Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Naptej babának
2009-04-06 10:041.
Torolt_felhasznalo_770932
Létrehozva: 2009. Április 6. 10:04
Sziasztok!
5 hónapos kisbabámnak szeretnék naptejet venni, de nem tudom, hogy milyet. Azt tudom, hogy magas faktorszámú kell, de melyik márka? Úgy tudom, hogy nem mindig a legdrágább a legjobb....Tapasztalatokat várnék!
köszi előre is,
T
Szia!
Én a La Roché 50+-os naptejet ajánlom. 200 ml-es, spray formájában kapható. Ez nemcsak a babának, de Nektek is elég lesz
Én korábban olyan gyógyszert szedtem, ami mellett tilos volt napra menni. Kizárólag 50-es naptejjel. 3 éve mindig ezt használom még az utcára is!
Igazad van! Még séta közben is lesülhetünk!
Ha valakit érdekel, van egy 50+-os naptejem. Kb 180 ml-es és 2011 decemberig szavatos. Akit érdekel, jelezze. A boltban 4800 Ft, szabad a vásár :D
Baba naptejeket cserélnék Tesco pontokért. A napozók Coppertone amerikai márka, 50+ SP faktorral magas védelemmel.
Ha nincs Tesco pont, más is szóba jöhet.
Szia!
Én tavaly a kisfiamnak a Babe naptejét vettem. Nekünk bevált. Egész könnyen kenhető, és tényleg nem égett le a kis bőre / persze nem napoztattam/. de most már a sétákhoz is ugye illik bekenni nyáron mert olyan ártalmas a nap még ha kis ideig is éri a bőrünket.
Nekünk Ambre Solaire spray van. Ez is bevált.
Tavaly nyáron még bölcsibe is úgy vittem, hogy bekentem. Nem kell ahhoz pucéran játszani a tűző napon, hogy leégjen a gyerek.
Strandon is úgy van, hogy vastagon bekenve, fehér bodyban. Dél környékén még így is árnyékban.
köszönöm a hozzászólásokat!
Igazság szerint DM-es vagy Rossmann-ossal nem nagyon merek kísérletezni... magamon oké, de egy pici babán..... Ez a gyógyszertári Vichy viszont jól hangzik, érdeklődni fogok a gyermekorvosnál és a védőnőnél.
Napoztatás: természetesen nem állt szándékomban kitenni a tűző napra, de ha menni kell valahová, nem tudom megoldani, hogy ne érje a nap és az árnyékban is le lehet égni. Tavaly kismamaként árnyékban égtem le
Tavaly hallottam valami felmérésről, ahol bevizsgálták a magyar kereskedelemben kapható naptejeket, és a legjobb védelmet állítólag egy "fő profilját tekintve élelmiszert árusító lánc saját márkás terméke" biztosította. Kisakkoztuk, hogy ez valószínűleg a Lidl.
Nem ilyet kentem persze a babám bőrére, de felnőttként kipróbáltuk - az illata nagyon nem tetszett, de amúgy tényleg használt az is. Csak azért írtam ezt le, mert nem biztos, hogy a legdrágább a leghatásosabb, és az sem, hogy valami csak azért nem allergizál, mert gyógyszertárban árulják.
Ja, és mi se napoztattuk a gyereket, de akinek több is van, az hogy oldja meg szerintetek, hogy 10-16 óra közt ne menjen ki??? Májusban is süt a nap, de óvodába-iskolába járni, onnan hazajönni pl. muszáj...
Mi is Niveát használunk, sosem volt gond.
Még a Babe-ről hallottam nagyon jókat.
Én most vettem a DM-esből egy mini tubust. Majd ma fogom kipróbálni. A fiam most 6 hetes.
Miért gondolják hogy napoztatni akarjuk a piciket??? Nem csak kifejezetten napozáskor lehet lepirulni! Egy felnőtt ember ha sétál a városban órákig a napsütésben, ugyanúgy le tud égni!
Szia!
Mi Babe-t használunk, nem olcsó, de úgysem ez alapján döntöttem. Viszont nagyon jó, sosem égett le a fiam bőre.
Szia.
A rokonok nálunk Avon krémet használtak a gyerekeknél. Van külön gyerek naptej család is. Ők elégedettek voltak vele.
La-Roche Posay vagy Daylong. 1 eves korig egyebkent a kemiai szurosek helyett inkabb a fizikai szuroset ajanljak, de csak az esetleges allergizalo hatas miatt.
En olcsot nem vennek. Csak a gyereked borerol van szo....
(egyebkent gondolom, hogy nem akarja napoztatni a gyereket...en is bekenem oket setahoz is, pedig nem a napon setalunk)
Szia!
A Beba gyerek napkréme nagyon jó. Nem túl olcsó, de sokáig elég.
Mi múlt nyáron azt használtuk tengerparton a 14 hónapos lányomnál és még csak ici-picit sem pirult le. Ha jól emléxem 40 faktoros.
Ilyen pici babáknak legalább 30 faktoros kell.
Ami még jó volt a Rossmann-os Sun Ozon 30-as gyerek naptej, cssak ez egy picit ragadós.
Szia!
Én tavaly a babámnak (akkor volt 10 hónapos mikor vettem neki) CLINIANS naptejet 50 faktorosat vettem a gyógyszertárban 3700 ft-ért. Az egész nyáron elég volt és nem égett le a babám. Azidén is ilyet fogok neki venni.
Nekem a védőnő azt mondta,hogy csak gyógyszertárban kapható naptejet vegyek. Ő a vichyt ajánlotta, de az 1500 Ft drágább lett volna. A Nivea és társairól azt mondta, hogy kicsi babáknak nem ajánlja, mert allergiát vállthat ki.
Szia,
Én tavaly nyár elején vettem DM-eset, 50 faktorosat, nekünk teljesen bevált. Akkor volt Luca 2-3 hónapos. Most is ezt használjuk.
Szia