Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Poratka!?
2010-01-12 13:381.
Torolt_felhasznalo_715282
Létrehozva: 2010. január 12. 13:38
Sziasztok, azért is indítottam ezt a topikot, mert már annyi felnőtt és gyerek szenved allergiában.Sajnos én is abban szenvedem de gyógyszeresen kezelhető. Most viszont a lányomnak való színű poratka allergiája van, ami állandó fejfájást, orrdugulást, eredményez. Ki mit tud, mivel lehet könnyíteni a közérzetén? értem azt hogy ágynemű, takarítás. Természetesem most is tisztán tartok mindent de ez mégis más. Hallottam hogy szőnyegek sem lehetnek a lakásban, Ha valaki többet tud erről, írja le szívesen elolvasok mindent erről. Köszönöm.
Mi ezt próbáltuk ki, a srácok már nem tüsszögnek. Azt még nem tudom, meddig hatásos. http://www.biotakaritas.hu/
Szia!
Az orvosotok nem adott tájékoztatót? Én annak idején kaptam, leírom, ami így hirtelen eszembe jut. A poratka allergia, az tulajdonképpen a poratka ürülékénék az allergiája. Ez a kis mikroszkópikus méretű förmedvény emberi hámsejtekkel táplálkozik, tehát a legfontosabb az ágy "tisztántartása", ami adott esetben a matrac befóliázását jelenti.
A szőnyeg valóban nem tanácsos. A bútornak lemoshatónak kell lenni, csak sima vízzel, semmi vegyszer. A plüssök számát minimalizálni, ami van azt rendszeresen kimosni, 24 órára a fagyóba tenni.
Ha ezeket betartja az ember nem is kell bogyó (ha nincs más allergia mellette).
Nalunk a csaladban volt ilyen es egy vizes takaritogep segitett, a HYLA.
Nem olcso, de megeri.
UDV.
Szia
Nagyon nem értek a témához, de ismerősnél láttam valami légszűrő vagy légtisztító készüléket, próbálj meg utána nézni, hátha segít, üdv. Nit.