Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Szia,
Én az Ázsiában vettem a Vásárcsarnokban, viszont még nem használtam.
Olvastam pár receptet, amihez javasolták, de nekem kicsit túl kölnis az íze, illata.
Ti mihez használjátok?
De lehet rózsaolajjal (eredeti) is, desztillált vízbe tenni.
Vagy egy Sisi recept:
300g frissen szedett illatos vörösrózsalevél
1/2 l deszt víz
tegyük a rózsaszirmot egy tűzálló üvegedénybe, öntsük le deszt vízzel és melegítsük közepes hőfokon. Nem szabad forrnia.
Majd levenni a tűzről, fakanállal megkeverni.
Semmilyen fémet nem szabad használni.
hagyjuk fedő alatt kihűlni.
De ez egy hétig eltartható
Én rózsaolajat kevernék desztillált vízzel:))
A házilag készített a legolcsóbb.
Rózsavíz készítése:
Végy két csésze rózsaszirmot a legerősebben illatozó rózsáról (vegyszermentes legyen!!!), öblítsed le, adj hozzá 4 csésze forralt vizet. Hagyd állni üvegedényben két napig. Kevergesd gyakran, hogy a szirmok víz alatt maradjanak. A letisztult folyadékot fejtsd le jól zárható üvegbe.
Budapest.
Fővám téri Nagyvásárcsarnok, alagsor, Ázsiabolt.
(Pár 100 ft egy 2 dl-es üveg.)
Szia,
Ha pesti vagy, akkor ezt a boltot tudom ajánlani, remélem, jót linkelek be:
http://azsiabt.kernel.hu/component/page,shop.b rowse/option,com_virtuemart/Itemid,31/