Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Tojáslikör

encsilaci78
Létrehozva: 2010. november 27. 15:55

Kipróbált tojáslikör recepteket szeretnék kérni tőletek, ha van.

Továbbá mindenképpen tisztaszesz kell hozzá?

Lehet esetleg rummal, vagy más alkohollal helyettesíteni?

A vodkás verziót nem nagyon szeretném, mert a vodka gondolatától is

köszönöm,

ja és meddig kell érlelni, tárolni pedig hogyan?

  1. 2010. november 28. 15:1814.

    Márkavédelem!:)

    adidas helyett is adios...

    nike helyett is nika...

    Ez a mi márkánk, bélíz! De nagyon finom! ;)

    előzmény:
    antironia (13)
    2010-11-27  20:51
  2. 2010. november 27. 20:5113.

    Bocs, de ez a bélíz így leírva enyhénszólva is kétértelmű...

     

    Nekem a bél ízéről egészen más képzeteim vannak, mint a Baileys...

    előzmény:
    juco72 (12)
    2010-11-27  20:15
  3. 2010. november 27. 20:1512.

    Igaz, hogy ez nem tojáslikőr, de nagyon finom, hátha ez is érdekel:

     

    Házi bélíz:

    4 dl tejszín, 2 tubus sűrített tej, 1/2 dl erős feketekávé, 1 csapott ek. instant kakópor, 1/4 l konyak vagy viszki, 1 cs. vaníliás cukor - robotgép habverőjével pár percig keverem és kész. Hűtőben sokáig eláll(na) :) - kb. egy liternyi lesz!

    előzmény:
    encsilaci78 (1)
    2010-11-27  15:55
  4. 2010. november 27. 18:4211.

    A rumnak sokkal erőteljesebb saját íze van, mint a vodkának.

    Nagyon félrevinné, soha nem lesz abból tojáslikőr.

     

    Ha jó minőségű vodkát veszel, nincs annak olyan határozott íze...

    A tisztaszesz baromi drága!

     

     

    előzmény:
    encsilaci78 (1)
    2010-11-27  15:55
  5. 2010. november 27. 18:3810.

    Tojáslikőr (Németben élő nagymamám receptje)

     

    6tojás(4sárga,2egész)

    1/4 kg porcukor

    1 doboz sürített tej

    2cs. vaníliás cukor

    1/2 citrom leve

    1 kávéskanál Neskávé

    habosra keverni,majd 1/4l.rumot bele, összekeverni és kész.

    (80%-os és 50%-os rumot használ, fele-fele arányban)

    Isteni finom

    Azonnal fogyasztható és bármeddig eláll, hűtőben.

     

    előzmény:
    encsilaci78 (1)
    2010-11-27  15:55
  6. 2010. november 27. 17:549.

    Most, hogy olvasom a többi receptet, az én 3 dl alkoholom 96 %-os.

     

    előzmény:
    encsilaci78 (1)
    2010-11-27  15:55
  7. 2010. november 27. 17:388.

    Ja igen az elöbbi receptnél én vodkát használok.

    Édes tejszínes kókuszlikőr:
    Egy zacskó kókuszreszeléket annyi tejben felforralsz, ami ellepi, ebben hagyod kihűlni. Én egy liter tejböl csinálom.Ezután leszűröd, keversz bele 1 zacsi vaníliás cukrot, 3 dl tejszínt és 1 tubus sűrített tejet, és felöntöd 1,5-2 dl vodkával - ha erősebben szeretitek, akkor többet, de én így csajosan, lájtosan szeretem :D
    Hűtőben hetekig eláll - ha marad :D
    ebből kb 7-8 dl lesz

    Ezt azért hátha a barátnöd,feleséged szereti...

    előzmény:
    Henlu (7)
    2010-11-27  17:34
  8. 2010. november 27. 17:347.

    Tojáslikör

     

    - fél liter tej

    - 4-5-6 tojás sárgája attól függ mekkora a tojás

    - 30 dkg cukor

    - 2 csomag vaniliáscukor,

    - 1 citrom reszelt héja

    - 2 dl alkohol

    - 5 dkg kakaópor, ha csokilikőrnek szánjuk…

    Elkészítés:

    Célszerű a tejforralással kezdeni, mert akkor nagyjából ki is hűl, mire sorra kerül. Közben a 3 egész tojást 30 dkg cukorral és 2 csomag vaniliáscukorral kikeverünk Egy citrom reszet héját kevés alkoholba áztatjuk, majd leszűrjük és a tejjel, alkohollal együtt a tojásos keverékhez adjuk. Jól összerázzuk, esetleg kevés citromlevet teszünk hozzá. Amennyiben csokilikőrt készítünk, úgy hozzá kell adni még 5 dkg kakaóport és már kész is minden.

    Én nem nagyon szoktam érlelni .Ha elkészült berakom a hütöbe...másnap már isszuk is...

    előzmény:
    encsilaci78 (1)
    2010-11-27  15:55
  9. 2010. november 27. 17:046.

    Ezt a receptet kipróbáltamés jó:

     

    6 tojássárgáját fél kiló porcukorral és 3 cs. vaníliás cukorral kikeverni, 4 dl forralt hideg tejet lassan hozzácsurgatni + 2 dl tejszínt. Utána bele 3 dl tiszta szeszt (96%-os etil-alkohol).

    Pár hónapos érlelés nem árt. Savas száraz borral higítható.

    Nekem a spájzban lezárt, de félig tele üvegben több évig elállt.

    előzmény:
    encsilaci78 (1)
    2010-11-27  15:55
  10. 2010. november 27. 16:555.

    Szia. Az ajánlott link biztosan okosabbat mond mint én, de:

    a tiszta szesz csak töményebb, mint a 70%-os, ezt kalkuláld be a mennyiségekbe. A vodka szerintem 50 v. 40 %-os, "tisztaszesz" aromájú alkohol. Minden más szeszesital hordozza a saját aromáját. Én egyszer felhsználtam az ajándékba kapott, méregerős házipálinkát, nem bírtuk meginni.

    Az én tojáslikőr saját receptem: madártej 1 liter tejből + 0.5 liter 70% alkohol. Kb. 1 hét múlva fogyasztható. Én hűtőszekrényben tartottam, amig el nem fogyott.

     

    Hoppá, te fiú vagy? Akkor a madártej: 4 tojás sárgáját 3-4 evőkanál cukorral kikeverni, a tejben vaniliát (felhasítva, a kikapart belét) felforralni, a tojásos keverékhez kanalazni a forró tej egy részét, majd az egészet a tejhez önteni és folytonos keverés mellett besűríteni. Nem szabad forrnia, mert rántotta lesz belőle. Ha kihűlt, hozzá az alkoholt.

    előzmény:
    encsilaci78 (1)
    2010-11-27  15:55
  11. 2010. november 27. 16:554.
    ...már be is rúgtam tőle.....tehát nem nagyonta, hanem naponta kell jó alaposan összerázni !
    előzmény:
    encsilaci78 (1)
    2010-11-27  15:55
  12. 2010. november 27. 16:533.

    Tojáslikőr:

     

    Fél liter tejben fel kell főzni 30 dkg cukrot. Amikor már nem nagyon forró, belekeverni 3 tojás sárgáját, és vagy 1 cs. vaníliáscukrot, vagy egy fél rúd vaníliát...esetleg mindkettőt. Kihűteni, majd sűrű szűrőn átszűrni üvegbe, és hozzáönteni a 3 dl alkoholt.

    A vaníliarudat hosszában is vágd félbe, és tedd az üvegbe! 

    Nagyonta KINYITÁS NÉLKÜL rázogatni, legalább egy hétig !

    Ugyanis, ha kinyitod, akkor PÁROLOG, és mielőtt összeérne elfogy  

     

    Nem próbáltam még mással, csak alkohollal .

     

    A csokilikőrt ugyanígy lehet csinálni, csak vanília helyett jó sok sötét kakaót kell beletenni, és összefőzni,...aztán a hűtés-tojás-hűtés-alkohol. 

    előzmény:
    encsilaci78 (1)
    2010-11-27  15:55
  13. 2010. november 27. 16:022.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_351906 (0)
     

Címlap

top