Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Hány ruhád van?
2009-01-22 15:571.
Létrehozva: 2009. január 22. 15:57
Valamelyik nap olvastam egy magazinban egy cikket, ott mondta az egyik interjúalany, hogy "....én márkahű vagyok, kevés ruhám van, de az mind márkás!...."
A kevés ruhánál vajon mire gondolt? 1 nadrág+3 pulóver?! Egy átlagosan öltözködő nőnek vajon mennyi ruhája van? Mennyi a kevés és mennyi a sok?
Az én lábam 40es, pedig lenne felesleges csizmám, szép is jó is, csak épp nagyobb lennék a páromnál benne...
Sziasztok! Ma pakoltam ki a szekrényt, és miután kiselejteztem amiket nem hordok, ennyi maradt:
nyári, pántos felsők: 51 db
rövid ujjú felsők: 27 db
hosszú ujjú felsők: 9 db
pulóverek(nem sportos): 13 db
bolerók: 12 db
farmernadrág: 10 db
zakók: 6 db
cicanadrág: 5 db
alkalmi nadrág: 5 db
nyári ruha: 4 db
szoknya: 6 db
pizsama, hálóing: 10 db
Meg persze amik a szennyesben vannak, főleg felsők, az még vagy 10-15 db... A bemelegítőket meg se számoltam, de az már nem is olyan sok mivel csak itthonra hordom őket.
Nem kevés... és mégis bármikor tudnék újakat venni
Nincs különösebben sok ruhám, olyan átlagos.
4 Farmer
kb 5-6 rövidnadrág
3 Szövetnadrág
7 kötött pulcsi
3 sportos (pamut) pulcsi
1 hosszú szövet kabát
2 sportos dzseki
1 farmerkabát
1 bőrkabát
4 kosztüm
kb 4-5 szoknya
kb 15-20 rövidujjú top
kb 7-8 vékonyabb hosszúujjú
kb 4-5 ing
4 téli csizma (2 magassarkú, 2 sportosabb)
4 sportcipő, ebből kettőt hordok rendszeresen.
2-3 tavaszi/őszi cipő
3 szandál
3 papucs 2 utcai, bőr és egy strandpapucsféle.
En nem vagyok markahu, nekem az o fontos, hogy hogy nez ki, hogy all rajtam, tok mindegy, hogy kinaiban, vagy vmi huuu de markas boltban kaphato.
Draga cuccokat viszont nem veszek, sajnalom ra a penzt...inkabb utazok vagy berakom bankba (engem az is tud boldogitani, ha ott no a le...)
Most koltoztem kulfoldre...egyenlore csak a teli cuccaimat hoztam...15 pulcsit, tehat 3 hetig minden nap mas felsoben tudok jonni. Sztem ez eleg nagyjabol...
Alulra mar nincs akkora valasztekom...2 farmer, 5 szoknya, 3 szovetgatyo.
A kovetkozo hazautnal hozom a tavaszi kollekciot
Csizmam 2 van, sajna egy otthon maradt, mert nem fert mar be a borondbe
Na, szerintem ilyen nincs
Bár nekem tényleg rengeteg ruhám van, de olyan ritkán van hogy azonnal találok egy alkalomra megfelelőt
kb ezeket latom
nok zome vasarlos,, nem is erdekel ha van neki mibol
...így volt sok éven át nekem is...most én már 4.-ik éve nem tudok jól keresni.......s 25-30 000FT egy-mert olyanom most ninmcs...-szép,magassarkú,elegáns csizma.....amiben országos értekezleteken "villoghatnék"......
Ha 38.-asban valaki-mert pl. meg lenne szorulva,vagy másikat szeretne-persze hosszú szárral és nincsenek rajta ilyen-olyan "cafrangok"akkor érdekelhet engem!Ha még nem nagyon ment tönkre,de Ő másikat szeretne...Ó csak álmodom...?????
Ó,hát nekem (mások szerint) nagyon sok ruhám van, természetesen szerintem mindig hiányzik valami...
Külön-külön nem tudom, hogy miből mennyi van, de én olyan ruhákat nem tartok ami mondjuk 1 évnél régebben nem volt rajtam. Úgyhogy amim van, azt mind hordom (igaz, elfőrodul, hogy hónapokig nem veszem fel ugyanazt). Szóval kb. min. 400 db ruhám van (főleg szoknyák, ingek, kosztümök, felsők, nadrágok), de lehet,hogy több, 6 télikabát, kb. 8 átmeneti kabát és kb. 50-60 pár cipő, az az igazság nemtom...
Csizmából sosem elég! Mert kell egy magassarkú csinos, kell egy lapos kényelmes, kell egy a kettő között, kell egy egyszerű, kell egy sallangos, egy barna egy fekete, stbstb
Hát Lányok,
Köszi, ezt meg kell mutatnoma Férjemnek hogy értse már meg nics sok ruhám :)))
Ő már két csizmát sem ért hogy minek :)) abból egy kell... :D
Detto nem szeretek selejtezni (vásárolni amúgy igen, de nem úgy, hogy napi szinten járom a plázát..hanem ha épp járunk valamerre, akkor benézek ide-oda), és szerintem inkább legyen az embernek több, akár olcsóbb ruhája, amit lehet variálni, mint kevés, még ha az hiperszuper isEgy osztálytársam volt ilyen, 4-5 felsőben járt hétről hétre, de azon ott díszelgett a Retro felirat..sok értelme volt, ha alapból aztán az maradt meg róla az emberben, hogy mindig ugyanabban van
Régen kaptam pár ruhát egy ismerőstől-rokontól, egy-kéthavonta cserélte le a teljes ruhatárát, Keyo, meg hasonló drága cuccokkatDe ilyen szinten, hogy 6-8 gatya, meg ilyenek, és semmi bajuk nem volt, még csak nem is bolyhosodtak...ilyen újgazdag volt mondjuk, de ezt akkor sem értettem, én a helyében inkább felhalmoztam volna
Sziasztok!
Most nyitottam meg a topikot, és mennem is kell tovább, de ez (Nyuszedli ruhatára) szerintem sem mondható kevésnek. :) De ha ő úgy érzi, akkor igen, neki az. :)
Szerintem meg ez baromira nem kevés, csak a barátnődhöz viszonyítasz
Nekem ennél kevesebb van szerintem, és mégis van, aki ha benéz a szekrényembe, soknak látja5-6 gatyám minimum van, de ebből csak hármat hordok rendszeresen...10 szoknya (nyári ruhákat is beleértve), pulcsi detto olyan 10 (de ebből is van, amit nagyon ritkán hordok), kis nyári topokból 20-30 minimum, viszont tegyük hozzá, hogy én télen is ált. ilyen hordok pulcsi alá (ennek megfelelően pólóm pl. alig van). Fehérnemű is olyan, hogy bármikor találok egy-egy szettet, ami megtetszik, szóval abból is halmozódott már fel több.. Amiből kevesem van, az zokni (fogyóeszköz), meg ünneplő, elegáns cuccokCipőből is 10 tuti van, mindenféle, nyári papucs, csizma,...Kabát egy téli, egy őszi, meg egy kis dzseki. (Síkabátot, sportcuccokat nem számoltam ezekhez.)
Ja, azt hozzáteszem, hogy most csak azokat soroltam fel, amiket ha ritkán is húzok fel, de potenciálisan "hordottnak" vannak minősítve...ennél többem van, de vannak régebbi cuccaim, amik már nem állnak jól, kicsik/nagyok, kikoptak, akármi, évek óta nem lehetett látni rajtam, csak még nem volt szívem továbbadni őket
És amúgy nem olyan régen értem el a végleges méretemet, úgyhogy olyan 1 vagy 2 éven belül szereztem be a ruháim többségét, előtte én is ilyen 1-2 gatyás, 1-2 pulcsis voltam, mert nem kaptam magamra jókatAki meg azt hiszi, hogy így rohadt sok pénzt elvertem ezekre: nem, ugyanis hányok az ilyen picc-pucc meg drága márkáktól, amiknek közben a minősége, kinézete egyáltalán nem jobb, sőtJeans club, kis butikok, kínai, C&A, ilyen helyeken vásárolok, töredékéért veszem meg a cuccokat, mint sokan..
Én két éve vagyok dolgozó nő, de sajnos nincs több ruhám... Milyen érdekes, hogy amikor az ember dolgozik, mindig kevesebb pénze jut ilyenekre, mint amíg pl diák volt..
De vissza az eredeti témához:
5 farmer, 2 kordbársony, 1 klasszikus fekete nadrág, 6 szoknya, 3 ruha, 25 nyári trikó/top/pólócska (amit télen pl egy átlapolós kötött pulcsi alá is fel szoktamhúzni), 7 pulcsi
4 otthoni szerkó, 2 sportcipő, 3 csizma, 1 bokacsizma, 3 balerinacipő, 2 nyári papucs
most hirtelen ennyi jut eszembe
Nem, ez nem sok
Ennyi ruhát viszek kb 1 hétre
Ha minden évszakra való benne van és hivatali megjelenés kell dolgozóba, meg mellé egy hétvégi ruhatár akkor nem is sok...
Nekem valamivel kevesebb cuccom, ha azt a halmazt vesszük, ami jó rám méretre és nem játszósnak van nyilvánítva, akkor meg főleg:)
Nem tudom, én sosem voltam márkaőrült.
Nagyon sok ruhám van, ha tetszett valami, nem a márkáját néztem.
Megszámolni nem tudnám, 16 m2-es a gardrobunk, abból kb 12 m2 az én részem, plafonig polcozva/fogasozva.
Csak farmerből van 20 biztosan, és akkor még ott vannak a szövetnadrágok, nyári nadrágok különböző hosszúságban, fazonban, szinben...
Régen eléggé rá voltam kattanva a vásárlásra, de kigyógyultam mikor szültem, (és amióta egy fizetésből élünk csak)
Igaz, a kislányom még nincs két éves, de rendes ruhásszekrénye tele van
Szerintem nekem kevés ruhám van.
8-10 hosszúnadrág (elegáns, szövet)
2 farmer
4 szoknya (nem vagyok szoknyás)
kb. 20 ujjatlan nyári felső
kb. 20 hosszú ujjú felső
kb. 10 pulcsi
kb. 15 rövid ujjú felső
5 ujjatlan pulcsi
7 blézer
pár kardigán
2-3 öv
sok kiegészítő (kendő, sál, kesztyű, stb. minden színben)
3 téli csizma
2 őszi cipő
5 nyári cipő
4 papucs
4 télikabát
2 őszi-tavaszi kabát
5 ing
meg még nem tudom, de szerintem ez nem sok.
A barátnőmnek kb. 600-800 darab ruhaneműje van, 70 pár cipője, 30 pár csizmája és kb. mindenből ilyen sok van neki.
kabát:
2 tavaszi, egy extra meleg télikabát, egy háromnegyedes szövetk., egy hosszú szövetk, egy csini télikabát, egy pufidzseki
nadrág:
2 kordnadrág, 4 farmer, 1 szövetn., á, tovább nem számolom
na most le tudnám írni pontosan, mert megszámoltam már egyszer, de inkább nem teszem, az olyan vicces lenne:D kb-ra 40 cipő(ebben benne van a szandál-csizma is), 20on valahány szoknya, ugyanennyi gatya, 50 hosszúujjú, kicsit több top, 4 kabát, kb 20 ruha. durva.
imádok vásárolni...
persze rengetegszer azt érzem h nincs egy rongyom se vagy azt, h egy bizonyos összeállításhoz nagyon hiányzik vmi,akkor égen földön keresek olyat:P és hiába van egyre több cuccom mindig érzek ilyet:D
nem vagyok márkahű, megveszem ami tetszik persze ha emberi áron van. jah és nem nyertem lottót mielőtt vki azt hiszi,csak egyetem mellett dolgozok és azt mind ruhára költöm már pár éve(tudom, beteges:D)
Erről most ez jutott eszembe.
Férj kiküldetésbe ment, de előbb hazaért. A feleségnél ott a barát mikor csenget a férj. A barát be a szekrénybe, a feleség nyitja az ajtót meztelen. Férj kérdi? Miért vagy meztelen édesem. Jaj drágám, mondja a feleség, nincs egy rongyom se, amit felvegyek.
A férj kinyitja a szekrényt, majd sorolja, egy ruha, két ruha, szerbusz Gyula, három ruha!
Nyah, annyiban egyetertek, hogy inkabb legyen keves ruham, de az jo minosegu. Ez kulonosen fehernemure es cipore igaz. Itt nemcsak esztetikai kovetkezmenyei lehetnek, ha gagyit veszek.
Mivel utalok vaarolni, de nagyon, nekem tenyleg keves. A batyamnak tobb
ruhaja van, mint nekem, es o nem egy pip erkoc alkat. Szoval ha nem szamitjuk a leselejtezett (boldogult lanykoromban meg jo volt, de az izlesem azota valtozott), illetve melos ruhakat (utcara mar nem vennem fel, illetve edzocuccokat sem szamitom), akkor van 1 nadragom (ez gaz ), 1 hosszuszaru es 1 bokacsizmam, 2 koromcipom, 1 bakancsom, 1 szandalom, 2 elegans ruham (amivel szinten sokra megyek, mert az utcan eleg furan mutatnek bennuk pl bevasarlaskor ), 7 szoknyam (de a tobbsege nyari), 6 puloverem, felsobol meg kb 2 alkalmi, es olyan 15 mindennapi. Oriasi hianyat erzem viszont egy elegans nadragnak es bluznak.
A borzasztoan draga dolgokra meg sajnalnam a p enzt. Egyreszt sokszor
nem is szepek, de most komolyan, enn yiert mar legyen izleses
, masreszt megiscsak hasznalati cikk valahol, nem akarnek arr a kenyesen
vigyazni, hogy csaknehogybajalegyen.
Nekem nincs sok. Lehetne több is, de megelégszem ennyivel
Még diák vagyok, szerintem több ruhám lesz, ha már dolgozó nő leszek
3 cipő, 2 balerinacipő, sok nyári papucs
4 nadrág
kb 10 top, 10 póló, 10 felső, 10 pulcsi
szoknyát és rövidnadrágot nem szeretek hordani
Sok ruhám van amik alig férnek el a szekrényben, úgy, hogy nyáriakat dobozba kellett tennem az ágy alá, hogy elférjenek...
Viszont nem tartogatok semmit, nekem nincsenek olyan ruháim amik évek óta megvannak, kimegy a divatból, vagy csak egyszerűen megunom őket.
Szóval az én szekrényem nem a "jó lesz majd még valamire" ruhadarabokkal van tele, ennek ellenére egy héten egyszer legalább úgy érzem, nincs egy ruhám se
Egyébként én is csak minőséget veszek.
100 cipo 30 csizma kb. es hozzajuk illo ruhak,, talan 4-500 lehet
Én mindig úgy érzem hogy nekem TÉNYLEG kevés ruhám van... Nem is szeretek öltözködni, vásárolni, hülye vagyok, de alig tetszik valami, ha tetszik is, nem érzem h jól áll nekem.
Szóval télre: 2 szövetkabát, egy rövid, egy hosszú, 2 dzseki (ebből egy elég ócska). Kb 6 naprág, 4 framer, 2-3 kosztüm (ebből egyet évek óta nem vettem fel) + még két blézer, 5 jó blúz, kb 8 jobb póló/top, 5 garbó, 5 jobb pulóver, néhány meleg kirándulós pulóver, 5 egyszerűbb póló. És állandóan azt érzem hogy nincs egy jó cuccom.
sztem ez a kevés
Mondjuk ha elképzeljük h a középkorban az emberek egy tarisznyával "utaztak" ill az egész családnal egy szekrény és egy láda állt a szobában..
20 konyharuhám.
Viccet félre téve. Ki számolgatja azt? Egyik ebben a szekrényben felakasztva, másik behajtogatva. Nem szoktam leltárt csinálni.
Ez nagyon tetszett. És rám is igaz...