Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Vasárnapi menü olcsón

Krisztina80
Létrehozva: 2010. augusztus 27. 12:08

Sziasztok!

 

Így hónap végén biztos másoknál is téma, hogy mit főzzenek vasárnapi ebédnek ami olcsó, mégis igazi "vasárnapi menü", szóval különlegesebb egy kicsit a hétköznapinál. Leves+főétel+desszert. Segítsünk egymásnak, akinek van jó elképzelése csatlakozzon! 

 

Köszönet mindenkinek aki ötletet ad!

  1. 2010. augusztus 27. 16:1732.

    Bolero szelet

    Tészta: 15 dkg cukor, 20 dkg liszt, 4 tojás, 1 dl tej, késhegynyi szódabikarbóna => piskótatésztához hasonlóan kikeverjük

    Krém: 1 nagy doboz tejföl, 2 vaníliás cukor, 1 (ízlés szerinti) Gála puding => kikeverjük és rákenjük a kihűlt tésztára

    Tetejére: 7 dl víz, 15 dkg cukor, 2 vaníliás pudingpor és 1 (ízlés szerinti) Bolero italpor => felfőzzük, langyosan a krém tetejére kenjük. Hűlés közben többször meg kell keverni, hogy ne bőrösödjön be a teteje. Hűtőben tartjuk.

    előzmény:
    Krisyke (28)
    2010-08-27  14:29
  2. 2010. augusztus 27. 15:4531.
    Mostanában úgy sütöm a tepsis, vele sült zöldséges csirkét, hogy a húst betekerem vékony szalonnaszeletekbe. Klassz, ropogósra rásül, és a hús nem szárad ki.
    előzmény:
    evettke27 (29)
    2010-08-27  15:29
  3. 2010. augusztus 27. 15:3630.

    husi leves májgombóccal

    bécsi szelet, sült krumpli és paradicsomsaláta

     

    desszertet nem szoktunk enni, max egy kis étcsoki

    előzmény:
    Krisztina80 (1)
    2010-08-27  12:08
  4. 2010. augusztus 27. 15:2929.

    sziasztok, nem akarok reklámozni,de most a hétvégén a tescoban nagyon olcsó a csirkecomb farrésszel, azt hiszem 489 ft/kg, ma hozott a párom hatalmasak. Nálunk vasárnap 4 db csirkecombból lesz a kaja, a farrészből leves, a combokat meg szétvágjuk és tepsis hús. Abban már úgyis egybe megsül a krumpli, hagyma,gomba, hús, lehet hozzá még zöldségeket tenni, ki hogy szereti,vagy mi van otthon, tejföllel leborítani, és megsütni

     

     

    Viszont az a gombás palacsinta nagyon guszta, szerintem holnap meg is csinálom, elmentettem a receptet,köszi érte,hogy betetted

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  5. 2010. augusztus 27. 14:2928.

    Köszi taime a túrós őzgerincet:)

    A bolero szelet receptje is érdekelne:))

    Mndjátok van még ilyenkor fini dinnye?  melyiket keressem?

     

    előzmény:
    andreanya (27)
    2010-08-27  14:02
  6. 2010. augusztus 27. 14:0227.

    A marhasült receptje engem is érdekelne!

     

    Nálunk paprikáscsirke lesz galuskával és tejfölös uborkasalátával, utána dinnye.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_441055 (11)
    2010-08-27  12:37
  7. 2010. augusztus 27. 13:5726.

    jo:)

     

    előzmény:
    Taime (25)
    2010-08-27  13:54
  8. 2010. augusztus 27. 13:5425.

    nem tudom, én még nem próbáltam anélkül

    de lehet hogy elég lesz úgy is

     

     

    hidd el nem fogsz benne csalódni, majd azért írj egy privit, ha megcsináltad, jó?  :)

    előzmény:
    colazione (24)
    2010-08-27  13:48
  9. 2010. augusztus 27. 13:4824.

    nagyon szep es biztos finom is

    en is elkeszitem:)
    ...a folpack helyett eleg a vizzel kioblitett ozgerinc is, nem? vagy fontos a folpack?

     

     

    koszonom a valaszt

    előzmény:
    Taime (15)
    2010-08-27  12:55
  10. 2010. augusztus 27. 13:3323.

    Javaslatom:

    Fokhagymakrémleves

    Kondorosi pecsenye vagy baconos csirkemell /ezek mellé szinte minden köret megy/

    Bolero szelet

    Ezek nem drágák és gyorsan készen vannak

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  11. 2010. augusztus 27. 13:2322.

    Éppen tegnap csináltam vacsorára.

    Nálunk nyolc darab nagy palacsinta lett belőle. Fejenként kettő. 

    Nagyon finom volt.

    előzmény:
    vero79 (21)
    2010-08-27  13:14
  12. 2010. augusztus 27. 13:1421.

    SZia!

     

    Ennyi krumpliból mennyi palacsinta lesz? Próbáltad már???

     

    Köszi!!!

    előzmény:
    CsillagViki (13)
    2010-08-27  12:40
  13. 2010. augusztus 27. 13:1020.

    fasírt, krumplifőzelék

    fahéjas csiga

    előzmény:
    Krisztina80 (1)
    2010-08-27  12:08
  14. 2010. augusztus 27. 13:0219.

    15 perc alatt megvan, tovább tart míg előszedem a hozzávalókat + elmosogatok :))

     

    az a jó benne, hogy nem kell sütni, főleg a nyári hőségben jön jól, illetve dermedni kell neki, így akár vendégvárónak is praktikus mert meg lehet csinálni már előző du. vagy este,  nem pedig egynapra jut 3-4 fogás elkészítése.

    előzmény:
    Taime (15)
    2010-08-27  12:55
  15. 2010. augusztus 27. 12:5818.
    Fantasztikusan néznek ki, köszönöm! A palacsintával biztos levenném a lábáról a férjemet :)
    előzmény:
    CsillagViki (13)
    2010-08-27  12:40
  16. 2010. augusztus 27. 12:5717.
    Köszönöm, ki is próbálom! Most úgyis szezonja van a szilvának.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_441055 (14)
    2010-08-27  12:49
  17. 2010. augusztus 27. 12:5616.
    En gyakran keszitek, foler oszi-teli idoszakban, valami tartalmasabb levest (gulyas, zoldbab, kolbaszos bableves, frankfurti stb) hozza valami desszert masodikkal (palacsinta, beles, kakaoscsiga, gomboc, guba stb). Nem tudom kinek mennyire fer bele a vasarnapi ebed fogalmaba, nekem igen. Otthonos izek es plusz benne az szamomra, hogy a masodik az desszert.
    előzmény:
    Krisztina80 (1)
    2010-08-27  12:08
  18. 2010. augusztus 27. 12:5515.
    Hozzávalók: 0,5 kg túró, 2 dl tejföl (én már újabban natúr joghurttal csinálom, de próbáltam már Édesfehér Activiával is) , 4-5 ek cukor, 1 tasak dr Oetker zselatinfix 2dl vízben felfőzve, pár csepp citromlé, 1 citrom héja, 1 cs vaníliás cukor, gyümölcs ( bármilyen lehet, aminek éppen szezonja van: , meggy, barack, stb stb vagy vegyesen is többféle akár stb).

    Elkészítés: Először kikavarjuk simára a tejfölt a túróval, utána összekavarjuk a többivel, és folpackkal belelt őzgerincformában dermesztjük hűtőben. /Nekem egy kicsi szokott kimaradni, azt kompótos tálba rakom/
    Kiborítás után a tetejére tehetünk csokimázat, ha szeretjük.
    (vagy tehetünk az aljara babapiskótát)

    Jó étvágyat!   Kép:  itt babapiskótával van
    előzmény:
    Krisyke (7)
    2010-08-27  12:26
  19. Torolt_felhasznalo_441055
    Torolt_felhasznalo_441055
    2010. augusztus 27. 12:4914.

    Egy mezei kefíres bögrés alaptésztát keverek ki, a tepsiben megpakolom a felezett szilvával, amit a vágott felével felfelé teszek a tésztára, megszórom fahéjas porcukorral és így sütöm meg.

     

    De pl. tegnap ezt sütöttem, ez is finom.

    előzmény:
    Krisztina80 (12)
    2010-08-27  12:39
  20. 2010. augusztus 27. 12:3912.

    Hú, annyi jót írtatok pár perc alatt, hogy csak kapkodom a fejemet!

     

    A cukkinis stefániát meg a karalábékrémlevest szemeltem ki elsőre, de érdekelne a szezámmagos májas tekercs, a  rízs saláta receptje is...

    A desszert! Szent ég, sokszor az a legnehezebb, hisz annyi finomság van... 

     

    Kedves Pepedli! Hogyan is készül az a pite?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_441055 (8)
    2010-08-27  12:27
  21. Torolt_felhasznalo_441055
    Torolt_felhasznalo_441055
    2010. augusztus 27. 12:3711.
    Írok privit.
    előzmény:
    mesekeksz (10)
    2010-08-27  12:35
  22. 2010. augusztus 27. 12:3510.

    Gyümölcs leves

    lecsós szelet, tarhonyával

    gofri

     

     

    Viszont elmondanád, a marhasültet hogy csinálod??? Én eddig kétszer csináltam marhát és mindig olyan kemény lett...sose sikerül...

     

    A pite is érdekelne, huu de jól hangzik :)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_441055 (8)
    2010-08-27  12:27
  23. 2010. augusztus 27. 12:339.
    vagy nézz be ide:http://www.nosalty.hu/
    előzmény:
    Krisztina80 (1)
    2010-08-27  12:08

Címlap

top