Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Műfenyő
Sziasztok!
Műfenyő vásárlását tervezzük, ugyanis a 4. emeletre, panelba nem igazán szeretnénk felvonszolni egy élő fát. Pláne, amíg csak ketten vagyunk, elég nekünk egy közepes méretű műfenyő is.
Otthon, anyuéknál, úgyis meglesz az "élőfenyős-illatos-pattogó tobozos-mindenhol tűlevél van" hangulat....
Akinek műfenyője van, az karácsony után hogyan tisztítja? Pár hetes állás után azért csak rakódik rá némi por.
A porszívó nem szaggatja le a leveleket?
Vagy elég beállítani a zuhany alá?
Egyéb ötletem nincs:S
Várom a tippeket! Közben dolgozom (vagy mi), ha késve válaszolnék, bocsi.
Jó készülődést mindenkinek!
enigma.
Köszi a tippet:)
Nem írtam az előbb, de nem bírtuk ki, összeállítottuk még aznap este, ahogy megvettük.
Azóta a szoba egy félreeső sarkában figyel, persze feldíszítetlenül. Szerencsére csak néhány óráig volt műanyagszaga, mondjuk nálunk sokat van nyitva az ablak, mert iszonyúan fűtenek a házban.
Mi lenne, ha kiállítanád erkélyre/teraszre, udvarra, amikor jó az idő, hogy átjárhassa a levegő?
Vagy ha illatosított gyertyát, esetleg füstölőt égetne az ember, az nem ivódna bele a szálaiba?
Örülök,hogy megtaláltátok:-)
Ajánlanám,hogy ne az utolsó pillanatban bontsátok ki..
Én olyan szituációban vagyok az új műfenyőmmel,hogy hazahoztam, szétszedtem, állt gyönyörűen a szobában, és műanyag szaga volt:-(
Most éppen szellőzik tegnap óta..
Nincs valakinek valami ötlete a szagtalanításra.. ?
Helyzetjelentek:
Megvettük végre!!!!
A Pr@ktikerben találtunk Norman Kinget, de nem tetszett a színe és a levélminősége....
Volt Alpen Dream is, gyönyörű levelekkel, élethű színnel, de annak meg az ára nem tetszett....
Voltak egész kicsik, díszítetten is, de azért 50cm-nél mégis nagyobbat szeretne az ember....
Feladtuk, elindultunk haza. Nem fenyővásárlási céllal, hazafelé útközben megálltunk a Tesco-ban.
Legnagyobb meglepetésemre ott találtuk meg az igazit.
Sötétzöld, apró tüskékkel, sűrű és többszörösen elágazó ágrendszerrel, talppal, 3000-ért. 180 centis, "Sarkvidéki fenyő" a fantázianeve.
Olyan, amilyet szerettünk volna.
Ez most úgy hangzik mint egy nyavalyás reklám....
Pedig tényleg csak azért írtam le, hogy ne féljen senki sem megvenni az olcsóbb fenyőt.
Ja:
rá van írva, hogy kültéri használatra nem alkalmas. Nem tudom, hogy a fagyot nem bírná-e el, vagy a nedvességet, de a zuhanyozás így elfelejtve, marad a poszívó.
leporolod vagy beallitod a tus ala.
nalam is mufenyo van, praktikus okokbol, mivel nalunk december 8-an szoktak feldisziteni, 1 honapot nem birna ki az elo fa, meg kornyezetvedelmi szempontbol is , barmennyire szeretem az elo fa illatat
Nekünk is múfenyőnk van évek óta.....3 gyerek csodálja minden évben.Nem bántuk meg,pedig kicsit tartottam tőle.
Ha nem muszáj nem kell kirtani a fenyveseket.
rendicsek enigma megértem én,ha pl. vesztek fenyő illatú olajat,jól lehet hozni a karácsony hangulatát!
elnézést hogy belerondítottam a topicodba,de nem lehetett kihagyni a hasonlatot
szép ünnepet!már megkaptam a virgácsot a mikulástól
Nálunk tavaly volt az elsö müfás karácsony és áldottam az eszem amiért megvettem.
Könnyebb disziteni - bontani.
Ha élö fára vágyom akkor elmegyek a szülökhöz és megcsodálom.
Amiota az eszemet tudtam mindig élö fánk volt és soha nem tudtam elfelejteni a leszedés utáni állapotot. Hiába a takaritás poszivozás sokszor még májusban is elökerült egy egy tüske valahonnan.
Köszönöm ezt az értelmes megnyilvánulást.... nagyon karácsonyi a hangulata....
Mivel az ünnepeket a szülőknél töltjük, megosztva az egyhetes szabadságot, és mindkét helyen lesz nagy, élő fenyő, nem érzem magam azért hátrányos helyzetben, mert a negyedik emeleti lakásunban (csak?) műfenyő lesz.
Mellesleg: ha valakinek az igazi fa(...) mellett vagy helyett műfa(...) (is) jut, az is csak azt bizonyítja, hogy mindenkit megillet a választás szabadsága.
Valamint: a változatosság gyönyörködtet. Nekem pl. ez lesz az első műfenyős karácsony, és bevallom, kíváncsian várom, milyen lesz pl. a díszítés.
hát nem tudom gyerekek,de a műfa kb. olyan rossz lehet az igazi mellett mint a műfasz az igazi mellett!
vagyis legalább akkora a különbség,negatív irányba persze.
Nekünk is Norman King fantázianrvű fenyőnk van, a praktikerben vettük tavaly, 210 cm, és ilyen feldíszítve.
http://i26.photobucket.com/albums/c150/Csillagkuty/Fa.jp g
http://i26.photobucket.com/albums/c150/Csillagkuty/fa1. jpg
Sztem nagyon szép, pedig egy éve még nem hittem, h van szép műfenyő, ráadásul megfizethető áron. Nem tisztítottuk mi sem.
Jaj, én ezekbe tavaly szerettem bele, van néhány amelyik szebb, mint az élő. Csak akkor nem volt lehetőségem megvenni....idén meg már külön lakok a párommal, aki nem akar műfenyőt (mert nincs illata- én is kérek egy illatozót Amerikából ), így nem lesz fenyőnk....majd jövőre egy igazi a kertben,talán.
Pont a tegnap néztem a híradóban, hogy kivágták az "ország karácsonyfáját"...90 éves volt . Vajon milyen jogon vágunk ki egy fát, ami simán túlél egy nyamvadt embert, háborút mindent
Megnéztem, épp azért kérdeztem, mert gyanús volt, hogy annál a fajtánál nincs közelebbi kép a levelekről...
Én már csak ilyen gyanakodós vagyok
Lehet, megnézzük élőben,mert árban nagyon jó, sajnos az igazi sem olcsóbb... És ezt nem 1évre veszed.
Viszont ha a gyerekem 2 év múlva 1,5 lesz, nem fogja hiányolni az igazi fenyőt?
Szerintetek kisgyerekkel nem "gáz" a műfenyő?
Most még mindegy neki, csak az összképet látja az én gondolataimon keresztül
Élőben is meg lehet nézni / venni:
És nem féltél katalógusból rendelni? Sok áruházinak nem szép az anyaga meg a tűlevélvastagsága.
Nem is tudom, én inkább megtapogatnám, mielőtt megveszem. De ez a 8500 nem hangzik rosszul, igaz, hogy most nem tudnék mit csinálni a 2m-es fával. Jelenleg 2,5-en vagyunk, plusz a kutya...
Kibontottátok már? Mennyire tűnik műnek?
Én is idén vettem műfenyőt itt:
http://www.dekortrend.hu/shop.php?cid=11&mcid=1
Szia!
Mi idén vettünk egy műfenyőt a párommal. Nem tudom, milyen árban gondolkodsz, mi a Dekortrend honlapján rendeltünk egy 210 cm-s fát 8.500 ft-ért. Két napon belül ki is hozták. Még ugyan nem raktuk össze, de extradúsnak írták, a fotója nagyon szép. Ha jól emlékszem, Norman King a fantázianeve. A kisebbek olcsóbbak.
Remélem, tudtam segíteni!
Én pedig élőfenyő-ellenes vagyok!!! Évekig éldegél egy fácska, aztán kivágják és ott szárad el a szobádban pár nap alatt, szemét lesz belőle és az utcán végzi.... Tudom, ezért ültetik, meg hagyomány, meg minden, az is lehet, hogy túlságosan érzelmes vagyok, de úgy tudom sajnálni a kivágott fácskákat, ahogy ott sorakoznak a fenyőárusnál, aztán pedig kopaszon, árván a kuka mellett.....
Bocs, nem vitát akarok indítani, vannak érvek persze pro- és kontra, csak a saját véleményemet mondtam el.
Hozz egyet nekem is, ha arra jársz ;)
Az én új kis családdommal most idén veszünk először fenyőt, de nem szeretnék egy igazi fát venni, mert mindig az Andersen mese jut eszembe, és sajnálom őket nagyon. Durva dolog, ha belegondoltok, hogy évekig növeljük, csak, hogy levághassuk, felgíszítsük aztán kidobjuk, valaki majd csak eltakarítja a sok szemetet... (Vágottvirág dettó...)
De sajna műfenyőre nincs pénzünk, ami szép, az nagyon drága.
Nektek milyen van? Hol lehet szépet nem túl drágán kapni??
Egyébként van, aki műhavat is fúj rá. Na azt hogy szeded le egy műfenyőről???
(totál off, ezer bocs: Télapó, mindjárt itt a névnapod)
Szívesen kiugranék Amerikába műfenyőért, ha megtehetném:)
Így viszont marad az illtos gyertya.
Köszi a válaszokat!
Január közepén szoktuk bontani a karácsonyfát, az majdnem egy hónap.
Ennek szerintem zuhany lesz a vége, de persze csak ha nagyon beporosodik.
....először mindenesetre be kell szerezni.... ezen a héten akarjuk megvenni, sokfelé akciózzák. Remélem találunk valahol szépet.
Ha mész, hozzál nekem is!!! De te most egyébként is bejárod a világot vagy neeeeeeem?!?!
Egyik ismerősömék évekig éltek az Egyesült Államokban, s amikor hazajöttek, hozták magukkal a műfenyőt is ááámrikából:-))) Képzeljétek az olyan, hogy még fenyő illata is van:-))) Bexarás:-))) Onnan látszik csak, hogy mű lehet, hogy szabályos a formája, de én még egyébként annál szebb műfenyőt sosem láttam.
Ki kellene ugrani fenyőfáért:-)))))))))))))))
mi sem takarítottuk
tavaly elutaztunk és nem akartuk a lakást egyedül hagyni fenyö nélkül, így kaptunk kölcsön fenyöt, már nem is volt fiatal. de ami nehezebb volt leszedni az az angyal haj. de sikerült. nem takarítottuk.
szerintem nem kell.
tisztítani???
én leszedem a díszeket, sutty, vissza a dobozba, és kész. kb 10-15 napig van feldíszítve, ha ezalatt takarítasz a lakásban, nem lesz poros...
de max a zuhanyzást tudom elképzelni...15 éve műfenyőnk van, az első:)