Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Tortabevonat fehércsokiból
2009-03-18 07:591.

Létrehozva: 2009. március 18. 07:59
Sziasztok! Lenne egy kérdésem: szerintetek lehet csinálni fehér csokiból tortára bevonatot? Rendes csokiból szoktam, pl. ha megmarad a húsvéti csokinyúl, vagy a télapókból, de most marcipánfigurákat tennék a tetejére, és az szerintem jobban mutatna fehér alapon, mint a barnán.Valaki csinált már ilyet? Ha segítetek, köszönöm.
Szia!
Ha bevonónak szeretnéd a fehércsokit, ne márkásat vegyél! Legutoljára Tibit vettem, az nekem is összeállt egy csomóba olvasztáskor.
Előtte Tescos 20 dekás fehércsokit vettem, na az gyönyörűen felolvadt és az íze a Kinder tojás csokijához kisértetiesen hasonlít.
Ebből a tescos csokiból van ez a torta bevonata is. (Nővérem csinálta a második évfordulónkra.
)
Szia!
Nézd meg a Szamos cukrázdában én ott láttam.A Piac téri Mcdonalds
mögött van.
Üdv:Timi
Lehet készíteni, nekünk az esküvői tortánkon is ilyen bevonat volt.
Bár én magam még nem készítettem ilyet, gondolom, hasonlóan kell, mint az étcsokiból-gőz fölött, némi zsíradékkal. Sok sikert!
Nem keserűbb, az is édes, csak számomra íztelen, de biztosan jól mutat majd és ha belül finom a töltelék az ellensúlyozza.
Én úgy csináltam, hogy 2 tábla fehér csokit felolvasztottam kis tejszinben, tettem bele vajat, lehűtöttem és ráöntöttem a tortára, jó pár óra kellett míg megdermedt rajta.
Szia!
Én igaz még fehér csokival nem csináltam tortabevonást,de szerintem ugyan úgy kell mint a barna csokival,gőz fölött.Én is maradék csokikból szoktam tortákat bevonni.
Szeintem a fehér csokiból se kell külön tortabevonósat venni,ha van maradék mikis-nyuszis fehércsoki az is jó.(persze majd nézem hátha lesz valakinek profibb ötlete mint nekem,mert mint mondtam még nem csináltam fehér csokiból,csak okoskodok
)