Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Szétesik a túrógombóc

Torolt_felhasznalo_621107
Torolt_felhasznalo_621107
Létrehozva: 2010. augusztus 25. 16:31

Sziasztok!

 

Férjem akarta csinálni, mindent úgy csinált ahogy én is szoktam, annyi különbséggel, hogy -bár kérdezte nemleges választ kapott-, olajat tett a főzővízbe.

Széteshet ettől?

 

Köszi 

  1. 2010. augusztus 26. 10:2760.

    Én is mindig így csinálom, tuti recept. És mivel nem fő bele a túró, hanem "nyersen" kerül hozzá, így még intenzívebb túró íze van. 

    Másnap is finom, könnyű, próbáljátok ki nem bánjátok meg. Jah, és tojás sem kell hozzá, így még olcsóbb is.

    előzmény:
    tyutyimanoo (22)
    2010-08-25  17:35
  2. 2010. augusztus 26. 10:2559.
    Én is így csinálom, tuti recept. Mivel a túró nincs megfőve benne, hanem "nyersen" kerül bele, így még intenzívebb túró íze van. Elronthatatlan és nagyon finom, másnap is ugyan olyan könnyű. Próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni.
    előzmény:
    tyutyimanoo (22)
    2010-08-25  17:35
  3. 2010. augusztus 25. 22:2058.

    Én így csinálom:

     

    TÚRÓ GOMBÓC

    hozzávalók:
    500 g tehéntúró
    1 csipet só
    1 cs. vaníliás cukor
    1 evőkanál kristálycukor
    2 db egész tojás
    4-6 evőkanál búzadara


    A hozzávalókat jól összekeverjük, legjobb robotgéppel, de kézzel is lehet és rögtön forrásba lévő vízbe kis gombócokat formálva kifőzzük. Nekem van egy fagylaltos kanalam azzal szoktam a vízbe szaggatni a gombócokat, így szép egyformák lesznek és a kezem se lesz ragacsos. kb. 12-14 gombóc lesz így.
    A kifőtt gombócokat pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
    Mi tejfölt és fahéjas porcukrot szórunk rá, de lehet gyümölcsszósszal is tálalni.

    Garantáltan nem fő szét és nagyon finom.

    Azért 4-6 kanál a búzadara, mert nem mindig egyforma a túró, ha vizesebb 6 kanál ha szárazabb 4 kanál is elég.

    Más receptekhez képest ezt nem kell pihentetni és nem kell a tojásfehérjét sem külön felverni és liszt sem kell bele. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_621107 (1)
    2010-08-25  16:31
  4. 2010. augusztus 25. 22:0157.
    Mennyi darat szorsz a plere?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_760295 (50)
    2010-08-25  18:10
  5. 2010. augusztus 25. 21:5956.
    Van egy nagyon egyszerű túrógombóc receptem,ami ráadásul nagyon finom.

    Tehát főzni kell egy sürű tejbegrízt,(amibe megáll a kanál),belefőzni a mazsolát is,ha megfött a gríz, belekeverni a túrót,ezekből gombocokat formálunk ,és prézlibe bele.
    Nagyon finom így ,a turó íze intenzív marad,ebben a formában.
    Így biztos hogy nem fő szét,és bárki meg tudja csinálni,azóta hogy így csinálom,mindig tökély.. :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_621107 (1)
    2010-08-25  16:31
  6. 2010. augusztus 25. 19:5855.

    Igen, igen, az Alíz féle, de én a saját túrogombóc masszámból csinálom, nem a recept szerintiből, de biztos fincsi az eredeti recept szerint is, csak én mindig elfelejtek zsemlét venni, így marad a saját gombócreceptem :))

    De tényleg érdemes kipróbálni :)

    előzmény:
    antironia (25)
    2010-08-25  17:38
  7. 2010. augusztus 25. 18:2854.

    Szia!

     

     

    Én ezt a receptet szoktam elkészíteni, még sosem esett szét. Gyors és finom.

     

    http://www.mindmegette.hu/turogomboc-20-perc-alatt.r ecept

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  8. 2010. augusztus 25. 18:1453.

    Szoktam hozzá adni gyümölcsöntetet is, ha nem teszek bele mazsolát v. aszalt gyümölcsöt.

     

    Nagyon sokféleképpen lehet variálni, ezért is szeretjük.

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_760295 (51)
    2010-08-25  18:12
  9. 2010. augusztus 25. 18:1352.
    úúú köszii,le is írtam!:) Bizti nagyon fini..!
    előzmény:
    antironia (48)
    2010-08-25  18:03
  10. Torolt_felhasznalo_760295
    Torolt_felhasznalo_760295
    2010. augusztus 25. 18:1251.

    Jól hangzik!

    Most már azon gondolkodom, hogy holnap inkább ezt csinálom meg, nem is a gombócot!!!!

    Már csurog a nyálam!!!

    előzmény:
    antironia (48)
    2010-08-25  18:03
  11. Torolt_felhasznalo_760295
    Torolt_felhasznalo_760295
    2010. augusztus 25. 18:1050.

    Alj nélküli túróslepény:

    3 túró

    2db 2dl-es tejföl 

    6 tojás

    4 kanál liszt

    2 kanál zsemlemorzsa

    6 ek. cukor

    1 cs. vaníliás cukor

    Mindent egy nagy tálba öntök, összekutyulom, s már mehet is a sütőbe!

    A tepsit vajjal szoktam kikenni, s az aljára búzdarát szórok!

    Én 200 fokon sütöm.

     

    Imádja a családom, s a barátok is! Már körbeforgott mindenhol a recept, annyira bejött!

    Egyszerű, gyors és isteni finom!!!

    előzmény:
    szári (39)
    2010-08-25  17:53
  12. 2010. augusztus 25. 18:0549.

    Hát csak annyi a különbség, hogy a liszt helyett ott a vaníliás pudingpor, ami tkp. étkezési keményítő + egy kis vanília. :-)

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_760295 (47)
    2010-08-25  18:02
  13. 2010. augusztus 25. 18:0348.

    Nagyon egyszerű, még a robotgépet sem szoktam elővenni hozzá! :-) Egy villával egyetlen tálban kikeverhető.

     

    Túrótorta:

     

    Hozzávalók:

    fél kiló túró

    4 ek. gríz

    1 cs. vaníliás pudingpor (a Dr oetker bourbon vaníliás az igazi :-) )

    10 dkg cukor

    4 tojás

    1 dl tejföl

    1 cs sütőpor

    Opcionálisan: 10 dkg mazsola, vagy más aszalt gyümölcs apróra vágva. Szerintem aszalt sárgabarackkal vagy vörös áfonyával a legfinomabb! :-)

     

     Összekevered a pudingport a cukorral és a négy tojással. HOzzáadod a túrót, tejfölt, majd a sütőporral elkevert grízt. Végül a mazsolát v. más aszalt gy-t.

     

     

    Előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 30 perc alatt megsül.

    Én cakkos kerámia formában szoktam sütni, tehát viszonylag lapos lesz. Ha hagyományos tortaformában, magasabb verzióban sütöd, akkor kicsit több idő kell neki.

     

     

    előzmény:
    tyutyimanoo (41)
    2010-08-25  17:54
  14. Torolt_felhasznalo_760295
    Torolt_felhasznalo_760295
    2010. augusztus 25. 18:0247.

    Nem, de ez is nagyon jól hangzik!!!

    Leírod a receptjét?

    Én csak tojást, cukrot, vaníliás cukrot, túrót, liszetet és búzadarát teszek bele. Jól összekavarom, s már teszem is a tepsibe!

    előzmény:
    antironia (35)
    2010-08-25  17:52
  15. Torolt_felhasznalo_621107
    Torolt_felhasznalo_621107
    2010. augusztus 25. 18:0246.
    Sztem nem, annyira minimális kell belőle.
    előzmény:
    antironia (42)
    2010-08-25  17:55
  16. Torolt_felhasznalo_630444
    Torolt_felhasznalo_630444
    2010. augusztus 25. 18:0045.
    Biztos azzal is nagyon finom, én mondjuk a szilvásgombócot szoktam néha úgy csinálni, hogy sárgabarackot teszek bele. Bár ekkor már nem szilvás, hanem barackos gombóc. Sőt van olyan ismerősöm aki a szilvásgombócot nem prézlibe, hanem mákba hempergeti bele.
    előzmény:
    antironia (43)
    2010-08-25  17:57
  17. Torolt_felhasznalo_760295
    Torolt_felhasznalo_760295
    2010. augusztus 25. 18:0044.

    Fél kiló túró, 2 tojás, kb. 2 deci búzadara, cukor, pici só. Lisztet nem teszek bele.

    Egy picit hagyom állni, majd megfőzöm.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_621107 (32)
    2010-08-25  17:46
  18. 2010. augusztus 25. 17:5743.

    Vagy barackot. Ausztriában, a Wachauban a Marillenknödel a specialitás. Nagggggyonfinom! :-)

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_630444 (38)
    2010-08-25  17:53
  19. 2010. augusztus 25. 17:5542.

    semmi liszt nem kell bele. Elég a gríz.

     

    Persze, létezik sokfajta recept. Mivel annyira bevált nekem ez a grízes, nem is kísérleteztem mással. A lisztet nem nehezebb elkeverni, hogy ne legyen csomós?

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_621107 (32)
    2010-08-25  17:46
  20. 2010. augusztus 25. 17:5441.

    Vaniliás pudingpor??

    Na ez érdekel engem!Én pudingpor nélkül ismerem..

    előzmény:
    antironia (35)
    2010-08-25  17:52
  21. Torolt_felhasznalo_857055
    Torolt_felhasznalo_857055
    2010. augusztus 25. 17:5440.
    Horvát Ilona a bevált nekem is. Régen mindent kipróbáltam, amíg eszembe nem jutott, hogy megnézzem. Bár azért hozzáteszem anyumnak egy ősrégi megsárgult kiadványa van és abban egy kicsit más a recept (az ő gombócai keményebbek is). De amióta ezt az általad leírtat csinálom nekem is tuti mindig sikerül, bár én kora reggel keverem be és ebédkor főzöm ki.
    előzmény:
    antironia (24)
    2010-08-25  17:36
  22. 2010. augusztus 25. 17:5339.

    Szia!

     

    Megírnád az aljnélküli túróspite receptjét?

     

    Köszönöm :) 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_760295 (31)
    2010-08-25  17:46
  23. Torolt_felhasznalo_630444
    Torolt_felhasznalo_630444
    2010. augusztus 25. 17:5338.
    Túrógombóc úgy is nagyon finom, ha a közepébe 1 szem szabócát teszünk.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  24. Torolt_felhasznalo_760295
    Torolt_felhasznalo_760295
    2010. augusztus 25. 17:5237.

    A piskóta tésztát azért felvered (laza szerkezetű lesz), itt a tojást meg csak hozzá teszed.

    Nem mondom, hogy rossz, de én még nem mertem annyit beletenni, mert nekem a sütés-főzéseim alkalmával az volt a tapasztalatom, hogy a tojás keményít.

    Én a fasírtba is csak egy-kettőt szoktam beletenni, csak hogy összefogja, ne essen szét.

    De amennyi ház, annyi szokás!

    előzmény:
    antironia (29)
    2010-08-25  17:43

Címlap

top