Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Büdös mosógép :(
2010-06-02 14:401.
Létrehozva: 2010. június 2. 14:40
Sziasztok!
Kb. két hétre zárva maradt a mosógép, és most rettentő dohos, büdös. Penészt nem látok, de valószínűleg az is beköltözött.
Ki lehet ezt még tisztítani házilag, vagy vehetek új gépet (nem szeretnék, ez csak 3 éves)? Elég egy ecetes átmosás? Van valakinek tuti tippje?
Köszönök minden segítséget.
A trisó zsíroldó, miért tennétek a mosógépbe?
Ecet, ill. a DM sajátmárkás mosógéptisztítója kivisz minden trutyit.
Segít a szagproblémákon, ha a mosószertartóba minden mosásnál tesztek egy kis (kb. evőkanálnyi) szódabikarbónát, az lágyítja a vizet és fokozza a mosószer hatását is.
Sziasztok!
Az összes problémámat, ami a mosógépemmel van, felsoroltátok. Az öblítőtartályt egyszerűen nem tudom kitakarítani a belerakódott trutyitól. Mostanában a szigetelésen jelentek meg fekete foltok, amit semmivel nem tudok eltüntetni. Fantasztikusan néz ki!
Nekem is ilyen bajom van. Albiban vagyunk és itteni a mosógép. Elöttünk egy pasi volt itt aki állandóan csukva tartotta az ajtaját. A mosógép a gardróbban van. Ha csukva van a gardrób ajtaja, akkor rettenet szag van benn. Ha nyitva hagyom a gardrób ajtaját, akkor szépen szellőzikés sehol sincs büdi.
Az ecettel próbálkoztam már, bár nem 1 literrel, csak kb 1/2-vel. Akkor újra próbálom. Vagy a DM-est.
Ha jól emlékszem én is domestosban áztattam nagyrészt. Mondjuk csak a második napon jöttem rá, hoyg keménymunkával szét lehet még szedni a tartályt két darabra (felültöltős gép) - így különvált az átlátszó rész, amihez könnyebb is volt már hozzáférni.
Ha azt mondod, hogy egyszer felázik, csak türelem kérdése, akkor visszateszem valamilyen löttybe.
Csak domestos van itthon szerintem az eceten kívül, az jó vagy vegyek holnap valami mást?
Épp aktuális nekem ez a topik.
Most fejeztem be a mosógéppucolást.
Nekem az a gondom, hogy a mosószertartályt nem tudom kitisztítani, illetve csak az öblítős résszel van a gond. Egyszerűen semmilyen szerszámmal nem férek hozzá. Itt ázott fél napot ecetes vízben, gondoltam, hogy felázik a lerakódás meg a penész, de nem. Prónbáltam fogkefével is belenyúlni, de nem fért be.
Ja, és nekem is csak néhány ruhadarab lesz büdös, de száradás után is érezni némelyiken.
Mosogatógépbe? Nem is rossz ötlet, már akinek van.
Nekem ugyan nincs és így sokat kinlódok. Én nem használok öblítőszert csak ecetet, a ruha nem ecetszagú, finom illatos, a mosópor illatát érzem rajta, viszont a gépnek van egy kis ecetszaga, de azt meg kibírom.
Trisó.
Ismerősen hangzik a név, még se tudom hová tenni. Mosol vele, vagy most csak úgy egy üres mosást csinálsz, Kisebb kiszerelésbe is lehet kapni és mit lehet még vele csinálni?
Hát, nekem meg pont az ellenkezője volt, és mégis... :)
Régi gép, bár tiszta volt és jól karbantartott, ráadásul a kádba lógott a kifolyó, mégis, a gép tudott büdös lenni... (Bár, a ruha, az soha...)
Ariston Hot point
Elöltöltős.
Azt mondta a pasi, hogy vegyünk egy golyó (vagy mi) bűzzárót a kifolyóhoz. Ezt még megpróbálom. De folyton az a téma itthon, hogy "Nehogy becsukd a mosógép ajtaját!!!" Mert akkor az egész büdi. Ha nyitva van, akkor csak a troll ruhák.
Nekem is előfordult ilyesmi a régi mosógépemmel. (Hajdú, örököltem, majdnem egyidős volt velem, pár hónapja dobta fel a talpát szegényke.) Én vízkőoldóval mostam át néha, egyébként megmindig nyitvahagytam pár napig mosás után. Előbb-utóbb kiszellőzött, és a kimosott ruháknak nem is lett rossz szaga.
Én ezeket csak ork pólóknak, meg troll türcsiknek hívom. :)) Némelyik olyan penetra, hogy rettenet.
A furcsa csak az, hogy amikor megszáradnak, már nem büdik, csak vizesen. Mint az ázott kutya :)))
És nem az összes sötér, csak néhány, főleg póló. Arra is gondoltam, hogy talán a festékanyag + izzadság? Nem tudom.
szia!
nekem is ilyen gondom van, de én csak a sötét színű ruhák mosásánál tapasztaltam:-(
mikor teregetem őket, nincs jó illatuk , penész féle szagúk van. pedig már váltottam mosóport,öblitőt stb. ha a gyerek ruháit mosom akkor azzal nincs gond......nem is értem????
nekem a konyhában van, pult alá építve. nehogy már ne legyen remény :(
ez elég elkeserítően hangzik.
Nekem is van ilyen gondom.
Új gép.
Tiszta.
Karbantartott.
És mégis, elég fél óra csukott ajtóval, és büdös, mint a pöce.
No, a szerelő szerint az a baj, hogy direktbe van kötve, tehát nem a kádba lóg a kifolyó, hanem a kád lefolyójába van bekötve oldalról, közvetlenül.
És hogy onnan jön állandóan a csatornaszag.
Nem tudom.
Érdekes, hogy vannak pólók, amik MINDIG büdösen jönnek ki, azonnal, ahogy kész a program.
De a legtöbb ruha nem lesz büdös, még órák múlva sem.
NEM ÉRTEM!!! :)
Nálunk most járt a szerelő! (Egyéb hiba miatt)
Vízkőtelenítésre javasolta az ecetet (2 liter, 20 %-os, este beleönteni, egész éjszaka állni hagyni, másnap kiöblíteni)
Az ecetszag nagyon érződik utána is!!!
Ha csak az illattal van bajod, inkább vegyél a DM-ben saját termékű (tehát DM-es) mosógéptisztítóport. Olyan 1000,- Ft körül. Az egészet beleöntöd és üresen átmosod egy programmal. A dobozára rá van írva, hogy kell pontosan használni. Nekem ezután tök jó illata lett, a dobja meg úgy csillogott, mintha új lett volna.
szia!
képzeld,még nem kellett tisztítani! az elején van, és még mindig tiszta volt, amikor ránéztünk (meg is lepődtem, előtte egy 30+ éves hajdúm volt, na az koszos volt mindig).
elvileg tiszta volt a gép, mert öblítő helyett ecetet használok, de, sajnos, vizesen lett becsukva, és ott pállott magában :(
én a múltkor utánaolvastam, és 2 liter 20% ecettel indítottam a mosást. nekem használt. próbáld ki, ártani nem ártasz vele.
van mennyiségi korlát?
3liter 20%-os ecet van itthon.
Ettől még nem büdösödik be a gép ha tisztán van tartva.
Az oldalán, elől vagy a hátulján van egy kis ajtó, benne egy kis pohár alakú szűrővel. Szoktad azt tisztítani? Minden hónapban kell, persze van aki erről nem tud és nem pucolja. Ennek a tartalmának a szaga áraszthatta el a géped.
Ezt pucold ki, és mosd át a gépet üresen fertőtlenítővel.
Új gépet venni semmiképp sem kell!!:)
Ecet a dobba és a rekeszekbe is, aztán most át üresen egy jó meleg, de rövid programmal. Ha akarod, az öblítős rekeszbe tegyél pár csepp illóolajat is az ecet mellé, akkor biztos lesz a hatás!
ecet a dobba+trisó az adagolóba? vagy az már robban?