

Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Kenyér-recept
2004-03-11 14:311.

Létrehozva: 2004. március 11. 14:31
Sziasztok!
Kaptam a páromtól pár napja egy kenyérsütőgépet. A mellékelt receptfüzethez minden recepthez kell valami extra. Pl.: kovász, író, különböző kenyérporok. Van valakinek sima, mezei receptje? Előre is köszönöm a válaszokat! Üdv.: csuporméz
Kaptam a páromtól pár napja egy kenyérsütőgépet. A mellékelt receptfüzethez minden recepthez kell valami extra. Pl.: kovász, író, különböző kenyérporok. Van valakinek sima, mezei receptje? Előre is köszönöm a válaszokat! Üdv.: csuporméz
Sziasztok!
Szeretnék megosztani Veletek egy kisfilmet a kenyérsütésről, itt kemencében készítettük, vadkovásszal, de bárki otthon is elkészítheti saját sütőjében a recept alapján. Nézzétek, süssétek.
https://www.youtube.com/watch?v=BA47uaNP3HQ&feature=youtu.be
Sziasztok !
Nem oly régóta sütök kenyeret . Nincs kenyérsütő gépem , de van direkt magas falú , hosszúságra állítható kenyérsütő tepsim . Gázsütőben sütöm , majd egy óra hosszat . Rakok be kis tálkáben vizet , gőznek .
A sima lisztet keverem a direkt kenyér sütő liszttel , általában magossal . Legalább hároszor dagasztom . Kovászt este készítek , hűtőben késleltetem a kelését . Nem rakok bele mást , semmiféle savat . Margarint viszont igen , jobb mint az olaj . Végén a tepsiben kelesztem és azután teszem a sütőbe .
A diós kenyeret szeretjük a legjobban . Diót pirítok , szárazon és darabolom , hagyma vágóban .
Szia!
Én még csak most találtam rá erre a honlapra.Látom Neked is olyan kenyérsütőgéped van mint nekem.Illetve nem is 100 %.Nekem 1300 a tipusa.Te már sütöttél benne kalácsot illetve gyümölcskenyeret, püspökkenyeret.
Köszi:Kriszti
Ismeri valaki köztetek az essene kenyeret. Segitséget előre is köszönöm.
Évi
Szia! Nem ismerem ezt a fajta gépet nekem Hausmaisterem van 2 keverőlapátos.Az én "bevált" receptem a következő:30 dkg sima liszt (tescós vált be), 16 dkg rétesliszt, 1 teáskanál kristálycukor, 2 teáskanál só,5 dkg margarin, 1 csomag szárított élesztő (az pennys), 250 ml víz.
Próbáld ki hátha neked is bejön.
Sok sikert
.
Szia!
Sziasztok PÉKNÉNIK!
4 próba után a Moulinex gépemben(ABKE41)a z első kelesztés után gyönyörüen feljött a kenyerem,majd,mire sütésre került a sor,kb 3-4 cm-t visszaesett.Amugy a kenyér nem rossz,csak tul "sűrű"Friss élesztőt használtam,kenyérliszt,finomliszt,majd keverék,de mindig előadta,a progikat is változtatgattam.Ehhez a géphez valaki tudna segiteni,vagy tanácsot adni,mit tegyek?A receptek ezen kedves oldal lakóinak tollából származtak,bizom Bennetek,mert én igencsak kezdő pékecske vagyok!
Pussz mindenkinek
Mióta extra a kovász? Kenyérkovász
Hozzávalók: 2 csésze víz, 2 csésze liszt, 1tk. cukor, 2 1/2tk. élesztő
Elkészítés: Az összetevőket keverd össze egy porcelán- vagy üvegtálban (fém nem!), takard le egy konyharuhával, és 4-5 napig hagyd állni langyos helyen. Keverd át naponta 1-2 alkalommal.
A kész kovászt, ha nem használod föl azonnal, hűtőben tárolhatod. Mindig újrakeleszthető, ha az élesztőn kívül más hozzávalókat összekeversz, és 1 napig meleg helyre állítod. Ha kovász elszíneződik és ecetes szagú lesz, tovább már nem használható.
Receptek ventour.hu itt találsz baromi sokfajta kenyér receptet.
Véletlen jöttem erre az oldalra, de amint látod itt nagyon régen volt beírás.
Gyere át a Kenyérsütőgép vásárlás topikba, mert az é-lő, naponta működő topik és ott írd be a kérésedet.
Nagyon segítőkész csapat éssokan fognak segíteni.
Vagy az Index fórumán is van egy Mindennapi kenyerünk topik ott is beírhatod.
Nézd meg Margit2 honlapját is, mert nagyon sok recept van a gépi kenyérsütésnél
http://margit2.uw.hu
E.Margitka oldalára is írhatsz Ő is nagyon segítőkész és nagyon tapasztalt kenyérsütő.
http://www.gportal.hu/portal/emargit/
Gyere át, várunk a "klubban"
Üdv. Zsizsu
sziasztok!azt szeretném kérdezni hogy 1000w-os,elta ba 128-as gépet vettem de ami kenyeret eddig a 800w-os gépben csináltam jó volt de az újban nem jó miért van ez és szeretnék kérni tőlletek egy új fehérkenyér receptet de sikér nélkülit mert azt nem tudom megcsinálni.eddig amit sütöttem recept:60dkg k.liszt,egy kefir, 2dl viz,olaj vagy margarin,so.cukor,ecet,élesztő igazi.valami mást szeretnék mert ez már nem jó.előre is köszönöm.kati
A lapátot az utolsó dagasztás után lisztes kézzel ki lehet venni. És akkor tényleg csak egy luk lesz, és könnyebben ki jön az üstből a kenyér!
Nekem is ilyen gépem van, de még csak párnapos tapasztalataim vannak. Ami sikerült elsőre a sütemény volt, ezt tudom ajánlani.
A kenyérkém gyönyörű színü lett - a lapátok állítólag mindenkinek belegyógyúlnak. Talán a sütés elkezdése előtt ügyesen kilehet belőle venni így csak lukas lesz.
2 napja vettük meg az áhított kenyérsütőt (Hauser BM 802), abban a reményben, hogy finom cipókat fogok gyártani és nem kell a konyhában szaunázni a villanysütő társaságában. Ma elkészítettem az első veknimet, a receptet innen ollóztam (köszönöm utólag):
3, 5 dl langyos víz
2 EK étolaj
2, 5 kismérő só
0, 5 nagymérő cukor
45dkg liszt+ 20dkg rétesliszt
2 kismérő porélesztő
1 késhegynyi aszkorbin
Normál program (3 óra 18 perc), közepes méret, közepes szín.
Minden szépen alakult a gép tette a magáét. A sütési program 20. percében a kenyér még olyan színű volt, mint a halott lába, ez nem sokat változott a program lejártakor. Gondoltam egyet és újra bekapcsolva elindítottam a sima sütést, legyen valami színe. Nem hittem a szememnek, a teljes 1 óra sütés kellett még ahhoz, hogy szép zsemle színe lenyen. Így tehát 4 óra 18 perc alatt készült el a kenyér. Szerintem ez sok. A kenyér kivéve szép, gusztusos, de nagyon kemény és vastag a héjja. Belül puha, foszlós és finom. Lehet, hogy hülyeség, de én arra gondoltam, hogy nem elég meleg a sütési hőmérséklet, így inkább szárít mint süt. Eddig a villanysütőben, az ennél jóval nagyobb kenyerek is 45-50 perc alatt simán barnára sültek. … valami nem ok. , vagy a recept stimmel??? …
Van valakinek valami ötlete?
Próbáltad már a Kenyérsütőgép vásárlás topicon keresni. Ott nagyon jó kis pékecskék írnak recepteket. Biztosan tudnak Neked segíteni.
Üdv. Julika
Itt a fórumok között van egy Teljeskiörlésű liszt. . topic. Azt nézd meg ott mindenféle receptet találsz teljeskiörléső lisztből. Vagy esetleg még a Kenyérsütőgép vásárlás topicon is találsz iylen kenyér recepteket.
Jó böngészést.
Üdv. Julika
Van egy eladó Bomann kenyérsütőgépem, januárig még garanciális. Érdekel valakit? Ára: 8000 Ft
Nálam nemrég derült fény a candidára. . . szóval nemrég megvettem a kis kedves Bomann CB 566-s kis kenyérsütőmet. Az ismeretségi körömben nincsen nagyon senki aki recepttel szolgálhat.
Szóval nekem egy élesztőmentes (lenmaggal, tökmaggal, napraforgómaggal) kenyérreceptre lenne szükségem. . .
Hálás köszönet
Az email címem: kalaposemberke@freemail. hu
(Pl. a kispoharas kefírt kiegészíted annyi vízzel, amennyivel eredetileg sütötted a kenyeret)
Próbálj meg tenni bele 1 nagymérő krumplipelyhet (bioboltban kapható) vagy egy evőkanál áttört főtt krumplit.
Én is ilyen kenyérsütőt kaptam pénteken. 2 sütésen vagyok túl, egyik sem volt túl sikeres, viszont a keverőlapáttal nem volt gondom.
Mielőtt a hozzávalókat beleraktam a gépbe, egy kicsit megvajaztam a lapátot. Nem tudom, hogy ennek köszönhető-e, de nem ragadt bele a kenyérbe, és szépen ki lehetett venni. Próbáld ki, hátha úgy sikerrel jársz.
Krisz
A joghurt nagyon jó a kenyérbe, kevésbé morzsálódik. Ma etettem meg a kollégákkal a szombaton sütött kenyeremet és dícsértek, hogy milyen korán keltem a sütéshez :))))
Simán 4-5 napig esszük a magam sütötte kenyereket.
Javaslom, hogy próbálj meg visszaolvasni a kenyérsütős topikban, rengeteg recept van ott, amit hasznosítani tudnál.
Üdv: Bedke
Briós
50 dkg finomliszt
3 dl lanygyos tej, ebbe 6 dkg Rama
6 dkg cukor
pici só
2 dkg élesztő
1 van. cukor
reszelt citromhéj
Úgy mint a buktát, ezt is kiveszed, kb 9 kígyót formálsz belőle, amikre ügyesen egy laza csomót kötsz, de feltekerve is jó lett. A tepsiben egymástól jó távol tedd, mert még hagyni kell kb 30-40 percig kelni, és összeragadhatnak. A tetejét sütés előtt kend meg tojással, és szórd meg cukorral!
Sok sikert hozzá!
Kalács/7981/
220 ml langyos tej
75 gr olvasztott vaj
420 gr Bl 55-ös liszt
2 tojás sárgája
75 gr porcukor
1 km só
1 db citrom héja
12, 5 gr élesztő
Cirka-féle/7987/ kalács
25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
2 tojás sárgája
3 dl langyos tej
10 dkg olvasztot vaj
10 dkg porcukor
ízlés szerint mazsola (esetleg csokidarabkák)
1 kk só
2, 5 dkg élesztő ( porélesztőből is jó!)
Én édestészta programmal sütöm, kb. 3 óra. Ha kész van, fél dl langyos tejben feloldott vaníliás cukorral meg lehet kenni. Ettől szép fényes lesz. "
Foszlós kalács 75 dkg/Ubik7380/
- 220 ml tej (langyos),
- 75 gramm vaj (olvasztott),
- 420 gramm liszt (finom, BL-55)
- 2 db tojás sárgája,
- 75 gramm porcukor,
- 1 kis mérőkanál só
- 1 db citrom héja (reszelve),
- 12, 5 gramm (negyed) normál élesztő (nem por),
- 100 gramm mazsola.
- 2 teáskanál kakaó por (az utolsó dagasztás során és akkor márványos lesz)
édes program.
Egy óriási problémám van. Vettem karácsony előtt egy kenyérsütő gépet. A kenyér amit készítek benne frissen nagyon finom de másnap teljesen szétmorzsálódik. Ha valaki tudna valami nagyon jó ötlettel szolgálni nagyon hálás lenneék neki.
Köszike
Ha van kézi robotod dagasztókarral, v. 2 izmos kezed, akkor semmi probléma:)))
Én minden gépre megadott receptet a géppel kevertetem kis és sütőben sütöm.
Szombaton sikerült egy nagyon magas és finom kenyeret sütnöm. Ne kérdezzétek a receptet, mert már nagyjából én is ott tartok, hogy ebből is-abból is kicsit és akkor kész.
Viszont még mindig az a problemám, hogy megpuhul a héja. Kihűtöm teljesen, akkor még ropogós, aztán megy a kenyértartóba (Tupis) és utána már megpuhul.
Üdv: Bedke