Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Ki lesz egyedül Karácsonyk
Sziasztok!
Azért kérdezem, mert ez a topik arra nagyon jó, hogy kicseréljük a gondolatainkat, esetleg emlékeinket , ne legyen egyedül senki.
Ha nem tetszik a topik, vagy a gondolat, vagy van már ilyen, nem kell írni ide, csak egy gondolat volt. Jó éjszakát, szép álmokat, szép napokat.
Üdvözlet
Zsuzsa56
Kepet festek acryllal. Vegre itt a lehetoseg, hogy befejezzem... de ma nem volt semmihez se kedvem. Mindenki karacsonyi lazban eg, en pedig onsajnalatban.
Holnap uj nap...
Sziasztok!
Én is egyedül leszek karácsonykor. Bár anyámmal élek, de már 1 hete nem is beszélünk, összevesztünk, (nem először) és én már belefáradtam abba, hogy én nyissak felé, mert csak az elutasítást kapnám.
Amúgy sem vagyunk nagy karácsonyozók, de idén még inkább "elmarad" a karácsony.
Sziasztok, sajnos en is egyedul leszek karacsonykor, csak januar 5-en megyek eloszor dolgozni, addig maganyosan telnek napjaim (az osszes baratom haza utazott).
Probalom hasznosan tolteni napjaimat, sportolok, festek, befejezek mindent, amit korabban -tul sok munka miatt- nem volt idom. Vegre 2 cicusomra is van idom, ok nagyon orulnek jelenletemnek. Szoval meg se vagyok olyan egyedul Kellemes Karacsonyt mindenkinek!!!
Sziasztok,
nekem eddig mindig volt Szenteste családi program, még "gyerek" vagyok, de előfordult már, azt hiszem, pont tavaly, hogy az egy-két órás ide-oda rohangálás után (ami egyébként meg volt tűzdelve kőkeményen családi problémákkal is) végül az estét a tankönyvemmel töltöttem, totál egyedül..sőt, talán az azelőtti karácsony még rosszabb volt, akkor költöztem el pont otthonról, és tökegyedül voltam a családi vacsi után este az új lakásban, tök betegen, úgy, hogy hideg is volt, még hadiállapotok is uralkodtak (felújítás). Tudom, hogy ez egyáltalán nem vészes dolog, de az a pár óra is szörnyen magányosnak tűnt az ünnepen, így teljesen együtt tudok érezni azokkal, akik egyedül töltik az egész napot! Ilyenkor hiába van az embernek sok barátnője pl., vagy gyerekei unokákkal, a karácsony este a legtöbbeknek szűk családi ünnep.
A kitartáson kívül csak egyet tudok javasolni, fogjatok össze itt neten, rengetegen lesznek még egyedül, napközben itt-ott szoktak lenni karácsonyi programok, menjetek el, vagy gyűljetek össze valamelyikőtöknél gyertyagyújtásra, menjetek együtt éjféli miséreÉn biztos ezt csinálnám! Kellemes ünnepeket mindenkinek
Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy nem sokan érzik magukat magányosnak, akik Karácsonykor egyedül lesznek.
Szia!
Arra gondolok, hogy nem kell rosszul érezni magát az embernek, csak mert egyedül van.Ugyanúgy lemegy a nap mint máskor, nem lehet magállítani és már nincs is ünnep.
Azt hiszem mindenkinek megvan a maga félnivalója.
Viszont ha megengedem magamnak, hogy az a bizonyos félnivaló uralkodjon rajtam, akkor mi vagyok én?
Egy rabszolga, akinek engedelmeskedni kell a félelemnek?
Hát, van ez így.
+ a hideg és a korai sötétedés sem egy vidám dolog.
Nem tudom mire gondolsz?
De az biztos, hogy még a csapból is az folyik, aki egyedül van Karácsony este vagy azokban a napokban, annak "rosszul" kell magát éreznie.
Nem kell rosszul éreznem magam, hanem örülni annak, hogy az ünnep úgy teljes, ahogy van. Az ünnep hangulatát nem befolyásolja az, hogy egyedül vagyok vagy sem.
Szia,én csak szenteste leszek egyedül,már megszoktam,ilyenkor magamat kényeztetem,úgy csinálok,mintha itt lennének, csak magamat szolgálom ki.Gyönyörködök a karácsonyfába,imádkozok egy kicsit,a következő két napban jönnek az unokámmal.Alig várom.
Gyöngyi
Zsuzsi!Én nagyon rosszul érzem magam,pont szent este vagyok egyedül, a másik két nap csupa ugrálás.Kíváncsi lennék,hogy más is így van-e.A két gyerek,mióta kirepült,ez van.
Törpi57
Sziasztok!
Ki érzi magát rosszul attól a gondolattól, hogy egyedül kell lenni?
"-1-", szerintem is ez a lényeg. Lehet, hogy ha ezt meg tudja mondani valaki, hogy miért, akkor könnyebb az egész.
Zsu56
Ha arra vagy kiváncsi, hogy lesz-e velem valaki az ünnepek alatt, akkor arra azt mondom, hogy nem.
Viszont az egy más kérdés, hogy ki érzi magát rosszul attól a gondolattól, hogy egyedül "kell" lenni?
Te melyikre gondolsz?
Szia!
Nekem először úgy volt hogy egyedül leszek.Azaz a két felnőtt gyermekemmel akik idejük nagy részét a szobájukban töltik.Aztán kiderült hogy anyám is hazajön külföldről.Majd egy számomra kedves ember is jelezte hogy átjön hozzánk.
Egyelőre tehát úgy néz ki hogy nem leszek egyedül.De hogy mit hoz az élet....addig sok minden történhet.
Mindenesetre mostanában szembesültem azzal hogy mennyire sok ember él egyedül,és milyen sok a magányos.Persze tudom hogy az egyedüllét nem egyenlő a magánnyal.
Nekem mégis az,mert nagyon nehezen viselem a tartós egyedüllétet.
Kívánom hogy minél kevesebb ember töltse egyedül az ünnepeket
Szia Zsuzsa!
Szeretném megismerni a gondolataidat.
Írsz még ide ma este?
Szia, Zsuzsa!
A topikot jó ötletnek tartom. Bár én kettesben leszek a férjemmel karácsonykor, mégis kissé magányosnak fogom magam érezni fiam és apósom hiánya miatt. Ők úgy döntöttek, hogy idén máshol karácsonyoznak. Netezni viszont lehet, hogy fogok karácsonykor is. Ez a nap is olyan lesz számomra, mint a többi.
Szia Zsuzsa!
Jó ötlet volt ezt a topikot indítani. Szerintem nagyon sok férfi és nő tölti egyedül vagy nagyrészt egyedül a karácsonyt. Akkor fog ez az oldal felgyorsulni, amikor kezdődik az ünnep. Igy legalább valóban nem érzi úgy az ember, hogy egyedül van, mert az kutya egy dolog. Volt jó néhány ilyen évem, tudom miről beszélek.
Üdvözlet
Gyara