Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Mi a véleményetek, tapasztalatotok a Bonell rugós matracokról? Sok mindent olvastam róla. Jót és kevésbé jót is, de az ára miatt vonzó. Itt írtak a bonell rugós matracról részletesen, de fontos lenne számomra a véleményeket is.
Köszönöm
Hát szerintem, ha valamit egész évben X áron adnak és egyszer leviszik a felére az igenis féláras akció.
Ezen nincs mit magyarázni.
Az, hogy a kereskedő mennyit nyer a teljes és a féláras terméken, nem igazán érdekel.
Hiszen úgyis csak annyit adok érte amennyit én szeretnék.
Mellesleg amit mi vettünk teljes áron sem drága, a hasonló kategóriájú/minőségű matracokhoz képest.
Jyskben nézted?
Rengeteg féle van nagyon jó áron és szinte minden januárban van féláras akciójuk.
Évekig kerestük a tökéletes matracot. Az elsők között volt Jysk-es is, de nagyon sokan lebeszéltek róla. Aztán mivel nem találtunk jobbat mégis megvettük. Nagyon jó döntés volt. 4 év használat után is nagyon jókat alszunk rajt, mindkettőnknek tökéletes. Nekünk a Gold F35 vált be.
Sziasztok!
Tud nekem valaki segíteni abban, hogy Budapesten hol találok korrekt áron minőségibb matracot? Nagyjából 100 ezer Ft-os kerettel rendelkezem és hideghab matracot keresek 140*200-as méretben. Azért itt teszem fel a kérdésemet, mert nincs időm végig járni a szakkereskedéseket hátha a "tömeg" ereje tud segíteni. Köszönöm!
Szia Piros Livi és a kedves Matrackeresők!
Egyszer már írtam én ide, úgy tűnik, mintha eltűnt volna a bejegyzésem (lehet, hogy csak moderálták?)
Van egy nagyon jó blog oldal, az alvaskultura.blogspot.hu
Minden fent van rajta, ami a matrac vásárlás során felmerülhet. Alapanyagok, gyártók, hátrányok, tanácsok, piaci trükkök.
Szóval érdemes átfutni szerintem mindenkinek, aki matracvásárlás előtt áll.
Üdvözlettel:
Pálinkás Lszló
Alváskultúra blog.
a férjem olyan kemény matracon szeret aludni, hogy talán jobb volna inkább deszkákat rakni helyette alá.
én meg azt szeretem ha rugók vannak a matracban.
Anyám meg a memóriahaboson tud csak aludni...
hát szóval ez már cask így kapásból is három tök különböző matrac..
egyébként meg vízágyon pl. soha nem aludnék - pedig az amerikaiak nagyon szeretik, ki tudja miért...
ja, és a matracméret is fontos, pl. az ikea matracmérete azt hiszem csak az ikea ágyakkal kompatibilis - valaki írja meg, hogy mit tud erről.
saját matracos tapasztalatok:
ortopéd vákuummatrac: szuper volt, kb. 5 évig, akkorra elkezdett kicsit kigödrösödni (most a gyerekek ágyába még mindig szuper), amikor vettük volt 45e/db, mostanában már 20 körül is kapni - akinek van pénze, cserélgetheti pár évenként, mert maga a matrac egyébként tényleg kimondottan jó
elkezdtünk keresni, direkt nem akartunk gagyit venni, ikeának volt jó kemény matraca, de elég drágán, ekkor jutottunk el mi is a novetexhez
vettünk egy csudaszupernek mondott memóriahabosat, az maga volt a rémálom, reggelre felpuhult a hab (vagy legalábbis valami ilyen történhetett vele), iszonyat melegünk volt tőle/ benne
1-2 hónapos huzavona alatt kicseréltettük kókusz-latexesre, ez viszont nagyon jó (most második éve használjuk)
Az milyen?
A miénk szállításkor így volt csomagolva, 24 órát kellett várni, amíg felemelkedett és kisimult. Erre gondolsz?
cardot ne!
Most dobtuk ki...lett helyette vákummatrac és végre nem fáj a hátam!
http://www.matracfutar.hu/index.php?f0=TERMEK&f1=Basic%20Memory
ezt vettük meg, köszönöm a segítséget mindenkinek!
Szia!
Mi is most keresünk matracot, bár egy hangyányival többet szánunk rá (100 ezer a felső határ). Egy székesfehérvári matracboltban nagyon megtetszett egy táskarugós Rottex, csak az vele a baj, hogy túl magas, nem tartaná meg rendesen az ágykeretünk. Állítólag az a "szabály", hogy a matrac egyharmadának bele kell süppednie az ágykeretbe, hogy ne csússzon ki.
Sokat olvasgattam itt a fórumon matrac ügyben, teljesen rákattantam a memory foamra, aztán kiderült, hogy nekem egyáltalán nem lenne jó, mert sokat forgolódom éjszaka, így rajtam nincs mit megjegyezni Páromnak jó lenne, de ő kiborult az árától. Plusz nekem fura volt, hogy míg az IKEA és a JYSK 10-20 év garanciát vállal a matracokra, addig a Rottexesre 3 év van és szevasz. Most megyünk a Jyskbe terepszemlézni, kinéztem egy ígéretes darabot a katalógusban, ami most akciós Majd beszámolok.
Van valakinek esetleg tapasztalata a matracvédőkkel kapcsolatban? A Jyskben állítólag csak akkor érvényes a rugókra vállalt garancia, ha a matrac szemmel láthatóan nem koszos és nem sérült a huzata. Mondjuk ezt azért nem értem, mert szerintem a kettőnek semmi köze egymáshoz: oké, hogy azért nem vihetem vissza, mert leöntöttem kávéval, az egyértelműen az én hibám, de ha eltörik egy rugó, az akkor se az én hibám, ha mellékesen van egy kávéfolt a huzaton. Értitek mi a problémám?
Katy
Ki kell próbálni. Menj el matracboltokba. Itt nyilván mindenki a saját matracát dicséri majd, én is azért vettem olyant amilyent, mert végigpróbálgattam bazi sokat, és az tetszett a legjobban.
A memory-s teljesen egyenletesen támasztja alá a testet, minden ponton, ezért tartom a legjobbank. Bár nem vagyok különösen kényes, a kókuszosak is tetszettek, de ez teljesen más. A rugósakat kapásból kilőttem.
Legelőször dönsd el, hogy milyen matracot akarsz: rugósat, habszivacsot, kókuszbetéteset, vagy memory-habosat.
Konfortban, tartósságban és persze árban is ez a sorrend, felfelé.
hali, nekünk 2 db 90-es matracunk van az ágykeretben és baromira nem zavaró egyáltalán... rendesen össze tudunk bújni ;)
mi a Jysk-ben vettük, meglepően jó minőségű és az ára sem volt horror! 3 éve használjuk és én nagyon szeretem.
http://www.jysk.hu/4/5/12/15/3304732/a/cata log
Szia, nekünk Rottex van, nagyon jó!
Pont ilyen méretben, 70.000 Ft volt januárban.
Sokkal jobb az egyrészes. Mi a netről rendeltük, imádom. (nem magyaro. )
Előtte két részes volt, nem tudtunk rendesen összebújva aludni, mert valakit mindig nyomott a közepe. Ezen sokkal jobb minden. Kg-onként van feltűntetve, kinek milyen keménységű kell. Ja és elmúlta nyak és hátfájásom. Jó matrac aranyat ér!
Akkor az nagyon rossz minőségű matrac , ha a térded közé szorul
A gumis lepedőt pedig pillanatok alatt felhúzom. Szépen ki lehet feszíteni.
Igen, a Dormeo valamilyen shop-os.
Az enyém márkája Visco-pro. 120ezer volt. 8cm memory foam +8 cm valamilyen más hab a rétegrendje. De nem is ez a lényeg, nem biztos, hogy az a márka a jó amit sokat reklámoznak. Szaküzletben kell venni.
Én egy ellenvéleméynt mondanék!
Ne vegyetek 2 darabosat! Vegyetek 1 nagyot!
Én minden héten megszenvedek a lepedőhúzással, mert nem tudom egyben felemelni, és nem tudom ráhúzni a lepedőt. Csak a lepedő felrakása 6-7 perc. Másrészt ha valaki középre gurul, nyomja. Harmadrészt közé tud szorulni az ember térde...
(bocsánat, nem kötözködni akartam, csak tapasztalat)
Szia!
Nekünk Yatas van (ortopédikusan lágy) 5 éve és nagyon elégedettek vagyunk vele.
http://www.yatas.hu/
Véleményem szerint ne vegyél egy matracot.
A két matrac is annyira egymáshoz feszül, mintha egybe lenne, de jobb mert a - gondolom - nem vagytok egy súlycsoportban a pároddal.
Igy nem lehet észrevenni, ha valamelyikőtök forgolódik.
Szia,
nekünk Rottex bio matracunk van, nagyon szeretjük, tudom ajánlani.
És egy jótanács: ne egyben vegyétek, hanem 2 db 80 cm szélest. Könnyebb pl. ágyneműcserénél, takarításnál, vagy ha foltot kell eltávolítani. Persze ez csak akkor működik, ha az ágynak oldalt van kerete, ami megtartja.
Szia!
Nekem olyan van, hogy szivacs (pur vagy mi), és középen egy kókuszréteg. Rottex a márkája, Auchanban vettem 45.000-ért. És imádom...kicsit keményebb, mint amit én eddig megszoktam, de nagyon bejön.
A Dormeo gagyi. (Mint ahogy az összes tv-tele és egyéb shop-os dolog ) Egyik haverom vett, nem nagyon érződik rajt a memory-s hatás.
Én inkább hozzátettem még egy kicsit és vettem egy rendeset.