Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Lombik-mellrák

mumumama1
Létrehozva: 2010. március 17. 10:08

Azért indítom ezt a fórumot, hogy beszélgessünk arról, mit okozhat a lombik.

Most voltam mellultrahangon, azért csak uh-n mert nem javasolják gyerekre váró nőknek a mamográfiát, és ott jól megkaptam a magamét a doktornőtől, hogy ha lombikozunk, telinyomnak ösztrogénnel, ami a rák kialakulásáért felelőssé tehető, de ezt amúgy sehol nem fogjuk olvasni, hiszen nagy pénzek vannak a lombikban, igy nem nagyon reklámozzák ezt a nem kívánt hatását.

Elmondta a doktornő, hogy hány negyven körüli nőnél találnak rosszindulatú daganatot, akik jórészéről kiderül, hogy lombikoztak.

Mit szóltok ehhez???

Ez igy elég félelmetes. Már az egyik magyar csatorna is foglalkozott a kérdéssel, de még bizonyíték nincs. Egy angol nyelvű oldalt mondott a doktornő, hogy nézzem meg, most keresem éppen mert elfelejtettem a nevét:)

Esetleg valakinek van már ilyen jellegű tapasztalata ha nem is rák, hogy milyen hosszútávú negatív következményekkel járt a lombik?

1. Torolt_felhasznalo_869870
    Torolt_felhasznalo_869870
    2012. március 6. 16:4540.

Szia! Egészen véletlenül tévedtem ide vissza. Nagyon sajnálom ami történt és kitarást kívánok a gyógyuláshoz. Úgy gondolod, hogy a lombik okozhatta a kialakulását, vagy bebizonyították?

Irok privit.

Mara 

előzmény:
    Anygalom (39)
    2012-03-04  13:34
  2. 2012. március 4. 13:3439.

Sziasztok! Én most reagálok erre a topikra, bár úgy látom nem írtok már bele, de hát ha valaki idetéved, és elolvassa. Én sajnos érintett vagyok. Én lombikos voltam, nem is azok közé tartozom, akik sokat jártak oda, és született egy édes kis fiacskám is ebből a procedúrából. Most hat éves, és mellrákom van. Nem fogom részletezni milyen, és mivel jár, és mi lesz még magam sem tudom,de egy dolgot biztosan. A természetbe nem szabadna belenyúlni. Ami nem megy nem kell erőltetni! Mondom úgy, hogy imádom a fiam, letem legnagyobb ajándéka, de ha magára marad, mert nekem az éltem kell adnom az övéért, akkor szart sem ért az egész... Tudomásul kell venni, hogy ha a természet nem akarja , hogy gyereket szülj, vagy az adott partnernek szülj, annak oka van! Mint mindennek az életben. Sajnos én már akkor tapazstaltam meg hogy ez igaz, amikor már túlvoltam a lombikozáson. Ha előbb olvasok arról, hogy észre kell venni az életben az apró jeleket miért történnek, és mit akarnak sugallni, sosem menetem volna hozzá a fiam apjához, és nem teszem ki se őt, se magamat ennek az egésznek, és nem született volna meg az én drága kisfiam ebbe a testbe, emi ki tudja mit rejt még neki. A rák is egy jelzés az életemben, természetesen küzdök ellene, és már próbálom is megváltoztatni azokat a dolgokat az életémben, amik kiválthatták, hogy kialakuljon. Mert mindennek oka van... Én féltem is, hogy kifog alakulni. Na itt hogy abba, és hagylak benneteket gondolkozni az egészen.

előzmény:
    PÁLMALEVÉL (38)
    2010-03-21  09:48
  3. 2010. március 21. 09:4838.

Sziasztok!

Mell uh-ra beutalót bárki adhat (saját tapasztalat), háziorvos, nőgyógyász, sebész. Biz. életkor alatt (35 év) csak ez az opció jön számításába, kivéve persze különleges alkalmakat, de diagnosztikus szempontból ezzel kezdenek.

Én is lombikos vagyok, nem beszélt a mellrák kockázatáról nekem sem külön a dokim, de mivel eléggé mirigyes szerkezetű a mellem ("csomós"), ezért minden évben elmegyek uhr-ra, és ezt én tartom fejben, senki sem küld.

Azt gondolom, hogy valóban nem egészséges, hogy lóadagnyi hormonnal tömik az ember lányát, de sajnos akik ehhez a módszerhez folyamodnak, azoknak ált. nincsen más esélyük. Bennem is többször megfordult, h vajon lesznek-e, és ha igen, milyen hosszútávú következményei ennek a kezelésnek, de ez a jövő zenéje... Amit tehetünk az szerintem az, h eljárunk lelkiismeretesen minden szűrővizsgálatra, és próbálunk egészségesen élni... ill. akinek a családjában előfordult mellrák, az elmegy genetikushoz, és megbeszélik a kockázatot. Sajnos jobb, kisebb megterhelést jelentő kezelést eddig nem dolgoztak ki.

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)

4. Torolt_felhasznalo_869870
    Torolt_felhasznalo_869870
    2010. március 18. 18:5837.

Szia!

Mindennek megvan az előnye és hátránya is. 35 év felett kötelező a mammografia lombik előtt. Pontosan azért, hogy ha valami kezdetleges elváltozás lenne azt kiszűrjék előtte. Mert nem a lombikos kezelés okozza hanem már hodozhatod előtte is csak a hormonok felerősítik. Nekem is a háziorvostól kellett beutalót kérnem szerinte pedig a nőgyógyásztól kellett volna...

Én is magamtól csináltattam sok vizsgálatot.

előzmény:
    mumumama1 (1)
    2010-03-17  10:08
  5. 2010. március 17. 18:5536.

Még valami!

Ebben az országban (itt van tapasztalatom),SAJNOS minden magán úton, pénzért működik csak.....

Nekem is ajánlották az uh.-os mell vizsgálatot (kaális doki), de azt nem tette hozzá, hogy ki írja ezt nekem ki!?

Lehetőség van 10-12eft-ért azt hiszem, a gén kimutatására, hogy egyáltalán benned van e!

Mindenkinek mielőbbi sikert!

előzmény:
    mumumama1 (1)
  6. 2010. március 17. 18:5135.

Sziasztok!

Csak 1 hsz.!

Lombikos vagyok én is!

Sőt, anno. dohányos is....

Ja, meg 9 éve éjszakás műszakban dolgozom.....és anyukám mellrákban halt meg.

Halmozott rizikófaktor! Sajnos...

Szertnék gyermeket, sajnos kiműtötték mindkét petevezetőmet.

Félek, de vállalom.

Azt tudtátok, hogy ha egy nő nem szül életében gyermeket, az is növeli a mell-, és egyéb rák esélyét?

Az idegösszeroppanás negatív hatásáról nem is beszélve.....

előzmény:
    mumumama1 (1)
  7. 2010. március 17. 11:5634.

ez megint olyan téma, amin lehet csámcsogni hetekig. én még nem láttam olyan statisztikát, ahol szerepelnének lombikos és nem lombikos nők megbetegedéseinek aránya.

lehet, hogy növelte az esélyeimet a lombik a mellrákra, de gyereket akartam és ennyi rizikó nekem megérte. 

előzmény:
    mumumama1 (1)
  8. 2010. március 17. 11:4733.

És ???

Netalán bánod?

Örülj, hogy neked eszedbe jutottak ezek a dolgok. A dokik is szeretik az együtt műkodő,újdonságokra fogékony, gyógyulni akarókat.Ha valami előre visz a sikerfelé, azt az orvos is örömmel fogadja. Igy kell ezt csinálni,sokan mások is így tesznek.

MINDENT A CÉL ÉRDEKÉBEN.

előzmény:
    mumumama1 (32)
    2010-03-17  11:38
  9. 2010. március 17. 11:3832.

ellenkeznék ha nem baj.

én rengeteg vizsgálatot saját szakállra csináltattam meg.

és volt bizony aminek az eredménye számít egy lombik sikerességében.

előzmény:
    tabtab (27)
    2010-03-17  11:24
  10. Torolt_felhasznalo_772164
    Torolt_felhasznalo_772164
    2010. március 17. 11:3731.
    ??????
    előzmény:
    eső (30)
    2010-03-17  11:34
  11. 2010. március 17. 11:3430.

Nem-nem fenyőtobozzal, köszönöm az infót.

Viszont elbeszélünk egymás mellett úgy érzem.

Én úgy gondolom -mint már jópárszor leírtam-hogy pl. a Kaáli nem olyan nagyhatalmú sötét erő akit ne lehetne megfogni, betiltani, bíróságra vinni ha tömegesen bizonyítható lenne a lombik-mellrák összefüggés. Kicsit túlvan misztifikálva ez az egész, úgy van feltüntetve mintha ezeknek az intézményeknek olyan nagy befolyása lenne, hogy mindent eltussolhatnának. Még itt Mo-n is borulna a bili, nemhogy külföldön. Akinél hajlam van a dologra ott gyorsíthatja a lefolyást, de lehet hogy így is úgy is utoléri a kór.

Topikindítónak: sok lombikos barátnőm van, olyan is aki -több is- aki 10 évig küzdött és  semmi bajuk. Képzelheted mennyi dózist kapott.De sajnos van olyan is, aki se nem dohányzott, se nem lombikozott mégis elvitte a rák. Ennyi, az élet ilyen néha igazságtalan.Jó emberek elmenne, aki meg önpusztít az éli világát.

Viszont ha megnyugtat, és nem vagy 35 akkor menj el privátba megnézetni magad.Lombikos ktsg mellett ez már se nem oszt se nem szoroz sajnos, viszont jobban alszol. Az meg hogy 35 év alatt miért nem lehet beutalóval menni hát a rendszer hibája, ez is megérne egy misét, de mit lehet ezzel most tenni?

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_772164 (24)
    2010-03-17  11:09
  12. 2010. március 17. 11:3129.

Ez egy frappáns, korekt  válsz. 

előzmény:
    *banya* (28)
    2010-03-17  11:27
  13. 2010. március 17. 11:2728.
    És nagyon sok nem lombikos nő halt meg terhességi mellrákban :-( Van valahol valami statisztika, ami azt igazolja, hogy a lombikosok körében magasabb arányban fordult elő a terhességi mellrák? Nem kockázatmentes a kezelés, van akinek sokkal nagyobb lóadag kell a kezelések során, mert úgy reagál, vagy épp nem reagál a szervezete. Attól is függ, hogy valaki évekig csinálja, vagy nem, mert hamarabb sikerül. Mindenesetre felelőtlenségnek tartom az ilyen sommás kijelentést. Ha már itt tartunk az országnak igen nagy része szed antidepresszánst és hasonló kedélyjavító bogyókat. Ezek milyen hatással vannak a májra stb? Ez sem érdekli a pszichiátert, csak az, hgy mennyit is kap a gyógyszercégtől.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_772164 (8)
    2010-03-17  10:25
  14. 2010. március 17. 11:2427.

Ezt Tapasztaltad?

Esetleg dogozó vagy, egy ilyen intézetben? Az eü minisztériumban, ez van előirányozva, hogy mindegy mit csinálsz, csak gyerek legyen?

Szerinted melyik munkahalyen nem számít, hogy a munkádat mennyire végzed sikeresen? 

A medddőségi intézetekben is a cél a siker, aminek itt a mértékegysége a gyerek.

A kezeléseket, egy többrétű orvosi kivizsgálás előz meg. Mondhaom, hogy a-z ig.

előzmény:
    regan (23)
    2010-03-17  11:08
  15. 2010. március 17. 11:2226.

na akkor úgy tűnik nem volt világos az egész.

most én nem azon meditálok hogy félek e ettől vagy sem, megy hogy megyek e lombikra vagy sem, hanem hogy  a doktornő azt tanácsolta, hogy aki lombikozik, az menjen évente szűrésre, hiába nincs még 35 éves, mert nagy a rizikófaktor és jobb előbb elkapni a bajt, mint később.

és ezért felháborító hogy hiába mondtam el a nődokinak hogy kérek beutalót mert teli vagyok pumpálva hormonnal, azt mondta az oep nem támogat és nem adhat beutalót.

értitek? nem a lombikon a lényeg. nyilván vállalom a babáért.

előzmény:
    regan (23)
    2010-03-17  11:08
  16. 2010. március 17. 11:2125.
    Senki nem akar rákos lenni! Viszont sokan lesznek azok és lombikozós előélet nélkül!! Akkor ők mire fogják?
    előzmény:
    mumumama1 (19)
    2010-03-17  11:01
  17. Torolt_felhasznalo_772164
    Torolt_felhasznalo_772164
    2010. március 17. 11:0924.

Persze.Ez benne is van a lenti hozzászólásaimban.Valamit valamiért.Ha odakerülnék, én sem ezen agyalnék, különösen egy egészséges,fiatal  partnerrel.

De az is igaz,hogy azt nem nagyon "reklámozzák" sehol,hogy milyen következményei lehetnek, ha mindenféle hormonokkal bombázod a szervezeted.

...............

A meddőségi intézetek (nem állami) elsődleges célja az,hogy pénzt keressenek.Kaáli professzor és orvosai is pénzzel fizetik ki a számláikat, nem fenyőtobozzal. (Írhattam volna más intézetet is.)

előzmény:
    eső (18)
    2010-03-17  11:00
  18. 2010. március 17. 11:0823.

A kedves röntgenorvos felkészült a lombikban? Mert a meddőségi intézetekben biztos nem az a cél, hogy mindenképpe gyereket gyártsanak, aztán szülő nélkül, árván nőjenek fel, a produktumok.

nyugodt lehetsz, h a gyerekgyárakban AZ a cél, h mindenképpen minél több gyereket gyártsanak.

Amelyik fizetős, ott azért, amelyik állami, ott azért, mert az után kapják a támogatást.

Az őket nem fogja érdekelni, h ki fogja azt a gyereket felnevelni...

előzmény:
    tabtab (17)
  19. 2010. március 17. 11:0722.

nem kutatok én semmit.

az indítóban leírtam miért írok. természetesen (illetve egyáltalán nem természetes) sajnos érintett vagyok.

és mivel nagyon nagyon érintett vagyok, pontosan tudom hogy nem mondanak el minden lehetséges mellékhatást, egy nap kéne hozzá, erre nincs idő.

és nem riaszt vissza, nem is ez volt a kérdés.

csak hát elég riasztó azért persze.

előzmény:
    tabtab (17)
  20. 2010. március 17. 11:0621.

mi van?? te jó ég de sötéten látod a dolgokat...

azt hittem babát vársz ezért parázol ennyire az Uh, röntgen stb-től. Menj csináltasd meg, egy adag dózisba de még 2-től sem lesz semmi bajod.

Nekem sem világos most lombikozol? Vagy már előre félsz a következményektől ami lehet sosem következik be? Lehet természetesen összejön a baba

előzmény:
    mumumama1 (19)
    2010-03-17  11:01
  21. 2010. március 17. 11:0320.
    gratula, én 7 hetes!
    előzmény:
    bberni79 (16)
  22. 2010. március 17. 11:0119.

na én nem önigazolást keresek, csak nem szeretnék rákos lenni:(

ugyanakkor szeretnék gyereket.

és nem szeretnék küzdeni azért hogy adjanak beutalót, mert most egyelőre a mondás ugyebár ez: az OEP nem támogatja 35 év alatt.......sorry....

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_772164 (15)
    2010-03-17  10:49
  23. 2010. március 17. 11:0018.

Hát ami azt illeti teljesen nyugodt vagyokEz a téma fel sem merült bennem, egy percig nem okozott álmatlan éjszakát hogy belevágjak-e ennek ellenére a lombikba vagy sem, nem is volt kérdés.

Nem is értem a doktornőt a topiknyitásban, lehet van alapja a dolognak de mégis mit várt? Azok a nők akik sosem szülhetnek adják fel álmaikat, mert hátha....? Persze mindenben van kockázat, napjainkban bőven még csak azzal is hogy levegőt veszel.De akkor éljünk egy sátorban oxigénpalackokkal, és zárkózzunk be?

Egyébként a lombikot nem venném egy kalap alá a dohányzással. Egész más az indítatás. A dohányzás szenvedélybetegség, amit le lehet győzni a te döntésed, ha rákot kapsz magadra vess. De az hogy lombikozz az egy sajnos muszáj dolog, mert babát akarsz és máshogy nem megy. Évekig vársz, és az utolsó lépés ami segíthet, kívánom hogy sose kerülj ilyen helyzetbe. De ha mégis meglátod, nem azon fog járni az agyad hogy te jó ég mellrákot kaphatok, ha oda eljutsz akkor már minden mindegy, csak jöjjön már a baba. 

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_772164 (15)
    2010-03-17  10:49
  24. 2010. március 17. 11:0017.

Érdekelt, vagy a lombikban vagy csak közvéleményt kutatol?

A lombik kezeléskor tájékoztatnak a lehetséges mellékhatásokról a kezelés, az altatás, a beavatkozás lehetséges Szövődményeiről, de szerintem csak a kevésbé elszántakat riasszák el. Ha gyermeket akarsz akkor tuti, hogy a mellékhatások nem riasztanak vissza. 

A kedves röntgenorvos felkészült a lombikban? Mert a meddőségi intézetekben biztos nem az a cél, hogy mindenképpe gyereket gyártsanak, aztán szülő nélkül, árván nőjenek fel, a produktumok.

Az érzékenység a gyógyszerekre, a sugárzásra egyén függő.

előzmény:
    mumumama1 (1)

Címlap