Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Vasárnapi menü olcsón
2010-08-27 12:081.
Létrehozva: 2010. augusztus 27. 12:08
Sziasztok!
Így hónap végén biztos másoknál is téma, hogy mit főzzenek vasárnapi ebédnek ami olcsó, mégis igazi "vasárnapi menü", szóval különlegesebb egy kicsit a hétköznapinál. Leves+főétel+desszert. Segítsünk egymásnak, akinek van jó elképzelése csatlakozzon!
Köszönet mindenkinek aki ötletet ad!
Bolero szelet
Tészta: 15 dkg cukor, 20 dkg liszt, 4 tojás, 1 dl tej, késhegynyi szódabikarbóna => piskótatésztához hasonlóan kikeverjük
Krém: 1 nagy doboz tejföl, 2 vaníliás cukor, 1 (ízlés szerinti) Gála puding => kikeverjük és rákenjük a kihűlt tésztára
Tetejére: 7 dl víz, 15 dkg cukor, 2 vaníliás pudingpor és 1 (ízlés szerinti) Bolero italpor => felfőzzük, langyosan a krém tetejére kenjük. Hűlés közben többször meg kell keverni, hogy ne bőrösödjön be a teteje. Hűtőben tartjuk.
husi leves májgombóccal
bécsi szelet, sült krumpli és paradicsomsaláta
desszertet nem szoktunk enni, max egy kis étcsoki
sziasztok, nem akarok reklámozni,de most a hétvégén a tescoban nagyon olcsó a csirkecomb farrésszel, azt hiszem 489 ft/kg, ma hozott a párom hatalmasak. Nálunk vasárnap 4 db csirkecombból lesz a kaja, a farrészből leves, a combokat meg szétvágjuk és tepsis hús. Abban már úgyis egybe megsül a krumpli, hagyma,gomba, hús, lehet hozzá még zöldségeket tenni, ki hogy szereti,vagy mi van otthon, tejföllel leborítani, és megsütni
Viszont az a gombás palacsinta nagyon guszta, szerintem holnap meg is csinálom, elmentettem a receptet,köszi érte,hogy betetted
Köszi taime a túrós őzgerincet:)
A bolero szelet receptje is érdekelne:))
Mndjátok van még ilyenkor fini dinnye? melyiket keressem?
A marhasült receptje engem is érdekelne!
Nálunk paprikáscsirke lesz galuskával és tejfölös uborkasalátával, utána dinnye.
jo:)
nem tudom, én még nem próbáltam anélkül
de lehet hogy elég lesz úgy is
hidd el nem fogsz benne csalódni, majd azért írj egy privit, ha megcsináltad, jó? :)
nagyon szep es biztos finom is
en is elkeszitem:)
...a folpack helyett eleg a vizzel kioblitett ozgerinc is, nem? vagy fontos a folpack?
koszonom a valaszt
Javaslatom:
Fokhagymakrémleves
Kondorosi pecsenye vagy baconos csirkemell /ezek mellé szinte minden köret megy/
Bolero szelet
Ezek nem drágák és gyorsan készen vannak
Éppen tegnap csináltam vacsorára.
Nálunk nyolc darab nagy palacsinta lett belőle. Fejenként kettő.
Nagyon finom volt.
SZia!
Ennyi krumpliból mennyi palacsinta lesz? Próbáltad már???
Köszi!!!
fasírt, krumplifőzelék
fahéjas csiga
15 perc alatt megvan, tovább tart míg előszedem a hozzávalókat + elmosogatok :))
az a jó benne, hogy nem kell sütni, főleg a nyári hőségben jön jól, illetve dermedni kell neki, így akár vendégvárónak is praktikus mert meg lehet csinálni már előző du. vagy este, nem pedig egynapra jut 3-4 fogás elkészítése.
Elkészítés: Először kikavarjuk simára a tejfölt a túróval, utána összekavarjuk a többivel, és folpackkal belelt őzgerincformában dermesztjük hűtőben. /Nekem egy kicsi szokott kimaradni, azt kompótos tálba rakom/
Kiborítás után a tetejére tehetünk csokimázat, ha szeretjük.
(vagy tehetünk az aljara babapiskótát)
Jó étvágyat! Kép: itt babapiskótával van
Egy mezei kefíres bögrés alaptésztát keverek ki, a tepsiben megpakolom a felezett szilvával, amit a vágott felével felfelé teszek a tésztára, megszórom fahéjas porcukorral és így sütöm meg.
De pl. tegnap ezt sütöttem, ez is finom.
DINNYE LEVES - recept
KRUMPLIS TÉSZTÁJÚ PALACSINTA - recept
VARGABÉLES MUFFIN - recept
Hú, annyi jót írtatok pár perc alatt, hogy csak kapkodom a fejemet!
A cukkinis stefániát meg a karalábékrémlevest szemeltem ki elsőre, de érdekelne a szezámmagos májas tekercs, a rízs saláta receptje is...
A desszert! Szent ég, sokszor az a legnehezebb, hisz annyi finomság van...
Kedves Pepedli! Hogyan is készül az a pite?
Gyümölcs leves
lecsós szelet, tarhonyával
gofri
Viszont elmondanád, a marhasültet hogy csinálod??? Én eddig kétszer csináltam marhát és mindig olyan kemény lett...sose sikerül...
A pite is érdekelne, huu de jól hangzik :)
Nálunk lesz:
húsleves pulykából, illetve karalábékrémleves sajtgaluskával
marhasült provence-i módra
fahéjas szilvás pite
szia!
Nálunka menü: épp most agyaltam ki....holnap főzök friss fejtett bab levest krumplis pitével....ha marad leves akkor vasárnap azt nem főzök, ha nem akkor sütötők krém leves egy fél sütötökből a másik felét megsütöm vacsorára, főétel tegnapelött vettem apró gombákat pörkölt volt belőle, a maradékot sütöm meg tejföllel jénaiba, mellette fog sülni egy cukkinis fasirozott (épp csak megmutatok neki egy kis pulykadarálthusit) olyan stefánia módra (főtt tojás a közepében) és köret mindenféle otthoni zöldségből friss saláta, desszert a szombati maradék krumplis pite tésztát felhigitom és sütök palacsintát, ha lesz időm talán rakott palacsinta is lesz...
én is tudom hogy nem könnyű kitalálni a menüt főleg hogy a pénztárcát is ennyire kell figyelni.(
szezámmagos májas tekercs, krumlipürével, rizzsel vagy amivel akarod, saláta
Tejfölös burgonyaleves
rántott hal, saláta
túrósgyümölcsös őzgerinc
Nálunk ez lesz:
Csontleves
Töltött paprika
Fagyi
hagyma leves
natúr hús rízs saláta
joghurtos banános süti