Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Mobilklíma

tegnap már indítottam topicot, de nem kaptam választ.
most másképp teszem fel a kérdést :)
akiknek mobilklímája van: milyen márkájút vásárolt, mennyire elégedett vele, le tud e hűteni egy kb 20m2-es nappalit tényleg olyan hangos e.
ami még nagyon érdekel, az ablakba vágattatok lyukat a kivezetésnek? kihívtatok egy üvegest vagy hogy megy ez? és télen mit lehet ezzel a lyukkal csinálni, nem ömlik be a hideg???
köszönöm ha valaki veszi a fáradtságot és megosztja tapasztalatait. üdv Alma
Sziasztok!
Vett valaki mostanában mobilklímát?Mi a tapasztalat róla?
Mennyibe kerül kb.?
Én sem ajánlom,tapasztalatból.
Nekünk a munkahelyen az irodában van ilyen mobil klíma,kb 15-20nm-es iroda.Az ablakon van egy lyuk amin a csövet kifezeted és kifújja a meleg levegőt.
Baromi hangos és semmit nem ér:)Közvetlen közelben fújja rád a hűvös levegőt, de a szobát szinte semennyire nem hűti le,pedig a sötétítő függönyöket is behúzzuk.
Egy mobil klíma kb:65-150eFt
Normál klíma:90e-től+beszerelés
Otthoni használatra egy olcsó klíma bőven megfelel és jobban megéri hosszútávon mint a mobil.
Nekünk van egy mobilklímánk, egy nyarat próbáltunk vele túlélni a tetőtérben, de nem sokat ér. Elég hangos, a teljesítménye kicsi volt, az ablakot nyitva kellett hagyni hozzá, a víz gyűlt alatta nem győztük kiöntögetni. És egy csomószor be se akart indulni. Lógott a nyelvünk, a klíma meg csak kínlódott.
Most már van normális split klímánk, ez jó
Szerintem egy rakás szar. Két éve vettünk Lg -t ,egy nagy szobát nem birt rendesen lehűteni. Közvetlen mellette hideg volt,3 méterre tök meleg.Este nembirtunk tévézni tőle csörgött zörgött. Húúúúúú én nagyon nem ajánlom!!!! Egy hét alatt eladtuk,utána vettünk egy samsung nagyteljesitményű inverteres (energiatakarékos) fali klimát. Hát a különbséget gondolhatod. A villanyszámla kb plusz 4-5 ezer volt. Szerintem nagyon drágák a mobilklimák ahoz képest,hogy mekkora szar.
Ismimnek van. márkáját passz....
egy akkora helységet mint írtad biztos hűt
ők simán az ablakon kilógatták a csövet
én nem vennék.
inkább szereltetnék rendeset
Szia!
Mi pár éve vettünk egyet, AEG-t. Hát elég nagy is és nem mutat vmi jól a szobában, de muszáj volt, mert már elájultunk volna. Mi nem vágattunk lyukat, hanem résnyire nyitott ablakon vezettük ki (kikötöttük az ablakot, h ne tudjon kinyílni jobban). Van hozzá egy műanyag sín is, ami pont erre való, h a résre rakd. Ez így nem biztos, h túl értelmesre sikerült, de jobban nem tudom elmagyarázni.:)
Ja és igen, elég hangos viszont le tudja hűteni a szobát, bár nem úgy mint egy rendes klíma.