, meg pár szót beszélünk, 10 percnél többet nem vagyok bent. Mindig azt hittem, ez milyen magas ár, de lehet hogy mégsem? Rákszűrés 7000 nála, de azt csak évente kell. Ultrahangra meg máshova (kórház vagy nővédelmi központ) kell menni, az ingyenes.
Hízás: én most nem tudom, hol tartok, nem merek mérlegre állni, nem akarok szembenézni vele. Ebben az utolsó trimeszterben nagyon sokat eszem sajnos, vagy legalábbis úgy érzem, hogy zabálok. Persze gyümölcsöt is, de amellett folyton, minden nap édességet kívánok, amit nagyon nem kéne. Combjaim olyanok, mint az elefánté, de fenékre úgy látom, nem híztam. Csak has és combra.
Manócska, írjál csak, én mindig elolvasom. Majd úgyis mindenki úgy cselekszik, ahogy ő gondolja, meg ahogy a helyzet hozza, de attól még jó meghallgatni mindenki tapasztalatát, sok hasznos dolgot tudunk meg így. Na én például eddig nem is tudtam, hogy létezik ilyen, hogy szélcső, meg ülőpárna (az az úszógumi-forma), meg pihenőszék...
Amit írtál a hazaérkezés napjáról, azt teljes mértékben el tudom képzelni!
Marcsika, ezek a bébi cuccok nagyon édesek. Én egy barátnőmtől kaptam két hatalmas zsák rucit, és nagyon várom, hogy már a mosásnál, vasalásnál tartsak.
Katka, nagyon jó áron dolgozik a dokid. Enyém 7000 az alap, és erre jön uh, rákszűrés, ilyesmi!
Ha a baba súlya 2* a hasznos, akkor aztán jól elhíztam! Még van hátra egy harmad, és már 11kg+ van rajtam. És állítólag még most jön a neheze. Mondjuk már túltettem magam a dolgon. Szülés után majd leadom. Meg szoktam látni az utcán velem kb egyidős lányokat, akik nem babásak, mégis sokkal nagyobbak nálak. Ezzel vigasztalom magam. De valójában a combjaim kiábrándítóak.
Igen, szoktam maszírozni, de megmondom őszintén, hogy fogalmam nincs jól csinálom-e. A védőnő, aki a babamasszázst szokta tartani, ő annyit mondott, hogy az óra mutató járásával megegyező irányba, körkörös mozdulatokkal. Mindenesetre én nagyon megköszönném, ha átküldenéd.
22 órakor nagy nehezen elaludt a kis drága Manólánykám és most ébredt 3:15-kor. Épp a bal cicin lóg, én meg fél kézzel írok, ha már megígértem, hogy hajnalman még jövök.Épp Baby Björn kengurút kutatok. A szomszédok csak lesnek, hogy hozzám minden héten min. kétszer jön valami futár.
Akartam már írni, hogy nyugodtan szóljatok ám, ha elegetek van már a kéretlen tanácsaimból. Annyira nagy guru nem vagyok azért, csak valahogy jól esik leírnom, hogy miket élek meg. Egyrészt fura, hogy Anya lettem, gyereket nevelek, tapasztalok. Másrészt meg hátha segítek vele.
A másik pedig az, hogy közeledve a szüléshez mindenki arra próbál felkészíteni. Persze tudom magamról, hogy nekem is állandóan azon járt az agyam, próbáltam elképzelni, hogy milyen lehet és valahogy úgy tekintünk rá, mint egy időszak befejezésére. Az utolsó nyügős hetekben már alig várjuk, hogy végre túl legyünk rajta és várjuk tőle a megkönnyebbülést. DE valójában csak másodsorban egy csodás időszak befejezése. Elsősorban egy sokkal nehezebb időszak kezdete. És én nagyon nagy hibának tartom, hogy erre nem készítik fel a kismamákat. Tudom magamról, hogy az első nap mikor haza jöttünk mennyire kétségbe estem, hogy mostmár nekem aztán el kell látnom ezt a kis emberkét. Azt se tudtam hol áll a fejem. Szoptatni is kellett, de tisztába tenni, fejni is, de át se öltöztem még, a kórházi cuccom ledobva a nappali közepére, jött a gyerekorvos meg a védőnő, akik elmondtak egy csomó dolgot, amiből konkrétan semmire nem emlékeztem, csak emlékfoszlányok voltak a köldökcsonkról, a kakijáról, meg valami vitamint 1 hetesen meg 2 hetesen be kell adni.......... És akkor a gátsebem még azért igencsak érzékeny volt, betétet is kellett volna már cserélnem, de letusolni is jól esett volna, meg enni valamit, de leginkább leülni, ÁM MÁR NEM AZ ÉN SZÜKSÉGLETEIM AZ ELSŐK. Na ezeket nekem senki nem mondta. És ez csak az a nap mikor haza érkeztél.
folyt.köv.
Ma én zárom a sort asszem. De nemalvós korszakomat élem.
Manócska jajj nagyon átérzem, milyen rossz lehet, szoktad a kis pociját masszírozni is? Nekem van egy leírás, hogy hogyan is kellene, ha gondolod, hogy segítene beszkennelem és átküldöm!
és utoljára, de nem utolsó sorban, majdnem elfeledkeztünk róla,
de
Smaragdkának nagyon boldog névnapot kívánok!
kár, hogy ő is olyan rég volt.
Sziasztok!
Tegnap és ma nagyon hasfájós napunk van. Engem úgy megvisel lelkileg. Mindig az jut eszembe, hogy én mennyire szenvedtem a szülőágyon mikor jöttek a görcsök, egyik a másik után. Még az a jó, hogy ő elfelejti, nem fog rá emlékezni. A sok sírás miatt a kis orra is elkezdett folyni, úgyhogy a porszívós orrszívó is előkerült.
kristin: Örülök, hogy alakul a konyha. Mindenképp menjetek, pihenjetek amennyit csak tudtok. Komolyan mondom, hogy élvezz ki minden vízszintesen töltött percet.
Guci: Épp néztem ma a táblicskuban, hogy te vagy a soron következő, aki hamarosan Anya lesz.
marcsika: Édesek a kisruhák. A legcukibb a kiszoknikban az, hogy hihetelenül aprók és még úgyis nagy a kis lábukra.
Katka: Ez az értelmes étel nálam is bejátszott. Volt egy időszak, amikor azt hittem, hogy én már az életben soha nem fogok egy jót enni.
Málnalevél tea: Én is ittam, minden nélkül, és nem szerettem.Hogy segített-e? Ha nem iszom, lehet 22 órát vajúdok és nem 11-et.
No, majd még talán hajnalban is jövök.
Sziasztok!
A helyettes házidokinál nem jártam szerencsével, mert vagy 15-en ültek a váróban, így kifordultam az ajtón.
Így megint ugrott egy szabim. Az összes vizsgálatra szabit kell kivennem, vagy ledolgozni. Azt tudom, hogy a vizsgálatokra el kell engedniük, de gondolom az fizunélküli lenne..... Nem?
Nyünyő: Egyszer nekem is görcsöl éjszaka a vádlim. Igyekeztem kómásan lenyújtani az ágyban, szerencsére elmúlt és aludtam tovább.
Ildó: Ne izgulj a fogyás miatt! Most már majd meg fog állni. A kismókus elveszi ami neki kell, így nálad fontos, hogy pótold az ásványi anyagokat.
Katka: Az tényleg nagyon jó ár! Remélem szupi lesz ez a doki!!!
Marcsika: Annyira édesek a rucik. Hajjj... Ilyenkor úgy mennék vásárolni.
Még semmit nem vettünk!
Elmentem a mai szülésfelkészítőre. NAGYON jó volt, este 8-ig tartott, majdnem 2 órán át. Annyira jó volt a doki! A várandósság és a szülés pszichológiájáról beszélt. Hogy a kismamák mindig találnak izgulnivalót maguknak. Ez igaz is. Vicces vidám doki volt, tényleg a feszültség oldására, a megnyugtatásra ment. Hogy a nők tudnak szülni és a babák meg tudnak születni, ez genetika.
Azért megkérdeztem tőle előadás után a befeszülésem és azt mondta ez normális. Szóval aggódás befejezve.
Ja és ez a doki beszélt a hízásról is. A baba súlya 2*, úgy kell számolni, hogy annyi a "hasznos" teher. Tehát nálam mondjuk 60 dkg összesen. Most járok olyan 1-2 kg hízásnál.
Szívesen
Szerintem tök reális ez az ár, én is örülök neki
Jó étvágyat
Hát nagyon köszönöm a képet, én totál micimackó fan vagyok...
Én is azon csodálkoztam, hogy csak ennyit kér a doki, kb 5-8ezerre számítottam..., de örülök neki nagyon.
Megyek, mert enni kell adni az én drága férjemnek
Szióóó!
Itt vagyok dumálni. Én is nagyon aggódom, h a februáriaknál mást sem olvasok, csak azt, hogy ki hogy tömi magát zöldséggel meg gyümölccsel, nekem meg semmi nem esik jól, gyümölcsöt nem is tudom mikor ettem utoljára.
Guci, csak a 12. hétig szedtem elevitet és folsavat, aztán a doki abbahagyatta. De lehet most majd kapok be néha, de az elevittől egyből...
Szia Guci!
A tea nem túl fini, de azért lecsúszik Én nem teszek bele semmit, natúr iszom. Te?
Tényleg nem szűkölködünk ruhákban. Hétvégén kaptam a sógornőmtől egy csomó kis rucit, amik nagyon szépek. Olyan mintha újak lennének, tök jó. Nagy szerencsénk van a rokonokkal
Meg tudnám zabálni a rucikat, olyan édesek Én is már felbontottam a pelust, amit vettem. Hát tündéri
Kórházas pakkal hogy állsz?
Igen-igen! Csak vicceltem Én is mindennap eszek főtt ételt, mondjuk nekem sosem volt hányingerem, csak émelyegtem.
A 3000 ft nem is sok szerintem. Nálunk ha magándokihoz mennél, legalább 8e-t kérne.
Katka csak neked ---------------->
Marcsika látom nem fogtok rucikban szűkölködni. Engem is a kis zoknik bűvöltek el meg mikor megláttam mekkora pelusok vannak újszülötteknek! Minimanóóóó méretek Hogy izlik a tea? Szerintem !!!
Katka egy jó kis palacsinta se csúszna le?? Én ma azt csináltam és meg kell hogy mondjam, lehet, holnap is az lesz! Se nem fűszeres, se nem sós, védőnő se mondhatja, hogy ne vigyáznék a vizesedéssel.
Kristin nagyon ügyik vagytok, tök jó lenne, ha sikerülne minden csütörtökig. De aztán nincs kibúvó, hogy még ezt meg azt kell csinálni, tessék aztán tényleg pihenni menni. Rátok fér!
Ildó kismókus hidd el elegendő tápanyagot kap, az elején nincs ám sok igényük, inkább a vitaminokra-ásványi anyagokra kell odafigyelni. Mit szedsz?
Az értelmes kaja nálam a főtt kaját takarja. Tegnap egy kicsike krumplifőzi ment le, ma is egy kicsi túrós derelye....
Nagyon édesek a babruhák... Az a malackás rugi tündéri lehet...
Jövő héten szerdán megyek dokihoz délután 5.20-ra. Tök örült a doki mikor hívtam, hogy megyek hozzá, főleg ilyen jó hírrel, és megkérdeztem, hogy mennyi lesz a vizsgálat (rákszűrés nélkül 3e Ft-t kér).
Sziasztok!
Köszi szépen ma nagyon jól vagyunk, és holnap már 8 hetesek leszünk az én számításaim alapján. Most próbáltam hívni a dokit, de sajna nem vette fel...
Guci: Meggymag ma nem rosszalkodott, hagyta az anyját enni, mert már 3 napja nem evett értelmes ételt ...., vagy ami jött az ment is.
Küldöm a számom piriviben.
Marcsika: szép nagy a kisasszony, jó lehet már itt tartani, ahol te is tartasz...
Bambi: pihenj minél többet
Ildó pajtás: megint itt leszek, ha dumcsizni akarsz, mert csak 9 körül jön a Férjecském...
Kristin: gratula a felújításhoz, ügyik vagytok... Ne hajtsd túl magad, vigyázz magatokra
Kata és Meggymag
7+6
Sziasztok!
Képzeljétek, tegnap fullra elfelejtettem elmenni a védőnőhöz, pedig időpontom volt! De ma is rendel, úgyh ma mentem, sztem fel sem tűnt neki. A vérnyomásom 98/75, és megint fogytam másfél kilót. És fehérje van a vizeletemben. Aggódom a kismókusért, hogy kap e elegendő tápanyagot tőlem. Visszaolvasok, és majd még írok!
Bambi, nagyon jól teszed, én is igyekszem minden délután aludni kicsit. Mondjuk így sosem lesz kész a gyerekszoba! A magnéziumtól ne félj, az most tényleg nagyon kell. Nekem legutóbb a térdhajlatom görcsölt be! Nem is tudtam, hogy ilyen is van.
Krisztin, nehogy túlhajtsd magad. Én két hete szimpla darts-ozástól olyan rosszul lettem, hogy egész hátralevő nap feküdnöm kellett! Rémes volt.
Ebben a hőségben én sem szivesen mozdulok ki. Lustizz kicsit. Megérdemled.
Marcsika! Milyen jó neked, ez már nagyon izgi lehet, bepakolni a pici ruhácskákat a szekrénybe, felaggatni a játékokat a kiságy fölé.. óóóó..
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Kicsit megnyugodtam, hogy ez normális.
Bár nem tudom hogy lesz, ha mondjuk máskor sem tudok emiatt dolgozni menni... De nem lesz máskor.
Kristin: Örülök, hogy jobban alakul a festés, mint vártad. Aztán irány a Balcsiiii, hétvégéig jó időt mondanak! Hős vagy a 2 órás vasalással. Én úgy utálom, főleg ilyen melegben.
Marcsika: Szép nagy lány már Janka!
TAJ kártya: Én fél évvel az esküvő után átírattam. Viszont az állandó lakcímem csak most változtattam meg, így egy pár dolgot kezdhetek előlről átíratni...
rushmore: Ne félj a koraszüléstől, nem szabad rajta gondolkodni. A 4D doki mondta ezt az okosságot? Ez nem igaz, ne izgulj! Szép az ágynemű, amit kaptál!!!
Katka: Ha teljesen jól vagy nem hiszem, hogy kiírnak táppénzre. De olyan orvos, aki azt ajánlja, legalább a 12. hétig, addig meg már nem sok van.
Ildó: A kolleganőd is nagyon otthon van a témában. Húú, de okos.
Krisztina: Neked is vuduzunk majd, hogy szeptemberben jó idő legyen az ablakcseréhez. Kaphatunk majd pocifotót?
Gucimaci: Gratula a baba csomaghoz! Majd muti meg milyenek!!! Elküldtem a telefonszámom.
Manócska: Olyan jó, hogy így megosztod velünk a tapasztalataidat. Nagyon sokat számít nekünk.
Afraa: Örülök, hogy farah-val minden rendben! Hátha egyszer ide is benéz a fórumra.
Nyünyő: Te is csodás anyuka leszel, ahogy itt mindannyian!
Na megyek, dumálok a helyettes háziorvossal, hogy hátha nem kell szabin lennem ma. 4-től rendel.
Aludtam egy kicsit délután, olyan jól esett.
Bambi
19+5
Sziasztok Csajok!
Végre tudok írni egy picit bővebben.
Ma voltam védőnőnél, minden ok. Mondta, hogy sokat kenjem a pocakom, mert nagyon vékony a bőr a köldököm körül és nehogy repedjen így a legvégén. Szóval most kenem
Guci semmi bajod nem lesz a málnalevélteától, max. segít a tágulásban. Én még homeós bogyókat is fogok szedni
Kristin minden héten megyek mostmár nst-re, jövőhéten megyek megint. Semmi extra nincs ezen a vizsgálaton. A pocakodra helyeznek egy hallgató félét és ha mozog a babó, akkor nyomkodni kell egy gombocskát. Nekem már a 35. héttől kellett mennem...
Bambi tényleg nagyon jó a magnézium, szedd bátran. Nem lesz semmi gond.
Katka én is hasonalvós voltam, de hozzá lehet szokni az oldaltfekvéshez is. Illetve muszáj lesz
Ildó szerintem jó ötlet a szopipárna, én a mai napig használom. Egyedül a két végén fityegő kötökével nem tudok mit kezdeni. Van, hogy éjszaka a nyakam köré tekeredik Ilyenkor eléggé pipa vagyok
Igyekszem majd képet feltenni, de még csak a mosási fázisban vagyok. Olyan sok kis ruha, ágynemű, kifogó, kis zokni stb., hogy sok időbe telik. Egyfolytában tele van a ruhaszárító A nagyszoba kész káosz, tele van babacuccokkal, játékokkal. Sajna még nincs kész a komód, talán péntekre meglesz. Akkor leszek nyugodt, ha már bepakoltam és előkészítettem mindent.
Sziasztok!
Nem akarom elkiabálni, de nagy valószínűséggel csütörtökön végzünk a festéssel. A mennyezetet ma lekente a párom, és úgy néz ki, nem kell másodszorra is, mert nagyon szépen egyenletesen befogta a diszperzit. Hurrá.
Én meg az előbb csempét és lambériát mostam, most kivagyok, mint a liba, letusoltam, leültem a gép elé, lábam áztatom langyos vízben. Gyerekek, hogy ez a Cif milyen jó, ez minden mocskot leszed! Pedig ahogy kinézett a csempénk, te jó ég (elhúztuk a mosogatót, és az amögötti rész, valami hányás volt)! De alig kellett dörzsölni, nagyon elégedett vagyok. A guggolás meg a hajlongás volt inkább fárasztó, meg hogy nagyon kicsi helyen mozoghattam.
Ma még a mosatlan edényeket kell valahogy elrendeznem, meg az előszobában felmosni (ezt most lehetne naponta 100x is...). Még gyűjtöm az erőt.
Ma lenne szülőszoba látogatás, de nem bírom magam rávenni, hogy felöltözzek és kimozduljak itthonról, annyira meleg van. Nincs kedvem, és egyébként minden héten van szülőszoba látogatás, a szülésfelkészítő keretein kívül is, úgyhogy majd elmegyünk együtt a párommal valamikor.
Hasfeszülés nálam is nagyon sűrű. Még görcsöl is. Az éjszakáim rémesek, alig tudok elhelyezkedni, hogy valamennyire kényelmes legyen, de már ezt is megszoktam. Napközben is tudok pihenni, aludni, így azért kibírható. Érdekes, hogy mindig este meg éjjel feszül a hasam.