Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
SVisszakukkantottam a fórumra, nem is olvastam a válaszaimat. Bevallom töredelmesen: megint rágyújtottam, pedig már néha nem is jó, kapar és szúr, és hogy lehetek ilyen hülye. Most épp megint elhatároztam magam, de olyan nehéz: bent a lányokkal állandóan diskuráltunk a cigizdében egy jó mellett...... 3 hónapig se bírtam....
Szurkoljatok megint! Lécci.....
Képzeljétek, teljesen fel voltam háborodva ma, amikor átmentem a hozzám közeli ABC-be. A sorban álltam és a rágók, kindertojások és cukorkák mellett , a gyermekek számára elérhető alsóbb polcon nagyon színes csomagolásba bújtatott, ízesített cigiket találtam. Nagyon durva.
Pofátlanság komolyan, hogy már a kisgyermekeket így bombázzák.
Szia.Nekem a szívószál vált be,még a mai napig is néha szívok
Vinitor jó,hogy ezt leírtad,én 10 hónapja tettem le,és most gondoltam,hogy meg kellene próbálni,hogy hogy esne egy slukkocska.
De akkor inkább nem merem...
Ugye én még csak 14 éves vagyok, és múltkor volt egészségnap, és voltak ilyen bemutatók, cigiről, és a drogokról legfőképp.
A cigis bemutató úgy kezdődött, ki az aki, még nem próbálta ki a cigit?
A 2 legjobb barátnőmön együtt talán 4-5 ember tette fel még a kezét velem együtt, a 23 gyerekből. Teljesen ledöbbentem. Nem hittem volna, hogy ennyien kipróbálták, én kifejezetten utálom a cigit. Anyukám nem cigizik, de apukám igen. Nagyon megnyerő érvek, kísérletek, szervek voltak hogy mindenki leszokjon a cigiről. Némelyik rész még kissé ilyesztő is talán. Igaz, apum nem a lakásba szívja, hanem kimegy az udvarra, így legalább a mi szervezetünket nem szennyezi, de a sajátját..
Ahogy hazaértem, azonnal elmeséltem, miket láttam, és hogy nem szeretném, hogy a családból bárki is így végezné, vagy akár hasonlóan..
Apukám erre ideges lett, és azt vágta a fejemhez..hogy mindenről a cigi tehet?..
Én erre megint csak kiakadtam. 1 doboz 500Ft. Így sincs sok pénzük, de ha leszokna, mennyiel több lenne, és az egészsége nem fontos neki?
Hogy lehet ilyen? Már párszor régebben le akart szokni, de nem sikerült neki. És kicsit aggódom is érte.. Hogy győzhetném meg végre véglegesen, hogy szokjon már le róla? Segítsetek kérlek minél többen!
Ma újra megmondtam neki, hogy én csak jót akarok, és szeretném ha leszokna végleg a cigiről.. de ő csak... "Ne akard tudni milyen vagyok a cigi nélkül"..
Magyarul idegbeteg a cigi hiányától.. Áh ez eszméletlen.. hülyeség ez az egész, hogy cigi nélkül nem tud élni. Hogy szoktassam le ? Segítsetek már kérlek!
sziasztok,
az én leszokós történetem röviden: gimnázium utolsó évében tipikus party-dohányosként kezdtem, majd ez sűrűsödött és 1 éven belül simán elszívtam napi 1 doboz cigit. Ehez hozzá segített a férjem, aki bizony erős dohányos volt. Majd a leszokáshoz is ő segított hozzá, beíratkoztunk búvár-tanfolyamra. Már a tanfolyamon eldőlt, cigi vagy búvárkodás. Aztán terhesség-szoptatás-terhesség-szoptatás. 8 évig nem dohányoztam. Ám megromlott a házasságunk, elváltunk, na akkor leugrott 10 kiló és újra rágyújtottam. 8 év után rágyújtani, olyan volt mintha előtte való nap tettm volna le. 2 kemény év cigizés után (néha akár napi 1,5 doboz) tavaly október végén újra letettem és azóta semmi...
Ugye én még csak 14 éves vagyok, és múltkor volt egészségnap, és voltak ilyen bemutatók, cigiről, és a drogokról legfőképp.
A cigis bemutató úgy kezdődött, ki az aki, még nem próbálta ki a cigit?
A 2 legjobb barátnőmön együtt talán 4-5 ember tette fel még a kezét velem együtt, a 23 gyerekből. Teljesen ledöbbentem. Nem hittem volna, hogy ennyien kipróbálták, én kifejezetten utálom a cigit. Anyukám nem cigizik, de apukám igen. Nagyon megnyerő érvek, kísérletek, szervek voltak hogy mindenki leszokjon a cigiről. Némelyik rész még kissé ilyesztő is talán. Igaz, apum nem a lakásba szívja, hanem kimegy az udvarra, így legalább a mi szervezetünket nem szennyezi, de a sajátját..
Ahogy hazaértem, azonnal elmeséltem, miket láttam, és hogy nem szeretném, hogy a családból bárki is így végezné, vagy akár hasonlóan..
Apukám erre ideges lett, és azt vágta a fejemhez..hogy mindenről a cigi tehet?..
Én erre megint csak kiakadtam. 1 doboz 500Ft. Így sincs sok pénzük, de ha leszokna, mennyiel több lenne, és az egészsége nem fontos neki?
Hogy lehet ilyen? Már párszor régebben le akart szokni, de nem sikerült neki. És kicsit aggódom is érte.. Hogy győzhetném meg végre véglegesen, hogy szokjon már le róla? Segítsetek kérlek minél többen!
Nagyon örülök neki, hogy már nem akartál ütni-vágni
Párom is megpróbálja, Ő kitűzte 1-jét ... Remélem, lesz kitartása!
sziasztok! Mimoza, én is huszonegynehány év után tettem le a cigit tavaly augusztus 5-én! Én is nagyon büszke vagyok magamra ))
Kedves leszokni vágyók, le lehet tenni! Én már éveken keresztül próbálkoztam, mindig kitűztem egy időpontot (névnapom, szülinapom, szilveszter, hétfő, stb de nem ment. Aztán egyszer csak sikerült) Már nagyon elegem lett abból, hogy cigiszag voltam, egyre többet szívtam, egyre drágább lett a cigi. Persze bármikor jólesne egy szál Multi ) A barátnőm cigizik, és amikor találkozunk, néha elbizonytalanodok egy kicsit: mi lenne, ha egy-két szálat elszívnék vele? De eddig még meg tudtam állni.
Szóval kitartás mindenkinek!
Mimoza, te miért tetted le a cigit, miből volt eleged??
Büszke is lehetsz!
Ez az első probálkozásod?
Mi is ketten hagytuk abba, ha minden igaz, a párom kicsit lemaradva.
Kitartást neked is! Illetve nektek is!
Szia!
Újra próbálkozom, a hsz-em eltűnt.
1 hónapja használom az e-cigit, csak ajánlani tudom.
Szerintem megoldás lehet sok dohányos sok problémájára, amik miatt valójában nem tudjuk letenni a cigit.
Sziasztok!
Én 29 év után január 28-án letettem a cigit! Fejben kell eldönteni, különben hiába minden próbálkozás. Az egész családom dohányzik, de én kitartok! És büszke vagyok magamra......
Én semmit nem használtam,egyik nap azt mondtam ,nem gyújtok rá,és kész.Máshogy nem is tudom elképzelni.6 évig nem gyújtottam rá,aztán egy szakítás után megint ,és terhesség miatt megint nem .3 éve nem cigizem,de még mindig hiányzik,a mozdulatok,az egésznek a feelingje.Sztem ez sosem fog elmúlni.
Azért Neked kitartás!